Widok

EKG/RTG z poszanowaniem intymności

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Czy są u nas przychodnie, w których nie trzeba sie robierać do rosołu, żeby wykonac takie badania? Gdzie można wykonać RTG np. w koszulce czy EKG w staniku?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
mialam robione mnostwo razy rtg zawsze na golasa a ekg w staniku.myslisz ze oni nie widziwli piersi? co to za wstyd u lekarza?rtg chyba inaczej by nie wyszlo
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wiesz, dla mnie od tego co oni sobie pomyślą ważniejsze jest to, co ja czuje w tym momencie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
ekg to przylozenie elektrod o roznych napieciach a z tego co mo wiadomo to z reguly staniki maja metalowe zapiecia albo fiszbiny ktore moglyby znieksztalcac albo falszowac wynik. zamiast o intymnosci pomysl raczej o swoim bezpieczenstwie ktore zapewni ci wynik miarodajny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zawsze retngen goło jak cokolwiek powezej pasa, tylko do kolana nie musiałam - to jest jak z ginekologiem, i tak trzeba nogi rozłozyc i tak, tylko albo w komfortowych warunkach albo jak na ubojni...ja rozumiem autorkę poniekąd
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co sie dziwić, że lekarze nie zapewniaja intymności i godności podczas badań skoro większośc osób pokornie godzi się na takie traktowanie. Ale najlepiej przemilczeć, że się ktoś wstydzi a najlepiej jeszcze wyśmiać, jeśli ktoś ma inne zdanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
A i zdążyłam się juz dowiedzieć, że podczas RTG płuc trzeba mieć zdjęty stanik ale cienka bawełniana koszulka może pozostać, bo nie ma przeciez metalowych elementów. EKG tez można zrobić bez ściągania stanika, tylko nie na każdym aparacie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

do góry