Widok

Dzwony w Kościele na Olsztyńskiej Parafia Św Alberta

Pytanie do mieszkańców tej okolicy- co sądzicie o tym,że dzwony dzwonią co 3 h? Czy Was to denerwuje? Być może wcale nie przeszkadza? Czy nie sądzicie, że nie każdy w tej okolicy jest Katolikiem i może mu to po prostu przeszkadzać?
Od razu uprzedzę ataki zwolenników - proszę nie atakować tylko napisać obiektywnie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie słyszę dzwonów, czasami o 6 i bardzo lubię ten dźwięk. Ale ja wstaję 5.30 i szykuję się do pracy. W niedzielę też wstaję rano.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkam tuż obok, znacznie bliżej niż 3 Żagle (blok przy samym kościele i to raczej na skraju), dzwony mi totalnie nie przeszkadzają, a po regulacji okien w ogóle ich nie słyszę (przy zamkniętych oknach), Przed zakupem mieszkania pytałam sąsiadów o opinię i mieli podobne zdanie... dużo bardziej słyszę przejeżdżające samochody .... Jak melodia dzwonów może być zaśmiecaniem?!? Zazdroszczę Wam problemów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
10 lat minęło a problem wciąż ten sam... Czy naprawdę nie można nic z tym zrobić? Zdarza się że dzwony dzwonią o 12, 15, 17, 20, 21 oraz w innych godzinach okazjonalnie. To jest zaśmiecanie przestrzeni publicznej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Słychać głośniej, bo liście z drzew spadają i niesie się dalej i donośniej dobra nowina :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co to teraz ma być??! o 17:20 bębnienie, 17:29 kolejne bębienie, a o 18:00 znowu! te sztuczne melodyjki są nie do zniesienia, głowa mi pęka!

a jeżeli księżulki nie reagują to właśnie się przejawia chrześcijańska dobroć. w d*pie mają to, że ludzie po pracy wracają i głowa im pęka.

temat idealny do telewizji. skoro to przekracza dopuszczalne decybele, w takim razie można byłoby ich pozwać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja z Jagiellońską! Mieszkam w falowcu (kl.F - centralnie naprzeciwko kościoła p.w.Św.Józefa) i mamy, jestem pewna, że gorzej niż piszący tu o innych parafiach. Tak się składa,że falowiec od strony ulicy (a więc kościoła) ma małe pokoje, które są pokojami dziecięcymi albo sypialniami i tu dopiero można szału dostać! Dzwony na maksa o godz. 6:00 przez prawie 10 min bez względu na dzień tygodnia i co godzinę!!! Bez względu na mieszkańców, bez względu na protesty i prośby! Z proboszczem nie mediacji! Na "odważnych" dawał upust od ołtarza na mszach wyklinając ich brak wiary! Może więc całe Przymorze, które jest hojnie obdarzone parafiami, powinno zorganizować pospolite ruszenie w obronie swoich praw? Szkoda, że dopiero teraz znalazłam tą stronę, bo Walne Zebranie Członków Sp-ni "Przymorze" odbywa się co roku w czerwcu i można wywrzeć nacisk na parafie poprzez swoje Sp-nie Mieszkan. i Wspólnoty Mieszkańców. W masie siła...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też mi się wydaje że głośniej,niedawno szedłem i się dziwiłem,jak można to wytrzymać w bloku na przeciwko.Tylko że oni chyba mają to gdzieś,bo temat był już poruszany z w parafii.
Ja mam ten sam problem z okrąglakiem. Mieszkam w wiezowcu kolo kosciola na ostatnim pietrze i te dzwony sa ju nie do wytrzymania ,polbiedy w tygodniu bo i tak musze wstać, gorzej jest w dni wolne. Dzwonilam pare razy na plebanie to mam wrazenie ze te dzwony bija glosniej i dluzej,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
to jest nie do zniesienia. od dwóch tygodni, mam wrażenie, znowu jest głośniej (z okazji nowych melodyjek). czy są tu w ogóle osoby, które będą chciały coś działać w tym kierunku?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nawet w dni powszednie o 6 rano dzwonią. Ja mieszkam na Piastowskiej i nie muszę nastawiać budzika bo punkt 6 rano dzwony biją.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Problem nie został rozwiązany.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mieszkam w bloku nr 54 i osobiście nie słyszę dzwonów a jeśli nawet to nie przeszkadzają mi one :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam, od jakiegoś czasu jestem zainteresowany kupnem mieszkania w czwartym żaglu. Mam do Państwa pytanie czy problem dzwonów jest wciąż aktualny czy jednak udało się coś wskórać w tej sprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co z tym wszystkim dalej robimy? Mam nadzieje,że nie odpuścimy, bo chyba warto powalczyć o święty spokój.
Kończy się czerwiec,więc warto zacząć coś robic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie również dzwonienie wyprowadza z równowagi, więc przyłączam się do grona zainteresowanych rozwiązaniem problemu i czekam na instrukcje ;)
haha ja mieszkam na Obr. Wybrzeża blisko MC Donald's i też co wieczór słyszę te dzwony, a jaka odległość :) Moja koleżanka mieszkała w tym niebieskim bloku, tuż przy kościele i jak u niej byłam, to myślałam, że zwariuję. W życiu nie chciałabym tam mieszkać :/ Współczuję Wam :/
O rany... Starsi ludzie niech sobie zegarki pokupuja i ustawia budziki co 3 godziny!
Czy mamy na forum prawnika?
Mam to samo zdanie, trzeba sie ty zajac.
Proponuje poczekac do konca czerwca i wtedy juz dzialac na dobre, bo nie ma juz na co czekac.
Myślę że Ks. Grzegorz opracował sobie formułkę i ja przesyła każdemu, kto napisze do niego w tej sprawie. Jeśli jednak ma to na celu poinformowanie, że sprawa się zajmie to ok. Jeśli jednak tak się nie stanie i to zignoruje za jakiś czas wyślemy pismo zbiorowe, jest inicjatywa mieszkańców Trzech Żagli na Olsztyńskiej 3(na osiedlowym forum), jeśli to nie pomoże to pozostaje pozew zbiorowy. Nie pozwólmy się ignorować, połączny siły, mamy prawo do spokoju i wypoczynku we własnym domu!!