Widok
Skoro sam mówisz, że nie przeczytałeś umowy to gdzie tu mowa o oszustwie? Ta Pani jest w pracy - jak nie zrobi celu to ją zwolnią. Każdy dorosły człowiek powinien wiedzieć co podpisuje. Też byłam w Enerdze podpisać umowę na założenie licznika, dostałam ofertę stałej ceny, przeczytałam regulamin, szybko policzyłam i zrezygnowałam z tej oferty. Co innego jak ludzie dają się zrobić w jajo przez telefon - tam działają inne mechanizmy i nie ma szansy na przeczytanie umowy. Skoro mówisz, że nie miałeś czasu to trzeba było powiedzieć, że przeczytasz umowę i się zastanowisz.
też się nabrałem,podczas kosultacji zgodziłem się na 24 miesiące ale proponowali mi na 36 miesięcy. Niestety gdy kurier przywiózł umowę do podpisania mnie nie było a żona nie sprawdziła treści i wciśnięto nam 32 miesiące gdzie według obliczeń będę miał 400 zł. nadpłaty przez ten okres ponieważ każdego miesiąca jest opłata handlowa 15zł. Tak właśnie naciągają ludzi. Nie dajcie się nabierać!!!
Oszukiwanie kogoś w celu uzyskania korzyści finansowych nie jest oszustwem ? Uważam, że jeżeli Pani która mnie obsługuje mówi mi prosto w oczy że moje rachunki nie wzrosną a po pierwszej fakturze widze ze wzrastaja o 40% to uważam to za oszustwo.
Mój błąd, że nie przeczytałem dokladnie umowy. Ale żeby tak oklamywać ? druga sprawa po co podsuwać umowę "ofertę" klijentowi wiedząc, że będzie znacznie więcej płacił? Czy w tym kraju już nie można uczciwie postępować ? A Ty bronisz osobę która oszukuje innych podstawiając im niekorzystne oferty ? -
jak nie zrobi celu to ją zwolnią.... sam bym się zwolnił wiedząc ze musze oszukiwać klijentow zeby wyrobić normę... dramat !!
Mój błąd, że nie przeczytałem dokladnie umowy. Ale żeby tak oklamywać ? druga sprawa po co podsuwać umowę "ofertę" klijentowi wiedząc, że będzie znacznie więcej płacił? Czy w tym kraju już nie można uczciwie postępować ? A Ty bronisz osobę która oszukuje innych podstawiając im niekorzystne oferty ? -
jak nie zrobi celu to ją zwolnią.... sam bym się zwolnił wiedząc ze musze oszukiwać klijentow zeby wyrobić normę... dramat !!
Moze jakas gazeta powinna sie zajac sprawa i ja naglosnic? Wedlug nowych przepisow umowa telefoniczna jest niewiazaca bez poswiadczenia podpisu na papierze lub dysku, wiec jakim prawem oni wprowadzaja w blad klijentow informujac ze maja tylko 2 tygodnie na odstapienie od umowy ktora zawarli przez telefon ? Wg mnie gwarancja ceny to wielka sciema, zlodziejstwo i okradanie ludzi za ktora ktos powinien odpowiedziec...
Oferta jest atrakcyjna, jednakże konsultant celowo nie powiadomi cie o dodatkowej opłacie handlowej i o tym że energia dystrybucja w każdym momencie jako osobna strona umowy, może podwyższyć koszty przesyłu. Poza tym gdy przysłana zostanie ci umowa (jedynie na adres mail co już jest niezgodne z prawem, bo jeśli go nie masz to jej nie otrzymasz) musisz potwierdzić tą samą drogą czyli mailem (to tzw nośnik trwały ale energa sa. Wbrew prawu już tego od ciebie nie wymaga) i powinna w tym momencie przysłać ci potwierdzenie że otrzymała od ciebie zgodę na jej wdrożenie (czego również wbrew obowiązującemu prawu nie czyni). Od tego momentu masz 14 dni aby odstąpić od umowy bez podania przyczyny (i to jest jedyny załącznik jaki otrzymasz!). Po 14 dniach musisz podać przyczynę rozwiązania umowy. Wszyscy na tym forum oprócz "oszustów z energi" zostaliście celowo oszukani i macie nieważne wbrew prawu kontynuowane umowy!!! Energa sa. Jako typowy oszust celowo z wami nie kwapi się tego stanu uprawomocnić gdyż chciwość i nieuczciwość idąca za tym jej na to nie pozwala. Na rzecznika praw konsumenta nie macie co liczyć gdyż jest to figurant, którego nic to nie obchodzi jedynie urząd ochrony konsumenta i sąd może skutecznie tu wpłynąć ale najpierw należy zwrócić im uwagę korespondencyjnie np poprzez ebok@energa.Pl
ale najpierw zapoznać się ze znowelizowaną ustawą, której debilne umysły pracowników energi sa. Nie chcą lub nie mogą zaakceptować. http://ksiegowosc.Infor.Pl/zmiany-prawa/695447,nowe-zasady-zawierania-umow-konsumenckich-w-2015-r.Html
ale najpierw zapoznać się ze znowelizowaną ustawą, której debilne umysły pracowników energi sa. Nie chcą lub nie mogą zaakceptować. http://ksiegowosc.Infor.Pl/zmiany-prawa/695447,nowe-zasady-zawierania-umow-konsumenckich-w-2015-r.Html