Re: Dziewczyny, czy robicie jakieś przetwory na zimę?
to jest najprostsza rzecz pod słońcem :)
trzeba sparzyć pomidory i obrać ze skórki, a potem tylko napchać je do słoików, w zależności od wielkości pomidora albo w całości albo przekrojonego...
rozwiń
to jest najprostsza rzecz pod słońcem :)
trzeba sparzyć pomidory i obrać ze skórki, a potem tylko napchać je do słoików, w zależności od wielkości pomidora albo w całości albo przekrojonego na pół, napychamy tych pomidorków na maxa, zakręcamy słoik i gotujemy tak ze 20 min. (pokrywka słoika musi się znaleźć pod poziomem wody) i to koniec :) nie używamy żadnych przypraw
a jak nastaje zima, to wyciagam taki słoik z piwnicy, miksuję zawartość i mam pyszna zupę pomidorową bez konserwantów :))
wychodzi taniej i smaczniej niż używanie sklepowych zapuszkowanych pomidorów, i zdecydowanie smaczniej niż robienie zupy na samym koncentracie
zobacz wątek