Widok

Edokrynolog

Pytanie pewnie podobne jak milion innych ale pod każdym pada kilka nazwisk, następna opinia wyklucza i tak ciągle... może tu się uda?
Szukam dobrego endo, ponieważ chcę skonsultować sposób leczenia. Mam stwierdzoną niedoczynność, przyjmowałam euthyrox ale źle na niego reagowałam więc został odstawiony.
Obecnie przyjmuję tylko spironol i selen i mam zalecone przyjmowanie cilestu. No tak, ale nie wiem czy chcę się ładować w takie "maskowanie" objawów, okresu nie mam od 3 miesięcy. Potrzebuję w końcu dobrego endokrynologa z którym mogłabym skonsultować jeszcze raz moje wyniki i upewnić się co do właściwego sposobu leczenia.
Czy jest jakiś endokrynolog który jest kompetentny i przyjmuję nadal nowych pacjentów? rozumiem że nie ma żadnych szans żeby dostać sie do dr Mizan?
Zależy mi na czasie ...miesiączka mi się zatrzymała, coś strasznego się dzieje z moją gospodarką hormonalną :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
noo i może ktoś ma jakieś zdanie na temat dr Krystyny Siemaszko...?
I pytanie jeszcze drogie kobiety ;)
Czy któraś z was spotkała się z jakimiś opiniami dotyczącymi lek Hanna Czaplińskiej-Kałas ?
Znalazłam dobre opinie ale ogólnie jest niewiele informacji na ten temat.
Z tego co widziałam to dr Buss też ma dobre opinie ale znowu ta sama sytuacja: dobre, ale mało:)
będę wdzięczna!
oo i widzę też dobre opinie Pani dr w internecie. Zastanawia mnie tylko to że jest opisana wyłącznie jako ginekolog, czy inni chodzą do niej normalnie jak do endokrynologa już? :)
No i pytanie podstawowe: czy długo się czeka i czy dużo płaci?
Bardzo dziękuję za odpowiedź tak w ogóle :)
Dr Agnieszka Kowalewska- Włas jest ginekologiem-położnikiem w trakcie specjalizacji z endokrynologii i ogromnie ją polecam. Jest bardzo dobrym lekarzem i jako pierwsza poprawnie zdiagnozowała mnie endokrynologicznie po kilku latach wędrówki po lekarzach. Zapisuje leki w sposób przemyślany i dobiera je tak, żeby jak najmniej obciążały organizm. Ja jestem pod wielkim wrażeniem tej Pani dr. Też mam niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemie oraz pewne symptomy PCO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam doktor buss na oruni górnej naprawdę warto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Problem w tym że wybuliłam już ok 900 zł łącznie na wszystkie badania i wizyty do endo do którego chodziłam prywatnie... z tym że po prostu nie mam pewności co do prawidłowości leczenia i zależy mi na jednorazowej konsultacji z kimś kompetentym żeby albo kontynuować to i wpakować się znowu w tabletki anty albo zmienić lekarza :)
noo i żeby dostać w końcu tego okresu :(
... więc jestem gotowa jeszcze wybulić kolejne 100-150 zł jednorazowo, chociaż już mi się zasoby ładnie posypały przez tą tarczycę :(
Tak sobie czytam i myślę, że chyba będziesz musiała wybulić trochę kasy i umówić się na wizytę prywatną. Faktyczne to twoje leczenie jakieś skomplikowane jest, no i może można ograniczyć ilość przyjmowanych pigułek (po co sobie żołądek psuć i wątrobę). Nie znam niestety dobrego endo. Kiedyś chodziłam do Medicoveru i tam był dr. Zapała. Miły facet i wywiad przeprowadził jak trzeba co wizyta. Niestety już tam nie chodzę (bezrobotnym nie dają abonamentów) ale chodzę za to do innego na NFZ, który nie robi nic poza zleceniem standartowego TSH 2x do roku i z łaski co 2 lata usg tarczycy. To tyle w temacie. Pozdro

Inne tematy z forum Zdrowie

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Labioplastyka Trójmiasto (8 odpowiedzi)

Czy któraś z Was robiła w Trójmieście taki zabieg? W jakiej klinice? Który lekarz? Byłam na...

do góry