Widok

Dziecko autystyczne - przedszkole

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie
Mój synek ma podejrzenie autyzmu. Czy możecie mi proszę polecić jakiegoś dobrego terapeutę z Trójmiasta? Czy są w Trójmieście przedszkola integracyjne (nawet prywatne) gdzie mogłabym posłać dziecko? Wiem, że do państwowego to nawet z orzeczeniem raczej nie ma szans..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Specjalny Ośrodek Rewalidacyjno-Wychowawczy dla Dzieci i Młodzieży z Autyzmem
(prowadzony przez Stowarzyszenie Pomocy Osobom Autystycznym w Gdańsku)
ul. Dąbrowszczaków 28, 80-365 Gdańsk
tel. / fax 058/ 553-40-32
e-mail: osrodek@autyzm.net.plAdres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
http://autyzm.net.pl/
dyrektor: Małgorzata Rybicka

ja najbardziej kojarzę tę placówkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.iwrd.pl/pl/dokumenty/przedszkole_iwrd
Ja bym proponowała zacząć od diagnozy. W poradni na Chopina jest bezpłatna w innych placówkach jest płatna. Oczywiście na Chopina jest dłuższy czas oczekiwania na spotkanie niż w innych placówkach. Jeżeli diagnoza się potwierdzi to proponuję skontaktować się z Ośrodkiem na Dąbrowszczaków.
Witam,
Wiem jak trudno znaleźć fachową pomoc dla dziecka, nam to zajęło sporo czasu...
Ale dziś z czystym sumieniem polecam Placówkę Terapia i Wspomaganie w Gdyni, na ul. Dreszera.
http://www.terapiaiwspomaganie.pl/kontakt
Chodzimy tam od października ub i postępy są widoczne. Więcej informacji mogę przekazać prywatnie na emaila
doris191@wp.pl
Bardzo dziękuje za podpowiedzi. Czy znacie dobrego terapeute SI?
Szukam też zajęć na basenie dla dzieci autystycznych...
Sasik, u mojego synka w przedszkolu-PAŃSTWOWYM, 17 na glinki jest w grupie chłopiec autystyczny. I dyrekcja nie robiła problemu (z tym że jest pod opieką ośrodka) jak to dokładnie wygląda w praktyce nie wiem,ale proponuję zadzwoń do Pani dyrektor (ona właśnie również jest wychowawczynią w grupie syna) i porozmawiaj-będziesz miała wiecej informacji
Ja polecam-o ile można to tak nazwać-Przedszkole nr 40 dla Dzieci o Specjalnych Potrzebach Edukacyjnych
Ul. Rzeczypospolitej 11A
80-337 GDAŃSK
super podejście do każdego dziecka.
Na Dąbrowszczaków dostanie się graniczy z cudem niestety.
Od 4 lat czekam na miejsce hehe.
Dzieci z autyzmem są też przyjmowane do przedszkola nr 35 w Gdańsku ul. Wałowa jest to przedszkole państwowe, dodatkowo jeśli będzie orzeczenie to nie płacisz miesięcznej opłaty za chodzenie (nie wiem jak to się nazywa) tylko płacisz za wyżywienie stawkę dzienną mnożoną na koniec miesiąca przez ilość dni w których synek uczęszczał do przedszkola plus opłata na radę rodziców. Ja mam syna z orzeczeniem i dostał się bez problemu.
Terapia i Wspomaganie w Gdyni zmieniła adres jakiś czas temu,informacje na stronie punktu: http://www.terapiaiwspomaganie.pl
u corki w przedszkolu przyjmuja dzieci z orzeczeniem. ceynowy w sopocie

Teraz to fajna podstawówka chyba już. ;-)
Szkoły Magellanum ( podstawówka klasy mało liczne około 3- 6 osób, gimnazjum, liceum)
Wiele terapii i zajęć. Świetlica wedle potrzeb dziecka.
Dzieci z orzeczeniem przyjmowane nieodpłatnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Również polecam szkoły Magellanum w Gdańsku. Malutka szkoła i bardzo bezpieczna. Świetni i kompetentni nauczyciele, bardzo miła i rodzinna atmosfera. Mój autystyczny wnuczek tam uczęszcza. Szczerze polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie diagnozowaliście dziecko? W Psychomedic? Mam do nich nr 22 253 88 88 i właśnie umówiłam się tam na wizytę z maluchem. Słyszałam, że mają świetnych specjalistów i nie ma mowy o pomyłce.

My diagnozowaliśmy dziecko w Sotisie w Gdańsku, nr. 603 525 914. Trwało to dłużej, bo Maciusia obserwowało kilku specjalistów, ale przynajmniej jestem pewna diagnozy. Panie wszystko tłumaczą i kierują co dalej. Potem zaczęliśmy terapię. Jest czesne, ale grupy są małe i syn ma indywidualne zajęcia. Kontakt z nauczycielem codzienny co mnie bardzo cieszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mój autystyczny wnuk chodzi do szkoły Magellanum w Gdańsku. Zaletą tej szkoły są małe grupy, no i szkoła specjalizuje się w nauczaniu specjalnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spróbujcie świetne przedszkole z super terapeutami empatia na Morenie, polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pol
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć, w Gdańsku ul Rzeczpospolitej 40. Ale pamiętaj że źle postawiona diagnoza to źle dobrana terapia i mniejsze szanse. Jest bardzo wiele chorób mylnie diagnozowanych jako autyzm.

Zapraszamy do przedszkola Superkids w Rumi, dla dzieci z autyzmem przedszkole, wyżywienie i wszystkie zajęcia są bezpłatne

moja znajomatez ma dziecko z podejrzeniem autyzmu i wspominala mi o nowej placowce, ktora chce zweryfikowac jest w sopocie
http://www.dreamlab.com.pl/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry