Widok

Dzień Dobry PISowianki wstydliwe:)

I jak tam samopoczucie po przegranych wyborach? Wczoraj sączyłem z lubością szampana, gdy Jarosław Budapesztański Kaczyński opowiadał o zwycięstwie i taktycznym odwrocie:)
Teraz 4 lata ciężkiej pracy przed nami. Także proponuję zapomnieć o "smoleńsku" i paleniu zniczy w dziesiątnicę, a skupić się na pracy organicznej ^_^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moim zdaniem Palikota wsparł zły. Jest prawie niemożliwym, aby w przeciągu miesiąca z pozycji 1% "skoczyć" do 10%. Ludzie, którzy są wokół Palikota, a i sam Palikot, mają głęboką niechęć (a i nienawiść) nie tyle ile do kościoła, co w ogóle do Pana Boga. Publicznie szydzą z ludzi wierzących - a to już mi się nie podoba. Zły lubi drwić z człowieka i tym razem znowu zadrwi.

Można być krytycznym wobec kościoła, a nawet trzeba być. Sam mam krytyczne zdanie na temat hierarchii kościelnej i wcale tego nie ukrywam.

Ludzie zgromadzeni wokół Palikota, to "mischung" liberalno-prowokatorski - miłośnicy "NIE" i "Faktów i Mitów", wszelkie maści odmieńcy seksualni, pokątni przedsiębiorcy i antyklerykałowie. Ciekawi mnie, jak będą zachowywać się w sejmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z Palikotem faktycznie mroczna sprawa. Czy ktoś wie kim są w ogóle cie ludzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i rozumiesz co czytasz w The Economist? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
- i tak czuje niedosyt,wrecz przerazenie wszak 10 % wyborcow wybralo ruch palikota,palikot hurtownik "dyzma" tyminski z dalekiego kraju...
-a co do po ,pis ,sld itd... nie bede komentowal lecz ocenie za 4 lata ,zreszta w 2012 przemysl budownictwo sie zatrzyma bo po co budowac jak juz bedzie po euro ,pekna klony czarneckiego jak kasa bagsika... ,a najmlodszych emerytow nikt nie rusza, ale co to tam wszak wiek emerytalny mozna podniesc do 80.
akurat myslalem np o the economist, the financial times, guardian,

gazety polskiej raczej nie czytam - chyba, ze mi wpadnie w rece

...

rzecz w tym by czytac duzo i roznych rzeczy i miec wlasne zdanie

tak trudno to pojac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powinieneś czytać Gazetę Wolską - tam znajdziesz potwierdzenie swoich tez, popleczników, współwyznawców. Tam możesz rozdzierać rejtanowską koszulę, krzyczeć o zdradzie narodowej i żądać wolności w imię miłości, czy jakoś na odwrót.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ortografia to tylko forma

niestety jezeli nie masz nic do powiedzenia o tresci, to musisz skupiac sie na formie

"normalniejszym" - hm.. a co jest miara normalnosci twoja osoba i twoje ego? a moze it? czy superego? - takich argumentow nie akceptuje

nie 15 - a mialo byc 1,5 (poltora) - gdybys sie wysilil wydedukowalbys z kontekstu, zamiast tego szpile chciales wbic - mozna i tak, ale dlaje twoja wypowiedz jest pozbawiona tresci

...

chcesz sie czegos dowiedziec to otworz sie na to co inni maja do powiedzenia

a jezeli chcesz czytac dalej podbne opinie do swoicg to ok

gdyby sie wszyscy ze soba zgadzali i klepali po pecaqch na pewno by postepu nie bylo

natomiast jezeli powezmiesz dystans do polityki
i spojrzysz krytycznie - chocby na media, dziennkarzy, inteligentow popierajacych jedna i druga partie

na tematy artykulow,

a dalej odrzucisz to wszystko i postarasz sie zdiagnozowac rzeczywiste problemy kraju - niestety tu trzeba siegnac po perspekrywe ponad polska - np zagraniczna prase ekonomiczna

to odkryjesz, ze cala polska narracja polityczna (bo politycy tworza opowiesc za ktora wyborcy maja podążać) jest tak naprawde bardzo jałowa i prymitywna

i sprowadza sie do zlego i oblakanego pisu i cool-trendy po

niestety rzeczywistosc jest inna

Przykro mi, ze wierzysz w bajki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto co "lubuje"?

- ot chocby pierwsza wypowiedz ministra Sikorskiego na goraco po ogloszeniu wynikow
- ot chocby komebtarze na stronie wyborczej
- ot chocby watek zalozony przez halewicza
Kto co "lubuje"? Przykłady? Konkrety? Anybody??

Nie Tusk czy PO o Budapeszcie (to się pisze z dużej litery Polaku...) tylko media o tym zaczęły bo ślepiec tego nie zauważy tylko.. Ale nie było tak? Każdy słyszał!

Sekta? PO czy jakaś inna partia? W porównaniu do typowego wyborcy PiS to tak...faktycznie sekciarze. Widać po wypowiedziach.

Od jakiego roku? 15? Czyżbyś żył w jakiejś alternatywnej rzeczywistości? A może to tylko kłopoty ze sobą, skoro odpisujesz sam sobie po kilka razy?

Weź idź gdzie indziej..niedobrze się normalniejszym robi czytając takie rzeczy.
..i jak zaczynasz pisać od nowej linijki pisz z DUŻEJ litery...niby taki patriota a pisać w ojczystym języku nie potrafi :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
i znowu - Halewicz - lecz sie - chyba, ze to nieuleczalne

4 linijki o PO - i raczej banały i własne fantasmagorie

8 linijek o PiSie - zdecydowanie bardziej konkretne

masz problemy z glowa chopie

zgwlacil cie ten pis?

nie potrafisz skontruwoac wypowiedzi bez uzycia slowa pis?

nie potrafisz mowic o po bez kontekstu pisu?

to jest chore - moze i uleczalne

na poczatek zrob sobie proste cwiczenie:
zapomnij ze pis istnieje i skup sie na po
co konkretnie ci odpowiada w dzialanich po a co nie

bo dynamizm w gospodarce to zapszeproszeniem haslo
a jakie ida za tym konkretne dzialania?
PO nie jest partią ideologiczną, w rozumieniu słowa "ideologia" przez PIS, a partią kosmopolityczną. Program PO można krótko określić, jako "dynamika w gospodarce" - co jest kluczem ogólnego dobrobytu w każdym kraju.
Ja od siebie mogę jedynie dodać - mniej pomników ku czci, więcej inwestycji; ewentualnie więcej pomników ku czci, o ile kamieniarze na tym mają zarobić.

PIS, jako zbiór ideologicznych fanatyków, jest w mojej ocenie zbędny w naszym kraju. Poza propagowaniem utopijnych idei rozwoju gospodarki (zabrać bogatym, dać biednym), skupia się na przysłowiowych pomnikach ku czci. Polityka historyczna jest nam zwyczajnie zbędna i jak pokazują wybory, bez mała 40% mieszkańców tego kraju dało temu wyraz (plus kolejne 10% RP, 9% PSL, 9% SLD - w przybliżeniu).
Zatem 30% mieszkańców Polski chce bawić się w smoleńszczyznę, pomniki ku czci, poszukiwania mitycznego układu, rozpętywania wojny Polsko-Rosyjskiej i Polsko-Niemieckiej - ich problem, że nie są większością, także zgodnie z zasadami demokracji mają guzik do powiedzenia i mają się dostosować do większości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
PO wygrała i bardzo dobrze - niech dokoncza co zaczeli a potem ich z tego rozliczymy

,,,

natomiast chore w polskiej polityce jest to...
i chore w mysleniu takich ludzi jak halewicz jes to...

ze zamiast mowic o zwyciestwie po i programie po
lubuja sie kleska pisu

i zamiast stawiac oczekiwania tuskowi
to tematem na kolejny tydzien beda slowa kaczynskiego o budapeszcze i brak gratulacji

sorry, ale wy przypominacie sekte...
a potepianie pisu to czesc rytualu

pis nie rzadzi w tym kraju od 4 lat, a od 15, roku po ma pelnie wladzy: od samorzadu po prezydenta

uwazacie, ze jest tak super?
bo jakos zadnej krytyki po ze strony halewicza nie przeczytalem..

albo facet jest czlonkiem tej partii, ale slepym wyznawca

amen bracie halewicz!
a czego tu gratulowac?

ze znowu udalo sie PO przestraszyc czesc spoleczenstwa PiSem i napietnowac czesc wyborców?

wszystko w imie milosci i zgody

...

gratulacje naleza sie za zwyciestwo jezeli wygral jakas idea i przeslanie

a nie za samo zwyciestwo

bo jeszcze liczy sie styl...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo Halewiczu drogi...

może im nie masz legitymacji PO i formalnie nie jestes czlonkiem tej partii

ale Twoje przedwyborcze zaangazowanie, Twoj pełna identyfikacja i radość z sukcesu

sprawiaja, ze faktycznie jestes czlonkiem PO
(zaangazowanym nawet bardziej niz niektorzy szeregowi czlonkowie)

a co za tym idzie równiez odpowiadasz za działania PO - wobec wspoobywateli i wobec potomnych

jak Ci sie zyje z ta swiadomoscia?
och Halewicz drogi...

współczuje Ci

współczuję i to bardzo

ja nigdy bym nie ręczył za żadną partie, tymczasem Ty całą swoją reputacją (nikłą wprawdzie) i słowiem ręczysz za PO

gdy okaże sie, że partia ta skończy pogrążona i skompromitowana

co wówczas?

samurajowie mieli na to sposób
a jak powiedzieć na kogos kto zamiast z twarzą wyjść z sytuacji zachować się godnie i pogratulować choćby służbowo ale na poziomie, to wali tekstem ze ma nadzieje ze po zajmie się kryzysem a nie walką z pisem?

chore to było conajmniej...kto z kim walczy? no hipokryta...

a poza tym myslałam ze wiecej mandatów bedzie miało po w okregu 25:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
No cóż.. Jestem ciekaw czy osoba, która ciągle wypomina o niezrealizowanych obietnicach konkurenta zachowa w takim przypadku twarz i nie okaże się dwulicowym hipokrytą....inaczej tyle warte jego słowa co nic.
obiecanki cacanki, co chwile gada co innego...zresztą zachował się wczoraj żałośnie...zero klasy.

i tak lipa te wybory:(
Mister Jarosław powinien teraz ustąpić komuś młodszemu - tak obiecał w Lublinie w 2008 roku (bodajże).
Ciekawe czy będzie facetem i weźmie odpowiedzialność za swoje słowa ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (49 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Własna firma? (50 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry