Widok

Dziecko złamoało ręke z kąd mogę dostać odszkodowanie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mój złamał nadkłykcie przyśrodkowe kości ramiennej ręki prawej.W szpitalu miał operacje-Otwarte nastawienie i zespolenie drutami Kirschnera złamania nadkłykciowego kości ramiennej prawej.Syn jest ubezpieczony w szkole do tego jest ubezpieczony na moim ubezpieczeniu w zakładzie pracy(Zus) i posiadam jeszcze ubezpieczenie grupowe Ing równiesz w zakładzie pracy.Czy powinienem dostać jakieś pieniążki z tych instytucji za ten wypadek?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno z ZUSu nie dostaniesz nic.
Natomiast ubezpieczenie grupowe w szkole powinno być wypłacone. ING? Zależy - kto jest ubezpieczony i na co - ale to powinieneś sam wiedzieć lepiej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ze szkoły z grupowego ubezpieczenia dzieci, jeśli przystąpiłaś (jest to dorbowolne) i z ING, czyli Twojego prywatnego ubezpieczenia. Po zakończeniu leczenia składasz do nich wniosek z dokumentacja medyczną. Na tej podstawie ustalą trwały uszczerbek na zdrowiu i dostaniesz kasę. Sprawdź czy w ING macie też ubezpieczenie świadczenia śpitalnego, wtedy dostałby też dodatkowo za pobyt w szpitalu.
Z doświadczenia - szkolne ubezpieczenia sa śmiesznie niskie. Mój syn za złamanie w łokciu w 3 miejscach i 8 tyg w gipsie + rehabilitacja dostał 180zł....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja pamiętam z ubezpieczenia ze szkoły-12 lat temu za zwichnięty palec i szyna na 2 tygodnie dostałam 120zł-nie wiem dlaczego twój syn dostał tylko tyle:(((((((((((
Ubezpieczenie grupowe ze szkoły zależy od warioantu, który szkoła wykupiła (pracuje w Towarzystwie Ubezpueczeniowym) więc idź zorientuj się w szkole ale dopiero odszkodowanie dostaniesz po rehabilitacji czyli po zakończonym leczeniu. Z grupówki w pracy jeśli miałeś taki wariant ale mało prawdopodobne że masz grupówkę o aż tak szerokim zakresie jak NNW dzieci. Z zusem nie pomogę.
No ja brałam już 4 razy z tego ubezpieczenia, bo mój młody często gipsuje. Nigdy nie dostaliśmy więcej niż 250zł.
moje dziecko z grupowego ubezpieczenia w przedszkolu ( PZU) za złamanie ręki w łokciu 3 lata temu dostało 750 zł odszkodowania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka za złamanie nadklykviowe ręki ze szkoły dostała 400 zł. Firma- (Interrisk). Ręka nie prostuje się oraz nie zgina bardzo zle rokowania na odzyskanie pełnej sprawności
Można starać się od sxkoly za wypadek podczas zajęć. Jako dodatkowe odszkodowanie lub zadośćuczynienie. Jest na to 3 lata

Możesz udać się do firmy odszkodowawczej z pytaniem czy można w tej sprawie coś pomóc. Wiele z nich robi to bezpłatnie. Polecam Legal Protection - mają indywidualne podejście do klienta.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry