Widok

Dziwne krostki na jąderkach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
DZiewczyny potrzebuje pomocu bo już mnie martwi ta sytuacja. Oda paru dni, podajże od poniedziałku/ wtorku małemu zaczęły się pojawiać krostki. Pierw jedna w odbycie. Pomyślałam że jak jedna to nic niepokojącego pewnie jakiś pryszczyk... po południa pojawiła się druga w pachwinie koła jajeczek, pod wieczór krostki pojedyńczo zaczęły się pojawiać na jąderkach. Od wczoraj mały ma ją (zauważyłam jedną) nawet na siusiaku, który na czubku jest czerwony. Na jąderkach tych krostek jest już naprawdę dużo.

Stosowałam linomag, nic nie pomógł i nie widziałam po nim żadnych efektów. Przeszłam na sudocrem, pomyślałam że może uda się to wysuszyć... ale po dwóch dniach też nic.
Szukałam na necie cokolwiek na ten temat i nic nie znalazłam. Ludzie którzy mieli tam trądzik czy jakieś inne dziwne rzeczy pisali o mące ziemniaczanej/ pudrze. WIęc spróbowałam. Wydawało mi się że chyba jednak zaczyna się trochę poprawiać. Krostki jak by trochę złagodniały, nabrały delikatniejszego koloru, ale po dzisiejszej kąpieli masakra !! znów są czerwone jak rzażące się węgliki, spore.
Wydaje mi się że one małego nie bolą ani nie swędzą, łapie się w tamte miejsca z taką samą częstotliwością jak wcześniej...

Krosty nie wyglądają jak pryszcze, nie mają w środku nic białego nie są "wulkaniczne"/ stożkowate. Są po prostu czerwone okrągłe i płaskie

Błagam może któraś z Was pomoże. Może jechać do dermatologa ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
masakra to zbyt delikatnie powiedziane:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
masakra
krostki pojawily sie po uprzednim zba lowieniu ust, potem na jaderkach i sisiaczku a teraz sana ustach i w gore obok sisiaka to jest u dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek też ma 14 mcy miał 3 krostki koło jąderek. Byłam u rodzinnego. Samrowałam alantanem maścią 2 dni i znikło. Clotrimazolum też kupiłam i gdyby alantam nie pomógł to miałam tym smarować. Jest na grzybicę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo to moze byc grzybica. Lekarz od razu bedzie wiedzial
Synek ma 14 m-cy. clotrimazol z tego co pamietsm jest na grzybice.
Mój synek też miał zaczerwienionego siusiaka i kilka krostek. Pomogło przemywanie przez kilka dni rumiankiem.
Ile dziecko ma? Może to uczulenie na pampersy? U nas syn dostał krostek w tamtych miejscach i po zmianie pieluch przeszło.
clotrimazol takie cos mialo moje dziecko wszystko zniklo masc jest bez recepty polecam
idz do lekarza, pewnie przepisze masc, my mielismy na takie krostki Triderm, ale on jest na recepte.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry