Widok

Dwór Oliwski

Wesele Temat dostępny też na forum:
proszę o opinie osób które organizowały wesele lub niewielkie przyjecie weselne w Dworze. Czy smaczne jedzenie, jak gratisowy pobyt po weselu itd
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba mila 29 robi przyjęcie w dworze oliwskim
z tego co wiem to w wypadku wesela ceny zaczynają się od 250 zł bez alkoholu ale z ciastami i tortem
gdzie tam... możena duzo taniej.... z tego co wiem Mila29 płaciła poniżej 200zł i przyjecie juz miała tam dawno- czerwiec
również jestem zainteresowana przyjęciem w Dworze Oliwskim.
może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami.
może mila29 się odezwie...
Wpradzie wesela tam nie robiła, ale byłam na kilku większych imprezach i mogę się wypowiedzieć w kwestii jedzenia przynajmniej: jest świetne! Pięknie podane i naprawdę pyszne. Pewne rzeczy jadłam tam po raz pierwszy w życiu - i na pewno tam wrócę, by zjeść je jeszcze raz. Polecam zwłaszcza tort "trzy rodzaje czekolady" - jest po prostu boski i do łez niemalże doprowadzał mnie fakt, że zawsze podawany jest po obiedzie i nie mam siły zjeść więcej niż maleńki kawałeczek...
Ale jest też druga strona medalu - słyszałam, że na weselach porcje są bardzo eleganckie - czytaj: niewielkie... Ponadto, nie wiem, ilu planujecie gości, ale duze wesele ciężko tam zorganizować - byłoby pewnie na dwóch salach...
ja osobiście planuje niewielkie przyjęcie na ok 20 osób, ceny nie są takie powalające jak fama głosi - dostałam juz propozycje wstępnego menu i cennika - wielkość porcji można ustalić itd
a jeżeli ktoś chciałby robić tam wesele to wydaje mi się że 60 osób to max

pozdrawiam
nie wiecie dziewczyny czy alkochole i ciasta też trzebau nich zamawiać?
Ja miałam tam obiad i było wspaniale. Tort i jedzenie pyszne, wnętrza powalające:)
cześć
Mila29 czy mogłabyś coś więcej opowiedzieć? kilka porad itp, jakie miałaś menu
ewentualnie można do Ciebie na maila się odezwać?

pozdrawiam
Jasne!:)
MENU:
Przystawka: Carpaccio z łososia z parmezanem
Zupa: Biały krem z kalafiora z puszystym puree selerowym, aromatyzowany czarnymi truflami
Danie główne: Filet z sandacza smażony w sezamie w akompaniamencie świeżego szpinaku, zatopiony w aromatycznym sosie ze świeżych pomidorów i ziół lub do wyboru Aksamitny filet z cielęciny á la saltimbocca w akompaniamencie gnocchi i brokułów
Deser: Tort ananasowy.
Sala zielona, kameralnie i rodzinnie, z tarasem, było 6 kelnerów, kultura, jedzenie pyszne, wogóle rodzina pod wrażeniem.

A Pani z marketingu milutka:)

Pozdrawiam
M.
cześć

mila a możesz w przyblizeniu podac ile kosztowała Cię jedna osoba
i ile kosztowały Cię wina
Za osobę wyszło jakieś 150 zł.:) Da się przeżyć.
to jest bardzo tanio... ja płaciłam w tej samej cenie a za hotel- jakośc 100 razy gorsza... ale jedzenia wiecej
U na była przystawka, zupa, II danie i tort. Obiad 4 godziny.
Za cała noc pewnie więcej.
Pamietam, ze jak ja dowiadywalam sie o koszt wesela calonocnego to wynosil on od 240 zl, z podstawowym menu... przy czym byl dodatkowy warunek, ze alkohole trzeba kupic u nich...
Srednia okazja... Domyslam sie, ze jedzenie podane rewelacyjnie i smakuje tak samo, jednak duzo knajp oferuje uslugi weselne na wysokim poziomie za o wiele nizsza cene...
Pozdrawiam

Jednak dla mnie osobiście klimat Dworu, ogrody, wystrój są niepowtarzalnie urokliwe i nie rozważałam innego miejsca na ten wyjątkowy obiad:)
Karola81 napisał(a):

>, jednak duzo knajp oferuje uslugi weselne na
> wysokim poziomie za o wiele nizsza cene...

to ja poproszę namiary na taką, knajpę, bo szukalam i nie znalazłam
My dowiadywlismy sie jedynie o ceny i oferty wesel calonocnych a nie obiadów weselnych... Tak ze nie moge Ci nic polecic...

ja niestety też nic nie wiem.... :( najlepiej samemu podejechać i popytać
Dwór Oliwski jest świetny, obsługa supeeeeeeeeeeeeeeerrrr, jedzenie extra :)) w Dworze Oliwskim miały miejsce moje zaręczyny

to była bajka :))

i wszystko dograne, żadnej "skuchy" zawsze będę wspominać ten wieczór
ja też uważam że Dwór jest najepszy, szukałam pytałam smakowałam i nie znalazłam lepszego miejsca, to w końcu wyjątkowy dzień i wszystko powinno być wyjatkowe
do góry