Widok

Dzielna OSP Banino narybek...

Od jakiegoś czasu obserwuję ćwiczenia OSP BANINO, na placu zabaw itd. gminnym przy księżycowej.
Jestem tam z dzieciakiem co dzień, na początek się ucieszyliśmy że postawili sprzęty do trenowania, może coś się uda dziecku wytłumaczyć na przykładzie,że tu młodzi ludzie się starają i trenują żeby być gotowymi na zadania i przy okazji pewnie zawody z innymi OSP.
To jest b. ważne i poświęcenie ludzi nie do przecenienia.
Czar prysł już po drugim spotkaniu a były to młode dziewczynki, jakiś osił jeden z drugim darł mordę na nie- "dawaj kur...aaaa!"
Potem było tylko gorzej.
Dzisiaj byłem i wszech kur...y latające już bez dziewczynek tylko z jakimiś spaślakami z gimbazy to był jedyny przekaz plus to że jak odpalili prądownice, to nie wiedziałem czy im zęby powybija czy zrobią krzywdę jakiemuś dziecku!
Zabrałem swoje dziecko i się ewakuowałem, to jest jakiś śmieszny żart jak sądzę bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć!
Jak odchodziłem to palili e-papieroski i chyba nie tylko zadowoleni jak by im ktoś w kieszeń narobił!
Ja się tylko pytam co to kuuuu... aaaaa jest?!
Jeden z tych palantów przejechał cały plac zabaw na jakimś komarku na pełnym gazie wcześniej zaczepiając dzieci-przed tym zlotem-
Piszę to na forum dla otrzeźwienia co niektórych co mogą za to odpowiedzieć.
Oczywiście żyjąc w dzisiejszej rzeczywistości mam nagrane 3 filmiki gdzie wszystko jest widoczne i słychalne!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14

Przecież nikt tu nie neguje konieczności istnienie OSP. Oburza nas niestosowne zachowanie mlodziencow. Nie mieszajmy wątków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiesz co ci napiszę mamy w ciebie jakto się pisze wyje ane podaj swój adres bądz pewna że cię olejemy ale pamiętaj kij ma dwa końce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwierz mi że na pewno tak nie jestjak pisza pozdro dla normalmych ludzi którzy mają szacunek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę panią ten plac jest też nasz możemy z niego korzystać tak samo jak pani

Bo z tego tematu na razie wynika, że tam same prostaki i chamy, chociaż na pewno tak nie jest. Ale właśnie ci najgłośniej ujadają i ich wypowiedzi aż w oczy bolą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Walcie się napływowi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brawo oni ti mieszczuchy bedom naszej pomocy potrzebować o wtedy zobaczymy pozdrawiam panią w jasnych włosach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po co ta ironia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie przeklinam, nie nadaje się do OSP.

Po co ten spór? Stało się i tyle podejrzewam że chłopaki dla własnego spokoju poćwiczą w jakimś bardziej odosobnionym miejscu.Wlasnie wkraczamy w czasy ludzi bez obowiązku poboru wojskowego zniewieściałych chłopców z dwiema lewymi rękami w których obronie muszą stawiać żony.Oczywiscie nie mówię o wszystkich ale taka pani której mąż się pyta czy może iść do łazienki myśli że wszyscy są tacy sami a niestety tak nie jest.Ciekawe ile osób nowo zamieszkałych zgłosiło chęć służby w naszej OSP? Szanowna Panią też zapraszam bo kobiety są jak najbardziej mile widziane i wtedy na akcji proszę wprowadzać poprawne słownictwo. Pozdrawiam wszystkich i zastanówcie się czy ta dyskusja bardziej nie szkodzi niż w czymś pomorze...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tego czego się nauczyłem to moje. Ja akurat przykładam dużą wagę do pomocy innym. Kilka osób z kolegami reanimowałem,wszedłem w ogień po człowieka, uratowaliśmy psa z płonącej stodoły, reanimowaliśmy czternsstoletnia dziewczynkę, zdejmowaliśmy zwłoki samobójcze z drzewa, drugiego z torów kolejowych,kilkadziesiąt wypadków różnych... Czego mnie to nauczyło??? Szacunku do ludzi, do życia, otwartości na potrzeby, pokory... A zresztą... Te dzieciaki mało mają o tym pojęcia. Jeśli się źle zachowywali to można zgłosić dobrze Zarządu, do Prezesa,do Rady Sołeckiej.... Ja też uważam, że źle postąpili. Nie są osobami decyzyjnymi odnośnie podlewania... Od tego są władze OSP i np.Rada Sołecka. Myślę, że gdyby wpłynęła taka sugestia o podlanie czegoś to coś by się dało zrobić
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak macie takie podejście, że skoro każdy sobie tam czasem w życiu przeklina, to i na placu zabaw można przeklinać, to ja czekam tylko na moment, aż ktoś stwierdzi, że sobie czasem w domu wali gruchę, to i na placu będzie to robił.

No ludzie, opamiętajcie się! To, że nie macie kultury w domu czy na własnym podwórku to nie znaczy, że musicie ten brak kultury roznosić dalej.

A mówienie, że "inni tak robią" to najdebilniejsza wymówka. Przestań tak robić, to inni też przestaną. Zamiast powielać idiotyczne schematy, świeć dobrym przykładem. Przecież właśnie bycie takim wredotą dla innych powoduje, że wam się tutaj źle mieszka. To nie ludzie naokoło są źli, to wy sami powodujecie, że oni chcą tacy dla was być.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obowiàzek typowe-Niech się Pan nie denerwuje, widzę że w tej wiosce jest szerszy problem,nie potraficie czytać ze zrozumieniem to się nazywa analfabetyzm nabyty. Gdzie ta Pani obraziła OSP,chyba tylko te dzieci jak Pan pisze,chyba że to nie dzieci?
Świetnie że ma Pan 430 interwencji i co z tego, czegoś się Pan nauczył?
Mòwiła że strażacy majā podlewać,ja zrozumiałem że przklinajàce tłuściochy czyli jacyś aspirujàcy na druha majà po zabawie pomyśleć i może w tych upałach podlać ostatnie drzewka,korona by im spadła?
Zamiast palić i klnàć, sam Pan pisze że jak władza to lecicie podlewać z wozu na pętle więc proszę trochę pomyśleć a potem obrażać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zwróćcie Państwo uwagę, że Ci, którzy utożsamiają się to dzieci. Posty też piszą te dzieci. Proszę nie obrażać OSP, bo mnie to strasznie boli. Mam za 430 interwencji. Nigdy nie zdarzyło się żebyśmy komuś nie pomogli.To, że są takie przypadki w Polsce to normalne...nie powinno tak być, ale nie ma ideałów.To, że ktoś komuś kieszenie przeszukuje. Dlaczego ta Pani tyle nienawiści wylała na forum? Tata był Strażakiem... i pisze. PANI, że straż ma podlewać drzewka? Od kiedy jest taki obowiązek? Podlewali kiedyś trawę i drzewka na pętli, bo Rada Sołecka prosiła to mieszkańcy też mieli wiele do powiedzenia, a jak proszono o pomoc by coś wspólnie zrobić to nie przyszedł z mieszkańców nikt. Proszę niezgodne zachowanie tych dzieci zgłosić do Zarządu OSP,a nie wylewać brudów na całą straż. To faktycznie ze strony tych dzieci było brzydkie zachowanie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak chcecie sobie poprzeklinać,to idźcie gdzieś w szczerym polu potrenować, aby nikt Was nie słyszał .Nikt tu nie krytykuje waszej pracy w OSP,tylko zwrócił uwagę że plac zabaw to nie miejsce na takie zachowania.,czy tak trudno wam to pojąć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dotarło do mnie trochę. Przyznam się że jestem cały czas w pracy i okazjonalnie zaglądam co tam się w mojej wiosce dzieje.
Dzisiaj zrozumiałem że to ostatni raz jak przekazałem mój 1% podatku na OSP Banino, ta dziwna wymiana zdań z chyba homo sapiens?
Obrażanie ludzi na forum, to już za wiele dla mnie.
I mam taki postulat do kogoś tam,sam weż węża i podlej padluchu te drzewa!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

to jest właśnie typowe odwracanie kota ogonem, czyli jak ja przeklnę lub drę mordę przy dzieciach w miejscu publicznym to jest"chwila słabości", jak ktoś będzie darł się na mnie lub moje pacholę to nie wybaczalne!
Kto was zmusza żeby być bohatejros? pomagać-jak Pani napisała-przecież możecie siedzieć na placu przeklinać ,palić i swoje głupie komenty uskuteczniać,co was rózni od tych spod sklepu?
Jakąś łaskę robicie ludziom,dziwne że nie zabrał dotąd głosu ktoś odpowiedzialny za ten bałagan,można przeprosić ,ustawić do pionu głupków,ale nie!
Gratuluję podejścia i ze swojej strony zrobię wszystko żeby tej Pani pomóc!
"Strażacy" z bożej łaski!Powinni wprowadzić plakietki na auto-OSP-Proszę nie dotykać!
Już są sprawy w kraju o nie udzielenie pomocy ,głaby przyjeżdzają bo są najbliżej a potem się gapią...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pani pewnie idealna jest i nigdy nie przeklinała. Za młodu pewnie też tylko w domu siedziała i nie robiła kompletnie nic. Przykro mi bardzo, że nikt inny nie jest tak samo idealny jak Pani :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widać że nie ma kto co robić tylko na forum z siebie gwiazdę robić pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

specjalnie iść na plac zabaw dla dzieci przeklinać? trzeba mieć raka mózgu chyba.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry