Widok
Dziwne z tym mięskiem. ja byłam tam na weselu w zeszłym roku i było full(a kumpela która miała wesele mówiła że jeszcze dużo zabrali do domu, więc żebyśmy nic extra nie zamawiali) Zresztą w menu wstępnym,które dostaliśmy jest ponad 4 kawałki mięsa na obiad na osobę z poprawinami. W innych miejscach proponowali nam 2 lub 2,5.
Ja miałam wesele w Dworku Oleńka w kwietniu br. i wszystko było w jak najlepszym porządku. Jeżeli chodzi o porcje mięsa to miałam 240 porcji na 65 osób - zdecydowanie wystarczyło a zaznaczam, ze były jeszcze poprawiny, zresztą b. dużo mięsa zostało (może dlatego, ze miałam jeszcze zamówionego prosiaka i pieczone szynki)- duzo mięsa zamroziłam i jeszcze je jemy. Umowy nie podpisywałam (chociaż pierwotnie chciałam i nawet miałam przygotowaną ale ostatecznie uznałam że nie ma takiej potrzeby i rzeczywiście nie było) - dogodny system płatności (np. za poprawiny i noclegi płaciła dopiero po poprawinach.
Miałam tzn. nie płaciłam dodatkowo za tort weselny który mieli w ofercie tylko poprosiłam o zrobienie tortu z tych, które były wymienione przy ciastach. Wspólnie z kierowniczką wybrałam smaki i było ok. Ciasta mają dobre, ładnie podane, tort podobnie . Wystarczyło na poprawiny i jeszce goscie dostali ciasta do domu.
Ja miałam menu zamówione wliczając poprawiny - za 125 zł., po poprawinach dopłaciłam 15 zł za ,,każdego" gościa, który był na poprawinach ale była to raczej kwestia dogadania się a nie skrupulatnego wyliczania. Niestety nie pamiętam ile dokładnie dopłaciłam za poprawiny (chyba około 900zł a doszły osoby, które nie były na weselu - te które były na weselu z racji tego że miały zamówione noclegi były także na poprawinach), za noclegi płaciłam podobnie (nocowało około 60 osób).
dziewczyny ja byłam w październiku na weselu kumpla-wesele na 60 osob-mimo ze w menu(później widzielismy)było po 4 sztuki miesa na osobe to jakos zabrakło...okolo 22 goscie zaczepiali kelnerki i pytali czy mozna wymienic patere z mieskiem a babka, ze juz nie ma...nie była to komfortowa sytuacja dla młodych...pisze ze swojego doswiadczenia ..pytałyście o opinie..nie twierdzę ze tak jest zawsze ale warto zwrocic naten fakt uwage jesli zdarzyło sie juz raz
u mnie jest tak: teraz jade ustalic szczegóły czyli menu i ilosc osób akurat wiem juz ile bedzie osób bo kazdy u mnie sie okreśłił wiec moge swobodnie podac ze akurat bedzie 100 osób na wesele + poprawiny + noclegi dla 70 osób, zaplacilam juz zaliczke 3000 tys. teraz zaplace moze ze 7 tys a reszte po poprawinach. tak to u mnie wygląda . Wicej napisze jak bede po rozmowie z kierowniczka prawdopodobnie pojedziemy w czwartek do niej.