Widok
Endokrynolog, którego polecacie?
Witam,
Wiem, że na forum jest dużo wątków odnośnie endo lub endo-gin. natomiast są one w większosci z przed lat, dlatego proszę o pomoc, zastanawiam się jakiego lekarza wybrac:
Dr Błaut
Dr Hellman
Dr Rachoń
Dr Rachoń-Suchecka
Dr Kazmirowicz
Dr VIJA KUMAR SARMA(nie jestem pewn aczy tak własnie si e pisze)
oczywiscie wiem ze najlepsi to Dr Sworczak i Dr Mizan ale niestety nie przyjmują nowych pacjentow:/
Wiem, że na forum jest dużo wątków odnośnie endo lub endo-gin. natomiast są one w większosci z przed lat, dlatego proszę o pomoc, zastanawiam się jakiego lekarza wybrac:
Dr Błaut
Dr Hellman
Dr Rachoń
Dr Rachoń-Suchecka
Dr Kazmirowicz
Dr VIJA KUMAR SARMA(nie jestem pewn aczy tak własnie si e pisze)
oczywiscie wiem ze najlepsi to Dr Sworczak i Dr Mizan ale niestety nie przyjmują nowych pacjentow:/
Rachonia nie polecam, po szybkiej diagnozie zapisal mi pigulki anty, ktore uniemozliwily dalsze badania przez 4 mce, pigulki po miechu i tak odstawilam bo tylko sie pogorszylo (jak mu tez sugerowalam ze tak bedzie)
uwazam ze 120 zl za 20 min pracy, i tylko gadanie, zadnych sensownych porad to stanowczo za duzo.
Milo, nowoczesnie ale slabo ze skutecznoscia.
uwazam ze 120 zl za 20 min pracy, i tylko gadanie, zadnych sensownych porad to stanowczo za duzo.
Milo, nowoczesnie ale slabo ze skutecznoscia.
Z endo wymienionych przez Ciebie, byłam tylko u Kazimirowicza - nie polecam. Po wizytach u kilku endo, doczekałam się rejestracji do dr Mizan i leczę się u niej już trzeci rok - jestem bardzo zadowolona. Jako jedyna postawiła trafną diagnozę i przywróciła do życia.
Polecam, naprawdę warto poczekać i być pacjentką dr Mizan. Co roku dr Mizan przyjmuje trochę nowych pacjentów, może się Tobie uda.
Polecam, naprawdę warto poczekać i być pacjentką dr Mizan. Co roku dr Mizan przyjmuje trochę nowych pacjentów, może się Tobie uda.
polecam doktor Przybylską - Siemaszko, przyjmuje prywatnie na podbielańskiej, wizyta 100 zł... wszystkie badania wiadomo prywatnie. Młodzi lekarze w Trójmieście z tego, co słyszałam szkalują jej opinie, ale ja jestem zadowolona. Antykoncepcji nie wciska, zleca odpowiednie badania, wyniki przelicza na procenty... myślę, że ma dobre podejście do pacjenta, ogromne doświadczenie, podstawy moralne.
moja koleżanka chodzi do dr Łukasza Obołończyka, jest bardzo zadowolona (a jej przypadek był zaskakujący i rzadki) - poprzedni lekarz jakoś za bardzo nie potrafił sobie poradzić. gdy zmieniła lekarza, od razu zaczęło sie szybkie i konkretne leczenie, dr Obołończyk wytłumaczył jej wszystko tak żeby zrozumiała (prawie jak instrukcja obsługi młotka, hihi). już są pierwsze efekty leczenia i poprawa ogólna i w badaniach. udało się uniknąć operacji. jeździ do niego gdzieś na Żabiankę przy deptaku.
problemy z hormonami sa wciaz traktowane po macoszemu w PL, zal dupe sciska ze tyle mlodych kobiet musi sie latami czuc jak stare niedolezne baby przez olewactwo lekarzy.
Przyjechalam do UK, zarejestrowalam sie do lekarki ogolnej, po pierwszej wizycie 15 minutowej mialam w reku skierowania na 20 roznych badan z NHS w tym badania hormonow za ktroe w PL trzeba placic jak za zboze(angielski NFZ), wyniki wyszly w wiekszosci w normie, wiec dostalam kolejny plik na badania do tego usg i inne testy. Potrwa to pewnie teraz z 2 miesiace wszystko, ale polowy tych badan nigdy bym sie nie doczekala w PL. Z reszta 4 lata nie moglam sie doprosic zadnych badan poza morfologia, ktora wychodzila w normie i utwierdzala konowalo w przekonaniu ze nic sie nei dzieje i nie potrzeba innych badan.
U ginekologa Chmielewskiego (prywatnie) , ktory jako ginekolog jest wporzo lekarzem, kilka razy sie prosilam na skierowanie na prolaktyne i testosteron i nic, slyszalam ze nei ma potrzeby mimo ze wlosy na klacie rosly jak dywan. Normalnie dziekuje Bogu ze znalazlam sie w UK i ze nikt nie robi mi laski z badaniami, jak pomysle ze juz 4 lata temu moglam zaczac sie leczyc i czuc nieco lepiej...
a tak 4 lata w kibel spedzone na walce z cialem,sadlem, wlochami, lysieniem i zasypianiem na stojaco. Nie musze dodawac jak to dziala na samopoczucie....
Przyjechalam do UK, zarejestrowalam sie do lekarki ogolnej, po pierwszej wizycie 15 minutowej mialam w reku skierowania na 20 roznych badan z NHS w tym badania hormonow za ktroe w PL trzeba placic jak za zboze(angielski NFZ), wyniki wyszly w wiekszosci w normie, wiec dostalam kolejny plik na badania do tego usg i inne testy. Potrwa to pewnie teraz z 2 miesiace wszystko, ale polowy tych badan nigdy bym sie nie doczekala w PL. Z reszta 4 lata nie moglam sie doprosic zadnych badan poza morfologia, ktora wychodzila w normie i utwierdzala konowalo w przekonaniu ze nic sie nei dzieje i nie potrzeba innych badan.
U ginekologa Chmielewskiego (prywatnie) , ktory jako ginekolog jest wporzo lekarzem, kilka razy sie prosilam na skierowanie na prolaktyne i testosteron i nic, slyszalam ze nei ma potrzeby mimo ze wlosy na klacie rosly jak dywan. Normalnie dziekuje Bogu ze znalazlam sie w UK i ze nikt nie robi mi laski z badaniami, jak pomysle ze juz 4 lata temu moglam zaczac sie leczyc i czuc nieco lepiej...
a tak 4 lata w kibel spedzone na walce z cialem,sadlem, wlochami, lysieniem i zasypianiem na stojaco. Nie musze dodawac jak to dziala na samopoczucie....
Nic mi nie zawinił. To nie ja go tutaj skrytykowałam. Napisałam tylko, że choćby z racji wieku ma mniejsze doświadczenie, niż jego matka, która przez wiele lat pracowała i pracuje w różnych przychodniach endokrynologicznych i na oddziale szpitalnym w Akademii Medycznej, a on jest przede wszystkim naukowcem.
Ja wolę się leczyć u lekarzy, którzy nie mają tytułów naukowych, tylko wiedzę zawodową i duże doświadczenie, ale są tacy, na których największe wrażenie robi tytuł - i niech tak będzie.
Myślę też, że dr Rachoń nie potrzebuje adwokata. Nie ma takiego lekarza, który wszystkim pasuje i jest wyłącznie chwalony.
Ja wolę się leczyć u lekarzy, którzy nie mają tytułów naukowych, tylko wiedzę zawodową i duże doświadczenie, ale są tacy, na których największe wrażenie robi tytuł - i niech tak będzie.
Myślę też, że dr Rachoń nie potrzebuje adwokata. Nie ma takiego lekarza, który wszystkim pasuje i jest wyłącznie chwalony.