Widok
Witam, zakupiłam dom w zabudowie szeregowej z Eko_Bud i mogę śmiało polecić. Zapraszam na inne inwestycje dla porównania, my z Mężem odwiedzając budowy zwracaliśmy uwagę na to co się na nich dzieje, począwszy od nadzoru z skończywszy na używanych materiałach.
Na naszą decyzje wpłyneła solidność, standard surowców oraz podejście samego właściciela.
6 miesięcy minęło od momentu odbioru kluczy do tej pory mogę liczyć na pomoc i żywe zainteresowanie czy wszystko jest porządku po odbiorze.
Beata
Na naszą decyzje wpłyneła solidność, standard surowców oraz podejście samego właściciela.
6 miesięcy minęło od momentu odbioru kluczy do tej pory mogę liczyć na pomoc i żywe zainteresowanie czy wszystko jest porządku po odbiorze.
Beata
Beato a mam pytanie o hałas od lotniska? Oglądałam te domki szeregowe z Mężem i bardzo nam się spodobał-fajny rozkład, nie za duży nie za mały. Będąc na miejscu hałasu nie słyszałam, ale może akurat nie trafiłam lądujące/startujące samoloty. Jakoś szczególnie wymagająca i marudna nie jestem, ale jestem bardz ciekawa ile prawdy jest w tym, że mieszkając z "tej strony" Banino jest cicho, a z "tej drugiej"- nie do wytrzymania? Będę wdzięczna za maila: ii05@wp.pl Pozdrawiam Iza
Drodzy przyszli sąsiedzi. jako że mieszkam na Wspólnej mam do Was prośbę abyście zainteresowali się odprowadzeniem wody opadowej z dachu od strony ulicy. w drodze nie ma żadnych odwodnień więc jeśli woda zostanie odprowadzona na drogę tak jak to ma miejsce w pierwszym szeregowcu to przy silnej ulewie po prostu nas zaleje. Teren jest gliniasty i woda bardzo słabo wsiąka w zbitą drogę. Myślę że jedynym rozwiązaniem są studzienki rozsączające do których kieruje się wodę z rynien. Jeżeli teraz tego się nie załatwi to będzie poważny problem w przyszłości, tak jak to było na Miodowej gdzie podtapiało posesje i trzeba było wzywać straż pożarną. pozdrawiam.
Byłam zainteresowana domkiem szeregowym rok temu, jednak po kontakcie z deweloperem zaczęłam szukać innego... Człowiek zupełnie niekontaktowy i "nieogarnięty", podobał nam się domek pierwszy z szeregu, chcieliśmy go zarezerwować to Pan zaczął kręcić, że on nie wie, czy może nam zarezerwować, bo on już miał kogoś umówionego i nie wiadomo jaka będzie cena, bo materiały idą ciągle w górę...
Zaznaczę że dom już był w dużym stopniu zaawansowany, a umawiając się na spotkanie dom był wolny...
Także zrezygnowaliśmy ze współpracy, podobne zresztą jak nasi obecni sąsiedzi, którzy też byli zainteresowani szeregiem w eko-budzie.
Zaznaczę że dom już był w dużym stopniu zaawansowany, a umawiając się na spotkanie dom był wolny...
Także zrezygnowaliśmy ze współpracy, podobne zresztą jak nasi obecni sąsiedzi, którzy też byli zainteresowani szeregiem w eko-budzie.
drogo tu masz link
http://www.banino-mieszkanie.pl/ceny.htm dalmax taką samą powierzchnie oferuje za 215 000zł (80m na dole + 40m poddasze)
http://www.banino-mieszkanie.pl/ceny.htm dalmax taką samą powierzchnie oferuje za 215 000zł (80m na dole + 40m poddasze)
Czy te mieszkania z delmaxu już się budują? A może ulica równoległa do Rolniczej też nazywa się 'Wspólną"? Mówię o tej drodze z płyt..jest tam taka nowa budowa, która bardzo szybko się rozwija...zaciekawiło mnie to :) Szkoda, że nie ma mapki Banina z nazwami ulic....a może gdzieś jest? Jeśli tak to proszę o link.
http://dom.trojmiasto.pl/inwestycje/mapa/?x=-425.2&y=101.75&zoom=3&s=1 znalazłam sama :)))
Wspólna , to oczywiście tam gdzie domek ze strzałką. Czyli budowa o której pisałam wyżej to chyba jednak nie Delmax bo znajduje się na ul. Księżycowej
Wspólna , to oczywiście tam gdzie domek ze strzałką. Czyli budowa o której pisałam wyżej to chyba jednak nie Delmax bo znajduje się na ul. Księżycowej
droga jest dość szeroka z tego co mi wiadomo, ale ogólnie widać niechęć do nowych mieszkańców na ul. Wspólnej, z góry zakładacie że będzie źle, z tego co mi wiadomo to nie macie wyłączności na to miejsce wobec tego inni też mają prawo tu mieszkać
sądziłem ze tylko w miescie jest tendencja do narzekania na wszsytko ale widac tutaj lepiej nie jest....
a czy w waszym przypadku nie jest tak ze goscie badz wy sami stawiacie swoje samochody wzdluz ulicy? hmm bo naocznie widzialem ze tak wlasnie sie dzieje...
developer zobowiazal sie do utwardzenia tej drogi po zakonczeniu inwestycji, inaczej nie ma to sensu ale jest jedno ale
nie mozna jej ulozyc z plyt betonowych bo nie ma odwodnienia,
sadze ze nalezalo by sie glownie skupic na wnioskach do gminy zukowo o zaprojektowanie i wykonanie odwodnienia a nie psioczyc tylko na dewelopera nie uwazacie?
sądziłem ze tylko w miescie jest tendencja do narzekania na wszsytko ale widac tutaj lepiej nie jest....
a czy w waszym przypadku nie jest tak ze goscie badz wy sami stawiacie swoje samochody wzdluz ulicy? hmm bo naocznie widzialem ze tak wlasnie sie dzieje...
developer zobowiazal sie do utwardzenia tej drogi po zakonczeniu inwestycji, inaczej nie ma to sensu ale jest jedno ale
nie mozna jej ulozyc z plyt betonowych bo nie ma odwodnienia,
sadze ze nalezalo by sie glownie skupic na wnioskach do gminy zukowo o zaprojektowanie i wykonanie odwodnienia a nie psioczyc tylko na dewelopera nie uwazacie?
ani to niechęć ani psioczenie na dewelopera. pan deweloper jest miłym człowiekiem i nie ma powodu żeby psioczyć. ťak też cieszę się na nowych sąsiadów bo zawsze to raźniej no i nowe znajomości:-). sprawa parkingu to raczej dobra rada wynikająca ze zwykłej obserwacji, więc proszę się tak nie obruszać.
to raczej doswiadczenia z mieszkania w miescie i wszelakich wspolnot mieszkaniowych, nie istotne co by sie robilo i tak jest nie dobrze,
mi rowniez zalezy na dobrej adaptacji...:)
co do drogi i miejsc, z tego co widac zagospodarowanie dzialki developera nie przewiduje wiekszej ilosci miejsc parkingowych, ale jezeli wspolnie wywalczymy od gminy sprawe odwodnienia i utwardzenia plytami drogowymi naszej ulicy mysle ze i z miejscami parkingowymi da sie cos wskorac
i tutaj tez sie zgodze ze w grupie razniej:)
pozdrawiam
mi rowniez zalezy na dobrej adaptacji...:)
co do drogi i miejsc, z tego co widac zagospodarowanie dzialki developera nie przewiduje wiekszej ilosci miejsc parkingowych, ale jezeli wspolnie wywalczymy od gminy sprawe odwodnienia i utwardzenia plytami drogowymi naszej ulicy mysle ze i z miejscami parkingowymi da sie cos wskorac
i tutaj tez sie zgodze ze w grupie razniej:)
pozdrawiam
nie jest to niecheć do nowych mieszkańców, z racji prowadzonego biznesu cieszę się, ze Banino sie rozrasta, przybywa potencjalnych klientów, tak jak wspomniał ktos powyżej to dobra rada, ja mam na tyle duza działke i garaż, że parkuje w garazu a goście na mojej działce. sasiedzi parkują wzdłuż drogi zasłaniajac widoczność, a zima jest rzeczywiście problem, bo narzekaja, ze pługi zawalaja ich samochody sniegiem, w takim razie najlepiej by było, żeby nie było odśnieżania?? Na szczęście nowi mieszkańcy znają realia odśnieżania w miastach, wiec spodziewam się, że nie będa narzekać. Chyba, że tak jak zwykle punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia.
jedynie gmina moze przymusic do zrobienia drogi zgodnie z ustawa, utwardzenie drogi nie jest zawarte w aktach notarialnych wiec szczerze mowiac tylko dobra wola developera by zrobic cos z droga, i zrobic sobie dobra reklame
czy jest ograniczenie tonazowe na tej drodze? jesli tak to mozna developera zmusic do odworzenia,utwardzenia po robotach itp, jesli nie to nic nie mozna zrobic.....
czy jest ograniczenie tonazowe na tej drodze? jesli tak to mozna developera zmusic do odworzenia,utwardzenia po robotach itp, jesli nie to nic nie mozna zrobic.....
mmm
Chodzi mi głównie o to , że czasem deweloper oferuje coś więcej w wykończeniu niż stan deweloperski (tj gołe ściany , podłogi , czasem brak drzwi wewnętrznych) . Może być to okazja z tego względu, że przy zakupie hurtowym np. sanitariatu, kafelek itp.deweloper moze liczyć na rabaty więc dla nas może wyjść to taniej niż samodzielny zakup.
Mam nadzieję , że zbyt zawile nie napisałam
Chodzi mi głównie o to , że czasem deweloper oferuje coś więcej w wykończeniu niż stan deweloperski (tj gołe ściany , podłogi , czasem brak drzwi wewnętrznych) . Może być to okazja z tego względu, że przy zakupie hurtowym np. sanitariatu, kafelek itp.deweloper moze liczyć na rabaty więc dla nas może wyjść to taniej niż samodzielny zakup.
Mam nadzieję , że zbyt zawile nie napisałam
Rzeka Miodowa 7 niebo
Tak widzialam wlasnie jak te 7 niebo zrobilo rzeke miodową na http://www.banino.bloog.pl teraz ma byc rzeka rodzinna i familijna !!!!
Witam,
Też się zastanawiałam nad Eko Bud- kiepska jakość materiałów, Siódme Niebo- niemiła obsługa, Tuchomska- kiepskie materiały, ogródki z siatkami jak dla kur, ogródek w ogródek, Marsol- nawet mi się podobał, ale to bliżniak więc cena wyższa. W końcu zdecydowałam, że kupimy na Osiedlu Sosnowym. Mi się podobała nazwa ulicy: radosna:)no i, że jest kameralnie bo tylko 16mieszkań, droga zamknięta, nikt obcy nie wjedzie.A mąż zrobił rozeznanie w terenie i stwierdził, że budują z najlepszych materiałów, zabraliśmy szwagra który jest kierownikiem budowy w Invest Komfort,i powiedział, że spokojnie Sosnowe jest z najlepszych materiałów. No i kupiliśmy.
Wiadomo, każdy chwali to co kupił:) tak już jest:)
Też się zastanawiałam nad Eko Bud- kiepska jakość materiałów, Siódme Niebo- niemiła obsługa, Tuchomska- kiepskie materiały, ogródki z siatkami jak dla kur, ogródek w ogródek, Marsol- nawet mi się podobał, ale to bliżniak więc cena wyższa. W końcu zdecydowałam, że kupimy na Osiedlu Sosnowym. Mi się podobała nazwa ulicy: radosna:)no i, że jest kameralnie bo tylko 16mieszkań, droga zamknięta, nikt obcy nie wjedzie.A mąż zrobił rozeznanie w terenie i stwierdził, że budują z najlepszych materiałów, zabraliśmy szwagra który jest kierownikiem budowy w Invest Komfort,i powiedział, że spokojnie Sosnowe jest z najlepszych materiałów. No i kupiliśmy.
Wiadomo, każdy chwali to co kupił:) tak już jest:)
Osoby od konkurencyjnego dewelopera, które usilnie próbują udowodnić, że Osiedle Rodzinne i Familijne Siódmego Nieba będą zalewane, nie sprzedają żadnych nieruchomości, a do ich osiedla nawet dojechać się nie da, glina po pas. Na Osiedlu Rodzinnym w przeciwieństwie do Miodowego pomyślano o kątach spadku wody z osiedla, więc z pewnością nie dojdzie do powtórki z Miodowego...
my kupilismy z ekoBudu na wspolnej, narazie w trakcie budowy, rozumiem ze kazdy swoje chwali, kazdy ma jakis biznes w tym by pokazac ulomnosci drugiego itp,
co moge powiedziec to robota idzie zgodnie ze sztuka budowlana, kontakt z deweloperem jest bardzo dobry, kazdy etap czy to scianek dzialowych czy rozmieszczenia elektryki, hydrauliki itp - czyli ogolnie zmiany na etapie budowy sa szczegolowo konsultowane i z deweloperem i z jego wykonawcami i jak narazie wszsytko jest w jak najlepszym porzadku, tak jak chcemy a jak maja lepsza propozycje to sa to konkretne sprawy, wiec na chwile obecna moge polecic wspolprace z tym developerem
rozmowy typu taki deweloper a taki ten to drogi ten cos tam itp wiadomo nikomu nigdy sie nie dogodzi, jeden patrzy na to drugi na tamto, ale po co zaraz ganic tego innego, czemu ma to sluzyc?
jeszcze dodam skoro kazdy sie wypowiada, czemu wybralem ekobud a nie np siodme niebo czy innego dewelopera - tu nie bylo zadnych dodatkowych oplat jak np u innego dev typu cena promocyjna ale dodatkowo trzeba zaplacic za grunt za miejsce parkingowe , trzeba dac na jakas kostke itp, a potem okazuje sie ze cena koncowa juz nie jest taka rozowa jak zakladano na poczatku, pozatym obsluga finansowa z ktora wspolpracuje Pan Krzysztof jest bardzo mobilna i dala rade naszym oczekiwaniom ot tyle, lokalizacja tez ok
a i jeszcze jedno, klient ma prawo wyboru, psioczenie na innych bez wlasnego rozeznania mija sie z celem a jedynie temu psioczacemu nieraz moze czkawka sie odbeknac
poz
co moge powiedziec to robota idzie zgodnie ze sztuka budowlana, kontakt z deweloperem jest bardzo dobry, kazdy etap czy to scianek dzialowych czy rozmieszczenia elektryki, hydrauliki itp - czyli ogolnie zmiany na etapie budowy sa szczegolowo konsultowane i z deweloperem i z jego wykonawcami i jak narazie wszsytko jest w jak najlepszym porzadku, tak jak chcemy a jak maja lepsza propozycje to sa to konkretne sprawy, wiec na chwile obecna moge polecic wspolprace z tym developerem
rozmowy typu taki deweloper a taki ten to drogi ten cos tam itp wiadomo nikomu nigdy sie nie dogodzi, jeden patrzy na to drugi na tamto, ale po co zaraz ganic tego innego, czemu ma to sluzyc?
jeszcze dodam skoro kazdy sie wypowiada, czemu wybralem ekobud a nie np siodme niebo czy innego dewelopera - tu nie bylo zadnych dodatkowych oplat jak np u innego dev typu cena promocyjna ale dodatkowo trzeba zaplacic za grunt za miejsce parkingowe , trzeba dac na jakas kostke itp, a potem okazuje sie ze cena koncowa juz nie jest taka rozowa jak zakladano na poczatku, pozatym obsluga finansowa z ktora wspolpracuje Pan Krzysztof jest bardzo mobilna i dala rade naszym oczekiwaniom ot tyle, lokalizacja tez ok
a i jeszcze jedno, klient ma prawo wyboru, psioczenie na innych bez wlasnego rozeznania mija sie z celem a jedynie temu psioczacemu nieraz moze czkawka sie odbeknac
poz
U nas wylewek jeszcze nie ma bo dość późno ustalaliśmy hydraulikę. Dopiero w przyszłym tygodniu mają robić. Ale chyba w pozostałych mieszkaniach już jest..... My na budowie byliśmy w zeszły weekend i kierownik budowy twierdził , że za 2-3 tygodnie ekipa budowlana się zwija...- czyli kończą :) jeszcze trochę i zaczną się parapetówki ;)))
Witam wszystkich sąsiadów
Jestem tu nowy
Mam do was pytanie czy ktoś z was wykonywał przed podpisaniem aktu notarialnego(chyba jeszcze nikt nie podpisywał) odbioru mieszkania ale na własną rękę tzn. zatrudniasz gościa od odbiorów budowlanych i on wykonuje dla Ciebie takowy odbiór i wypisuje jakie są zastrzeżenia no chyba że wszystko jest si i daje błogosławieństwo. Zastanawiam się właśnie nad tym czy czegoś takiego nie zrobić przed podpisaniem aktu bo potem będzie już po ptakach... .
Zaznaczam że nie jest to wpis "anty" a raczej przestroga dla tych co kupują np.: gdzieś wyczytałem że gościu znalazł 40 takich "niedociągnięć" w jednym mieszkaniu NIE CHODZI TUTAJ o eko-bud a jakiegoś innego dewelopera, także myślę że warto by było się nad tym zastanowić albo np żeby było taniej umówić się z sąsiadami i taki audyt zrobić od razu w kilku mieszkaniach (nas mniej po kieszeniach będzie boleć (choć nie są to duże koszta przy takiej inwestycji max do 400 zł) i będziemy spać spokojnie w naszych pięknych mieszkaniach :) ).
Jakby co proszę na priv jeśli byli byście chętni to byśmy coś takiego mogli zorganizować. :)
Jestem tu nowy
Mam do was pytanie czy ktoś z was wykonywał przed podpisaniem aktu notarialnego(chyba jeszcze nikt nie podpisywał) odbioru mieszkania ale na własną rękę tzn. zatrudniasz gościa od odbiorów budowlanych i on wykonuje dla Ciebie takowy odbiór i wypisuje jakie są zastrzeżenia no chyba że wszystko jest si i daje błogosławieństwo. Zastanawiam się właśnie nad tym czy czegoś takiego nie zrobić przed podpisaniem aktu bo potem będzie już po ptakach... .
Zaznaczam że nie jest to wpis "anty" a raczej przestroga dla tych co kupują np.: gdzieś wyczytałem że gościu znalazł 40 takich "niedociągnięć" w jednym mieszkaniu NIE CHODZI TUTAJ o eko-bud a jakiegoś innego dewelopera, także myślę że warto by było się nad tym zastanowić albo np żeby było taniej umówić się z sąsiadami i taki audyt zrobić od razu w kilku mieszkaniach (nas mniej po kieszeniach będzie boleć (choć nie są to duże koszta przy takiej inwestycji max do 400 zł) i będziemy spać spokojnie w naszych pięknych mieszkaniach :) ).
Jakby co proszę na priv jeśli byli byście chętni to byśmy coś takiego mogli zorganizować. :)
No wlasnie ja takiej mozliwosci nie mialem bo jak wczesniej pisalem jestem fresh tutaj i przyznam sie szczerze ze nie znam sie na tym totalnie takze podpytuje sie i wyrazam swoje zdnie(poza tym byl by to dobry pynkt zaczepny zeby poznac nowych sasiadow :-) ). xxx rozumiem ze znasz sie na tym i wiesz dokladnie jak to wyglada ja osobiscie wole zostawic to osobie z odpowiednimi uprawnieniami. :-) pozdrawiam
nie nie znam się na tym.....Poprzednie mieszkanie tez odbieraliśmy bez specjalnej ekipy. Każdy robi jak uważa. My sami zauważyliśmy (w poprzednim mieszkaniu) ze np. okno było krzywe bo się źle otwierało...jakieś rysy na szybach....i to było reklamowane. Ale wtedy nie wchodziliśmy tak często na budowę. Tu wydaje się być wszystko solidne. bardziej im chyba chodzi o to czy np. ściany stoją tam gdzie powinny ;))
odbiory sa na koniec miesiaca przewidziane:)
odbioru mozna dokonac bez wad badz z usterkami gdzie od spisania protokolu developer ma do 30 dni na usuniecie owych usterek jesli takowe by wystapily
z P. Krzysztofem wspolpraca uklada sie bardzo dobrze i ma duza cierpliwosc do nabywcow wiec nie sadze zeby byl problem jesli wystapily by jakies zastrzezenia
my na budowie jestesmy doslownie co tydzien a ja codziennie przejezdzam obok jadac do pracy
wiec przebieg inwestycji oraz jego kolejne etapy mamy pod kontrola
co warto sprawdzic czy odbiorze to napewno : okna, posadzka, piec, tynki i elektryke najlepiej z jakims miernikiem czy wszsytko dziala, wspominam o tym gdzy bylem na odbiorze u "konkurencji" u znajomego i wiem co mowie:)
pozdrawiam sasiada i sasiadke:)
pozdr
odbioru mozna dokonac bez wad badz z usterkami gdzie od spisania protokolu developer ma do 30 dni na usuniecie owych usterek jesli takowe by wystapily
z P. Krzysztofem wspolpraca uklada sie bardzo dobrze i ma duza cierpliwosc do nabywcow wiec nie sadze zeby byl problem jesli wystapily by jakies zastrzezenia
my na budowie jestesmy doslownie co tydzien a ja codziennie przejezdzam obok jadac do pracy
wiec przebieg inwestycji oraz jego kolejne etapy mamy pod kontrola
co warto sprawdzic czy odbiorze to napewno : okna, posadzka, piec, tynki i elektryke najlepiej z jakims miernikiem czy wszsytko dziala, wspominam o tym gdzy bylem na odbiorze u "konkurencji" u znajomego i wiem co mowie:)
pozdrawiam sasiada i sasiadke:)
pozdr
przypominam przyszłym mieszkańcom że wody deszczowe nie mogą być odprowadzane poza teren działki, a tak się dzieje w przypadku pierwszych szeregowych domów na Wspólnej. musicie wymusić od dewelopera jakieś studnie do odprowadzania deszczówki ponieważ po pierwsze możecie mieć później duże nieprzyjemności i koszty a po drugie sami siebie będziecie zalewać. niestety w drodze nie ma burzowca, a glina słabo przepuszcza wodę.
Zapraszam na nowe forum mieszkańców Banina.
http://www.naszebanino.pl
http://www.naszebanino.pl
polecam do obejrzenia:
http://www.banino.bloog.pl/
nie żeby zniechęcić lecz aby zmusić do pilnowania swojego interesu!
http://www.banino.bloog.pl/
nie żeby zniechęcić lecz aby zmusić do pilnowania swojego interesu!
ten blog biega juz chyba na wszsytkich forach, z tego co sie orientuje dotyczy innej czesci banina, na wspolnej ten problem nie istnieje
wiem co mowie bo od czerwca 2012 roku bywam na budowie co tydzien - --- droga do pracy wiec stan drog w tej okolicy jest mi bardzo dobrze znany
o zalewaniu nie ma mowy, fakt sa to drogi gruntowe, fakt jest glina, fakt brak odwodnienia w drodze ale jak o to dbac jak droga nie jest utwardzona, ale takiego faktu jak wyzej w poscie nie ma
ps. w sobote odbieramy mieszkanko:)
pozdrawiam
wiem co mowie bo od czerwca 2012 roku bywam na budowie co tydzien - --- droga do pracy wiec stan drog w tej okolicy jest mi bardzo dobrze znany
o zalewaniu nie ma mowy, fakt sa to drogi gruntowe, fakt jest glina, fakt brak odwodnienia w drodze ale jak o to dbac jak droga nie jest utwardzona, ale takiego faktu jak wyzej w poscie nie ma
ps. w sobote odbieramy mieszkanko:)
pozdrawiam
w miejscu budowanego waszego budynku po ulewach robiło się na polu wielkie rozlewisko. proszę zwrócić uwagę na ukształtowanie terenu na Wspólnej. po środku jest najniższy punkt terenu. nie będę pisał już więcej na ten temat bo widzę że fakty nie docierają. życzę powodzenia. a jeżeli chodzi o odprowadzanie wód opadowych to nawet Państwa to dotyczy drodzy przyszli mieszkańcy!
sprecyzuj...."odprowadzenie wod opadowych przez przyszlych mieszkancow..." bo nie do konca rozumiem to stwierdzenie....
natomiast uwagi obecnych mieszkancow sa oczywiscie jak najbardziej wskazane, nikt nie negeguje Twoich intencji jesli sa faktycznie bez podtekstow.....
bo mozna odebrac to tak ze badz konkurenncja robi antyreklame
badz nastepuje proba zachamowania naplywu potencjalnych kupcow z zewnatrz
badz faktycznie interesujesz sie nie tylko wlasnym ogonem co w dzisiejszych czasach jest rzadkosica.....
ale tak jak wspominalem w poscie wczesniejszym od czerwca 2012r. bywam na budowie dosc intensywnie i opisywanych prze Ciebie problemow nie napodkalem, tak jak wspominalem kaluze moze blocka jest troche ale jak to na drogach gruntowych po prostu tak bywa
a deweloper jest zobowiazany do utwardzenia nawierzchni po zakonczonej inwestycji, w jego trakcie to bez sensu bo i tak rozjezdza auta ciezarowe wiec mija sie calkowicie to z celem...
a za stan drog odpowiada gmina, taka czy taka, jesli przez zle utrzymanie komus cos sie stanie badz powstana szkody to zglasza sie ten fakt na gmine celem odszkodowania, i nie ma bata by tego nie wynegocjowac bo takie jest prawo a wszystkie drogi gminnne i powiatowe nalezace do danej gminy sa ubezpieczone
niestety malo kto o tym wie
pozdrawiam i zycze milego wieczoru
natomiast uwagi obecnych mieszkancow sa oczywiscie jak najbardziej wskazane, nikt nie negeguje Twoich intencji jesli sa faktycznie bez podtekstow.....
bo mozna odebrac to tak ze badz konkurenncja robi antyreklame
badz nastepuje proba zachamowania naplywu potencjalnych kupcow z zewnatrz
badz faktycznie interesujesz sie nie tylko wlasnym ogonem co w dzisiejszych czasach jest rzadkosica.....
ale tak jak wspominalem w poscie wczesniejszym od czerwca 2012r. bywam na budowie dosc intensywnie i opisywanych prze Ciebie problemow nie napodkalem, tak jak wspominalem kaluze moze blocka jest troche ale jak to na drogach gruntowych po prostu tak bywa
a deweloper jest zobowiazany do utwardzenia nawierzchni po zakonczonej inwestycji, w jego trakcie to bez sensu bo i tak rozjezdza auta ciezarowe wiec mija sie calkowicie to z celem...
a za stan drog odpowiada gmina, taka czy taka, jesli przez zle utrzymanie komus cos sie stanie badz powstana szkody to zglasza sie ten fakt na gmine celem odszkodowania, i nie ma bata by tego nie wynegocjowac bo takie jest prawo a wszystkie drogi gminnne i powiatowe nalezace do danej gminy sa ubezpieczone
niestety malo kto o tym wie
pozdrawiam i zycze milego wieczoru
Nie jestem z żadnej konkurencji. po prosty mieszkam w pobliżu od kilku lat i przeżyłem parę podtopień. Jako przyszli mieszkańcy będziecie właścicielami budynku z dachem włącznie. Z tak dużej powierzchni dachu jaki będzie w Waszym budynku można w przybliżeniu obliczyć ile podczas deszczu zostanie odprowadzonej wody. pytanie tylko gdzie ona zostanie odprowadzona. jak wcześniej wspomniałem zabronione jest odprowadzanie wody z rynien poza obręb działki. Trzeba ją zagospodarować na działce np: instalacje rozsączające,studnie chłonne itp. to jest w naszym wspólnym interesie. W styczniu 2011 roku po trzech dniach deszczu całe Banino było podtopione.
a jak Pan/Pani sobie poradzil/a z tym problemem
odprowadzenie wod na droge gruntowa bez odwodnienia nie jest lamaniem przepisow ale celowe podtapianie innych tez mnie nie interesuje
swoja droga z tego co mi wiadomo byl ukladany drenaz, ale nie preoblem sprawdzic
bardziej interesuje mnie ewentualna walka z gmina by doprowadzic do wybudowania odwodnienia, ewentualnie do spowodowania ulozenia plyt tak jak m to miejsce na ksiezycowej
odprowadzenie wod na droge gruntowa bez odwodnienia nie jest lamaniem przepisow ale celowe podtapianie innych tez mnie nie interesuje
swoja droga z tego co mi wiadomo byl ukladany drenaz, ale nie preoblem sprawdzic
bardziej interesuje mnie ewentualna walka z gmina by doprowadzic do wybudowania odwodnienia, ewentualnie do spowodowania ulozenia plyt tak jak m to miejsce na ksiezycowej
§ 28.
1. Działka budowlana, na której sytuowane są budynki, powinna być wyposażona w kanalizację umożliwiającą odprowadzenie wód opadowych do sieci kanalizacji deszczowej lub ogólnospławnej.
2. W razie braku możliwości przyłączenia do sieci kanalizacji deszczowej lub ogólnospławnej, dopuszcza się odprowadzanie wód opadowych na własny teren nieutwardzony, do dołów chłonnych lub do zbiorników retencyjnych.
§ 126.
1. Dachy i tarasy, a także zagłębienia przy ścianach zewnętrznych budynku powinny mieć odprowadzenie wody opadowej do wyodrębnionej kanalizacji deszczowej lub kanalizacji ogólnospławnej, a w przypadku braku takiej możliwości - zgodnie z § 28 ust. 2.
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym i rozsączam wodę systemem rur drenażowych w ogrodzie.
1. Działka budowlana, na której sytuowane są budynki, powinna być wyposażona w kanalizację umożliwiającą odprowadzenie wód opadowych do sieci kanalizacji deszczowej lub ogólnospławnej.
2. W razie braku możliwości przyłączenia do sieci kanalizacji deszczowej lub ogólnospławnej, dopuszcza się odprowadzanie wód opadowych na własny teren nieutwardzony, do dołów chłonnych lub do zbiorników retencyjnych.
§ 126.
1. Dachy i tarasy, a także zagłębienia przy ścianach zewnętrznych budynku powinny mieć odprowadzenie wody opadowej do wyodrębnionej kanalizacji deszczowej lub kanalizacji ogólnospławnej, a w przypadku braku takiej możliwości - zgodnie z § 28 ust. 2.
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym i rozsączam wodę systemem rur drenażowych w ogrodzie.
no wlasnie, temat plyt mysle ze wczesniej czy pozniej jest do ogarniecia
w ilosci sila pamietaj
na wspolnej zabudowa mieszkan da sile w kierowaniu roszczen "o leszpe jutro"...:)
developer zadbal o taki drenasz o ktirym mowisz wiec nie powinno byc teoretycznie problemu
jak bedzie zycie pokaze
po przestudiowaniu forum i zaangazowaniu mieszkancow banina w sprawie obalenia wariantu niekorzystnego dla Banina smiem twierdzic ze i z drogami damy rade
pozdrawiam
w ilosci sila pamietaj
na wspolnej zabudowa mieszkan da sile w kierowaniu roszczen "o leszpe jutro"...:)
developer zadbal o taki drenasz o ktirym mowisz wiec nie powinno byc teoretycznie problemu
jak bedzie zycie pokaze
po przestudiowaniu forum i zaangazowaniu mieszkancow banina w sprawie obalenia wariantu niekorzystnego dla Banina smiem twierdzic ze i z drogami damy rade
pozdrawiam
witam
my mieszkamy od maja:)
wczoraj dzwonilem do firmy volta, bo to oni maja swiadczyc uslugi dostepu do kablowki i internetu
niestety maja obsowke..... dostalem info ze przelom lipca / sierpnia byc moze bedzie zakonczona inwestycja tym samym powinna sie pojawic oferta.....
my chyba jednak pojdziemy w kierunku radiowego
kablowka miala byc w czerwcu najpozniej, kolejna zmiana terminu , niewadomo czy to ostatnia obsowka
bez tv mozna zyc ale bez stalego netu to juz slabo
pozdr
my mieszkamy od maja:)
wczoraj dzwonilem do firmy volta, bo to oni maja swiadczyc uslugi dostepu do kablowki i internetu
niestety maja obsowke..... dostalem info ze przelom lipca / sierpnia byc moze bedzie zakonczona inwestycja tym samym powinna sie pojawic oferta.....
my chyba jednak pojdziemy w kierunku radiowego
kablowka miala byc w czerwcu najpozniej, kolejna zmiana terminu , niewadomo czy to ostatnia obsowka
bez tv mozna zyc ale bez stalego netu to juz slabo
pozdr
mam pytanie do posiadaczy mieszkań w zakończonej pierwszej inwestycji. Wiem, że były mieszkania z ogrzewaniem podłogowym - proszę o informację jak nim sterujecie, czy montowaliście czujki, czy cała instalacja, rodzielnia, pompa jest na swoim miejscu? Jak szacujecie koszt ogrzewania - w sezonie letnim(ogrzewanie wody) w zimowym wszystko?
jak na razie ciężko powiedzieć bo jeszcze się nie wprowadziliśmy . Ogrzewanie mamy w tej chwili w podstawowej postaci , ale zastanawiamy się nad zamontowaniem czujek do każdego pomieszczenia choć jest to nam przez niektórych odradzane tyle na razie inne info będziemy mogli podać najszybciej za 2-3 miesiące jak pomieszkamy i zobaczymy co i jak
Szczerze sterowanie mam "analogowe" jak na razie pokrętła a pompkę przez bezpiecznik wł.(widać że robiłem coś niestandardowego bo podłączyli mi ją do gniazdka w pomieszczeniu gospodarczym).
Jak na razie na piecu ustawiam około 45stopni żeby mieć temp 40 st.C w układzie(mowa ogrzewanie podłogowe) . Co do opłat to mam nadzieje że będą niższe niż standardowo no ale cóż trzeba będzie to dopiero sprawdzić jak przyjdzie zima :).
Co do opłat to mogę powiedzieć że koszt dostępu do gazu to jakieś 100zł a prądu z 60zł - reszta to realne zużycie wg. liczników :)
Ogólnie jestem zadowolony :)
Jak na razie na piecu ustawiam około 45stopni żeby mieć temp 40 st.C w układzie(mowa ogrzewanie podłogowe) . Co do opłat to mam nadzieje że będą niższe niż standardowo no ale cóż trzeba będzie to dopiero sprawdzić jak przyjdzie zima :).
Co do opłat to mogę powiedzieć że koszt dostępu do gazu to jakieś 100zł a prądu z 60zł - reszta to realne zużycie wg. liczników :)
Ogólnie jestem zadowolony :)
Odradzam kupowania domu mieszkania u tego dewelopera Pana N jest tylko bardzo mily i obiecuje złote góry przy zakupie domu ,a później w ramach gwarancji nic nie robi i potrafi zignorować po prostu zachowuje się jak prostak i h.. ,sama tego doświadczyłam bo mieszkam w domu kupionym od od niego i wszystko po niedługim okresie zamieszkania jest do poprawki a on udaje że się nic nie stało,i nic nie robi.
przedszkole i szkoła to nie moja działka jeszcze
dojazdy - moja znajoma powiedziała "to masz jak na Osowej" czyli mogłoby być lepiej , ale nie jest najgorzej
okolica jak okolica zobaczymy jak będzie się prezentować za rok , 2 , 3 lata bo na pewno się bardzo będzie zmieniać
A mieszkanie ... na początku podczas wykończenia wyszło kilka felerów jak nieprzemyślane byleby były otwory drzwiowe, krzywe ściany i kilka innych rzeczy do poprawy , ale teraz jak na razie jest ok może trochę hałasy się niosą od sąsiadów zewsząd , ale nie jakoś tragicznie
dojazdy - moja znajoma powiedziała "to masz jak na Osowej" czyli mogłoby być lepiej , ale nie jest najgorzej
okolica jak okolica zobaczymy jak będzie się prezentować za rok , 2 , 3 lata bo na pewno się bardzo będzie zmieniać
A mieszkanie ... na początku podczas wykończenia wyszło kilka felerów jak nieprzemyślane byleby były otwory drzwiowe, krzywe ściany i kilka innych rzeczy do poprawy , ale teraz jak na razie jest ok może trochę hałasy się niosą od sąsiadów zewsząd , ale nie jakoś tragicznie
1 otwory najczęściej są za duże zawsze o jakieś 2-5cm(szer. i wys.) i szerokość ścian jest zmienna raz 17cm a raz np22.
2. Ciężko mi jest to wytlumaczyć ale jak moj maister kładł kafle na podłodze to jednej ścianie było oki a na przeciw uległej miał na początku ściany tylko 0,5cm braku kafelki a na końcu brakowało już z 2,5cm. i zaczynało się wyklejanie ścian pytami gipsowymi:)
3. sprawdź czy dobrze ci wysuszyli mieszkanie.
4. więcej poważnych błędów nie zauważyłem ale teraz czeka mnie jeszcze sprawdzenie dachu ale to dopiero jak zima przyjdzie. :)
2. Ciężko mi jest to wytlumaczyć ale jak moj maister kładł kafle na podłodze to jednej ścianie było oki a na przeciw uległej miał na początku ściany tylko 0,5cm braku kafelki a na końcu brakowało już z 2,5cm. i zaczynało się wyklejanie ścian pytami gipsowymi:)
3. sprawdź czy dobrze ci wysuszyli mieszkanie.
4. więcej poważnych błędów nie zauważyłem ale teraz czeka mnie jeszcze sprawdzenie dachu ale to dopiero jak zima przyjdzie. :)
Ja jestem przerażony - w sobote włączyłem piec na 45stopi we wtorek po południu sprawdziłęm zużycie - przez ten czas nabiło 50m3 - masakra to przecież ok 100zł przez 3-4dni.
Co do regulacji to podłogówkę wszędzie prócz w sypialni - wszystko było odkrecone na max.
Zastanawiam się nad zamontowaniem czujnika bezprzewodowego (pogodowego lub pokojowego), ale powiem szczerze że nie zanm się na tym zupełnie i nie wiem co jest właściwe a co nie.
mazab a przy tak ustawionym piecu jakie jest zuzycie gazu?
A i jeszcze jedno pytanie - na jakim biegu macie ustawioną pompe do podłogówki?
Co do regulacji to podłogówkę wszędzie prócz w sypialni - wszystko było odkrecone na max.
Zastanawiam się nad zamontowaniem czujnika bezprzewodowego (pogodowego lub pokojowego), ale powiem szczerze że nie zanm się na tym zupełnie i nie wiem co jest właściwe a co nie.
mazab a przy tak ustawionym piecu jakie jest zuzycie gazu?
A i jeszcze jedno pytanie - na jakim biegu macie ustawioną pompe do podłogówki?
No i juz po paru miesiącach mieszkania mogę troszkę się wypowiedzieć. Jak zwykle bywa, widzimy więcej wad niż zalet
WADY:
1. Drzwi wejściowe - sprawdzić, u mnie nie szczelne, na dole widoczna szpara/prześwit
2. Drzwi do pomieszczenia gospodarczego(dla osób z ogródkiem) zła wentylacja, drzwi się pocą, woda na posadzce sprawa troszkę wygląda lepiej przy wyciągnięciu wszystkich uszczelek
3. Okna - przeciągi, wieje, źle osadzone, nie wyregulowane. Niestety odbija się to również na hałasie, słychać wszystko, przejeżdżający samochód, szczekające psy wypuszczane samopas na posesji przez sąsiadów, a nawet rozmowy ludzi przechodzących drogą.
4. Wentylacja tu paskudna sprawa, powietrze nie jest zasysane tylko wdmuchiwane do środka, do tego stopnia że trzeba zaklejać, przysłaniać kratki. Ostatnio było dokonywane poprawki ale niestety to w niczym nie pomogło
5. Samoloty niestety SA okresy, że przelatują wprost nad dachem i jest to niestety mocno słyszalne
6. Podgrzewanie wody dla osób przyzwyczajonych strumienia ciepłej wody czeka rozczarowanie. Piec nie ma takiej wydajności aby podgrzać wodę w pełnym strumieniu. Można uzyskać wodę ciepłym natomiast przy średnim strumieniu
ZALETY:
1. Raczej spokojna i cicha okolica (pomijając samoloty)
2. Wykonanie jak dla mnie ok. Na tą chwilę nie widzę żadnych objawów wilgoci. Wilgotność w mieszkaniu utrzymywana na poziomie 40%-60%
3. Ogrzewanie przy zamontowanym ogrzewaniu podłogowym, rachunki za gaz między 300-450zł, przy zachowaniu min 20 stopi w mieszkaniu
4. Współpraca z deweloperem jak na razie jestem zadowolony.
Wczoraj po mieszkaniach chodził przedstawiciel formy VOLTA przyłączenie podobno w marcu. Czekałem na ten moment, ale teraz przyznam się szczerze, że zaczynam się zastanawiać czy skorzystam. Firma żąda sobie za aktywację 495zł!!! Biorąc pod uwagę że my jesteśmy już okablowanie i światłowody są podprowadzone pod budynek jest to gruba przesada. Na stronie Volty, można sobie przeczytać ile podłączenie kosztuje w innych miejscowościach(80zł), inne są też koszty poszczególnych pakietów. Jak dla mnie to trochę przesadzają. Czekam na wasze opinie
WADY:
1. Drzwi wejściowe - sprawdzić, u mnie nie szczelne, na dole widoczna szpara/prześwit
2. Drzwi do pomieszczenia gospodarczego(dla osób z ogródkiem) zła wentylacja, drzwi się pocą, woda na posadzce sprawa troszkę wygląda lepiej przy wyciągnięciu wszystkich uszczelek
3. Okna - przeciągi, wieje, źle osadzone, nie wyregulowane. Niestety odbija się to również na hałasie, słychać wszystko, przejeżdżający samochód, szczekające psy wypuszczane samopas na posesji przez sąsiadów, a nawet rozmowy ludzi przechodzących drogą.
4. Wentylacja tu paskudna sprawa, powietrze nie jest zasysane tylko wdmuchiwane do środka, do tego stopnia że trzeba zaklejać, przysłaniać kratki. Ostatnio było dokonywane poprawki ale niestety to w niczym nie pomogło
5. Samoloty niestety SA okresy, że przelatują wprost nad dachem i jest to niestety mocno słyszalne
6. Podgrzewanie wody dla osób przyzwyczajonych strumienia ciepłej wody czeka rozczarowanie. Piec nie ma takiej wydajności aby podgrzać wodę w pełnym strumieniu. Można uzyskać wodę ciepłym natomiast przy średnim strumieniu
ZALETY:
1. Raczej spokojna i cicha okolica (pomijając samoloty)
2. Wykonanie jak dla mnie ok. Na tą chwilę nie widzę żadnych objawów wilgoci. Wilgotność w mieszkaniu utrzymywana na poziomie 40%-60%
3. Ogrzewanie przy zamontowanym ogrzewaniu podłogowym, rachunki za gaz między 300-450zł, przy zachowaniu min 20 stopi w mieszkaniu
4. Współpraca z deweloperem jak na razie jestem zadowolony.
Wczoraj po mieszkaniach chodził przedstawiciel formy VOLTA przyłączenie podobno w marcu. Czekałem na ten moment, ale teraz przyznam się szczerze, że zaczynam się zastanawiać czy skorzystam. Firma żąda sobie za aktywację 495zł!!! Biorąc pod uwagę że my jesteśmy już okablowanie i światłowody są podprowadzone pod budynek jest to gruba przesada. Na stronie Volty, można sobie przeczytać ile podłączenie kosztuje w innych miejscowościach(80zł), inne są też koszty poszczególnych pakietów. Jak dla mnie to trochę przesadzają. Czekam na wasze opinie
Mieszkam koło 3 miesięcy i podpisuję się pod tymi wadami aczkolwiek dużo z nich zależy od tego, że są to świeże budynki i niektórych rzeczy nie przeskoczysz.
Ad.1 Szapary niestey muszą być ze względu na wentylację w mieszkaniu zbyt mocne uszczelnienie dzwi wejściowych spowoduje zbieranie się wilgoci. W moim przypadku akurat to nie przeszkadza mam mieszkanie na piętrze i jest ok.
Ad. 2 Co okien to faktycznie masakra ale po kilku interwencjach i regulacjach jest ok.
Ad.4 Wentylacja się poprawiła w momencie montażu turbowentów na końcach wywietrzników. Taka mała rada wcześniej zamontowałem zawór zwrotny na kratce wentylacyjne koszt 15 zł w OBI a naprawdę działa fajnie.
Więcej problemów raczej nie miałem:)
Ad.1 Szapary niestey muszą być ze względu na wentylację w mieszkaniu zbyt mocne uszczelnienie dzwi wejściowych spowoduje zbieranie się wilgoci. W moim przypadku akurat to nie przeszkadza mam mieszkanie na piętrze i jest ok.
Ad. 2 Co okien to faktycznie masakra ale po kilku interwencjach i regulacjach jest ok.
Ad.4 Wentylacja się poprawiła w momencie montażu turbowentów na końcach wywietrzników. Taka mała rada wcześniej zamontowałem zawór zwrotny na kratce wentylacyjne koszt 15 zł w OBI a naprawdę działa fajnie.
Więcej problemów raczej nie miałem:)
Tak z dwa tygodnie temu i problemy się skończyły przynajmniej narazie.
Pamiętaj też o tym aby nie było ciągu zwrotnego nie możesz mieć otwartych wszystkich kratek. Tak naprawdę wentylacja wyciągnie tyle ile doprowadzimy do mieszkania przez nawiewniki roszczelnione okno, jeśli masz kominek to zapotrzebowanie na powietrze dodatkowo rośnie więc może pojawić się dodatkowe nawiewy do mieszkania. Jak wcześniej napisałem zwykły zawór zwrotny napewno pomoże ja mam taki zainstalowany już wcześniej niej niż turbowenty i problem nawiewania zimnego powietrza do mieszkania zniknął.
Pamiętaj też o tym aby nie było ciągu zwrotnego nie możesz mieć otwartych wszystkich kratek. Tak naprawdę wentylacja wyciągnie tyle ile doprowadzimy do mieszkania przez nawiewniki roszczelnione okno, jeśli masz kominek to zapotrzebowanie na powietrze dodatkowo rośnie więc może pojawić się dodatkowe nawiewy do mieszkania. Jak wcześniej napisałem zwykły zawór zwrotny napewno pomoże ja mam taki zainstalowany już wcześniej niej niż turbowenty i problem nawiewania zimnego powietrza do mieszkania zniknął.
Zgadzam się z częścią.
Drzwi wejściowe....hmm zimą skraplała się na nich woda od wewnątrz
Okna...źle wyregulowane...czasem jest problem z uchyleniem bądź otwarciem drugiej części ... hałasu akurat u nas nie ma, ale to jest pewnie spowodowane tym, że dopłacaliśmy do innych okien.
wentylacja - także wieje :/
Wody pełnym strumieniem również nie możemy puszczać gdyż jakby nie nadąży się nagrzać.....czasem jest też tak , że nawet przy wolnym strumieniu leci ledwo letnia...
Pytanko co do gazu.....ogrzewanie podłogowe - w całym mieszkaniu czy w łazience tylko? 300zł - msc? A to nie są prognozy?
Drzwi wejściowe....hmm zimą skraplała się na nich woda od wewnątrz
Okna...źle wyregulowane...czasem jest problem z uchyleniem bądź otwarciem drugiej części ... hałasu akurat u nas nie ma, ale to jest pewnie spowodowane tym, że dopłacaliśmy do innych okien.
wentylacja - także wieje :/
Wody pełnym strumieniem również nie możemy puszczać gdyż jakby nie nadąży się nagrzać.....czasem jest też tak , że nawet przy wolnym strumieniu leci ledwo letnia...
Pytanko co do gazu.....ogrzewanie podłogowe - w całym mieszkaniu czy w łazience tylko? 300zł - msc? A to nie są prognozy?
U mnie podłogowa wszędzie prócz dwóch małych pokoi. W zimę max zapłaciłem 460zl ale średnio ok 400 wychodzi. Rozliczenie rzeczywiste.
Z tymi oknami to żałuje ze nie pomyślałem. Doża była dopłata? Macie okna 3 szynowe? Jaka jest różnica?
A co sądzicie o tych swiatlowodach i kosztów 500zl za podłączenie?
Z tymi oknami to żałuje ze nie pomyślałem. Doża była dopłata? Macie okna 3 szynowe? Jaka jest różnica?
A co sądzicie o tych swiatlowodach i kosztów 500zl za podłączenie?
Mam wielką prośbę do mieszkańców ul. Wspólnej. Zabezpieczajcie drodzy sąsiedzi swoje śmiecie przed wiatrem i własnymi zwierzętami. Ostatnio coraz częściej widać śmiecie latające po posesjach a pochodzące z porozrywanych worków. Ta ulica jest naprawdę nasza wspólna i dbajmy o porządek. Sprzątanie cudzych śmieci latających po ogrodzie nie należy do przyjemności. Życzę wrażliwości i pozdrawiam.
O! Widzę po paluchach w dół że znalazły się osoby którym śmiecie w ogrodzie nie przeszkadzają. Dajcie namiary, może da się coś zrobić ;).
A teraz z innej beczki. Co sądzicie o zorganizowaniu ogniska na noc Świętojańską? Była by to może fajna okazja aby lepiej się poznać. proszę o opinie. pozdrawiam.
A teraz z innej beczki. Co sądzicie o zorganizowaniu ogniska na noc Świętojańską? Była by to może fajna okazja aby lepiej się poznać. proszę o opinie. pozdrawiam.
~piotr ja wcisnęłam palucha w dół bo jak dotąd przez prawie rok mieszkania nie miałam żadnych śmieci w ogródku i nie zauważyłam takiego problemu i może on być spowodowany mieszkańcami jednego konkretnego mieszkania/domu i akurat wpływać wyłącznie na Ciebie i twoje podwórko , ale uważam ze wtedy warto by było podejść do tych konkretnych osób.
A ognisko uważam za rewelacyjny pomysł :)
A ognisko uważam za rewelacyjny pomysł :)
Odbyłoby się na działce przy Wspólnej, przy brzozowym lasku. Myślę o spotkaniu w Maju w celu dopracowania organizacyjnego-wszystkich chętnych poinformuję o dacie i godzinie. Myślę że przyszli mieszkańcy też będą mile widziani. Każdy kto chciałby uczestniczyć może rozejrzeć się czy nie zostały po wykańczaniu jakieś listewki lub deseczki. Im więcej drewna tym lepiej. pozdrawiam.
A kiedy ten staw zasypali jak na mapie z 1940 roku ( http://www.mapywig.org/kazik/messtischblatt/1676_zuckau.jpg ) jak i na http://tinyurl.com/nfqdavc jest w tym samym miejscu co dzisiaj? Teren wokół stawu jest oznaczony jako łąka, nawet nie podmokła. To skąd ten pomysł, że został zasypany? Zresztą, na mapie z 1909 rok http://www.amzpbig.com/maps/1676_Zuckau_1909.jpg też jest w tym samym miejscu co był w 1940 roku. Nie było tam innego stawu oprócz tego, który jest dzisiaj.
A nie masz mapy z 1410 r.?
Mają rację ,tam gdzie teraz budują blok co roku na wiosnę jest jeden ogromny staw.Taka jest prawda i nic na to mapy z okresu wojny nie pomogą.Każdy buduje jak chce ,przerywa istniejące odwodnienia i po większym deszczu Banino wygląda jak potok.Na księżycowe rynny z dachów kończą się na kostce z której to woda leci prościutko na ulicę.
Kto to odbiera takie inwestycje?
Mają rację ,tam gdzie teraz budują blok co roku na wiosnę jest jeden ogromny staw.Taka jest prawda i nic na to mapy z okresu wojny nie pomogą.Każdy buduje jak chce ,przerywa istniejące odwodnienia i po większym deszczu Banino wygląda jak potok.Na księżycowe rynny z dachów kończą się na kostce z której to woda leci prościutko na ulicę.
Kto to odbiera takie inwestycje?
No właśnie nie wiem czemu ale już na prawie współczesnych mapach: http://tinyurl.com/p6fulv2 ten staw jest dwa razy mniejszy niż obecnie.
U każdego developera zdarzają sie poprawki,to nieuniknione,życie,kwestia usunięcia usterek o ile nie są to czyste widzimisię nabywcy są usuwane,akurat w przypadku ekobudu nie jest tak zle,powiem więcej,mieszkam na wspólnej ponad rok , wielu znajomych kupiło mieszkania u różnych developerow w baninie,i z jakością,kontaktem z developerem,jak również usuwaniem usterek Ekobud wypada moim zdaniem bardzo dobrze, jesli jest problem to zamiast wylewać żale na forum lepiej sie dogadać z developerem,ot kilka słów odemnie,pozdr
a jednak coś w tym musi być....po odbiorze kontakt z developerem znacznie się pogorszył....od kwietnia czekamy na usunięcie usterek...był pan na oględzinach - wyszedł przerażony....po kilku dniach miał zjawić się sam developer, ale się nie zjawił....wystosowaliśmy kilka maili przypominających ... nadal cisza.....
Witam, proszę o opinię dotyczącą nowej inwestycji Eko-Bud na ulicy Saturna. Teren wydaje się leżeć znacznie poniżej poziomu przyległych ulic - czy nie będzie to stwarzać problemów ze zbierającą się wodą?
Deweloper zapewnia, że tereny nie są podmokłe i wszystko "spływa" do pobliskiego lasku - słowa pani asystentki.
Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi przemyśleniami?
Pozdrawiam!
Deweloper zapewnia, że tereny nie są podmokłe i wszystko "spływa" do pobliskiego lasku - słowa pani asystentki.
Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi przemyśleniami?
Pozdrawiam!
Nie mieszkam w eko -budzie tylko w domu 1 rodzinnym ale powiem z doświadczenia że podłogówka to dobry pomysł na dól tylko trzeba sie jej nauczyć tzn temp żeby nie robić za wysokiej,ale + to równomiernie ciepło -3 szybowe okna-wg mnie jak najbardziej ciszej, cieplej :)
zas koszt ogrzewania ja za dom 170 m płace teraz przez cały rok 369zł co drugi miesiąc wiec miesięcznie wychodzi 185 zł -to koszt ogrzewania i grzania wody. wczesniej płaciłem od zuzycia i było w lecie mało ale w zimie dużo.A teraz mam prognozę na cały rok i płace stałą kwotę a po roku jest korekta -albo dopłata , albo nadpłata. W zeszłym roku płaciłem 460 zł raz na dwa miesiące i miałem nadpłate .W tym roku zrobili mi niższą prognoze i płacę wspomniane 369 zł Wieć koszty nie sa wcale ogromne a w domu mam ciepło bo Żona zmarźlak :)
zas koszt ogrzewania ja za dom 170 m płace teraz przez cały rok 369zł co drugi miesiąc wiec miesięcznie wychodzi 185 zł -to koszt ogrzewania i grzania wody. wczesniej płaciłem od zuzycia i było w lecie mało ale w zimie dużo.A teraz mam prognozę na cały rok i płace stałą kwotę a po roku jest korekta -albo dopłata , albo nadpłata. W zeszłym roku płaciłem 460 zł raz na dwa miesiące i miałem nadpłate .W tym roku zrobili mi niższą prognoze i płacę wspomniane 369 zł Wieć koszty nie sa wcale ogromne a w domu mam ciepło bo Żona zmarźlak :)
kupiłem dom w drugiej inwestycji, na saturna od eko bud, co moge powiedzieć po kilku miesiącach mieszkania:
plusy:
kawałek ziemi za stosunkowo niską cenę,
nie ma tragedii z dojazdem do gdańska / sopotu (ja do sopotu jadę 50 minut, wyjeżdzam o 7:10, jestem o 8 rano na miejscu)
spokojna okolica, walory przyrodnicze
minusy:
kontakt z deweloperem tragedia
naprawa usterek tragedia - po 3 miesiącach od oddania nie można się doprosić -część naprawialiśmy na swój własny koszt
DEWELOPER UŻYWAŁ GAZU DO OSUSZANIA MIESZKANIA (ZUŻYŁ PONAD 300 M3) I KAZAŁ NAM ZAPŁACIĆ RACHUNEK - ponad 600 zł,
na jakąkolwiek pisemną odpowiedź od dewelopera czeka się kilka miesięcy, unika kontaktu
ŚCIANY, pomimo że grube, MOCNO "PRZEPUSZCZAJĄ" hałas - mamy porównanie z nowowybudowanym blokiem na Oruni Górnej - eko bud wypada bardzo słabo, tam nic nie było słychać,
rura od odpływu z łazienki z góry bardzo słabo wyciszona, spływającą wodę słychać na całym parterze
Podsumowując - spora nerwówka z deweloperem EKO BUD, prezes w moim przekonaniu staje mocno po stronie wykonawcy, jest opryskliwy.
Mi w rozmowie telefonicznej w lutym powiedział, że jeżeli będę robił problemy z zapłaceniem rachunku za gaz mieszkania nie zobacze do świąt (kwiecień).
Co za gburowate podejście.
Nie polecam
plusy:
kawałek ziemi za stosunkowo niską cenę,
nie ma tragedii z dojazdem do gdańska / sopotu (ja do sopotu jadę 50 minut, wyjeżdzam o 7:10, jestem o 8 rano na miejscu)
spokojna okolica, walory przyrodnicze
minusy:
kontakt z deweloperem tragedia
naprawa usterek tragedia - po 3 miesiącach od oddania nie można się doprosić -część naprawialiśmy na swój własny koszt
DEWELOPER UŻYWAŁ GAZU DO OSUSZANIA MIESZKANIA (ZUŻYŁ PONAD 300 M3) I KAZAŁ NAM ZAPŁACIĆ RACHUNEK - ponad 600 zł,
na jakąkolwiek pisemną odpowiedź od dewelopera czeka się kilka miesięcy, unika kontaktu
ŚCIANY, pomimo że grube, MOCNO "PRZEPUSZCZAJĄ" hałas - mamy porównanie z nowowybudowanym blokiem na Oruni Górnej - eko bud wypada bardzo słabo, tam nic nie było słychać,
rura od odpływu z łazienki z góry bardzo słabo wyciszona, spływającą wodę słychać na całym parterze
Podsumowując - spora nerwówka z deweloperem EKO BUD, prezes w moim przekonaniu staje mocno po stronie wykonawcy, jest opryskliwy.
Mi w rozmowie telefonicznej w lutym powiedział, że jeżeli będę robił problemy z zapłaceniem rachunku za gaz mieszkania nie zobacze do świąt (kwiecień).
Co za gburowate podejście.
Nie polecam
witam,
Mieszkamy w tym samym szeregu.
Przyznaję rację,
Z tym gazem to przeginka, zgodziliśmy się na to u notariusza, tyle ze nie spodziewałem się ze az tak rozkręcą ogrzewanie.
U mnie przecieka komin wentylacyjny w łązience i pietro niżej. przyczyną jest zła konstrukcja komina.
Wady: ściany cienkie, słychać ścieki jak spływają, komin przecieka, bombelki powietrza w szybach, wejściowe drzwi z 2 gatunku ( struktura z wgnieceniami) nie równe ściany.
Są to drobiazgi, jak wszędzie trzeba za wszystkim pochodzić.
Pamiętajmy, że to domki w kwotach zakupu mieszkania w gdańsku 40m2 ( robyk na przymorzu)
Mieszkamy w tym samym szeregu.
Przyznaję rację,
Z tym gazem to przeginka, zgodziliśmy się na to u notariusza, tyle ze nie spodziewałem się ze az tak rozkręcą ogrzewanie.
U mnie przecieka komin wentylacyjny w łązience i pietro niżej. przyczyną jest zła konstrukcja komina.
Wady: ściany cienkie, słychać ścieki jak spływają, komin przecieka, bombelki powietrza w szybach, wejściowe drzwi z 2 gatunku ( struktura z wgnieceniami) nie równe ściany.
Są to drobiazgi, jak wszędzie trzeba za wszystkim pochodzić.
Pamiętajmy, że to domki w kwotach zakupu mieszkania w gdańsku 40m2 ( robyk na przymorzu)
czego ludzie się spodziewacie, te domy budowane są najmniejszym kosztem i nie chodzi mi tu o konkretną firmę, tylko każdą firmę która za tyle oddaje dom.
trochę wyobraźni, za 10 lat te osiedla będą wyglądały jak ośrodki dla uchodźców...Tańsze kleje, materiały wykończeniowe, nie będę już pisać np o dachu...zwykły kowalski nie zna się na takich sprawach...
Normalnie koszt budowy takiego domu jest wyższy, oni oddają te budynki naprawdę tanio...ale rozumiem że oferta działa, dlatego ludzie kupują.
po 5 latach gwarancji zobaczymy jak będzie ...
trochę wyobraźni, za 10 lat te osiedla będą wyglądały jak ośrodki dla uchodźców...Tańsze kleje, materiały wykończeniowe, nie będę już pisać np o dachu...zwykły kowalski nie zna się na takich sprawach...
Normalnie koszt budowy takiego domu jest wyższy, oni oddają te budynki naprawdę tanio...ale rozumiem że oferta działa, dlatego ludzie kupują.
po 5 latach gwarancji zobaczymy jak będzie ...
A ja kupiłam szereg u jednego z tych deweloperów (akurat nie ekobud) i jestem zadowolona - od samego początku zawracałam im tyłki nawet o firmy materiałów, które wykorzystują. Wiem jaką mam membranę na dachu i nawet kontaktowałam się z jej producentem, żeby zweryfikować czy deweloper ją dobrze montuje, wiem jaka firma dach kładła, wiem jaki użyto system docieplenia itd. Od początku łaziłam na każdy etap budowy z inspektorem budowlanym, który wytykał błędy, a potem weryfikował czy wszystko zostało poprawnie naprawione.
Mam zdjęcia gołych murów, wszelkich instalacji, dociepleń, kominów, nawet projektów, a oni mnie serdecznie dość :)
Jednakże nie mogę narzekać, w domu mam ciepło i przytulnie, nic nie cieknie, wilgotność na odpowiednim poziomie, brak mostków cieplnych - kupując za te pieniądze spodziewałam się, że będzie gorzej, więc pewnie jestem jedną z niewielu w całej wsi, która jest zadowolona :P
Mam zdjęcia gołych murów, wszelkich instalacji, dociepleń, kominów, nawet projektów, a oni mnie serdecznie dość :)
Jednakże nie mogę narzekać, w domu mam ciepło i przytulnie, nic nie cieknie, wilgotność na odpowiednim poziomie, brak mostków cieplnych - kupując za te pieniądze spodziewałam się, że będzie gorzej, więc pewnie jestem jedną z niewielu w całej wsi, która jest zadowolona :P
Powiem tylko tyle, po przejściach z tym developerem i prawie rok czasu proszenia się o doprowadzenie chałupy zgodnie z umową zakupu, nikomu nie polecam i drugi raz bym nie kupił. Tu coś cieknie, tu komin cieknie,tu nie docieplone, tu coś nie tak i można wymieniać. Żeby usunąć to Pan N. wielce obrażony, że się w ogóle mu głowę zawraca. Obiecuje, że usunie problem, w końcu część zrobiliśmy na własny koszt bo byśmy się nie doczekali, a chałupa stawała się w coraz gorszym stanie technicznym ze względu na usterki. Czasem jak pomyślę, z jakich elementów to zrobili to zastanawiałem się grubo czy nie sprzedać już po kilku miesiącach od zakupu!!! NIE POLECAM!
EKO-BUD Banino nigdy więcej.
Nikomu nie polecam kupowanie domów,mieszkań od tego dewelopera.
Mieszkanie zakupiliśmy w 2014, w 2016 zgłosiliśmy reklamację na podciekające ściany od podłogi, nic z tym nie zrobiono. Po ostatnich ulewach w Baninie mamy dom na wodzie.Zero izolacji zewnetrznej budynku.
Właściciel upiera sie ze to nasza wina bo nie mamy na kominie zalozonego strazaka, smiechu warte. Nie wiem czy w ogole z taka nie wiedza powinien zajmowac sie budownictem. Jak 90m2 moze zamoknac przez komin. Pan N. chyba sam nie wierzy w to co mowi. EKO-BUD firma krzak, nie powinna istniec. Przestrzegam tych co sa zainteresowani oferta tego dewelopera.
Nikomu nie polecam kupowanie domów,mieszkań od tego dewelopera.
Mieszkanie zakupiliśmy w 2014, w 2016 zgłosiliśmy reklamację na podciekające ściany od podłogi, nic z tym nie zrobiono. Po ostatnich ulewach w Baninie mamy dom na wodzie.Zero izolacji zewnetrznej budynku.
Właściciel upiera sie ze to nasza wina bo nie mamy na kominie zalozonego strazaka, smiechu warte. Nie wiem czy w ogole z taka nie wiedza powinien zajmowac sie budownictem. Jak 90m2 moze zamoknac przez komin. Pan N. chyba sam nie wierzy w to co mowi. EKO-BUD firma krzak, nie powinna istniec. Przestrzegam tych co sa zainteresowani oferta tego dewelopera.
Oczywiście sprawa z utwardzeniem drogi przytaczana była na każdym spotkaniu ALE przed zakupem :) po zakupie tyle widziałem drogę. Początkowo miał byc zrobiony jeden pas natomiast po skończeniu inwestycji miał powstać drugi. Takie dostałem zapewnienia nawet u notariusza niestety nie pisemnie. Usuwanie usterek to ewidentnej sprawa dla osób bardzo cierpliwych :) gdyby nie sprawa z obiecana droga oraz oporne usuwanie usterek bulo by naprawdę dobrze, a tak to mam bardzo zmieszane uczucia
Po pierwsze, to co jest ul. Saturna, nie jest drogą gminną. Pan N. cwanie ma wpisane, że na tej działce jest ustanowiona służebność drogi. Więc gmina odpada. Działka stanowi właścicielkę pola, na których stoją teraz szeregi. Po drugie do czasu aż Eko-Zbuk nie zakończy inwestycji, także na tych działkach w stronę lasu, nie ma co kłaść kostki bo ją idioci rozwalą. Pozdrawiam. W celu zmuszenia gminy do działania trzeba zmienić w planie zagospodarowania przestrzennego kwalifikacje ul. Saturna tak by była tam wpisana droga publiczna KD a nie działka na cele mieszkaniowe.
myślę ze mieszkańcy saturna bedą jeżdzić tą drogą tak długo aż im się auto rozsypie , potem będą chodzić pieszo i tez nie będą narzekać . Będą wpadac w dziury po kolana i dalej bedą chodzić taka ich natura , zamknąć się i siedzieć cicho . Eko bud swój bałagan zrobił cegieł nasypał mieszkańcy siedzą cicho i po cichutku "developer ROKU " zniknie ....
Przy obecnej modzie na termosy nie wyobrażam sobie domu bez wentylacji mechanicznej z jakimś odzyskiem ciepła. Takie rozwiązania jakie są wykorzystane w większości domów oddanych przez deweloperów nigdy nie bedą funkcjonowały poprawnie. Kratki wentylacyjne które docelowo maja służyć jako wyciąg, stają sie nawiewnymi i wychładzają nam dom. DZieje sie tak w skutek podciśnienia które powstaje przez takie wlasnie „wycinanie” uszczelek a nie zastosowanie chociażby nawiewników okiennych. Ale ja tam sie nie znam....
Hehe. Najciekawsze było wykańczanie przy podjazdach 2 etapu przy Saturna. W pierwszym etapie były zastosowane w miarę dobre materiały. Ale to co widziałem w ostatnim etapie: jakieś odpady budowlane przy kostce przy podjeździe a na to piasek. Hehe. A najlepszy jest prawoskret z ul. Saturna w Tuchomska. Nie utwardzony z błota. Obserwowałem jak to robili. A już nie mówię że nic nie widać jak z ul Saturna się wyjeżdża bo zasłania ogrodzenie zbyt blisko drogi gminnej.
Szczerze bym się zastanowiła czy zakup u Pana Krzysztofa to dobry wybór. Nie długo minie dwa lata od zakupy domu w szeregu od tego deweloper iii przed zakupem oczywiście wszystko w porządku, prezes obiecywał dużo rzeczy miły i serdeczny a potem jak tylko chata oddana zlewka. Drzwi wejściowe nie szczelne ( na uszczelkę przeszło rok czekam i wiadomo się nie doczekam) okna również porażka, zarówno u mnie jak i sąsiadów gdzie nigdzie zaczyna drewno w oknach gnic, wentylacja hmmm dużo też wymieniać. Ściany i sufit pęka ale to normalne chata osiada. Jeśli chodzi o drogę oczywiście wszystkich P. Krzysztof zrobił w konia obiecał że jak tylko inwestycja zostanie skończona droga zostanie wyrównana i utwardzona. Nie muszę chyba pisać zero dziś dnia tego nie zrobił i rzecz jasna że nie zrobi. Facet nie dotrzymuje słowa i tyle w temacie. Minus tez za to ze bardzo słychać, sąsiadów,, jakby ściany były z papieru,, i to zdanie również moich sąsiadów. Wiadomo że głośna muzykę czy kłótnie będzie słychać ale bez przesady aby zwykła rozmowę słyszeć przecież nikt szeptem nie będzie rozmawiał.... Z plusów mieszka się dość przytulnie, ciepło tez jest i to by było na tyle.
Odradzam wszystkim ze względu na duże obietnice które ostatecznie nie zostają spełnione kontakt po wpłacie pieniędzy zerowy - zgłoszone usterki musiałem usunąć sam po trzech tygodniach proszenia sie i upominania. Masa dodatkowych ukrytych kosztów.... a dopłata za gaz w czasie dla osuszania „budowy” to jakaś kpina... dla przykładu firma od ktorej wynajowalem osuszacze kompleksowo osusza przed oddaniem budynki siódmego nieba. Zaznacza ze klienci nie musza za to płacić jest to standardem. Nigdy wiecej !!! Jeśli ktoś ma ochotę pokaże swój „wymarzony” dom jeśli uda wam sie dojechać oczywiście... bo z tym tez może byc mały problem. Odemnie trzy razy ma NIE
Witam.
Ogólnie firma która nie szanuje klientów, a zgłoszonych usterek nie naprawia lub naprawia latami z miernym skutkiem, co kończy się sprawami w sądach.
Eko-Bud Banino to nazwa handlowa miejsca gdzie kupujecie mieszkanie/dom.
W rzeczywistości np: mieszkańcy ul. Wspólnej , Wrzosowej (nie wiem jak z ul.Saturn) kupili mieszkania w firmie eko bud sp z o o (KRS: 0000420745, NIP: 5892009466, REGON: 221656270)
Niedawno ta firma przeniosła siedzibę do RFN - akt notarialny z dnia 19.07.2019 r. sporządzony przez notariusza agnieszkę czugan z kancelarii notarialnej w gdańsku przy ul. romana dmowskiego 6/4 repertorium a nr 426/2019; uchylenie dotychczasowej treści par.3 umowy spółki i nadanie mu nowego brzmienia.(nowa siedziba w republice federalnej niemiec, stade ul. freiburger nr domu 137 kod pocztowy 2168
Dlaczego ???? Pewnie przez założone sprawy w sądach.
Ogólnie firma która nie szanuje klientów, a zgłoszonych usterek nie naprawia lub naprawia latami z miernym skutkiem, co kończy się sprawami w sądach.
Eko-Bud Banino to nazwa handlowa miejsca gdzie kupujecie mieszkanie/dom.
W rzeczywistości np: mieszkańcy ul. Wspólnej , Wrzosowej (nie wiem jak z ul.Saturn) kupili mieszkania w firmie eko bud sp z o o (KRS: 0000420745, NIP: 5892009466, REGON: 221656270)
Niedawno ta firma przeniosła siedzibę do RFN - akt notarialny z dnia 19.07.2019 r. sporządzony przez notariusza agnieszkę czugan z kancelarii notarialnej w gdańsku przy ul. romana dmowskiego 6/4 repertorium a nr 426/2019; uchylenie dotychczasowej treści par.3 umowy spółki i nadanie mu nowego brzmienia.(nowa siedziba w republice federalnej niemiec, stade ul. freiburger nr domu 137 kod pocztowy 2168
Dlaczego ???? Pewnie przez założone sprawy w sądach.
Żeby już się nie rozpisywać, po pierwsze primo od tego Pana nie polecam kupować.
Po drugie poproś od niego lub ze starostwa dokument podziału działek, żebyś wiedział czy Gościu da Tobie prawdziwy numer księgi wieczystej tej działki, którą jesteś zainteresowany. Jak już będziesz miał podział działek, to weź od niego numer księgi wieczystej tej działki, następnie sobie sprawdzisz czy są tam jakieś hipoteki, czy jakaś wzmianka o toczącym się postępowaniu. Pamiętaj, że w przypadku hipoteki przymusowej to kolejny nabywca nieruchomości lub gruntu jest zobowiązany do całkowitej spłaty.
Po drugie poproś od niego lub ze starostwa dokument podziału działek, żebyś wiedział czy Gościu da Tobie prawdziwy numer księgi wieczystej tej działki, którą jesteś zainteresowany. Jak już będziesz miał podział działek, to weź od niego numer księgi wieczystej tej działki, następnie sobie sprawdzisz czy są tam jakieś hipoteki, czy jakaś wzmianka o toczącym się postępowaniu. Pamiętaj, że w przypadku hipoteki przymusowej to kolejny nabywca nieruchomości lub gruntu jest zobowiązany do całkowitej spłaty.
Domy nie najgorsze... to tyle dobrego. Ze złych rzeczy to zwyczajny oszust... jak zapłacisz pieniądze to tyle go widziałeś. Proszenie sie o usunięcie usterki trwa miesiącami, obiecana drogę robimy sami, najlepiej mieć wszystko na piśmie, zglaszac usterki mailowo żeby był dowód proszenia sie o ich usunięcie. No i gbur nie z tej ziemi
ekobud banino - już w trakcie likwidacji !!!
Nr wpisu 14 Data dokonania wpisu 20.08.2019
Opis wykreslenie z krajowego rejestru sadowego
Sygnatura akt gd.viii ns-rej.krs/15976/19/952
Oznaczenie sadu sad rejonowy gdansk-północ w gdansku, viii wydział gospodarczy krajowego
rejestru sadowego
Uprawomocnienie Wpis jest nieprawomocny
Nr wpisu 14 Data dokonania wpisu 20.08.2019
Opis wykreslenie z krajowego rejestru sadowego
Sygnatura akt gd.viii ns-rej.krs/15976/19/952
Oznaczenie sadu sad rejonowy gdansk-północ w gdansku, viii wydział gospodarczy krajowego
rejestru sadowego
Uprawomocnienie Wpis jest nieprawomocny
Sytuacja wygląda następująco. Jeśli ktoś zakupił od firmy EKO BUD SP Z O O (KRS: 0000420745, NIP: 5892009466, REGON: 221656270) ul. Lipowa 8 to niestety stracił prawa reklamacji, rękojmi i inne. Firma nie istnieje ! Sprzedają następne domy jako inna firma która pewnie też się zamknie i otworzy pod inną nazwą aby uciekać od odpowiedzialności za wykonanie bubli. Jeśli ktoś planuje zakup wymażonego domu niech się trzy razy zastanowi.
"Tymczasem firma, która budowała mieszkania, od jakiegoś czasu już nie istnieje. - Deweloper założył sobie drugą spółkę, tożsamą co do nazwy, na tę spółkę poprzenosił wszystkie wartościowe składniki z poprzedniej spółki, tak, żeby nawet w przypadku wyroku zasądzającego nie było możliwości wyegzekwowania tego wyroku - dodaje pełnomocniczka pokrzywdzonych"
Moi Drodzy,
Sprawa jest bardzo prosta, prostsza niż Wam się wydaje.
1. Skarga Pauliańska, w wielkim skrócie po powstaniu roszczenia, wszelkie czynności prawne dokonane przez Pana Krzysztofa Niedr*******o są bezskuteczne.
2. Proszę składać zawiadomienie bezpośrednio do Prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez Pana Krzysztofa Niedr*******o i Panią Agnieszkę S**ą - Niedr****ą, że działając wspólnie i w porozumieniu doprowadzali celowo do niekorzystnego rozporządzania mieniem tym samym znacznymi kwotami pieniężnymi na swoją korzyść celem wzbogacenia się, z powodu braku wykonania budowy zgodnie ze sztuką czyli oszukania nabywców, jak również czyn posiada znamiona art. 286 KK tj. oszustwa wynikającego z działań celowych co potwierdza paniczne poszukiwanie rozwiązań na doprowadzenie Spółki Eko Bud do likwidacji, tym samym dochodzi tutaj również kolejne przestępstwo regulowane przez Kodeks Spółek Handlowych i Kodeks Karny tj. działanie na niekorzyść Spółki doprowadzając do jej celowej likwidacji w związku z roszczeniami itd. Należy również pociągnąć do odpowiedzialności Kierownika Budowy oraz Nadzór Budowlany, należy złożyć w tej sprawie osobne zawiadomienie do Prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Kierownika Budowy oraz Nadzór Budowlany oraz Inspektora Budowlanego odbierającego budowę w sprawie przyjęcia korzyści majątkowej oraz poświadczenia nieprawdy narażając tym samym mieszkańców na utratę życia i zdrowia.
Walczcie i nie zostawiajcie tego tematu, to są Wasze oszczędności i Wasze nieruchomości, walczcie do końca. To są bardzo proste sprawy do wygrania.
Moi Drodzy,
Sprawa jest bardzo prosta, prostsza niż Wam się wydaje.
1. Skarga Pauliańska, w wielkim skrócie po powstaniu roszczenia, wszelkie czynności prawne dokonane przez Pana Krzysztofa Niedr*******o są bezskuteczne.
2. Proszę składać zawiadomienie bezpośrednio do Prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez Pana Krzysztofa Niedr*******o i Panią Agnieszkę S**ą - Niedr****ą, że działając wspólnie i w porozumieniu doprowadzali celowo do niekorzystnego rozporządzania mieniem tym samym znacznymi kwotami pieniężnymi na swoją korzyść celem wzbogacenia się, z powodu braku wykonania budowy zgodnie ze sztuką czyli oszukania nabywców, jak również czyn posiada znamiona art. 286 KK tj. oszustwa wynikającego z działań celowych co potwierdza paniczne poszukiwanie rozwiązań na doprowadzenie Spółki Eko Bud do likwidacji, tym samym dochodzi tutaj również kolejne przestępstwo regulowane przez Kodeks Spółek Handlowych i Kodeks Karny tj. działanie na niekorzyść Spółki doprowadzając do jej celowej likwidacji w związku z roszczeniami itd. Należy również pociągnąć do odpowiedzialności Kierownika Budowy oraz Nadzór Budowlany, należy złożyć w tej sprawie osobne zawiadomienie do Prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Kierownika Budowy oraz Nadzór Budowlany oraz Inspektora Budowlanego odbierającego budowę w sprawie przyjęcia korzyści majątkowej oraz poświadczenia nieprawdy narażając tym samym mieszkańców na utratę życia i zdrowia.
Walczcie i nie zostawiajcie tego tematu, to są Wasze oszczędności i Wasze nieruchomości, walczcie do końca. To są bardzo proste sprawy do wygrania.
Widać do tym reportażu, że jest stronniczy i w jawny sposób narusza dobra osobiste drugiej strony -Firmy Deweloperskiej nie dano możliwości wypowiedzenia się.
Redaktor zapomniał zostawić do siebie kontaktu...!
Deweloper 2 lata temu wykonał poprawki izolacji w większości lokali, 6 osób podpisało zgodę a 2 nie, od samego początku torpedują możliwość wykonania prac naprawczych (są części wspólne budynków i potrzebna jest ich zgoda!) Dwóch właścicieli lokali na parterze z ul. Wrzosowej jawnie wszystkim mówią, że interesuje ich tylko kasa - szkoda tylko, że kosztem innych mieszkańców tego budynku!!!, z którymi notabene są w konflikcie.....
Uniemożliwiając wykonanie prac naprawczych Ci dwaj mieszkańcy celowo doprowadzają do pogorszenia stanu budynku, aby uzyskać jak największe odszkodowanie (na takie działania jest artykuł w kodeksie karnych).
Redaktor zapomniał zostawić do siebie kontaktu...!
Deweloper 2 lata temu wykonał poprawki izolacji w większości lokali, 6 osób podpisało zgodę a 2 nie, od samego początku torpedują możliwość wykonania prac naprawczych (są części wspólne budynków i potrzebna jest ich zgoda!) Dwóch właścicieli lokali na parterze z ul. Wrzosowej jawnie wszystkim mówią, że interesuje ich tylko kasa - szkoda tylko, że kosztem innych mieszkańców tego budynku!!!, z którymi notabene są w konflikcie.....
Uniemożliwiając wykonanie prac naprawczych Ci dwaj mieszkańcy celowo doprowadzają do pogorszenia stanu budynku, aby uzyskać jak największe odszkodowanie (na takie działania jest artykuł w kodeksie karnych).
Kontakt do radia jest w artykule ale dla ułatwienia:
Grzegorz Armatowski
sosreporterzy@radiogdansk.pl
Reporter stronniczy??? Raczej nie wielokrotnie próbował skontaktować się z prezesem.
Zgoda z deweloperem - dobry żart podpytaj mieszkańców czy wywiązał się z tej ugody w 100 % czy została wzmocniona konstrukcja dachu która deweloper wykonał niezgodnie z projektem, a może pozostała cześć mieszkańców (nie wszyscy) boja się odezwać ze względu za samowolę budowlana niezgodna z zagospodarowaniem terenu???
Z tego co wiem ci 2 lokatorzy nie zgodzili się na ugodę ze względu na zaproponowane przez dewelopera częściowe a zarazem nie rozwiązujące problemu naprawy oraz zrzeczenie się gwarancji, żaden z tych lokatorów nie zablokował napraw w pozostałych lokalach bo jak sam piszecie coś zostało wykonane.
Grzegorz Armatowski
sosreporterzy@radiogdansk.pl
Reporter stronniczy??? Raczej nie wielokrotnie próbował skontaktować się z prezesem.
Zgoda z deweloperem - dobry żart podpytaj mieszkańców czy wywiązał się z tej ugody w 100 % czy została wzmocniona konstrukcja dachu która deweloper wykonał niezgodnie z projektem, a może pozostała cześć mieszkańców (nie wszyscy) boja się odezwać ze względu za samowolę budowlana niezgodna z zagospodarowaniem terenu???
Z tego co wiem ci 2 lokatorzy nie zgodzili się na ugodę ze względu na zaproponowane przez dewelopera częściowe a zarazem nie rozwiązujące problemu naprawy oraz zrzeczenie się gwarancji, żaden z tych lokatorów nie zablokował napraw w pozostałych lokalach bo jak sam piszecie coś zostało wykonane.