Widok

ENERGA - rachunki, czy rozkładają na raty?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś może wie, czy energa rozłoży rachunek na 2 raty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, my placimy co miesiac wg spisanego licznika. musisz zalozyc konto na stronie energii i tam sobie ustawic ze chcesz co miesiac internetowo. nie podam ci dokladnie co i jak bo to maz ustawial...trzeba tylko pamietac zeby co miesiac spisac i im przeslac i na tej podstawie przesylaja na maila fakture.
kurcze właśnie od piętnastu minut staram się zalogować na ich stronie i co rusz wyskakuje mi info, że błędnie wypełniłam formularz, dodzwonić się tam też nie mogę... :(
a chodzi mi tylko o rozłożenie jednego rachunku na dwie raty.
to sie nazywa rozliczenie rzeczywiste, trzeba założyć sobie konto na stronie energii i raz w miesiącu podawać stan licznika, my jestesmy bardzo zadowoleni
My tez placimy raz w miesicau wg stanu licznika,wystarczy zadzwonic podac nr klienta,oni zaloza Ci konto.Pozniej sama sobie wypełniasz ten formularz do rozliczen:)
Jest o wiele taniej !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no jasne, na przyszłość lepiej, na pewno to zmienię skoro wychodzi taniej - jak mówicie, tyle że chodzi mi o zapłacenie rachunku, który już otrzymałam do domu i zmiana z prognozy na rozliczenie rzeczywiste już mi nie pomoże:( Nie chodzi mi o jakąś nie wiadomo jak wysoką kwotę, po prostu grudzień to najgorszy miesiąc, stąd też moje zapytanie :)
Energa nie rozkłada na raty płatności.
Spróbuj, jak mieszkaliśmy w Gdyni to też mieliśmy naliczanie z prognoz rachunek był kosmiczny, mąż poszedł do nich i rozłożyli.
Niestety Majka ma rację Energa nie rozkłada faktur na raty !!!
Jeśli jest już temat energii to sie podczepie. Czy miał ktoś może sytuację taką,że przyszedł pan spisał licznik i po jakims czasie dostałam fakturę ale jakąś dziwną bo w niej było zawarte jaką mieliśmy prognoze a ile zużyliśmy rzeczywiście no i wyszła nadpłata i dobra ok,ale nie dostaliśmy żadnych nowych blankietów ile do zapłacenia no nic kompletnie a i jeszcze na dole faktóry było do zapłacenia 0,00zł i to tyle nie wiem musze chyba zadzwonić do nich bo dziwne to troche.
A miało być faktury a nie faktóry ;)
Rozkłada na raty, ale w wyjątkowych przypadkach. Pomagałam kiedyś ludziom, którzy musieli rozłożyć płatność na raty i się udało.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Inwestowanie w nieruchomości. (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam odłożoną pewną sumę pieniędzy i zastanawiam się nad inwestycją w...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Gdzie chcielibyście zamieszkać? Czyli przeprowadzka z pomorza. (12 odpowiedzi)

Temat trochę kontrowersyjny bo wszyscy wiedzą, że pomorze jest najlepsze :) Ale gdybyście mieli...

do góry