Widok

Ekspres do kawy Tchibo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos ma to cudo? Jaka kawka wychodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też zastanawiałam się nad wyborem pierwszego ekspresu do kawy. Z pomocą przyszedł artykuł od https://swiatekspresow.pl/blog/jaki-ekspres-wybrac-na-poczatek. Eksperci udzielają w nim cennych wskazówek, na co zwrócić uwagę przy zakupie ekspresu.

Merlina
2021-11-24 11:59:04
Paula81
2010-02-03 21:49:54
Czy ekspres sprawdzi się w biurze?
Kup taki, który nie ma rurki z mleka do czyszczenia . Mam obecnie taki - jest Ok i co najważniejsze łatwo myje sie pojemnik na mleko ... bo wiadomo czasem w pośpiechu zapomni sie go schowac do lodowki i jest Ups ;)

Jesli kupujesz ekspres do biura, polecam poza tym nie taki do użytku domowego, ale do użytku firmowego . Ekspresy takie są o wiele bardziej wytrzymałe, poza tym łatwiejsze do czyszczenia i późniejszej konserwacji. Tutaj dobiorą Ci odpowiedni ekspres do firmy. Polecam kontakt.

Paula81
2010-02-03 21:49:54
Czy ekspres sprawdzi się w biurze?
na stronie jest promocja i jak kupię ekspres i kapsuły o wartości 100zł to mam je tak na prawdę za darmo:) czy w sklepach też tak jest?
jaka cena ekspresu w sklepie stacjonarnym?
Heh Polak potrafi :) Niestety taki kraj że ludzie oszczędzają jak mogą i nawet na głupich kapsułkach dają rade :)) Mówię z góry że biedronkowe kapsułki nie pasują do Tchibo ;)

Pinia - własnie mnie zachęciłaś do kupienia expresu tchibo: i nie żebym była "chytruskiem" i nie chciała kupować kapsów ale mi po prostu kawa Tchibo tak nie smakuje. Za to pijam inną sypaną, którą ubóstwiam i mogłabym ją pić z expressu - a expressy Tchibo są ładne i w miarę tanie. :)
Do zrobienia swojej kapsułki z kawą potrzebne są:
- łyżka do kawy ok. 7,5-8 g bo tyle jest kawy w kapsułce Tchibo
- folia aluminiowa
- nożyczki
- kawa mielona
Zużyte kapsułki Tchibo otwieramy z fabrycznej folii, myjemy wszystko do czysta i osuszamy, otrzymujemy w ten sposób kapsułkę i dwa sitka : dolne mniejsze i górne większe. Z folii aluminiowej zrobimy nowe górne zamknięcie kapsuły i w tym celu tniemy folię na paski o szerokości ok .7 cm, przecinamy pasek na pół i składamy jeszcze na pół, uzyskujemy w ten sposób zbliżone do kwadratów z podwójnej folii aluminiowej nasze nowe zamknięcia. Teraz wystarczy wsypać do kapsuły łyżką do kawy (ok.7,5-8g) taką kawę jaka nam smakuje, jaką lubimy, nałożyć nasze nowe zamknięcia docisnąć lekko do kapsułki, nadmiar folii można odciąć na okrągło, obcisnąć dookoła zagiętą folię np. na brzegu półki kuchennej i kapsułka gotowa. Po zrobieniu paru nowych kapsułek dopracujemy swoje metody na tę naszą wytwórczość, podczas filmowych reklam zrobimy sobie ok. 10 nowych kapsułek, z jednej paczki 250g kawy wyjdzie nam średnio 35 kapsułek. Pakujemy nasze dzieło do szczelnego pojemnika i cieszymy się z zaoszczędzonych pieniążków pijąc smakowitą kawę w wersji jak kto lubi. Smacznego !

umyć kubeczek i siteczka. Następnie wkładam mniejsze siteczko, nasypuję kawy nakładam drugie siteczko i zakrywam folią aluminiową wyciętą w kółeczko. Zakniatam i gotowe:)

Ja też mam tchibo cafissimo i jestem zadowolona. Kawa smakuje mi bardzo choć faktycznie spienianie mleka łatwe nie jest :) Mam nadzieję, ze się wprawie bo uwielbiam latte :))
image
tzn? :)
podpowiem, że kapsułki można regenerować jak ktoś ma chęci :)

jak sprawdzaliśmy to mniej więcej tak samo wychodziły kapsułki
no właśnie dolce gusto fajny ale kapsułki drogo wychodzą;/

wiec chyba się zdecyduje na ten tchibo
Chcę sprzedać bo stoi nieuzywany.

my chcielismy kupić tchibo tassimo ale nam pani w sklepie bardziej polecała krups dolce gusto bo więcej różnych smaków kaw ma do wyboru :) więc wzięliśmy ten i jesteśmy zadowoleni. Ja i tak piję tylko czekoladę (pyycha), bo niekawowa zupełnie jestem, nie przełknę żadnej ;) ale mąż przebiera w różnych smakach i rodzajach i nie narzeka :)
GANI to wiadomo,że lepsza ale koszt to 1200+ a za fajny ponad 2tys no i miejsca dużo
image
pinia a czemu sprzedajesz?
Ja nie jestem smakoszem kawy, ale mieliśmy ekspres z Tchibo w pracy. Ponoć kawa nie była zła, ale teraz wymienili ekspres na taki co sam mieli kawę i mówią, że jest o niebo lepsza.
Może ktoś chce kupić mój? Srebrny

ja dostałam od męża na święta i jestem zadowolona mam ciemno fioletowy- kawa super a spienienie mleczka kwestia wprawy ;)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry