Widok

Endometrioza

Hej Kochane Forumki :)

Mam małe pytanie ponieważ niewiele znalazłam na ten temat na forum :( Czy któraś z Was może wie czym objawia się endometrioza?? Jak to się leczy itp?? Mam dopiero 22 lata,ale od 5 lat już nie mam jajnika :( a do tego ciągle mam stany zapalne drugiego jajnika niby lekarze nic nie widzą (z tego co wyczytałam na necie to lekarz tak poprostu tej choroby nie wykryje) poza tym non-stop mam bóle a przy okresie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej :(( powiedzcie mi jak ewentualnie wykryć tą chorobe bo już nie mam sił z tym :(

Z góry bardzo dziękuje za wszelą pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O kurka to sporą miałaś :( ale już jest wszystko wporządku?? :) zresztą po Twojej Małej widać,że chyba tak :) a możesz mi powiedzieć czym u Ciebie się objawiała?? Bo mi lekarz powiedział,że mam stan zapalny i zresztą z tego powodu mam w książeczce wypisane skierowanie,ale chodzi też o to,że ja to mam średno dwa razy w miesiącu niby to zapalenie... A troche poczytałam sobie o tym w necie i niestety większość objawów pasuje do mnie :( więc już sama nie wiem...
ja miałam endometrioze wielkosci główki niemowlaka i miałam operacje

prwda jest taka ze jedyna sznaksa wykrycie ze to endo to operacja -tak tylko mozna endo podejrzewac

Dzięki wielkie za odpowiedź :) ja chodze do Dr. Piskulak słyszałam,że jest dobry... Tak przy okazji to może jakieś dodtakowe opinie :) skierował mnie na badanie CA-125 to ponoć ma wykryć endometrioze,ale było w normie z tymże słyszałam też o takich przypadkach,że przed okresem jest Ca w normie a w trakcie jest znacznie podwyższone... Wiem,wiem,że można to operacyjnie wyleczyć,ale ja się boje :( Wtedy też miałam też tylko torbiel mieć usuniętą,ale usuneli jajnik i teraz mam skutki uboczne pod postacią STRACHU :((( a tym bardziej,że dzieci jeszcze nie mam :(
Przede wszystkim znajdź dobrego lekarza, to napewno jest do wykrycia tylko potrzebujesz doswiadczonego lekarza, który będzie chciał Ci naprawde pomóc...wiem, że endometrioza jest ciężka do wykrycia i wiele kobiet nie wie, że choruje na nią, ale przy determinacji Twojej i lekarza napewno uda sie ją wyleczyć, życze powodzenia :)
http://www.qz.pl/glowna.php?dzial=zdrowie&artykul=553

nie wiem czy ci to cos da ale moze
wiem ze w niektórych przypadkach konieczna jest operacja, a najlepiej to idź do dobrego lekarza
hop do góry :)

Inne tematy z forum Zdrowie

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry