Widok

Dziewczynki czy szczepic na rotawirusy???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W środe ide na drugie szczepienie i nie wiem czy szczepic na rota jak kazdego pytam to zdania sa podzielone jedni mowia ze szczepionka wywoluje rota a drudzy by szczepic co wy o tym sadzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam my szczepiliśmy naszą córcie na rota nic się po szczepieniu nie działo teraz ma 3 latka i jak do tej pory nie przechodziła choroby żadnych rozwolnień ani odwodnień, ani szpitali. Nie poradzę czy szczepić czy nie bo sami mieliśmy dużo wątpliwości pozdrawiam.
my zaszczepilismy. Oczywiscie wiesz ze dziecko i tak moze chorowac na rota, ale przechodzi duzo łagodniej infekcje. Nasza mala zachorowala juz 2 razy na mniej grozne wirusiska (ma 2 lata) i przeszla je o niebo lagodniej niż kuzyn od ktorego sie zarazila. Dodatkowo niebezpieczne sa powiklania po rotawirusach ale na to juz nie ma sie wiekszego wplywu:( pzdr
my rowniez szczepilismy.
image
ja tez synka zaszczepiłam, my z mezem mielismy ten syf, a małego na szczescie to omineło...na ile to zasługa szczepionki? nie mam zielonego:)
image
Ja też szczepiłam synka, niestety miał ze dwa razy jelitówkę, na szczęście dość sprawnie przechodził- więc nie wiem czy szczepionka nic nie dała czy dała tyle, że, gdYby nie był zaszczepiony to przechodziłby gorzej.
Ja też szczepiłam i dzięki temu synek bardzo lagodnie przeszedł wirusa. Nie wybaczyłabym sobie, gdyby wylądował w szpitalu i pod kroplówkę...
ja zaszczepiłam i cieszę się, bo mnie i męża to dopadło u Pati skończyło się na jednym rzyganiu :P czy to zasługa szczepionki trudno powiedzieć
image
image
my szczepiliśmy, mały miał 2 razy jelitówkę, ale obyło się bez szpitala. przechodził łagodniej niż jego kuzyn, który nie był szczepiony. drugie dziecko też będziemy szczepić.
image[/url]

image
śmieszne - mirka przez przypadek założyła dwa wątki - w jednym w większości wypowiadały się matki które nie szczepiły, a tu odwrotnie - wszystkie szczepiły :)
ja wypowiadalam sie w tamtym ;)

w kazdym razie ja nie szczepiłam ;)
mi się tak skojarzyło z wątkiem o hipokryzji który zupełnie zboczył z tematu :P
My nie szczepilismy,dwa razy miał biegunkę i gorączkę bez wymiotów i sam sobie poradził.Nawet gdyby był u nas silny rota nie dałabym dziecka do szpitala na zakaźny.W domu można sobie poradzić z rota,a zamiast kroplówki podać np bardziej osoloną zupę itd,sól zatrzymuje wodę w organiźmie,a chodzi o to by dziecka nie odwodnić.
ale dzidzia piękna;)to śmigamy na szczepienie...

Inne tematy z forum Rumia

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

do góry