Widok

Dworek Oleńka

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kto ma jeszcze wesele w Oleńce?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image
Witaj, ja mam wesele w Oleńce.
Czy podpisywaliście jakąś umowę czy też nie?

image
image
Jedziemy podpisać umowe w tym tygodniu do 15 sierpnia pani kierowniczka kazała nam przyjechac uzgodnic już szczegóły.
dziewczyny nie wimjakie macie menu ale jak my bylismy na weselu wsztsko było super tylko ze miesa zabrakło bardzo szybko wiec radze zwiekszyc porcj albo ilosci....mowie o menu za 120 zł.

image
do monia,
a moze orientujesz sie czy był tam ich tort firmowy i jak smakował?
image
A ja zastanawiam sie nad tortem który proponuje Olenka,nie bardzo wiem jaki oni robią, chciałam zamowówic w cukierni u Sowy no ale jest dużo droższy.
nie wiem ale moge sie spytac kumpla bo mili tam włansie wesele w pazdzierniku...moje spostrzezenia to za mało mieska:)

image
jeśli byś mogla to bardzo bym prosiła, no a co do miesa to dziekuje wezme to pod uwage przy uzgadnianiu menu
Dziwne z tym mięskiem. ja byłam tam na weselu w zeszłym roku i było full(a kumpela która miała wesele mówiła że jeszcze dużo zabrali do domu, więc żebyśmy nic extra nie zamawiali) Zresztą w menu wstępnym,które dostaliśmy jest ponad 4 kawałki mięsa na obiad na osobę z poprawinami. W innych miejscach proponowali nam 2 lub 2,5.

image
POPROSZE O STRONE INTERNETOWA DO OLENKI
imagewww.dworekolenka.pl
Ja miałam wesele w Dworku Oleńka w kwietniu br. i wszystko było w jak najlepszym porządku. Jeżeli chodzi o porcje mięsa to miałam 240 porcji na 65 osób - zdecydowanie wystarczyło a zaznaczam, ze były jeszcze poprawiny, zresztą b. dużo mięsa zostało (może dlatego, ze miałam jeszcze zamówionego prosiaka i pieczone szynki)- duzo mięsa zamroziłam i jeszcze je jemy. Umowy nie podpisywałam (chociaż pierwotnie chciałam i nawet miałam przygotowaną ale ostatecznie uznałam że nie ma takiej potrzeby i rzeczywiście nie było) - dogodny system płatności (np. za poprawiny i noclegi płaciła dopiero po poprawinach.
image
A miałaś tort weselny któy robi Oleńka?
Miałam tzn. nie płaciłam dodatkowo za tort weselny który mieli w ofercie tylko poprosiłam o zrobienie tortu z tych, które były wymienione przy ciastach. Wspólnie z kierowniczką wybrałam smaki i było ok. Ciasta mają dobre, ładnie podane, tort podobnie . Wystarczyło na poprawiny i jeszce goscie dostali ciasta do domu.
image
to super, to raczej zdecyduje sie w olence na ich tort,
a domawialiście jakieś dodatkowe jedzenie, czy po prostu menu z wymianą na to co ewentualnie chcecie?

image
image wszystko bede uzgadniac w tym tygodniu bo wlasnie tam pojedziemy, ale chciałam dodatkowo zamowic do barszczu krokiety, i jeszcze z cieplych dań flaczki, a po za tym tez słyszałam dobre opinie ze jedzania jest wystarczajaco dużo
a teraz pytanie do ilka
Czy zamawialiście poprawiny na wszystkich gości czy tylko na część? Mm kierowniczka mówiłaże np. można zamówić 50% bez poprawin i 50% z poprawinami. A JAK BYŁO U Was a i jak noclegi ? Mieliście?

image
Ja miałam menu zamówione wliczając poprawiny - za 125 zł., po poprawinach dopłaciłam 15 zł za ,,każdego" gościa, który był na poprawinach ale była to raczej kwestia dogadania się a nie skrupulatnego wyliczania. Niestety nie pamiętam ile dokładnie dopłaciłam za poprawiny (chyba około 900zł a doszły osoby, które nie były na weselu - te które były na weselu z racji tego że miały zamówione noclegi były także na poprawinach), za noclegi płaciłam podobnie (nocowało około 60 osób).
WITAM.
MOGLBY KTOS MI PRZESLAC JAKIES ZDJECIA Z SALI W OLENCE BO NA ICH STRONIE TO TAK ZA WIELE NIE WIDAC.MIESZKAM ZA GRANICA I CIEZKO NAM JEST COS FAJEGO WYBRAC.A CZAS LECI.WIELKIE DZIEKI.MOZE JAKIES INNE PROPOZYCJE HOTELI W OKLICACH GDANSKA .WESELE BEDZIE NA OKOLO 70 OSOB.
dziewczyny ja byłam w październiku na weselu kumpla-wesele na 60 osob-mimo ze w menu(później widzielismy)było po 4 sztuki miesa na osobe to jakos zabrakło...okolo 22 goscie zaczepiali kelnerki i pytali czy mozna wymienic patere z mieskiem a babka, ze juz nie ma...nie była to komfortowa sytuacja dla młodych...pisze ze swojego doswiadczenia ..pytałyście o opinie..nie twierdzę ze tak jest zawsze ale warto zwrocic naten fakt uwage jesli zdarzyło sie juz raz

A NA KTÓREJ SALI MACIE BADZ MIALYSCIE WESELE?

image
hmm dziwne z tym mięskiem.. ja miałam tam wesele 1 lipca na dużej sali i naprawdę ciężko mi w to uwierzyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że młodzi sami zarzyczyli sobię opcję z mniejszą ilością jedzenia (20% mniej jedzenia i bez poprawin) Tak to szczerze polecam.

image

Moje wesele bedzie na duzej sali
Gosia a teraz jedziecie ustalac szcegółly w menu? nie trzeba jeszcze podawac ilosci osób? a wogóle kiedy się płaci?

image
u mnie jest tak: teraz jade ustalic szczegóły czyli menu i ilosc osób akurat wiem juz ile bedzie osób bo kazdy u mnie sie okreśłił wiec moge swobodnie podac ze akurat bedzie 100 osób na wesele + poprawiny + noclegi dla 70 osób, zaplacilam juz zaliczke 3000 tys. teraz zaplace moze ze 7 tys a reszte po poprawinach. tak to u mnie wygląda . Wicej napisze jak bede po rozmowie z kierowniczka prawdopodobnie pojedziemy w czwartek do niej.
gosia a wesele ktre bedzie na malej sali tez ma noclegi?

image
tego nie wiem, ja rezerwowałam sobie noclegi jak róniewz duża sale juz sierpniu w zeszłym roku
Ja miałam wesele na małej sali i nie było problemów z nocelgami ale zamawialam je juz przy rezerwowaniu sali
ja też zamawiałam przy rezerwowaniu sali ale mamy tylko określoną ilość łóżek - 35 i trochę się boję żeby nie zabrakło.

image
do gosiap
byłaś w oleńce?

image
tak było, wszystko ustalone, pani kierowniczka bardzo dużo doradziła, jestem spokojna
Myśmy też ostatnio byli i dużo rzeczy już mamy ustalone. Czekam z niecierpiliwością na Twoją relację po weselu.

image

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry