Widok

Dziewczyny ile po zakończeniu karmienia piersią dostałyście okres?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w obydwu przypadkach (dwie córki) dostałam dokładnie miesiąc po zakończeniu karmienia. Ale to nie zawsze tak jest. czekaj cierpliwie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie tez jestem ciekawa
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
ale to chyba nie jest reguła...
ja dostałam okres w trakcie karmienia piersią...po 7 miesiącach po porodzie a karmiłam 13 miesięcy
image
image
dokładnie miesiąc po odstawieniu
image
image
walczyłam o pokarm, a okres i tak miałam :P
ja dostałam 6 tyg po porodzie.
karmiłam 6 miesięcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
karmie juz 6,5 miesiaca a okresu nadal brak
a ja nadal karmię piersią (ponad 6mc), a miesiączkę dostałam po 2,5mc od porodu;
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hopka
karmię 8 miesięcy i nic... przez ostatni miesiąc tylko w nocy i rano sporadycznie jeszcze 1 raz.
Ja karmiłam do 5 miesiąca wyłącznie piersią i jeszcze 1 miesiąc po tym jak wróciłam do pracy odciągałam pokarm i mała dostawała dodatkowo mleko modyfikowane, a okres już dostałam 2 miesiące po porodzie. Wiec nie wierzcie tym babciom, ciociom i innym "mądrym" kobietom, które twierdzą , że zawsze jak karmisz to nie masz okresu i nie jajeczkujesz, bo po ciąży najłatwiej zajść w ciążę;) Po prostu każdy organizm żądzi sie innymi prawami:)
image
image
po pierwszej córce dostalam okres po 9 miesiacach pod porodu--karmiłam 8 mcy
,,

teraz dostalam okres po 6 miesiacach ,,nadal karmię
imageimage
Ja od 1,5 m-ca karmię już tylko 2 razy na dobę i od kilku dni mam jakieś plamienie. Już myślałam, że @ się rozkręci, ale nic - nadal tylko plamię. Nie wiem o co kaman?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Karmiłam 1,5 roku, a okres dostałam 8 tygodni po porodzie. :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
1.5 ROKU???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, 1,5 roku (słownie: półtora roku). Tylko nie rozumiem czemu krzyczysz?????????!!!!!!!!!!!!!! ;)
Ja karmiłam pierwsze 1,5 roku , drugie 2,2 lata ! :-) Okres w obu przypadkach dostalam ok 8 m-cy po porodzie
Ja nadal karmię a dostałam po 3 miesiącach od porodu, to bardzo różnie bywa.
co w tym dziwnego ze karmiła 1,5 roku ?
imageimage
To straszznie dlugo! Ja jestem dopiero w 24 tyg ciazy i karmic planuje max 6 miesiecy. Trzeba kiedys wrocic do pracy, a to sie z karmieniem piersia wyklucza... Przynajmniej w moim przypadku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A dlaczego uważasz, że karmienie piersią wyklucza powrót do pracy i odwrotnie? Dla mnie to nie było nic nadzwyczajnego.
W moim przypadku nie bede miala fizycznej mozliwosci co 4 godziny wyjsc z pracy na 1.5h bo tyle by mi to zajelo razem z dojazdem do domu. Poza tym nie chce byc "uwiazana" do dziecka przez tyle czasu.
Tak myślałam - wyobrażenia przyszłej mamy zazwyczaj zdecydowanie odbiegają od rzeczywistości. :)))

Co to za stereotyp, że matka karmiąca musi do swojego półrocznego dziecka latać co 4 godziny? Ja sobie tego szczerze mówiąc też nie wyobrażam.

Im dziecko starsze tym karmisz rzadziej, a tym samym - masz więcej "wolności'. Można karmić rano i po powrocie z pracy, ew. raz w nocy, jeśli będzie taka potrzeba - nie wiem dlaczego wiele osób przez karmienie piersią rozumie dziecko wiszące "na cycu" 24 godziny na dobę?

Czyli - dla chcącego nic trudnego, jak o się mówi. :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj...i tu się nie zgodzę...karmienie piersią wcale nie jest uwiązaniem

normalnie wróciłam do pracy, skorzystałam z godzinki mi przysługującej na karmienie i wychodziłam po prostu wcześniej
karmienie dostosowałam sobie do godzin pracy...karmiłam przed wyjściem, po powrocie i przed spaniem
to było jak Miśka miała 7 miesiecy
potem stopniowo zrezygnowałam z karmień i pozostało tylko to na noc

nie widze w tym nic uciążliwego...jak chcieliśmy z Mężem gdzieś wyjść bez dziecka to Miśka zostawała z babcią, jak była głodna to dostawała coś innego do jedzenia niż mleko z cycka
image
image
No właśnie, zupełnie zapomniałam o tej godzinie gratis. ;)

A poza tym - zawsze można przejść na karmienie mieszane.
Jak dla mnie karmienie przez 1.5 jest przesada. Jestem zdecydowana zwolanniczka karmienia piersia, ale nie mam zamiaru robic tego tak dlugo. I nie powiecie mi ze w zaden sposob nie ogranicza to zycia. Trzeba bardzo dbac o diete, ograniczyc alkohol i inne uzywki... Jasne, nie mam Waszego doswiadczenia, ale w moim niedoswiadczonym wyobrazeniu poltora roku to ZA dlugo. Ale wszystko trzeba odniesc do kazdego indywidualnej sytuacji. Ja pracuje po 12, czasem wiecej godzin na dobe, czesto wyjezdzam sluzbowo. Nie ma mowy o wczesniejszym wychodzeniu z pracy. Po prostu w moim przypadku karmienie piersia po powrocie do pracy NIE WCHODZI W RACHUBE. No ale nie zdecydowalam jeszcze kiedy do pracy wroce. Moze maciezynstwo tak mi sie spodoba ze zostane w domu przez rok... Sie zobaczy...
I drogie DOSWIADCZONE kolezanki, nie ma co sie tak obruszac jesli ktos ma inne zdanie niz Wy... ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale nikt tutaj się nie obrusza - po prostu chciałam Ci wyjaśnić, że na kwestię karmienia można też spojrzeć z innej perspektywy. ;)

Nie mam zamiaru Cię przekonywać, bo przecież nie o to chodzi - pytanie dotyczyło okresu, zeszłyśmy na karmienie i pracę. ;) To Ty wyraziłaś (wręcz wykrzyczałaś) swoje ogromne zdziwienie faktem, że można karmić "tak długo" - ja próbowałam Ci tylko powiedzieć, że owszem - można.

I jeszcze jedno - mnie karmienie w ŻADEN sposób nie ograniczało, było wręcz ułatwieniem. Od początku jadłam wszystko, bo Młody był bardzo wyrozumiałym dzieckiem, alkoholu nigdy nie piłam zbyt wiele, więc nie trudno było mi nie pić wcale. Innych używek nie znam. ;)
ależ zrobisz jak uważasz...ja karmiłam do 13 miesiaca bo mi tak było najwygodniej po prostu...

obruszamy się na samo nazwanie karmienia piersią UWIAZANIEM..bo tak po prostu nie jest
image
image
ja karmiłam 11 mię-cy a okres dostałam po dwóch miesiącach od odstawienia od cycka
Ja @ dostałam jeszcze karmiąc piersią... ;) jakieś 2 miesiące od urodzenia synka.
Ja dostałam okres 10 tygodni po porodzie. Karmiłam 11 miesięcy.
ja skonczyłam karmiś tydzień temu a wczoraj już dostałam @...

Hehehe będac w ciaży też myślałam że będe karmiła do max 6 miesięcy, jednak życie i dziecko zweryfikowało moje plany. No cóż planowac sobie można kiedy dzidziusia nie ma, praktyka jest często inna od wyobrażeń czy założeń w ciąży
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
aa moja szwagierka karmiła do 4 lat i co....?!
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
to chyba dziecko zębów nie miało
ja pierwsze dziecko karmiłam 14 m-cy, drugie tylko 6. karmiłabym dłużej drugą córkę, ale nie wiem dlaczego zaczął mi zanikać pokarm.
hoppp
ja tak jak ty i z 2 synek ma 5 miesięcy a mi już brakuje pokarmu po jakim czasie dostałaś okres
u mnie pojawił się w 6,7 miesiącu po porodzie.. a karmiłam 1,5 roku..
Ja dalej karmie a okres dostałam po 2 miesiącach od porodu
image
ja dostałam okres po 2 tygodniach jak przestałam karmic, karmiłam 7 miesiecy
image
image
ja dostalam w 6 miesiacu karmienia
ja tez szybko, w 7mym miesiacu karmienia
image
w 8mscu przestalam karmic po 1,5 miesiaca od odstawienia dostalam i moje kolezanki, z ktorymi rozmawialam tez dostawaly jakos po 1,5msca od odstawienia dziecka od piersi.
A ja nadal karmie i nie widzę w tym nic złego tym bardziej że nie pracuje ;) Choć chciałabym zacząć odstawiać już małą ... ale w naszym przypadku nie jest to takie proste ;/

a okres dostałam 15 miesięcy po porodzie ;)
image

Ja też jeszcze karmię ale już tylko jeden raz. Wieczorem ( za "chwilę" jednak konczymy... )a okres dostałam dzień przed pierwszymi urodzinami Tysi;-)
ja dostałam okres w 7 miesiacu po porodzie chociaż karmiłam do 13-tego miesiaca

Ale uważam że karmienie to jest uwiązanie. Bo moja Madzia nie chciała pić z butelki, tylko z cycka. Przy cycku tez usypiała. Teraz usypia już bez cycka, ale tylko za mną. Tak chcąc nie chcąc sie nauczyła. Nie mogę jej z nikim zostawić, bo nikt nie umie położyć jej spać, nikt jej nie uspokoi w nocy jak sie obudzi, nawet teraz. A jak karmiłam to już w ogóle. Co innego jak dziecko oprócz cycka pije z butelki, ale jak jest tylko cycek to niestety trzeba być zawsze pod ręką

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

do góry