Widok
Witam,ja również dałam się nacjągnąć na gwarancję stałej ceny,napisałam prośbę o odsłuchanie rozmowy i dostałam odpowiedź że jest to niemożliwe z powodu ochrony danych osobowych.Jestem pewna że nie zostałam poinformowana o dodatkowej opłacie ,a obecnie pani z energii twierdzi że zostałam poinformowana trzykrotnie.Co jescze mogę zrobić aby
unieważnić umowę?
unieważnić umowę?
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/uokik-zarzuty-dla-firmy-energa-obrot-za-nieuczciwe-praktyki-rynkowe,629142.html NARESZCIE ŻEBY TYLKO MUSIELI NAPRAWIĆ A NIE ZMIENIĆ OD WYROKU
Proszę Pani , ja mam nagraną całą rozmowę z konsultantką , udało jej się nabrać mojego męża w, w nagraniu rozmowy mąż prosi o ofertę i nie wyraża zgody na na zmianę umowy , jednak na koncie automatycznie zmienili umowę bez jego zgody. Na szczęście zadzwoniłam na infolinię po 6 dniach i wszystko wycofałam, ale jeśli mogę Pani pomóc to Chętnie udostępnię całe nagranie. kontakt pybeata12@wp.pl
Ty d*pku żołędny. chyba nnigdy na swoje gały nie widziałeś umowy z tym oszusytem energą. Jjest to kilka stron drobnym maczkiem pisane,
i w dodatku takie wyrazenia jakieś wzory algorytmy kompletnie niezrozumiałe i nigdzie nie pisze o dodatkowej opłacie. Mało tego telefonicznie też mnie nie poinformowano o takiej opłacie . Właśnie zamierzam podac do sądu Energe za nieuczciwe naciąganie klientów, bo zostaje tylko ta droga niestety.
Ty chyba tam pracujesz i niezłą kase zarabiasz i to dlatego tak piszesz. a jeszcze masz prąd darmowy więc zamnkij sie chociaż.
i w dodatku takie wyrazenia jakieś wzory algorytmy kompletnie niezrozumiałe i nigdzie nie pisze o dodatkowej opłacie. Mało tego telefonicznie też mnie nie poinformowano o takiej opłacie . Właśnie zamierzam podac do sądu Energe za nieuczciwe naciąganie klientów, bo zostaje tylko ta droga niestety.
Ty chyba tam pracujesz i niezłą kase zarabiasz i to dlatego tak piszesz. a jeszcze masz prąd darmowy więc zamnkij sie chociaż.
Witam wszystkich, Dziś otrzymałem odpowiedź od Energa na reklamację którą złożyłem miesiąc temu. Okazuje się, że pomimo tego, że wypowiedzenie umowy (tej z promocją Office) złożyłem osobiście w biurze Energa, to umowa nadal obowiązuje. Wypowiedzenie zaginęło w bliżej nieznanych okolicznościach. Dobrze, że mam potwierdzenie na kopii wypowiedzenia. Ale co z tego? Naliczają energię po nowemu.
Mnie już ręce opadają :(
Mnie już ręce opadają :(
Jeśli nie podpisałaś umowy, tylko telefonicznie się zgodziłaś, to umowa nie został zawarta zgodnie z poniższym artykułem
"Art. 20.
1. Jeżeli przedsiębiorca kontaktuje się z konsumentem przez telefon w celu zawarcia umowy na odległość, ma obowiązek na początku rozmowy poinformować konsumenta o tym celu, a ponadto podać identyfikujące go dane oraz dane identyfikujące osobę, w imieniu której telefonuje.
2. Jeżeli przedsiębiorca proponuje konsumentowi zawarcie umowy przez telefon, ma obowiązek potwierdzić treść proponowanej umowy utrwaloną na papierze lub innym trwałym nośniku. Oświadczenie konsumenta o zawarciu umowy jest skuteczne, jeżeli zostało utrwalone na papierze lub innym trwałym nośniku po otrzymaniu potwierdzenia od przedsiębiorcy."
"Art. 20.
1. Jeżeli przedsiębiorca kontaktuje się z konsumentem przez telefon w celu zawarcia umowy na odległość, ma obowiązek na początku rozmowy poinformować konsumenta o tym celu, a ponadto podać identyfikujące go dane oraz dane identyfikujące osobę, w imieniu której telefonuje.
2. Jeżeli przedsiębiorca proponuje konsumentowi zawarcie umowy przez telefon, ma obowiązek potwierdzić treść proponowanej umowy utrwaloną na papierze lub innym trwałym nośniku. Oświadczenie konsumenta o zawarciu umowy jest skuteczne, jeżeli zostało utrwalone na papierze lub innym trwałym nośniku po otrzymaniu potwierdzenia od przedsiębiorcy."