Widok

Dzieci i ...psie kupy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam! Mała frustracja "zmusiła" mnie do napisania tego listu. Jestem mieszkanką Pogórza Dolnego w Gdyni i mamą dwójki dzieci (jedno w wózku,drugie- dreptające). Ostatnio z każdego spaceru - wracam do domu z psią kupą- albo pod butem starszego dziecka albo na kole wózka. Dziś córeczka biegająca po trawniku wdepnęła tak "soczyście",że poza butem ubrudziła też spodnie. I tak oto sobotni wieczór upłynął mi na spieraniu z odzieży dziecka - odchodów czyjegoś uroczego pupila. Kupy zdarzają się na trawnikach, ale i na środku chodnika. W życiu nie widziałam, żeby ktoś korzystał z jednorazowych torebek - które można bezpłatnie pobierać ze specjalnie ustawionego na osiedlu pojemnika. Nie wymagam zresztą cudów. Może wystarczyłoby pomyśleć i pospacerować z psem gdzieś dalej. Macie jakieś pomysły? Zignorować problem i pokornie spierać kolejne kupy? Przeprowadzić kampanię uświadamiającą, że chamstwem jest zostawianie psiej kupy na środku chodnika?? Fotografować wyprężonego Azora i napisać donos do straży miejskiej? Czekam na inne pomysły... Pozdrawiam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja też mam psa po którym zawsze sprzątamy i wkurza mnie jak niestety ja wjadę wózkiem w g..

Ale najbardziej wkurza mnie to że już nie raz gdy sprzątałam po psie to zwracano mi uwagę "po co to, tylko śmietniki się tym zapycha" - tp już przesada !

Kiedyś w Gdańsku właśnie schylałam się posprzątać a tu idzie jakaś parka i komentarz że "s****taki a ta nie sprzątnie" , normalnie zaczeliśmy się z nimi kłócić..bo kurcze zawsze a zawsze sprzątamy a tu takie teksty.

Ale widząc innych "psiarzy" którzy nie sprzątają ja swojemu małemu nie pozwolę biegać po trawnikach pod blokami.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia, ale twój synek jest już duży i rozumie jak mu powiesz, że nie wolno chodzić po trawnikach, a moja mała idzie tam, gdzie ja nogi poniosą i nawet jak powiem, że nie wolno, to przecież nie rozumie, zresztą co tu dużo gadać, zazwyczaj wchodzi na plac zabaw, na który właśnie wchodzi się przez trawnik i tam jest mnóstwo kup !!!!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najgorzej jest zawsze po zimie.... kupy wychodza spod sniegu...
Niestety to swiadczy o tym, jakim jestesmy syfiastym narodem...
taaaak - wtedy "pięknie" wyglądają chodniki :/
Na Zaspie też dużo kup. Ale tam gdzie poprzednio mieszkałam na Przeróbce przy jednych blokach to było isntne zatrzęsienie! Zawsze też miałam w kołach. JAk debilka zapylałam po kałużach...

Ale teraz widziałam 2 osoby sprzatające! 1na zebrała. Druga butem zrobia dołek i zakopała :))) Więc jest nadzieja! Może dzieci naszych wnuków nie będą miały takich trawników...

A co do mamusiek na placu zabaw to nie zawsze maja wybór. Od momentu "aa" do siknęcia/kupy są tylko sekundy.. Czas na dopadniecie najbliższych krzaków i akcja. Mi się raz zdarzyło ale kupkę zabrałam i wrzuciłam głębiej w gęste tam krzaki - by nikt nie nadepnął... ( no zawsze jest czas na zejscie z placu uważam tam sobie nie wyobrażam - mamy drugą opcję - gacie :)))
Agusia! Nie zrozumiałaś mnie do końca.... Mówisz, że mieszkając w bloku nie chciałabyś, żeby dzieci Ci hałasowały pod samym oknem i dewastowały trawnik. Na Pogórzu między blokami są duże trawiaste przestrzenie, a pomiędzy nimi chodniki. Kiedy więc idę z dwójką maluchów chodnikiem np.na plac zabaw - dziecko czasem zboczy pół metra, żeby zamiast po betonie pobiegać po trawce... Jest to zwykle blisko chodnika, ale daleko od okien i balkonów. Lecz niestety na tej przestrzeni (pobocza chodnika) jest najwięcej psich kup! Zresztą...maszerowanie tylko i wyłącznie po chodniku wcale nie jest gwarancją, że się w coś nie wdepnie...
Teoretycznie są różne trawniki - choćby ozdobne i użytkowe. Ozdobne służą do patrzenia, użytkowe do deptania. W Polsce w praktyce mamy jeden rodzaj - toalety dla psów.

Wszystkich bezmózgich właścicieli psów zawsze opieprzam. Może jak wszyscy będą to robić, to za kilka lat będzie normalnie. U mnie w klatce jak na razie tylko dwa psy mają właścicieli mądrzejszych od siebie, o reszcie lepiej nie mówić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i mnie wnerwiają psie kupy i nie ważne czy to na trawniku czy na chodniku i co to ma znaczyc że dziecko po trawniku nie ma prawa biegac ale tabun piesków pod oknami ma prawo s**** tak to może uwiążmy dzieci na smyczy a pieski puścmy luzem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka dzisiaj deneła jak szlismy do lekarza!!!

smród w przychodni niemiłosierny! zdjełąm jej butki i poszłąm myc,w łazience smród! mało sie nie pochawtałam! od utra dzwonie na straż miejską jak tylko zobacze s****ącego kundla !! ! podam adres jak bede widedziałą kto jest włascicielem!,bede robic zdjecia
u znajomych na klatce nawalił pies

własciciele psów mówili: mój pies jest mały i tyle by nie n****ł a inni ze mój pies jest duzy i tak mało nie s****!

no paranoja!
Dziadostwo!!!!!!!
Zapakowałabym kupę i wręczyła właścicielowi!
Z dopiskiem "zapomniał pan czegoś":)
image

image
to jest temat wałkowany i wałkowany, a właściciele jak nie sprzątają tak sprzątać nie bedą. Wiec może lepiej miasto powinno zatrudnić sprzątaczy tranikowych, co oprócz gówienek sprzątaliby tez inny syf, którego jest pełno naokoło? A tak w ogóle to powinni to sprzątać kryminaliści, alimenciarze i tacy tam różni w czynie społecznym! o!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamufa - zeby straz miejska przyjechala pies musi biegac po trawniku i byc jego wlasciciel tyle mi powiedzieli w starazy - bo co z tego ze wiem kto go wypuscil oni musza go przylapac na goracym uczynku.
Rok temu zadzwonilam do strazy bo chodzilismy na plac zabaw a jedna pinda wypuszczala psa bez kaganca na plac a ten stral i obszczekiwal dzieci a moje z tych lekliwych to co rusz byl ryk i jak zadzwonilam to tylko powiedzieli ze jak wlasciciel bedzie na dworzu to mam dzwonic. chore to
a tak w ogóle to bardziej obrzydliwy od s****ącego psa jest szczający facet! bleeee
niestety koło mojego bloku częstro s****a ludzie! mieszkam koło przystanku autobusowego przy głównej ulicy,,jest tu śmietnik i odrazu moja klatka ile to razy wychodząc ze smieciami ktos tam s****, masakra,
jakby to sie zdarzyło na mojej klatce zapakpowałabym i wsadziła do skrzynki na listy!

a wracając do dzisiejszej sytuacji: inne dzieci mówiły fuuuj od dziewczynki smierdzi ,ze sie p******a! moja córka zaryczana ,nie wiedziała co sie dzieje nic nie zrobiła a czuła sie okropnie i matki ,które nie słyszały jak inne dzieci 'obrażaja''moja córke,musiałąm sama zwrócic uwage i powiedziałąm głosno ze piesek n****ł i jakis własciciel po nim nie sprzątnał i zeby dzieci uwazały jak bedea wracac bo bedzie ciemno i moze im sie to samo przydażyc!!I tak sobie mysle do kogo ja gadam do dzieci jak rodzice ami niewychowani i udaja ze nie słyszą jak ich dzieci sie wyrazaja
ja bede dzwonic az im sie znudze ! tak mi dzisiaj podniosło cisnienie ze łohoho
to zazdrosze, bo dla mnie (moze nie mam tak wyrobionego zapachu) ale g jak g , skoro czujecie roznice, to wasze dziecko jak narobi do nocnika to wiosna... suuuper
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
jak kiedys mieszkalam w gdyni to- ktos n****l do windy, i to nie byl pies, chyba ze super inteligentny bo sobie papierem tylek podcieral.

KTO PODPIJE s****IE W WINDZIE?
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
"pobije" ,mialo byc :) he

Inne tematy z forum Pogórze

Transport, przeprowadzki (47 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

do góry