Widok

Dzbanek filtrujący Brita

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się zad zakupem tego dzbanka, czy któraś z Was go używa ? jeśli tak to proszę o opinię - czy jest skuteczny, jak często trzeba wymieniać filtry ? Brita oferuje chyba 4 rodzaje dzbanków, który najlepszy ? ogólnie- warto kupić czy nie warto ?

z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu sie produkowałam na ten temat:

http://forum.trojmiasto.pl/nnt-dzbanek-z-filtrem-t304085,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam taki dzbanek ale firmy dafi. Filtry kupuję różnych firm-byle tańsze. Wymieniam co miesiąc-dwa a używam często. Piję taką wodę, dodaję do zup. A teraz jeszcze mój szczeniak pije z niego bo po kranówce ma rozwolnienie (czyli działa):-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam i bardzo sobie chwalę.
Ja tez mam. Chyba klasyczny model. Na pewno sie przydaje, bo przelewam wode z czajnika i widze ile kamienia sie osadza.
Ale kupuje firmowe filtry i drgo to wychodzi. Na opakowaniu jest napisane co jaki czas wymieniac. Ostatni mielismy 6 mcy, ale nastepny szybciej wymienilismy. Na pewno jest latwo, ale jak to sie ma do ceny i kosztow-trudno mi ocenic...
my mamy taki,jest bardzo dobry i skuteczny,wkład zmieniamy raz w miesiącu
image
image
No to chyba mnie przekonałyście- wielkie dzięki :)
teraz macie w promocji w super pharmie te wklady :)
niedawno kupiłam britę model marella (chyba jeden z tańszych i ten "normalny" - nie marella XL bo tez takie są, była promocja w tesco (dzbanek + 4 filtry maxtra za 80zł)...niedawno widziałam bodajże w realu promocję (dzbanek + 3 filtry za 60zł)...jestesmy bardzo zadowoleni...
hm tylko teraz, który ???
są 4 rodzaje, najdroższy ok 150 zł, najtańszy koło 70, które Wy macie ?
w sumie nie moge nigdzie doczytać czym sie różnią :)
Ja mam klasyka. Trudno znalezc w sklepach. Widuje tylko filtry do niego.
Kieruj sie cena i wytrzymaloscia filtrow, bo to najwiekszy koszt. A dzbanek jak dzbanek.
Zawsze mozna przelac wode do innego ;)
najtańszy koło 70? pisałam Ci wyżej, że ja kupiłam za 80 z czterema filtrami już....a sam taki dzbanek na allegro kosztuje ok 40zł (bez przesyłki)

Mam model Marella, o taki: http://allegro.pl/dzbanek-brita-marella-cool-blue-wklad-maxtra-i2091300371.html
teraz w Auchan od jutra będzie zestaw BRITA MARELLA za 59zl. + 3 wkłady
też posiadamy i bardzo sobie chwalimy, brak kamienia w czajniku, ekspresie - polecam! wymieniamy tak co 3-4 tygodnie filtr.
Hej,my mamy ten dzbanek i z czystym sumieniem moge Ci go polecic. Mielismy problem z kamieniem w czajniku a od zakupu britry problem sie rozwiazal /zero kawienia i woda jakas smaczniejsza.
Ja również zamierzam kupić dzbanek Brita. Kiedyś pracowałam na promocji dzbanków filtrujących firmy Anna. Wkłady tej firmy są o wiele tańsze a pasują do dzbanków Brita.
dzięki dziewczyny to ja dzisiaj po pracy śmigam do Auchan, tym bardziej, że podobno jest też łosoś świezy za 24 zł ;)
Dziewczyny a jak ten filtr dziala?
ja uzywam od paru lat Brity i naprawde polecam.Herbata zupelnie inaczej smakuje i nie osadza sie w kubkach/filizankach.

Brita pokazuje kiedy nalezy wymienic wklad.Nas jest dwoje i wymieniamy tak srednio raz na poltora miesiaca. a nasze wklady to Maxtra.
co do pasujacych wkladow to nie polecam nic innego niz orginal.raz kupilismy na probe (nie byla to jakas ogromna oszczednosc ale chcielismy wyprobowac) i wklad zuzyl sie szybciej a woda smakowala gorzej.
a dzbanek mam Elemaris Cool (model), tylko z czarnymi elementami

http://cokupic.pl/produkt/Brita-Elemaris-Cool
Hej i ja stałam się szczęśliwą posiadaczki Brity ;)
teraz kolejny dylemat- czy podawać dziecku 2,5 letniemu tylko przefitrowaną czy najpierw przefiltrować a potem jeszcze zagotować ?

tak sobie myślę, że może to zależy od wody ?
może należałoby się dowiedzieć jaka jest woda w miejscu, w którym mieszkam ? ale gdzie takie informacje uzyskać ? w sanepidzie powiedzą ?
ja nie piję takiej przefiltrowanej...robię kran>dzbanek>czajnik>picie..w sumie nie wpadłam na to żeby taką pić:)
Larisa28, ja bym nie podawała dziecku tylko przefiltrowanej wody z kranu..
my dorośli możemy pić ale dzieci jednak niech piją przygotowaną...
gdybym miała pewność że woda z kranu pochodzi w wód głębinowych to bym się nie zastanawiała a tak to jedna wielka niewiadoma..szkoda że nie wiemy skąd mamy wodę w kranach...
ja to mam z jakiegos syfu.Na zaspie ta woda jest strasznnnaaaa!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Zaspie akurat jest woda ze studni głębinowych ..
to nie wiem co to za studnie.Wszedzie osadza sie kamien.Wczesniej jak mieszkalismy na przymorzu to tego nie bylo.
mieszkam w sopocie
mamy ten dzbanek i wole wode z kranu
filtry zmieniamy co miesiac
wprowadzając się na Zaspę myślałam że będę miała taką samą super wodę jak jest na Przymorzu, niestety :/ czajnik raz w tygodniu czyściłam, woda na kaflach czy armaturze od razu zostawia ślad który można wyczyścić jedynie za pomocą odkamieniaczy :/
Mam dzbanek brity i każdemu go polecam czajnika nie czyściłam od listopada i nadal nic nie ma :D przefiltrowaną wodę daję do wszystkiego tzn gotuję w niej jedzenie, zupy, do wyrobienia chleba, piję nieprzegotowaną prosto z dzbanka :) i nagle okazało się że ta woda ma dobry smak ;P
image image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kupuje:)
Normalnie ja tez chyba bo mnir trafia ten kamien non stop
Ja kupiłam, bo miałam dość targania 5 litrowych baniaków z wodą,

filtr wymieniam gdy wskaznik informuje, że już pora.
Za sprawą tego wątku zakupiłam na allegro i mam nadzieję od jutra go testować :) Też mam dość targania butli z wodą a potem wyrzucanie ich do śmieci.
imageimage
czy ktos byl i widzial je w auchanie, a mam jedno pytanie jak dlugo sie czeka na ta filtracje:) czy ja mam rozumiec ze wlawam kranowe do dzbana czekam , czekam, a pozniej do czajnika:)? a te wklady po ile kupujecie?
Brity są nawet w Rossmanach. Mozna je kupic w Realu, wiec moze w Auchan też są. Na filtrację czekasz kilka minut(?), filtry kosztują około 20zł.
Tak jak napisała jedna forumka w Auchan są niebieskie i białe Brity Marella + 3 wkłady gratis, 59 zł.
no to mam ten dzbanek:) namowiliscie mnie:) w auchanie byly:)
mam pytanko i prosze o pomoc:) jak to wy robicie, zanim zakupie nowyczajnik bo tyle kamienia ze wow:)
jak robic? najpierw kranowa pozniej przelewam do dzbana z filtrem i do czajnika zeby przegotowac wode, czy najpierw czajnik a pozniej ta gorace wode przefiltrowac,
czy taka wode przefiltrowana nie przegotowana dajecie dzieciom?
Ewciak a duzo ich jeszcze bylo?Do kiedy jest prom?
Kranówa do dzbanka, przefiltrowaną wodę gotujemy i wtedy dla dzieciaczków. W instrukcji wszystko jest opisane :)
Swój dzisiaj uruchomiłam, odkamieniłam czajnik, kocią miseczkę na wodę i zobaczymy :)
imageimage
tak bylo niebieskie i biale
no wlasnie trzeba odkaminic czajnik lub kupic nowy:)
ja tez mam dafi. kiedys mialam brite ale kupowalam filtry dafi, bo sa tansze, a potem wymienilam caly dzbanek, bo uznalam ze trzeba wspiera polski rynek :)
ja osobiście wole dzbanki Dafi. są tansze, ładniejsze i bardzo dobrze filtrują. Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie mojej rodziny.. mam dziecko chorowite wiec przykladam wage do kazdego szczegolu w tym wlasnie do wody i jakosci jedzenia. z filtrowaną wodą udaje sie miec nad tym solidną kontrole ;)
A ja polecam dzbanek i filtry firmy Zelmer.
Warto, ale ja mam Dafi, jest tańszy, filtry ma tańsze, a jakością nie ustępuje Britcie. Pasuja do niego filtry rowniez z sieciówek (tesco) Ja mam taki rodzinny model w kolorze bordo : http://kalistabloguje.blogspot.com/2013/07/dzbanek-filtrujacy-dafi-czyli.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry