Widok

Dzieci idące przed Parą Młodą

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mam pytanie-jaką funkcję pełnią dzieci idące w Kościele przed Parą Młodą??
Na ślubach na których byłam, jeszcze się z tym nie spotkałam, ale przyznam, że mnie to intryguje ;)
Dziewczynka chyba może nieśc welon Panny Młodej, a co z chłopcem?? Podzielcie się informacjami, jeśli coś Wam wiadomo na ten temat :)
Ale wymyśliłam, co...........?? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieci mogą sypać kwiatki, nieść poduszeczkę z obrączkami, trzymać welon panny młodej... nie wiem co tam jeszcze ;)

no jak idzie przed Para Młodą to raczej welonu jej nie niesie :) a chłopczyk czasami niesie obrączki

no wymyśliłaś wymyśliłaś :))) ja nie spotkałam sie osobiście z czymś takim. Uważam, że to śmiesznie wygląda i nie chciałabym aby ktos mi sypał kwiaty pod stopy...
niosą obrączki :)

a ja bym chciala, ale moje rodzenstwo i mojego jaska ma lacznie dosyc sporo dzieci i jak wybierzemy tylko dwoje to reszta bedzie smutna... a ja chce zebysmy nie tylko my byli szczesliwi w dniu swojego slubu =) hehe wlasnie se wyobrazilam taka gromadke dzieci przed nami (bo lacznie to ich jest osmioro =P) jak wchodzimy do kosciola... hehehehe....

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Patrycyja a jakiej płci? Bo można fajne konfiguracje potworzyć jeśli zależy Wam żeby całe rodzeństwo Wam towarzyszyło :P

hehehe raczej nie zalezy nam na calym... jak juz to jedna para =) ale by sie goscie zdziwili jakby zobaczyli gromade dzieciakow przed nami =P

agata2209 moze jeszcze pieska naszego do tej gromadki dolacze hehehe

Patrycyja no jeśli masz ochotę :D :D

image
image

hehehe :D

ja cos tam słyszałam przebąkiwania ze to oczywiste że nasza córka bedzie trzymać obrączki czy coś takiego to sie co niektórzy zdziwią bo to jest dla mnie po pierwsze śmieszne a po drugie dla takiego dziecka to jest stres: żywym przykłanem jest mój n na ślubie u kuzyna x lat temu stał przy ołtarzu z obrczkami i sie posikał bo nie wiedzial czy może sie ruszyć czy ma stać !??!!?

a u mnie nie ma maluchów w rodzinie:(:( ja jestem najmłodsza:( co prawda za miesiąc to się zmieni bo kuzynka w lipcu rodzi huuurrra będzie maleństwo w rodzinie!!

madziara odstapic ci pare? hehehe ale mam dzisiaj glupi humor =P

agata2209 dziekuje za zdjecia pieskow... tylko ze moj jest caly bialy, wiec poduszeczke kolorowa zrobie =P <żarcik>

Patrycyja możesz swojemu pieskowi założyć na ten dzień specjalną kreację :D :D

image

idealna =)

a tak powaznie to normalnie te zdjecia tych pieskow to szok.... ze ludzie takie cos robia...

Patrycyja też uważam, że to przesada, ale ludzie są różni jak wiadomo.

jak ja bym cos takiego na zywo zobaczyla, to by wesolo bylo =)

zazwyczaj jak idzie jedno dziecko to niesie obrączki (u mnie będzie mój jedyny chrześniak) , a jak jest i chłopiec i dziewczynka to dziewczynka (tak widziałam) niesie mały bukiecik kwiatków a chłopiec poduszkę z obrączkami
w jakim wieku jest Twój chrześniak??
a kto powiedział, że to muszą być małe dzieci? u mnie szła 15-letnia chrześnica i całkiem nieżle to wyglądało i przynajmniej się nie bałam, że się potknie albo posiusia bo fakt dla maluszków to może być duży stres

a odstąp odstąp hihih:):) ale ja za rok dopiero potrzebuję!

U nas będzie 13-latka prawdopodobnie.

I jeszcze coś-chłopiec idzie przed Parą Młodą, niesie obrączki...., dochodzą do ołtarza i co dalej z chłopcem i poduszeczką z obrączkami??
Sory, że tak męczę ale ciągle nie do końca się w tym łapię ;)
klara.stg napisał(a):

> I jeszcze coś-chłopiec idzie przed Parą Młodą, niesie
> obrączki...., dochodzą do ołtarza i co dalej z chłopcem i
> poduszeczką z obrączkami??
> Sory, że tak męczę ale ciągle nie do końca się w tym łapię ;)

U mnie dzieciaczki rozejdą się do pierwszych ławek na boki tak jak świadkowie zresztą bo nie mam miejsca za parą młodą i tym sposobem świadkowie ich trochę upilnują
podrawiam
klara.stg napisał(a):

> Dziewczyny, mam pytanie-jaką funkcję pełnią dzieci idące w
> Kościele przed Parą Młodą??
> Na ślubach na których byłam, jeszcze się z tym nie spotkałam,
> ale przyznam, że mnie to intryguje ;)
> Dziewczynka chyba może nieśc welon Panny Młodej, a co z
> chłopcem?? Podzielcie się informacjami, jeśli coś Wam wiadomo
> na ten temat :)
> Ale wymyśliłam, co...........?? :)

Witam

ja mam córke a przyszły mąż ma synka więc wymyyśliłam żeby było sprawiedliwie:) że obydwoje będą nieść obrączki na dwóch poduszkach. Jego syn jego obrączke a moja corka moją.
One nic nie musza niesc, szczerze mowiac nie wiem czy sa polskie nazwy ale po angielsku to sie nazywa flower girl (teoretycznie sypia kwiatki ale nie musza) i page boy. to jest anglosaski zwyczaj i ma sie to z tego iz na angielskim slubie panstwo mlodzi przyezdzaja osobno, pan mlody, jego swiadek i ushers (znowu nie ma odpowiednika tacy pomocnicy, zajmuja sie sadzaniem gosci i roznymi drobiazgami) a panna mloda przyjezdza z druchnami (zwyczajowo powinna sie spoznic zeby pan mlody na nia czekal) i tu jest miejsce dla flower girls bo one ida pierwsze, potem dorosle druchny a na koncu panna mloda z ojcem. druchny i dziewczynki maja takie same sukienki i sa z reguly to bliskie pary mlodej dzieci, a chlopcy sa odpowiednikami ushers. na tych slubach co bylam to one tylko wchodza razem a potem sa zabierane przez mamy albo inne dorosle osoby i siedza z nimi a nie stoja, jezeli niosa obraczki to je oddaja swiadkowi ktory stoi kolo pana mlodego.
a ja bede miala flower girls tak ok. 6 i 10 letnie i one nie moga sie doczekac az beda mi sypac kwiatki, wymyslaja sobie kreacje specjalne i bedzie to dla nich cos bardzo waznego,nawet to byl troche ich pomysl.i bede szla z tata do oltarza, wiec bedzie podobnie jak w tym anglosaskim zwyczaju:]

u mnie bylo tak...moj tatus prowadzil mnie do oltarza a przed nami siostra mojego meza,ktora niosla podusie z obraczkami.gdy doszlismy do oltarza Oliwia usiadla w pierwszej lawce a gdy juz byla przysiega podeszla z podusia do ksiedza,ksiadz je poblogoslawil i poswiecil.zalozylismy sobie obraczki na palce a Oliwka poszla do rodzicow.nigdy nie myslalam,ze tak bedzie ale gdy o tym pomyslalam odrazu wiedzialam iz ona jest do tego stworzona..

a przed nami bedzie szla bratanica meza 4 letnia ubrana w sliczna sukieneczke, bedzie miala maly koszyczek i plati roz w nim. Bedzie sypala platki roz w kolorze mojego bukieciku:) i dla mnie wcale nie krzywda..w dodatku tesciowa podsunela pomysl:D
Przed nami idą dziewczynka i chłopczyk. którzy będą niesć koszyczek z kwiatkami (dziewczynka) do wysypania w drodze od ołtarza i obrączki (chłopczyk) na poduszeczce.

A przede mną będzie szła moja i narzeczonego (wspólna) 5-letnia Chrześniaczka z obrączkami :)
Narzeczony ma jeszcze jedną 6,5 letnią bratanicę i pierwotnie chciałam, żeby ona niosła obrączki a Chrześniaczka sypała płatki róż, ale stanie chyba na tylko na tych obrączkach, płatki sobie daruję.
Zastanawiam się czy ktoś nie powinien mi nieść welonu (baardzo długiego), ale jeszcze nie wiem.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry