Widok

Dzis umre...

Nie chce mi sie zyc. Wszystko jest nie tak. Przyjdzie mi swieta tez spedzic samemu. Chociaz, wydaje mi sie, daleko mi do egoisty to jednak wyglada na to ze im bardziej sie staram tym gorzej wychodzi.
Dzis umre......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
no własnie --a wiesz czym jest podgladanie przez 7 letnia dziewczynke innej dziewczynki 7 letniej?
-----cudzołustwem!

chciałabym ze by moje najmłodsze dziecko miało te komunie
i w przyszłosci nie miało do mnie pretensji
ale i tez mnie trafia....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na osobie zdeterminowanej, chcącej popełnić samobójstwo niewiele rzeczy zrobi wrażenie (w tym pewnie i grożenie piekłem). Ale lepiej wypróbować tę nikłą szansę niż nie zrobić nic.

"tłumaczenie ksiezy -ze "odosobnienie od boga"--tez nie wierze
dobry ojciec tak karze swoje utrudzone zyciem dziecko--banicja
bzdura
dobry ojciec je moze tylko przytulic
albo to nie jest dobry ojciec"

Religia katolicka jest zorientowana tylko na karanie. Dobry Ojciec kocha cię gdy Go wielbisz i czcisz. Ale spróbuj się tylko wychylić to zaraz się od ciebie odwróci.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie Cross, myślałam o kimś, kto nie wierzy w piekło, ale wierzy np.że wcieli się w jakieś zwierzę, lub mysli że po śmierci nie ma niczego.
Dla osoby wierzącej w piekło również nie zrobi wrażenia " grożenie piekłem" gdyż jeżeli rzeczywiście w piekło wierzy, to również jest w pełni świadomy za co się tam trafia, nie potrzebuję przypomnienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze byc cos gorszego niz podłosci na tej ziemi???
wg mnie nie ma!

tłumaczenie ksiezy -ze "odosobnienie od boga"--tez nie wierze
dobry ojciec tak karze swoje utrudzone zyciem dziecko--banicja
bzdura
dobry ojciec je moze tylko przytulic
albo to nie jest dobry ojciec

czy ja zle mysle?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Zatem jeżeli ktoś, kto chce popełnić samobójstwo a w nie nie wierzy, usłyszy od kogoś że za zabicie się, może tam trafić, to nie zrobi to na nim żadnego wrażenia prawda?"

Prawda. Ale nawet osoba niewierząca może zakładać że po śmierci trafia się do miejsca gorszego niż nasz świat. No chyba że ktoś uważa że śmierć jest definitywnym końcem wszystkiego.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli nikt Ciebie piekłem nie przestraszy, bo Ty w nie nie wierzysz...
Zatem jeżeli ktoś, kto chce popełnić samobójstwo a w nie nie wierzy, usłyszy od kogoś że za zabicie się, może tam trafić, to nie zrobi to na nim żadnego wrażenia prawda?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
"... później pojawił kolejny komentarz o straszeniu piekłem, etc.. "

Raczej próba zniechęcenia do ewentualnego samobójstwa. Ale żeby to zrozumieć potrzeba nieco empatii.

"Cross, a Ty wierzysz w piekło?"

Jestem zbyt racjonalną osobą aby wierzyć w piekło.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Porodu nie zrozumie i nie poczuję żaden facet, nawet gdy towarzyszy rodzącej w tych chwilach.
Cross, a Ty wierzysz w piekło?
Nieść pomoc strasząc piekłem? o_O

Mój pierwotny wpis był raczej empatyczny, później pojawił kolejny komentarz o straszeniu piekłem, etc.. Może coś tak merytorycznie dla odmiany, czy dalej prowadzisz swoją zemstą na mojej osobie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
"...zatem nieuprawnionym i błędnym jest straszenie Bożenki piekłem, skoro nie posiadasz wiedzy, czy właśnie jej stan ducha/zdrowia nie ochroniłby ją przed piekłem."

Nie ma to jak nieść bliźniemu w depresji pociechę.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
>Ciekawe jak facet zniósłby poród?

Nie zniósłby, dlatego natura darowała mu ;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dajcie spokój z porodami bo panowie zaczną o wojsku i zrobi się niezły klimacik;):P
Kiedyś się nad tym zastanawiałem, jaki to może być rodzaj bólu i za cholerę nie jestem w stanie nawet zbliżyć się do wyobrażenia, co to znaczy znieść poród. Chyba to jest niemożliwe aby mężczyzna to zrozumiał.
Ciekawe jak facet zniósłby poród?
w pazdzierniku jeszcze starałam sie zazywac kapieli w morzu ..
miałam zamiar dojsc do zimy ....przez zime..ambitnie
nie udało sie ..niestety

wychodzi morsica na brzeg i 2 panów skomentowało to ..na ich szczescie
w sensie ogolnoludzkim!:)pp

"człowiek to jedyne stworzenie,które potrafi wytrzymac wszystko"!

jest w tym duzo prawdy
nieprawdaz???

ludzia to takie bestyje:):)
a kobieta szczegolnie:)
przestanmy juz ropkładac na czynniki pierwsze...
Bozenko--
napisz cos...o sobie:):)
@Cross - jesteś Cross w błędzie, twierdząc, że śmierć samobójcza przenosi automatycznie człowieka do piekła. Otóż zgodnie z KKK 2282 (w zw. z KKK2283) "Ciężkie zaburzenia psychiczne, strach lub poważna obawa przed próbą, cierpieniem lub torturami mogą zmniejszyć odpowiedzialność samobójcy", zatem nieuprawnionym i błędnym jest straszenie Bożenki piekłem, skoro nie posiadasz wiedzy, czy właśnie jej stan ducha/zdrowia nie ochroniłby ją przed piekłem.

Przyjmując, że Bożenka jest osobą wierzącą (czego wykluczyć nie można) a piekło istnieje (to oczywiste dla mnie), Twoja teza prezentuje skrajną ignorancję w tym zakresie. Zatem zanim cokolwiek napiszesz, co ma podłoże teologiczne, doczytaj najpierw, a potem się wypowiadaj.

p.s. zważ, że powyższe atakuje Twoją tezę, a nie Ciebie personalnie. A teraz spróbuj zrobić rekontrę ale bez atakowania mojej osoby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
"...że to jedyne rozwiązanie Twoich problemów?

Dlaczego uważasz że to jest jakiekolwiek rozwiązanie? Śmierć niczego nie rozwiązuje. Jeżeli jesteś osobą wierzącą to popełniając samobójstwo wykupujesz sobie bilet w jedną stronę do piekła a tam jest z pewnością gorzej niż tutaj (jak by tutaj źle nie było). A jeżeli jesteś niewierząca to nie oznacza że po śmierci nie trafisz w jakieś gorsze miejsce (o ile po śmierci jest cokolwiek). No i pomyśl o osobach których na tobie zależy. Co one będą czuły po Twoim samobójstwie?

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego myślisz o śmierci i czemu uważasz, że to jedyne rozwiązanie Twoich problemów?
ja też myślę o śmierci.błagam niech mi ktoś napisze jak skutecznie się powiesić albo w inny sposób umrzeć bo ja już naprawdę nie daję rady.chcę odejść...chciałabym żeby się udało
do góry