Widok

Endokrynolog od tarczycy

Witam, szukam dobrego endokrynologa (od tarczycy) w Gdyni. Czy ktoś może polecić lekarza tej specjalności? Może ktoś się leczy u dr Marii Rzepiak w Evi-Medzie? Jakie opinie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja borykam sie z problemem tarczycy juz od kilku lat.

Poszukiwanie dobrego endokrynologa zajelo mi sporo czasu.Po moich przejsciach moge zdecydowanie NIE POLECAC dr Butalewicz z Gdyni,narobiła mi mase problemow, zreszta nie tylko mi,pelno negatywnych opini znajdziesz tez w necie.

Polecam natomiast doktorantke profesora Sworczaka, dr Annę Babińską z Endo-medu na Zabiance przy przystanku skm,dlatego ze latwo sie do niej dostac.

Ja lecze sie u profesora, ale on nie przyjmuje od dwoch lat zadnych nowych pacjentow.

http://www.endomed.pl/1020.html

Zycze powodzenia w leczeniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wielkie dzięki. W międzyczasie zapisałam się do dr Marii Rzepiak w Evi-Medzie w Gdyni. Może ktoś się u niej leczył i może mi napisać słówko?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Raczej nikt nie poleca lekarzy z Evi medu,ja osobiscie nie leczylam sie u tej Pani, dlatego nie wypowiem sie na jej temat,ale znalazlam cos takiego:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,770,74815823,0,Opinia_o_endokrynologu_Maria_Rzepiak.html

21:58
Maria-anna z Gdyni
Małgosiu widzę,że jesteś przy kompku- to może mi jeszcze odpiszesz..Otarłaś sie pewnie ,tak jak ja o nowotwor w innym miejscu niz tarczyca..ja płco i węzły chłonne , ale wiem,że to już przeszłość --remisja całkowita ..dzięki Bogu ..Znasz wymienionych przeze mnie lekarzy, a czy ebdo pani dr. Maria Rzepiak z evi-Medu coś Ci mówi..?
Ja u niej przez przeszło dwa lata byłam cały czas bez leków- mam nadczynnośc, ale Ft4 cały czas w normie.. nawet po USG, w którym uwidoczniono 21 mm guza -nic sie nie zmieniło..dalej bez leków..
Dopiero w grudniu u.roku włączyła 10mg. na tydziń metizolu- to mała dawka.
W marcu, przy kontroli copółrocznej USG węzłow , został opisany guz na prawym płacie ten, ktory miał 21 mm ,teraz 37 mm...i decyzja endo -operacja..Wcześniej twierdziłą,ze ze wzgledu na moją przeszłośc nowotworową lepiej nie ruszać..co się zmieniło?? urósł, chyba dlatego..
Dr.Dembowski po zapoznaniu się z moją dokumentacja wyraził się, ze pani endo miała rację połowicznie...nie dopytywałam dlaczego tak twierdzi ...Czy gdzieś dalej próbować i zasięgać rady???
22:11
Małgorzata D
Mario Anno,

nie byłam nigdy pacjentką onkologiczną i niech tak zostanie!!!!!!!!
Wymienionych przez Ciebie lekarzy znam z racji wykonywanego zawodu. Podałam Ci lekarzy ,którzy wiem , że w tej dziedzinie są autorytetami na Wybrzeżu, co z tym zrobisz ,Twoja sprawa.Moja siostra, która od wielu lat pracuje w Redłowie tarczycy by tam nie operowała, więc ja też nie...
pozdrawiam

takze wg tych dwoch opini nie polecaja, ja rowniez,ale tak jak mowie nie bylam pacjentka, a nie polecam gdyz znajomi ze sluzby zdrowia odradzili.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie polecam dr Babińskiej - źle dobrała dawki leków , nie dała skierowania na inne badanie . Polecam za to dr Mizan - Gross z Gdańska - wrzeszcza ,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja też mogłabym bardzo, bardzo polecić dr Mizan-Gross, bo się u niej leczę od kilku lat, ale z tego, co wiem, w tym roku nie przyjmuje już nowych pacjentów (ma ich bardzo dużo, a planuje jakiś wyjazd i chyba dlatego). Poczytaj o endokrynologach na "zdrowie i uroda" i wybierz kogoś polecanego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja mogę polecić endokrynolog-ginekolog dr Turek- Muczyńską leczy w gdańsku na ulicy Krzywoustego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Od kiedy ginekolodzy nawet endokrynolodzy lecza tarczycę? Od tego są endokrynolodzy interniści (a ci z kolei nie zajmują się rozregulowanymi miesiączkami i bezpłodnością)
Ja również byłam na wizycie u dr Marii Rzepiak z evi medu. Jest to bardzo niekompetentna kobieta i ma mgliste pojęcie o chorobach tarczycy. Byłam u niej pierwszy i ostatni raz, wizyta była prywatna a pieniądze zmarnowane i zła diagnoza. Od roku miałam masę różnych objawów: ciągłe uczucie zmęczenia i senność, zaparcia, sucha skóra, uczucie zimna (nawet w upały miałam lodowate ręce i stopy), kołatanie serca, uczucie ciężkiego oddechu, wypadanie włosów, zmniejszył mi się apetyt a moja waga wciąż rosła (co było dla mnie niezrozumiałe bo zawsze byłam szczupła i nie miałam skłonności do tycia, a tu nagle taka zmiana). Prawie rok lekarz ogólny szukał przyczyny mojej choroby (dodam ze nie wszystkie objawy występowały napoczątku zaczęło się od zaparć i zmęczenia oraz wypadania włosów). Byłam u różnych specjalistów (dermatolog- włosy, pulmunolog, alergolog - duszności, kardiolog - kołatanie serca i szybkie męczenie się, gastroenterolog - zaparcia (miałam nawet kolonoskopię robioną :( W końcu po roku zostało powtórzone TSH i wyszła niedoczynność tarczycy, oprócz tego zrobiłąm badanie Ft4 i aTPO i przeciwciała wyszły podwyższone również. Zależało mi na czasiebo sie fatalnie czułam a wszedzie nawet na wizytę prywatną trzeba było czekać około 2 lub 3 tygodni więc poszłam do dr Rzepiak u której wizyta mogła być już za dwa dni. Dr stwierdziłą ze mam DEPRESJE a podwyższonym TSH i ATPO mam się wogle nie przejmować i udać się do dobrego psychiatry (kikla razy podkreslała ze musi być dobry) Gdyby nie to ze moja siostra i mama leczą się na niedoczynność tarczycy to pewnie dziś chodziłabym do psychiatry i brała leki na depepresję której nie mam). Porównałam wyniki TSH i aTPO z wynikami mojej siostry, które były bardzo podobne i zadzwoniałam do dr Rachoń (bardzo doby endokrynolog u którego leczy się mnoja siostra) diagnoza Hashimoto, które spowodowało niedoczynność tarczycy. Dr Rachoń powiedziała, że dobrze ze sie nie poddałam bo gdybym zaczęła brać leki antydepresyjne to wszystkie one nasilają 2 -krotnie objawy niedoczynności tarczycy. Teraz od 2 - och tygodni jestem na euthyroxie czuje się dużo lepiej i przestrzegam wszytkich przed dr Rzepiak - nie warto szkoda czasu pieniedzy i nerwów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
polecam dr Lizakowską-Kmiec z EndoMedu z Żabianki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
JA POLEC www.poradnia-endokrynologiczna.plAM:
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
DOPIERO PRZECYTAŁAM POST MAGDY I JESCZE RAZ POTWIERDZAM DR. RACHOŃ MNIE TEŻ SUPER LECZY.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pan dr Rachoń czy Pani dr Suchecka-Rachoń czyli jego Mama?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
PAN DR DOMINIK RACHOŃ...ZAJRZEĆ PROSZE POD ADERES WYŻEJ GDYŻ JEST TAM WSZYSKO.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
LE ZAPOMNIAŁAM Z POSPIECHU DODAĆ ZE OBOJE SĄ WSPANIAŁYMI LEKARZAMI. U PANI RACHOŃ-SUCHECKIEJ TEŻ SIĘ LECZYŁAM I BYŁAM ZADOWOLONA BARDZO ALE JAK POJAWIŁ SIĘ PROBLEM Z RZUCENIEM WAGII SAMA POKIEROWAŁ MNIE DO SYNA GDYŻ JEDNĄ ZE SPECJALIZACJI MA- DIETETYK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam doktor mizan Gross rewelacyjna babka ,leczę sięv u niej kilkanascie lat, prowadziła moja ciażę pod kątem tarczycy , wszystko ok. Rzeczowa, konkretna, dużo wie i stale sie kształci.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To prawda ale dr Mizan-Gross nie zapisuje już nowych pacjentów - jej mąz o to dba;) Ale mogę polecić z czystym sumieniem dr Gross-Tyrkin z Non nocere przy ul.Lagiewniki niedaleko Madisona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam D. Rachoń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też chodzę do dr Ewy Gross-Tyrkin w non-nocere. Wspaniała lekarka. Zaciągnęłam tam całą moją rodzinę, a potem się okazało, że jeszcze choruje mój mąż, jego brat i siostra.
Wcześniej wiele lat "leczyłam" się u dr Lewczuk. Na początku wydawała się spoko babką, ale przy nawrocie nadczynności okropnie mnie traktowała mimo, że płaciłam za wizyty ciężkie pieniądze. Jak trafiłam do dr Gross-Tyrkin to po raz pierwszy miałam zrobione przeciwciała, wreszcie dostałam konkretną diagnozę i leczenie było leczeniem, a nie odwlekaniem. Teraz jestem już rok po jodzie i spodziewam się dziecka :)
a ja znalazlam super pania doktor w... Slupsku, na pierwszy termin czekalam tydzien. Jestem bardzo zadowolona. Moge podac namiar
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Zdrowie

Labioplastyka Trójmiasto (8 odpowiedzi)

Czy któraś z Was robiła w Trójmieście taki zabieg? W jakiej klinice? Który lekarz? Byłam na...

do góry