Widok
Dziecko złamoało ręke z kąd mogę dostać odszkodowanie?
Witam mój złamał nadkłykcie przyśrodkowe kości ramiennej ręki prawej.W szpitalu miał operacje-Otwarte nastawienie i zespolenie drutami Kirschnera złamania nadkłykciowego kości ramiennej prawej.Syn jest ubezpieczony w szkole do tego jest ubezpieczony na moim ubezpieczeniu w zakładzie pracy(Zus) i posiadam jeszcze ubezpieczenie grupowe Ing równiesz w zakładzie pracy.Czy powinienem dostać jakieś pieniążki z tych instytucji za ten wypadek?
Ze szkoły z grupowego ubezpieczenia dzieci, jeśli przystąpiłaś (jest to dorbowolne) i z ING, czyli Twojego prywatnego ubezpieczenia. Po zakończeniu leczenia składasz do nich wniosek z dokumentacja medyczną. Na tej podstawie ustalą trwały uszczerbek na zdrowiu i dostaniesz kasę. Sprawdź czy w ING macie też ubezpieczenie świadczenia śpitalnego, wtedy dostałby też dodatkowo za pobyt w szpitalu.
Z doświadczenia - szkolne ubezpieczenia sa śmiesznie niskie. Mój syn za złamanie w łokciu w 3 miejscach i 8 tyg w gipsie + rehabilitacja dostał 180zł....
Z doświadczenia - szkolne ubezpieczenia sa śmiesznie niskie. Mój syn za złamanie w łokciu w 3 miejscach i 8 tyg w gipsie + rehabilitacja dostał 180zł....
Ubezpieczenie grupowe ze szkoły zależy od warioantu, który szkoła wykupiła (pracuje w Towarzystwie Ubezpueczeniowym) więc idź zorientuj się w szkole ale dopiero odszkodowanie dostaniesz po rehabilitacji czyli po zakończonym leczeniu. Z grupówki w pracy jeśli miałeś taki wariant ale mało prawdopodobne że masz grupówkę o aż tak szerokim zakresie jak NNW dzieci. Z zusem nie pomogę.