Widok
Dziewczyny czy znacie może Kościół Matki Boskiej Fatimskiej w Ostrzycach?
Czesc. Zastanawiam się nad możliwością brania ślubu w Ostrzycach w Kościele Matki Boskiej Fatimskiej. Kościół przepieknie połozony nad jeziorem... niestety nie wiem nic na temat parafii. Może któraś z Was brała tam ślub, bądź zna parafię i księdza??? Proszę o informacje. pozdrawiam
Wspólnota parafialna:
Proboszcz: ks. Kanonik Hubert Kitowski
Rezydent: ks. Kanonik Edmund Kosznik
Niedzielne msze św.
Goręczyno: godz. 7, 9.30 (suma, a przed nią Godzinki o Niepokalanym Poczęciu NMP), 11 (przede mszą Koronka do Bożego Miłosierdzia)
Ostrzyce: godz. 9 i 16 (17 latem)
Nabożeństwa stałe:
Goręczyno
różaniec przed codzienną mszą św.
Nowenna do Matki Boskiej Nieustającej Pomocy - w każdą środę
Adoracja po mszy św. wieczornej - pierwsza sobota miesiąca
Ostrzyce
Nabożeństwo fatimskie z procesją - od maja do października, 13 dnia każdego miesiąca. Rano msza św. dla chorych i starszych, różaniec. O godz. 20 różaniec, droga krzyżowa i msza św. z procesją maryjną wokół kościoła.
Proboszcz: ks. Kanonik Hubert Kitowski
Rezydent: ks. Kanonik Edmund Kosznik
Niedzielne msze św.
Goręczyno: godz. 7, 9.30 (suma, a przed nią Godzinki o Niepokalanym Poczęciu NMP), 11 (przede mszą Koronka do Bożego Miłosierdzia)
Ostrzyce: godz. 9 i 16 (17 latem)
Nabożeństwa stałe:
Goręczyno
różaniec przed codzienną mszą św.
Nowenna do Matki Boskiej Nieustającej Pomocy - w każdą środę
Adoracja po mszy św. wieczornej - pierwsza sobota miesiąca
Ostrzyce
Nabożeństwo fatimskie z procesją - od maja do października, 13 dnia każdego miesiąca. Rano msza św. dla chorych i starszych, różaniec. O godz. 20 różaniec, droga krzyżowa i msza św. z procesją maryjną wokół kościoła.
Dziękuje ADELA.
Czyli mogę wywnioskować, że opieke nad kościołem w Ostrzycach sprawuje Goręczyno, zwłaszcza że msze niedzielne podzielone między dwoma kościołami.
A czy śluby w Ostrzycach sie odbywają? Może z racji Goręczyna sakramenty udzielane sa w Goręczynie? Aczkolwiek mysle że kościół to kościół i ma równe prawa w udzielaniu sakramentów....
Czy w Ostrzycach jest plebania? Czy ksiądz stacjonuje na plebani w Goręczynie?
Pozdrawiam z mroźnej Gdyni
Czyli mogę wywnioskować, że opieke nad kościołem w Ostrzycach sprawuje Goręczyno, zwłaszcza że msze niedzielne podzielone między dwoma kościołami.
A czy śluby w Ostrzycach sie odbywają? Może z racji Goręczyna sakramenty udzielane sa w Goręczynie? Aczkolwiek mysle że kościół to kościół i ma równe prawa w udzielaniu sakramentów....
Czy w Ostrzycach jest plebania? Czy ksiądz stacjonuje na plebani w Goręczynie?
Pozdrawiam z mroźnej Gdyni
Czesc Adela :)
A myślisz, że to tak można... aby ksiądz z sasiedniej parafii odprawil ślub w Ostrzycach? Pewnie proboszcz z Goręczyna będzie krzywo patrzył i jeszcze jakieś kwasy wyjdą...
Mi zależy na ładnej mszy z kazaniem o Młodych i małżeństwie, a nie jak ostatnio słyszałam kazanie o radiu Maryja na ślubie...
A myślisz, że to tak można... aby ksiądz z sasiedniej parafii odprawil ślub w Ostrzycach? Pewnie proboszcz z Goręczyna będzie krzywo patrzył i jeszcze jakieś kwasy wyjdą...
Mi zależy na ładnej mszy z kazaniem o Młodych i małżeństwie, a nie jak ostatnio słyszałam kazanie o radiu Maryja na ślubie...