Widok
Dzieci idące przed Parą Młodą
Dziewczyny, mam pytanie-jaką funkcję pełnią dzieci idące w Kościele przed Parą Młodą??
Na ślubach na których byłam, jeszcze się z tym nie spotkałam, ale przyznam, że mnie to intryguje ;)
Dziewczynka chyba może nieśc welon Panny Młodej, a co z chłopcem?? Podzielcie się informacjami, jeśli coś Wam wiadomo na ten temat :)
Ale wymyśliłam, co...........?? :)
Na ślubach na których byłam, jeszcze się z tym nie spotkałam, ale przyznam, że mnie to intryguje ;)
Dziewczynka chyba może nieśc welon Panny Młodej, a co z chłopcem?? Podzielcie się informacjami, jeśli coś Wam wiadomo na ten temat :)
Ale wymyśliłam, co...........?? :)
a ja bym chciala, ale moje rodzenstwo i mojego jaska ma lacznie dosyc sporo dzieci i jak wybierzemy tylko dwoje to reszta bedzie smutna... a ja chce zebysmy nie tylko my byli szczesliwi w dniu swojego slubu =) hehe wlasnie se wyobrazilam taka gromadke dzieci przed nami (bo lacznie to ich jest osmioro =P) jak wchodzimy do kosciola... hehehehe....
ja cos tam słyszałam przebąkiwania ze to oczywiste że nasza córka bedzie trzymać obrączki czy coś takiego to sie co niektórzy zdziwią bo to jest dla mnie po pierwsze śmieszne a po drugie dla takiego dziecka to jest stres: żywym przykłanem jest mój n na ślubie u kuzyna x lat temu stał przy ołtarzu z obrczkami i sie posikał bo nie wiedzial czy może sie ruszyć czy ma stać !??!!?
klara.stg napisał(a):
> I jeszcze coś-chłopiec idzie przed Parą Młodą, niesie
> obrączki...., dochodzą do ołtarza i co dalej z chłopcem i
> poduszeczką z obrączkami??
> Sory, że tak męczę ale ciągle nie do końca się w tym łapię ;)
U mnie dzieciaczki rozejdą się do pierwszych ławek na boki tak jak świadkowie zresztą bo nie mam miejsca za parą młodą i tym sposobem świadkowie ich trochę upilnują
podrawiam
> I jeszcze coś-chłopiec idzie przed Parą Młodą, niesie
> obrączki...., dochodzą do ołtarza i co dalej z chłopcem i
> poduszeczką z obrączkami??
> Sory, że tak męczę ale ciągle nie do końca się w tym łapię ;)
U mnie dzieciaczki rozejdą się do pierwszych ławek na boki tak jak świadkowie zresztą bo nie mam miejsca za parą młodą i tym sposobem świadkowie ich trochę upilnują
podrawiam
klara.stg napisał(a):
> Dziewczyny, mam pytanie-jaką funkcję pełnią dzieci idące w
> Kościele przed Parą Młodą??
> Na ślubach na których byłam, jeszcze się z tym nie spotkałam,
> ale przyznam, że mnie to intryguje ;)
> Dziewczynka chyba może nieśc welon Panny Młodej, a co z
> chłopcem?? Podzielcie się informacjami, jeśli coś Wam wiadomo
> na ten temat :)
> Ale wymyśliłam, co...........?? :)
Witam
ja mam córke a przyszły mąż ma synka więc wymyyśliłam żeby było sprawiedliwie:) że obydwoje będą nieść obrączki na dwóch poduszkach. Jego syn jego obrączke a moja corka moją.
> Dziewczyny, mam pytanie-jaką funkcję pełnią dzieci idące w
> Kościele przed Parą Młodą??
> Na ślubach na których byłam, jeszcze się z tym nie spotkałam,
> ale przyznam, że mnie to intryguje ;)
> Dziewczynka chyba może nieśc welon Panny Młodej, a co z
> chłopcem?? Podzielcie się informacjami, jeśli coś Wam wiadomo
> na ten temat :)
> Ale wymyśliłam, co...........?? :)
Witam
ja mam córke a przyszły mąż ma synka więc wymyyśliłam żeby było sprawiedliwie:) że obydwoje będą nieść obrączki na dwóch poduszkach. Jego syn jego obrączke a moja corka moją.
One nic nie musza niesc, szczerze mowiac nie wiem czy sa polskie nazwy ale po angielsku to sie nazywa flower girl (teoretycznie sypia kwiatki ale nie musza) i page boy. to jest anglosaski zwyczaj i ma sie to z tego iz na angielskim slubie panstwo mlodzi przyezdzaja osobno, pan mlody, jego swiadek i ushers (znowu nie ma odpowiednika tacy pomocnicy, zajmuja sie sadzaniem gosci i roznymi drobiazgami) a panna mloda przyjezdza z druchnami (zwyczajowo powinna sie spoznic zeby pan mlody na nia czekal) i tu jest miejsce dla flower girls bo one ida pierwsze, potem dorosle druchny a na koncu panna mloda z ojcem. druchny i dziewczynki maja takie same sukienki i sa z reguly to bliskie pary mlodej dzieci, a chlopcy sa odpowiednikami ushers. na tych slubach co bylam to one tylko wchodza razem a potem sa zabierane przez mamy albo inne dorosle osoby i siedza z nimi a nie stoja, jezeli niosa obraczki to je oddaja swiadkowi ktory stoi kolo pana mlodego.
u mnie bylo tak...moj tatus prowadzil mnie do oltarza a przed nami siostra mojego meza,ktora niosla podusie z obraczkami.gdy doszlismy do oltarza Oliwia usiadla w pierwszej lawce a gdy juz byla przysiega podeszla z podusia do ksiedza,ksiadz je poblogoslawil i poswiecil.zalozylismy sobie obraczki na palce a Oliwka poszla do rodzicow.nigdy nie myslalam,ze tak bedzie ale gdy o tym pomyslalam odrazu wiedzialam iz ona jest do tego stworzona..
A przede mną będzie szła moja i narzeczonego (wspólna) 5-letnia Chrześniaczka z obrączkami :)
Narzeczony ma jeszcze jedną 6,5 letnią bratanicę i pierwotnie chciałam, żeby ona niosła obrączki a Chrześniaczka sypała płatki róż, ale stanie chyba na tylko na tych obrączkach, płatki sobie daruję.
Zastanawiam się czy ktoś nie powinien mi nieść welonu (baardzo długiego), ale jeszcze nie wiem.
Narzeczony ma jeszcze jedną 6,5 letnią bratanicę i pierwotnie chciałam, żeby ona niosła obrączki a Chrześniaczka sypała płatki róż, ale stanie chyba na tylko na tych obrączkach, płatki sobie daruję.
Zastanawiam się czy ktoś nie powinien mi nieść welonu (baardzo długiego), ale jeszcze nie wiem.