Widok

Dzielna OSP Banino narybek...

Od jakiegoś czasu obserwuję ćwiczenia OSP BANINO, na placu zabaw itd. gminnym przy księżycowej.
Jestem tam z dzieciakiem co dzień, na początek się ucieszyliśmy że postawili sprzęty do trenowania, może coś się uda dziecku wytłumaczyć na przykładzie,że tu młodzi ludzie się starają i trenują żeby być gotowymi na zadania i przy okazji pewnie zawody z innymi OSP.
To jest b. ważne i poświęcenie ludzi nie do przecenienia.
Czar prysł już po drugim spotkaniu a były to młode dziewczynki, jakiś osił jeden z drugim darł mordę na nie- "dawaj kur...aaaa!"
Potem było tylko gorzej.
Dzisiaj byłem i wszech kur...y latające już bez dziewczynek tylko z jakimiś spaślakami z gimbazy to był jedyny przekaz plus to że jak odpalili prądownice, to nie wiedziałem czy im zęby powybija czy zrobią krzywdę jakiemuś dziecku!
Zabrałem swoje dziecko i się ewakuowałem, to jest jakiś śmieszny żart jak sądzę bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć!
Jak odchodziłem to palili e-papieroski i chyba nie tylko zadowoleni jak by im ktoś w kieszeń narobił!
Ja się tylko pytam co to kuuuu... aaaaa jest?!
Jeden z tych palantów przejechał cały plac zabaw na jakimś komarku na pełnym gazie wcześniej zaczepiając dzieci-przed tym zlotem-
Piszę to na forum dla otrzeźwienia co niektórych co mogą za to odpowiedzieć.
Oczywiście żyjąc w dzisiejszej rzeczywistości mam nagrane 3 filmiki gdzie wszystko jest widoczne i słychalne!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14

a po polsku umiesz pisać ? bo ja nic nie zrozumiałem i nie wiem o czym piszesz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja mam wielki szacun dla strażaków z OSP Banino. Sam otrzymałem od nich pomoc. Nie interesuje mnie , że ktoś z nich przeklnie. Pamiętam jak pseudo moraliści w czasach PRL byli oburzeni na Zbigniewa Bońka bo przeklął na meczu obok mikrofonu. Ludzie ludzie twardzi mają w naturze to, że czasami przeklną ale nie oznacza to, że są bez serca lub coś w tym stylu. Owszem jak każdy powinni uważać na to przy kim przeklinają. I dlatego proszę ich aby nie obrażali si8ę na tę panią bo pewnie jest po prostu przewrażliwiona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ktoś nam mieszczuchom sprzedał ziemię pod domy. Więc musicie z tym żyć. A w ogóle to pozdrawiam i miejscowych Kaszubów, którzy przez stulecia walczyli o swoją kulturę z germanizacją itp . Pozdrawiam też mieszczuchów i spróbujmy się zrozumieć. po ii wś polacy mieli małą wędrówkę ludów i nie ich wina, że mieszkają gdzie mieszkają. Ziemię mieli też ci co kupili ją od pgr. a do tych co sprzedawali. Jesteście bardzo religijni więc pytanie z gruntu moralnych czy ziemię otrzymaliście dzięki reformie rolnej?czyli to była czyjaś własność zabrana przez komunistów i dana wam lub waszym ojcom. Zarobiliście na tej sprzedaży a inni, którzy nie otrzymali nic od Komuchów musieli wam zapłacić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry