Widok

Dwulatek znów sika w majtki...co robić???Help..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jestem załamana.Mój2,5letni synek od ponad 10miesięcy woła na nocniczek. Cały czas chodzi bez pieluszki,na początku zdarzało mu się czasem popuścić,ale już od jakichś 5-6 miesięcy nie zdażało mu już się. A teraz nie wiem co się dzieje od 2 tygodni za KAŻDYM siusianiem ma mokre majteczki...albo już porządnie zasikane...nie mam pojęcia co robić. Pierwsze 2-3 dni sie nie stresowałam,ale teraz to już mnie martwi i do tego strasznie się denerwuję...przecież nie założę mu spowrotem pampersa...Może któraś z was miała podobnie... Proszę was o rady..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak chodzi do zlobka lub przedszkola, lub jest pod inna opieka, to moze byc to na skutek stresu (moze cos sie dzieje nie tak jak powinno). a jak siedzicie razem w domku, to niestety nie pomoge, bo nie wiem ;) (moze chodzi mu tyle zajec po glowie,ze poprostu sie zapomina)
tak sobie myślę... a może się przeziębił?
Moja np przebierała nóżkami, niby tańczyła. Na pytanie, czy chce siusiu mówiła, że nie! Po kilku minutach jednak siusiała w majtki.
Zrobiłam posiew, wyszedł jałowy. Wymoczyłam ją w bardzo ciepłej wodzie i przeszło.
Może na "w razie czego" daj mu witaminę C. Pomaga, przy zapaleniu pęcherza.
zazwyczaj siusiane to objaw stresu
przeziebienia
problemow z nerkami

dobre jest dzieciece mydło do wymycia
sok z żurawiny
no i witamina C

moze warto zrobic badanie moczu?
image
image
zrób badanie moczu - ogólne, to podstawa. Nie będę Cię straszyć, ale u znajomej podobnie objawiła się cukrzyca insulinozależna :-(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

do góry