Widok

Dzbanek filtrujący Brita

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się zad zakupem tego dzbanka, czy któraś z Was go używa ? jeśli tak to proszę o opinię - czy jest skuteczny, jak często trzeba wymieniać filtry ? Brita oferuje chyba 4 rodzaje dzbanków, który najlepszy ? ogólnie- warto kupić czy nie warto ?

z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu sie produkowałam na ten temat:

http://forum.trojmiasto.pl/nnt-dzbanek-z-filtrem-t304085,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam taki dzbanek ale firmy dafi. Filtry kupuję różnych firm-byle tańsze. Wymieniam co miesiąc-dwa a używam często. Piję taką wodę, dodaję do zup. A teraz jeszcze mój szczeniak pije z niego bo po kranówce ma rozwolnienie (czyli działa):-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam i bardzo sobie chwalę.
Ja tez mam. Chyba klasyczny model. Na pewno sie przydaje, bo przelewam wode z czajnika i widze ile kamienia sie osadza.
Ale kupuje firmowe filtry i drgo to wychodzi. Na opakowaniu jest napisane co jaki czas wymieniac. Ostatni mielismy 6 mcy, ale nastepny szybciej wymienilismy. Na pewno jest latwo, ale jak to sie ma do ceny i kosztow-trudno mi ocenic...
my mamy taki,jest bardzo dobry i skuteczny,wkład zmieniamy raz w miesiącu
image
image
No to chyba mnie przekonałyście- wielkie dzięki :)
teraz macie w promocji w super pharmie te wklady :)
niedawno kupiłam britę model marella (chyba jeden z tańszych i ten "normalny" - nie marella XL bo tez takie są, była promocja w tesco (dzbanek + 4 filtry maxtra za 80zł)...niedawno widziałam bodajże w realu promocję (dzbanek + 3 filtry za 60zł)...jestesmy bardzo zadowoleni...
hm tylko teraz, który ???
są 4 rodzaje, najdroższy ok 150 zł, najtańszy koło 70, które Wy macie ?
w sumie nie moge nigdzie doczytać czym sie różnią :)
Ja mam klasyka. Trudno znalezc w sklepach. Widuje tylko filtry do niego.
Kieruj sie cena i wytrzymaloscia filtrow, bo to najwiekszy koszt. A dzbanek jak dzbanek.
Zawsze mozna przelac wode do innego ;)
najtańszy koło 70? pisałam Ci wyżej, że ja kupiłam za 80 z czterema filtrami już....a sam taki dzbanek na allegro kosztuje ok 40zł (bez przesyłki)

Mam model Marella, o taki: http://allegro.pl/dzbanek-brita-marella-cool-blue-wklad-maxtra-i2091300371.html
teraz w Auchan od jutra będzie zestaw BRITA MARELLA za 59zl. + 3 wkłady
też posiadamy i bardzo sobie chwalimy, brak kamienia w czajniku, ekspresie - polecam! wymieniamy tak co 3-4 tygodnie filtr.
Hej,my mamy ten dzbanek i z czystym sumieniem moge Ci go polecic. Mielismy problem z kamieniem w czajniku a od zakupu britry problem sie rozwiazal /zero kawienia i woda jakas smaczniejsza.
Ja również zamierzam kupić dzbanek Brita. Kiedyś pracowałam na promocji dzbanków filtrujących firmy Anna. Wkłady tej firmy są o wiele tańsze a pasują do dzbanków Brita.
dzięki dziewczyny to ja dzisiaj po pracy śmigam do Auchan, tym bardziej, że podobno jest też łosoś świezy za 24 zł ;)
Dziewczyny a jak ten filtr dziala?
ja uzywam od paru lat Brity i naprawde polecam.Herbata zupelnie inaczej smakuje i nie osadza sie w kubkach/filizankach.

Brita pokazuje kiedy nalezy wymienic wklad.Nas jest dwoje i wymieniamy tak srednio raz na poltora miesiaca. a nasze wklady to Maxtra.
co do pasujacych wkladow to nie polecam nic innego niz orginal.raz kupilismy na probe (nie byla to jakas ogromna oszczednosc ale chcielismy wyprobowac) i wklad zuzyl sie szybciej a woda smakowala gorzej.
a dzbanek mam Elemaris Cool (model), tylko z czarnymi elementami

http://cokupic.pl/produkt/Brita-Elemaris-Cool
Hej i ja stałam się szczęśliwą posiadaczki Brity ;)
teraz kolejny dylemat- czy podawać dziecku 2,5 letniemu tylko przefitrowaną czy najpierw przefiltrować a potem jeszcze zagotować ?

tak sobie myślę, że może to zależy od wody ?
może należałoby się dowiedzieć jaka jest woda w miejscu, w którym mieszkam ? ale gdzie takie informacje uzyskać ? w sanepidzie powiedzą ?
ja nie piję takiej przefiltrowanej...robię kran>dzbanek>czajnik>picie..w sumie nie wpadłam na to żeby taką pić:)
Larisa28, ja bym nie podawała dziecku tylko przefiltrowanej wody z kranu..
my dorośli możemy pić ale dzieci jednak niech piją przygotowaną...
gdybym miała pewność że woda z kranu pochodzi w wód głębinowych to bym się nie zastanawiała a tak to jedna wielka niewiadoma..szkoda że nie wiemy skąd mamy wodę w kranach...
ja to mam z jakiegos syfu.Na zaspie ta woda jest strasznnnaaaa!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Zaspie akurat jest woda ze studni głębinowych ..
to nie wiem co to za studnie.Wszedzie osadza sie kamien.Wczesniej jak mieszkalismy na przymorzu to tego nie bylo.
mieszkam w sopocie
mamy ten dzbanek i wole wode z kranu
filtry zmieniamy co miesiac
wprowadzając się na Zaspę myślałam że będę miała taką samą super wodę jak jest na Przymorzu, niestety :/ czajnik raz w tygodniu czyściłam, woda na kaflach czy armaturze od razu zostawia ślad który można wyczyścić jedynie za pomocą odkamieniaczy :/
Mam dzbanek brity i każdemu go polecam czajnika nie czyściłam od listopada i nadal nic nie ma :D przefiltrowaną wodę daję do wszystkiego tzn gotuję w niej jedzenie, zupy, do wyrobienia chleba, piję nieprzegotowaną prosto z dzbanka :) i nagle okazało się że ta woda ma dobry smak ;P
image image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kupuje:)
Normalnie ja tez chyba bo mnir trafia ten kamien non stop
Ja kupiłam, bo miałam dość targania 5 litrowych baniaków z wodą,

filtr wymieniam gdy wskaznik informuje, że już pora.
Za sprawą tego wątku zakupiłam na allegro i mam nadzieję od jutra go testować :) Też mam dość targania butli z wodą a potem wyrzucanie ich do śmieci.
imageimage
czy ktos byl i widzial je w auchanie, a mam jedno pytanie jak dlugo sie czeka na ta filtracje:) czy ja mam rozumiec ze wlawam kranowe do dzbana czekam , czekam, a pozniej do czajnika:)? a te wklady po ile kupujecie?
Brity są nawet w Rossmanach. Mozna je kupic w Realu, wiec moze w Auchan też są. Na filtrację czekasz kilka minut(?), filtry kosztują około 20zł.
Tak jak napisała jedna forumka w Auchan są niebieskie i białe Brity Marella + 3 wkłady gratis, 59 zł.
no to mam ten dzbanek:) namowiliscie mnie:) w auchanie byly:)
mam pytanko i prosze o pomoc:) jak to wy robicie, zanim zakupie nowyczajnik bo tyle kamienia ze wow:)
jak robic? najpierw kranowa pozniej przelewam do dzbana z filtrem i do czajnika zeby przegotowac wode, czy najpierw czajnik a pozniej ta gorace wode przefiltrowac,
czy taka wode przefiltrowana nie przegotowana dajecie dzieciom?
Ewciak a duzo ich jeszcze bylo?Do kiedy jest prom?
Kranówa do dzbanka, przefiltrowaną wodę gotujemy i wtedy dla dzieciaczków. W instrukcji wszystko jest opisane :)
Swój dzisiaj uruchomiłam, odkamieniłam czajnik, kocią miseczkę na wodę i zobaczymy :)
imageimage
tak bylo niebieskie i biale
no wlasnie trzeba odkaminic czajnik lub kupic nowy:)
ja tez mam dafi. kiedys mialam brite ale kupowalam filtry dafi, bo sa tansze, a potem wymienilam caly dzbanek, bo uznalam ze trzeba wspiera polski rynek :)
ja osobiście wole dzbanki Dafi. są tansze, ładniejsze i bardzo dobrze filtrują. Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie mojej rodziny.. mam dziecko chorowite wiec przykladam wage do kazdego szczegolu w tym wlasnie do wody i jakosci jedzenia. z filtrowaną wodą udaje sie miec nad tym solidną kontrole ;)
A ja polecam dzbanek i filtry firmy Zelmer.
Warto, ale ja mam Dafi, jest tańszy, filtry ma tańsze, a jakością nie ustępuje Britcie. Pasuja do niego filtry rowniez z sieciówek (tesco) Ja mam taki rodzinny model w kolorze bordo : http://kalistabloguje.blogspot.com/2013/07/dzbanek-filtrujacy-dafi-czyli.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry