Widok

Dzień Kobiet .

Drogie Panie, w dniu Waszego święta, życzę Wam radości z bycia mamą, babcią, żoną, kochanką, córką, dziewczyną, partnerką, teściową etc etc, czyli w sumie KOBIETĄ. Bez Was nic. Bądźcie kochane, nasze kobietki, całuję Was mocno ( wszystkie bez wyjątku )
Wasz niepoprawny jaq.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zatem Buziaczki jaq. Dziękuję. Zapomniałam!
Dziś sobie zrobiłam prezent - irygasin i przetkam zasmarkaną trąbę.

Ps
Pozdrawiam Zespół Orlenu w Żukowie, który rozpoznał we mnie Kobietę ha ha (usmarkany potwór "pci" żeńskiej) i obdarował tulipanem.
Wytrwajcie Chłopaki do końca dnia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem jak trzeba mieć "druty beret" by dawać negata za skladanie życzeń kobietom. Znając jednak poglądy prawcowej ekstremy tego portalu, którzy to święto chętnie by zdekomunizowali, nie powinno mnie to dziwić. To zwykli durnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaq,
trzeba mieć jaja, żeby unieść się ponad pseudoprawicowe dyskusje o nibykomunistycznej etymologii święta kobiet!
Dziękóweczka za życzenia!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

O! A ja mam stamtąd kotkę. W lipcu przed 6 rano zeskoczyła z tych półek na zewnątrz, gdzie leżą płyny do chłodnic, spryskiwaczy i drewno kominkowe. Przeciągnęła się, zamiauczała i podeszła żeby ją pogłaskać. Była w obroży, więc może nawet nikt jej nie wyrzucił. Chyba po prostu wyskoczyła z samochodu, którym jechała na wakacje. Był na nią chętny w Sierakowicach, ale jakoś się nie udało zgadać do końca i tak już została. Prowizorycznie nazwano ja Orlenka, a wiadomo że prowizorki są wieczne.
Tu zdaje się jest kawałek tej stacji

https://youtu.be/l2zdoH-C-kw?t=42
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja Dzień Kobiet świętuję każdego dnia, dlatego dzisiejsze święto mnie trochę razi.
Szacunek względem kobiet powinien wyrażać się w świadomości, a nie w okolicznościowych świętach.

No. Dogłębnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdarza ci się przemówić ludzkim głosem.

Jako prawak nie uznaję Dnia Kobiet, ale żeby bliskie mi kobiety nie miały focha, zawsze je obdarowywałem kwiatami czy prezentami dzień wcześniej, czyli siódmego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Od kiedy nabrales takiej maniery ? Założę się ze ściemniasz, bo obdarowywales koleżanki rajstopami i kwiatami zawsze 8Marca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaq... Taki sympatyczny był post otwierający wątek...
Offtopowo - minusy należy tu ignorować, taką mam koncepcję. Dogłębnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> minusy należy tu ignorować

Całkowicie się zgadzam.
A - jak sądzę - minusy dotyczyły autora wpisu a nie samych życzeń.
I nie dostał ich ode mnie. Jestem świeżo po restarcie kompa i wyczyszczeniu ciastek, zatem nawet jakbym chciał, to przez dobę nie mogę kliknąć łapki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Off topic:
Nie wyłączam kompa. Chodzi dzień i noc.
Do tego, że Mozilla mi co jakiś czas głupieje i muszę restart zrobić, już się przyzwyczaiłem.
Mam ją w trybie "lekkiej paranoi", czyli każde zamknięcie czyści cash i ciastka.
Ale od 2 dni mysz mi głupieje. Muszę kompa zrestartować "na chama".
Nie mam na podorędziu sensownego informatyka sprzętowego.
A każdy restart to kolejna doba, kiedy nie mogę klikać łapek.
Czy jakaś lewacka organizacja mogłaby się zająć moim problemem "wykluczenia łapkowego"? ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Łeee...
Chciałbyś dostać gift dzień przed np. gwiazdką?

Gwiazdka to co innego.
A prezent zawsze fajnie dostać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fajnie, fajnie, ale przyznaj, że jest, powiedzmy, subtelna różnica.
Jak pies?

> Jak pies?

Dobrzeje.
Ale nie chcę o niej gadać w tym wątku.

To co Sadyl, dylaj po goździki. Chyba masz komu je wręczyć?

Ja tam doceniam każdy gest w tym dniu. Wczoraj i dziś to po prostu w pierwszej kolejności Urodziny Najbliższych a dopiero później Dzień Kobiet.

Ps
Zapomniałam wspomnieć o przepięknie uśmiechającym się Młodzieńcu, za kółkiem "UPS", który ustąpił mi miejsca gdy wyjeżdżałam z podporządkowanej na główną :)

>Jako prawak nie uznaję Dnia Kobiet,

A ja dokładnie z drugiej strony. Uważam, ze świętowanie tylko w jeden dzień jest dyskryminacją (cokolwiek by to po polsku znaczyło), a mój lewicowo-liberalny światopogląd stoi w sprzeczności ze wszelkimi formami dyskryminacji.

No i skończyło się rumakowanie...
Poprzedni twój wpis był sensowny. Ten już nie.
Czy świetowanie np. urodzin jest dyskryminacją (w powszechnym rozumieniu tego słowa) danej osoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

'Czy świetowanie np. urodzin jest dyskryminacją (w powszechnym rozumieniu tego słowa) danej osoby?'

Ha! Kumpel wyznania korwinowsko-mikkowego twardo uważa, że i owszem. Nie obchodzi urodzin i nie składa życzeń, celebruje imieniny. Na sugestie, że aby obchodzić imieniny, należy się najpierw urodzić, pyszczy, że wszystko się rodzi, nawet świnia. Ja na to, że wszystkiemu można nadać imię, nawet świni. I tak sobie pomrukujemy.
Rodzimowierca, podobno ma to znaczenie.

>Czy świetowanie np. urodzin jest dyskryminacją (w powszechnym rozumieniu tego słowa) danej osoby?

Nietrafione porównanie.
Urodziny są rocznicą urodzin, wiec są raz w roku. Wtedy się je świętuje.
Miesięcznicę świętuje się raz w miesiącu itd.....
Dzień Kobiet powinien być każdego dnia i w każdy dzień powinno się go świętować.
Nieswietowanie Dnia Kobiet np 28 października oznacza, ze tego dnia kobiety są traktowane gorzej niż 8 Marca.
Na tym polega dyskryminacja, bo mężczyźni każdego dnia są traktowani tak samo.

@Wiewióra:

Jestem zbliżony do tego "wyznania", ale urodziny jak najbardziej uznaję. Zresztą nie sądzę, aby "wyznanie" miało w tej kwestii znaczenie.
To jest "święto" naturalne, bo wynika z daty urodzenia. Ktoś w tym dniu staje się o rok starszy. Czy jest co świętować to już sprawa dyskusyjna, ale skoro świetuje się śmierć, robiąc stypę, to można świętować również kolejne cyknięcie licznika ku niej ;)
Imieniny są świętami sztucznymi, bo ktoś sobie kiedyś wymyślił konkretne daty dla konkretnych imion. Rzadko kiedy pamiętam o jakichś imieninach.
No może poza np. Sylwestrem :)

> tego dnia kobiety są traktowane gorzej niż 8 Marca.

W całej idei tego świeta nie chodzi o gorsze czy lepsze traktowanie w konkretnych dniach.
To symboliczne oddanie im hołdu za to, że są kobietami. Za piękno, miłość, troskę, macierzyństwo itd.
Nic nie mam przeciwko samej idei, aby taki dzień istniał.
Obchodzę dzień wcześniej wyłącznie z powodu komunistycznej genezy daty 8 marca. Tak na pohybel komuchom :)

Imieniny są od świętych albo błogosławionych Kościoła. Teraz już mniej, bo mało kto myśli teraz o patronie dla dziecka. Skoro już w latach 80. pojawiły się Izaury, a potem było coraz dziwaczniej, to się to wszystko rozmyło. Ale z ciekawości wszedłem na stronę rozdzimowierców i stwierdzam, ze tak na logikę powinni bojkotować właśnie imieniny. Bo to Kościół ustanowił dni swoich świętych w miejsce dawnych świąt pogańskich. Choćby taka noc świętojańska. Albo Christmas Eve.

Kurcze, nie bardzo wiem co z tym począć. Czy to źle że podkreślamy nasz szacunek do kobiet ?

Tak btw:
Troszkę nielogiczny jest kult Dnia Kobiet przez lewaków, skoro uważają, że płeć zupełnie nie różni ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sadyl, poniżej przykład z dzisiaj życzeń dla Kobiet "prawaka" Eryka Mistewicza :
"Duży szacunek dla normalnych polskich kobiet. To Wasz dzień. I Wasze święto: normalnych, spokojnych, zdroworozsądkowych sojuszniczek mądrych mężczyzn, zwykle stoicie skromnie w tle decyzji facetów. Nisko się Wam kłaniam i życzę dobrego dnia! "
I ty jesteś tym z prawej strony ?

Raczej socjalistyczna jest geneza. Nie chce mi się dokładnie sprawdzać, ale coś mi się obiło o uszy, że to w USA się narodziło. Jakieś walki o prawa kobiet. Pewnie spisek wielkiej finansjery. Trzeba było wykreować ogromną liczbę nowych konsumentów mających własną siłę nabywczą. Przecież Rodziewiczówna zarządzała majątkiem większym lub porównywalnym do Kulczyka i miała pełno czasu na pisanie całkiem niezłych książek. Jasne, ze była bardziej "wyzwolona" niż panie, co siedzą na kasie w supermarketach. A one niby "wyzwolone", bo mogą swobodnie pracować. Warto dodać, ze pierwsze bojowniczki zdecydowanie walczyły z aborcją traktując ją jako element męskiego wyzysku. Zmajstruje facet dziecko, a kobietę wyśle na ciężki i poważny zabieg samemu umywając ręce. To jest socjotechnika. Kiedyś architekci wychowywania konsumenta mieli więcej skrupułów, bo dzieci nie ruszali. Teraz reklama skierowana do dzieci jest nie tylko na porządku dziennym, ale jest ona bardzo agresywna.

'(...) tak na logikę powinni bojkotować właśnie imieniny (...)'

No dobra - to już dopowiem resztę. Śmiem twierdzić, że niechęć kumpla do obchodzenia urodzin wynika z jego własnej daty urodzin, mianowicie... 8 marca:D Za Dniem Kobiet też skądinąd nie przepada, ale wiem, że pod życzeniami Eryka Misiewicza nie podpisałby się z całą pewnością choć do feministy mu daleko.

'Kurcze, nie bardzo wiem co z tym począć. Czy to źle że podkreślamy nasz szacunek do kobiet ?'

Nie. Choć uważam, że fajnie jest też dla równowagi podkreślać szacunek wobec drugiej strony np. w Dzień Chłopaka;) Generalnie zalecam zdystansowane przymrużenie oka.

Mistewicz Mistewiczem, ale Staszek Janecki zamieścił dziś na TT jakieś wulgarne zdjęcie w klimacie sado-maso, a w lewicowych mediach cisza. Czy on ma jakieś fory specjalne? To chyba jakiś kret uśpiony, to go nie ruszają. Albo koniunkturalista. Znam jego artykuł Nasza wina, w którym objawił się jako bardziej grossowy niż J.T. Gross.

>To symboliczne oddanie im hołdu za to, że są kobietami. Za piękno, miłość, troskę, macierzyństwo itd.

A kiedy jest dzień mężczyzny ?
Kiedy jest symboliczne oddanie hołdu za siłę, odwagę, wytrwałość i ojcostwo ?

Połowa światowej populacji gatunku ludzkiego nie ma swojego święta !
Tosz to jest nie do pomyślenia !!!!

10 marca :)
Nie wytrzymasz?

Ciekawe czy będą życzenia. .....

Mignęły mi ploty o tym co wydumał wargal. Takie stare konisko i wiecznie znudzone, wytwarza jakieś dziwactwa.
Życzenia na Dzień Mężczyzny ... na każdy dzień, jak najbardziej
http://youtu.be/Cccqcmtc_yE
http://youtu.be/P6Agwu_5J14

I na samą sobotę... http://youtu.be/vccYZjRvJ0M

Ten wargal to dobrze, czy kiepsko ? Ja się tylko dopytuję, czy my tu są chwalone czy ganione.

https://www.youtube.com/watch?v=KCGc6XPTCM&t=46s
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

https://www.youtube.com/watch?v=KCGc6XPTCM&t=52s
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziękuję z głębi całej swojej kremowej ciastkowości :)

dzięki! :)

dziękuję :)
Witam, polecam witaminy na włosy

wszystkiego najlepszego panie!

Inne tematy z forum Hydepark

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

do góry