Widok

Dzieci i ...psie kupy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam! Mała frustracja "zmusiła" mnie do napisania tego listu. Jestem mieszkanką Pogórza Dolnego w Gdyni i mamą dwójki dzieci (jedno w wózku,drugie- dreptające). Ostatnio z każdego spaceru - wracam do domu z psią kupą- albo pod butem starszego dziecka albo na kole wózka. Dziś córeczka biegająca po trawniku wdepnęła tak "soczyście",że poza butem ubrudziła też spodnie. I tak oto sobotni wieczór upłynął mi na spieraniu z odzieży dziecka - odchodów czyjegoś uroczego pupila. Kupy zdarzają się na trawnikach, ale i na środku chodnika. W życiu nie widziałam, żeby ktoś korzystał z jednorazowych torebek - które można bezpłatnie pobierać ze specjalnie ustawionego na osiedlu pojemnika. Nie wymagam zresztą cudów. Może wystarczyłoby pomyśleć i pospacerować z psem gdzieś dalej. Macie jakieś pomysły? Zignorować problem i pokornie spierać kolejne kupy? Przeprowadzić kampanię uświadamiającą, że chamstwem jest zostawianie psiej kupy na środku chodnika?? Fotografować wyprężonego Azora i napisać donos do straży miejskiej? Czekam na inne pomysły... Pozdrawiam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
s****ie na dachu?

gdzieś to widziałam, ale nie pamiętam kto s****, człowiek czy pies...

już wiem! ktoś kiedyś wstawił tu na forum zdjęcie że gościu wyszedł z psem na spacer na dach falowca w Gdańsku i ten pies tam sie wysadzał ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"niestety koło mojego bloku częstro s****a ludzie! mieszkam koło przystanku autobusowego przy głównej ulicy,,jest tu śmietnik i odrazu moja klatka ile to razy wychodząc ze smieciami ktos tam s****, masakra,"

"jak kiedys mieszkalam w gdyni to- ktos n****l do windy, i to nie byl pies, chyba ze super inteligentny bo sobie papierem tylek podcieral."

a psów sie czepiają....

;)
:)) cieszę się, że temat ewoluował... z psich kup na ogólnie : kupy:))
A teraz optymistycznie na wieczór: dziś udało mi się nie wdepnąć! Rozważam jednak rozwieszenie plakatów na osiedlu ośmieszających właścicieli psów, którzy nie sprzątają i ewentualnie z numerami telefonów do straży miejskiej aby zachęcić do reakcji wszystkich mieszkańców. Powiem jeszcze, że nie jestem taka zawzięta, że uważam, że każda psia kupa musi być sprzątnięta. Ale może posiadacze psów powinni się wykazać większą kreatywnością w ustalaniu trasy przemarszu pieska. Może bardziej w głąb trawnika chociaż zamiast tradycyjnie: Pan na chodnika i naprężony pies pół metra obok - czyli na skraju trawnika! Żeby się nie pieklić - ale dać lekki upust wkurzeniu ogłaszam niniejszym konkurs na hasła ośmieszające lekkomyślnych posiadaczy psów!
też widziałam te fotki z psem s****ącym na dachu falowca...

co do smrodu, to podobno ludzkie guano śmierdzi bardziej...

Na ćwiczeniach rozmawialiśmy kiedyś o problemie pożerania kup przez psy. Jedna z koleżanek zapytała kolegę, czy jego pies zżera ludzkie, na co on odpowiedział: nie wiem nie podawałem ;)

Podobno od razu czuć, że pies zjadł kupę ludzką, czy innego psa... Poza tym psy jedzą zwykle karmę, a ona przelatuje przez jelita, ludzie zaś jedzą różne śmieci i mięso, to zalega długo w przewodzie pokarmowym i gnije, dlatego tak capi...
image[/url]image[/url]

Inne tematy z forum Pogórze

Transport, przeprowadzki (47 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

do góry