Widok

Energylandia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.
Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od nas,chcielibyśmy zrobić sobie taki weekendowy wyjazd ktoś może mi polecić jakiś nocleg?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

my byliśmy w lato 2016 i mieliśmy ogromny problem ze znalezieniem noclegu w okolicy, w końcu zdecydowaliśmy się na Hotel Ibis w Bielsku Białej bo też bardziej opłacało nam się dojeżdżać bo też zwiedzaliśmy okolicę
dzieci były tam za darmo i wliczone śniadanie także cenowo też było ok
image

czy ktoś ma jakieś sprawdzone noclegi w samym Zatorze?

Nam najbardziej pasują wyjazdy poza rokiem szkolnym, chociaż wtedy ciężko trafić na taką pogodę, żeby pokorzystać z aquaparku. Coś za coś. Kwestia też taka, czy zamierzasz korzystać z tych bardziej chodliwych atrakcji, czy mniej popularnych. Chyba najlepiej jechać tam na co najmniej dwa dni. Tam na https://energylandia.pl/ jest nawet info o noclegach zaraz przy parku, ale jeszcze nie korzystaliśmy z tego.

To nie korzystajcie, lipa straszna musi być skoro się w ten sposób muszą reklamować.
Dodam, że byłam tam kilka razy. Zawsze śpimy w centrum Krakowa, do energylandii nie opłaca się jechać na 2 dni, chyba, że traficie w mega ciepłą pogodę, wtedy jeden dzień na baseny i wodne atrakcje, drugi na pozostała część parku. Inna sprawa to kolejki do atrakcji, raz jak byłam to na każdą popularniejsza atrakcje 1,5-2,0 h czekania w kolejce było (dzień przed dniem dziecka), wtedy rzeczywiście trzeba 2 dni zaplanować, żeby z kilku atrakcji skorzystać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tylko dodam że najlepiej na energylandie zarezerwować sobie 2 dni. W 1 dzien chcąc przejechać się na wszystkich ekstremalnych kolejkach biegaliśmy od jednej do drugiej i właściwie tylko tyle się udało. Ale był to też weekend i mnóstwo czasu na czekanie w kolejkach.

Polecam też wycieczki po Krakowie z przewodnikiem:
https://cracowcitybreakers.pl/
Są organizowane tutaj. Można dowiedzieć się wielu ciekawych miejsc o samym Krakowie oraz okolicach.

Nie wiem, czy jest w Polsce lepsze miejsce pod względem możliwości rozrywki - https://energylandia.pl/atrakcje/smoczy-grod/wonder-wheel/ Na pewno będziecie się doskonale bawić, z dziećmi w różnym wieku. Strefy są zaplanowane tak, aby każdy znalazł tam coś dla siebie. I taki klimat zdecydowanie robi różnicę.

Wybieram się tam po raz pierwszy, już wkrótce i z dwojgiem dzieci. Niestety komunikacja publiczna w naszym kraju jest obecnie gorsza niż za PRL - a mam porównanie, więc bardzo się denerwuję samym dojazdem.
Zamierzam jechać do Krakowa pociągiem a potem tym pociągiem sezonowym a może będzie coś jeszcze innego. Potem kwatera prywatna, skromniutka. A ceny? To po prostu horror. Ale i tak oferta południa Polski jest porażająco lepsza, jak i pogoda przy okazji, niż ta cała padaka na północy. Tu nie mamy nic a ludziom odbiło z windowaniem cen. Jest jeszcze drożej.

Zamiast kryptoreklamy lepsza byłaby rzetelna informacja jak stąd komunikacją publiczną do tego Zatoru dotrzeć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

Jaki wozek wybrac? (78 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry