Widok

Dziewczyny czy znacie może Kościół Matki Boskiej Fatimskiej w Ostrzycach?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesc. Zastanawiam się nad możliwością brania ślubu w Ostrzycach w Kościele Matki Boskiej Fatimskiej. Kościół przepieknie połozony nad jeziorem... niestety nie wiem nic na temat parafii. Może któraś z Was brała tam ślub, bądź zna parafię i księdza??? Proszę o informacje. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak znam ten kościół jestem z tych rejonów. Jest mały, skromny ale uroczy i ma fajnego proboszcza. Polecam
czesc. To świetnie. Na stronie diecezji pelplińskiej nie mogłam znaleźć zadnej informacji. Do diecezji Gdańskiej też nie należy więc już zaczęłam być podejrzliwa...
A proboszcz jak się nazywa? wiesz może jaki jest cennik ślubów???
ta parafia podlega pod parafie w Goręczynie. Niestety nie oriętuje sie byś musiała w necie poszukac kontaktu do parafii Goręczyno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wspólnota parafialna:
Proboszcz: ks. Kanonik Hubert Kitowski
Rezydent: ks. Kanonik Edmund Kosznik

Niedzielne msze św.
Goręczyno: godz. 7, 9.30 (suma, a przed nią Godzinki o Niepokalanym Poczęciu NMP), 11 (przede mszą Koronka do Bożego Miłosierdzia)
Ostrzyce: godz. 9 i 16 (17 latem)
Nabożeństwa stałe:
Goręczyno
różaniec przed codzienną mszą św.
Nowenna do Matki Boskiej Nieustającej Pomocy - w każdą środę
Adoracja po mszy św. wieczornej - pierwsza sobota miesiąca
Ostrzyce
Nabożeństwo fatimskie z procesją - od maja do października, 13 dnia każdego miesiąca. Rano msza św. dla chorych i starszych, różaniec. O godz. 20 różaniec, droga krzyżowa i msza św. z procesją maryjną wokół kościoła.
Dziękuje ADELA.
Czyli mogę wywnioskować, że opieke nad kościołem w Ostrzycach sprawuje Goręczyno, zwłaszcza że msze niedzielne podzielone między dwoma kościołami.
A czy śluby w Ostrzycach sie odbywają? Może z racji Goręczyna sakramenty udzielane sa w Goręczynie? Aczkolwiek mysle że kościół to kościół i ma równe prawa w udzielaniu sakramentów....
Czy w Ostrzycach jest plebania? Czy ksiądz stacjonuje na plebani w Goręczynie?
Pozdrawiam z mroźnej Gdyni
Zależy ile zapłacisz. Każdy ksiądz ma swoją cenę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
niestety nie ma plebani w ostrzycach musisz wszystko w goręczynie załatwic i sie dowiedziec
Dziękuję za informacje - czyli obieram kurs na Goręczyno i sie dowiaduje co i jak...

Adela- skoro jestes z tamtych rejonów może wiesz jaki jest cennik. Jestem świadoma, że to zlaezy od parafii, księdza itd... ale może masz jakieś najświeższe wieści że np. "nie mniej niż...? "

pozdrawiam
Z tego co ja sie orientuje to ten ksiadz malo sklonny do wspolpracy...
A czy możecie polecić jakiegoś księdza z tej parafii? Taiego co mozna z nim pokojnie porozmawiac, poustalac itd. Który odprawi ładna mszę i nie bedzie robił problemów itd.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mogłabym zaproponować Tobie mojego proboszcza z Parafii Nawedzenia NMP w Hopowie
Czesc Adela :)

A myślisz, że to tak można... aby ksiądz z sasiedniej parafii odprawil ślub w Ostrzycach? Pewnie proboszcz z Goręczyna będzie krzywo patrzył i jeszcze jakieś kwasy wyjdą...
Mi zależy na ładnej mszy z kazaniem o Młodych i małżeństwie, a nie jak ostatnio słyszałam kazanie o radiu Maryja na ślubie...

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry