Widok

Energylandia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.
Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od nas,chcielibyśmy zrobić sobie taki weekendowy wyjazd ktoś może mi polecić jakiś nocleg?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

my byliśmy w lato 2016 i mieliśmy ogromny problem ze znalezieniem noclegu w okolicy, w końcu zdecydowaliśmy się na Hotel Ibis w Bielsku Białej bo też bardziej opłacało nam się dojeżdżać bo też zwiedzaliśmy okolicę
dzieci były tam za darmo i wliczone śniadanie także cenowo też było ok
image

czy ktoś ma jakieś sprawdzone noclegi w samym Zatorze?

Nam najbardziej pasują wyjazdy poza rokiem szkolnym, chociaż wtedy ciężko trafić na taką pogodę, żeby pokorzystać z aquaparku. Coś za coś. Kwestia też taka, czy zamierzasz korzystać z tych bardziej chodliwych atrakcji, czy mniej popularnych. Chyba najlepiej jechać tam na co najmniej dwa dni. Tam na https://energylandia.pl/ jest nawet info o noclegach zaraz przy parku, ale jeszcze nie korzystaliśmy z tego.

To nie korzystajcie, lipa straszna musi być skoro się w ten sposób muszą reklamować.
Dodam, że byłam tam kilka razy. Zawsze śpimy w centrum Krakowa, do energylandii nie opłaca się jechać na 2 dni, chyba, że traficie w mega ciepłą pogodę, wtedy jeden dzień na baseny i wodne atrakcje, drugi na pozostała część parku. Inna sprawa to kolejki do atrakcji, raz jak byłam to na każdą popularniejsza atrakcje 1,5-2,0 h czekania w kolejce było (dzień przed dniem dziecka), wtedy rzeczywiście trzeba 2 dni zaplanować, żeby z kilku atrakcji skorzystać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tylko dodam że najlepiej na energylandie zarezerwować sobie 2 dni. W 1 dzien chcąc przejechać się na wszystkich ekstremalnych kolejkach biegaliśmy od jednej do drugiej i właściwie tylko tyle się udało. Ale był to też weekend i mnóstwo czasu na czekanie w kolejkach.

Polecam też wycieczki po Krakowie z przewodnikiem:
https://cracowcitybreakers.pl/
Są organizowane tutaj. Można dowiedzieć się wielu ciekawych miejsc o samym Krakowie oraz okolicach.

Nie wiem, czy jest w Polsce lepsze miejsce pod względem możliwości rozrywki - https://energylandia.pl/atrakcje/smoczy-grod/wonder-wheel/ Na pewno będziecie się doskonale bawić, z dziećmi w różnym wieku. Strefy są zaplanowane tak, aby każdy znalazł tam coś dla siebie. I taki klimat zdecydowanie robi różnicę.

Wybieram się tam po raz pierwszy, już wkrótce i z dwojgiem dzieci. Niestety komunikacja publiczna w naszym kraju jest obecnie gorsza niż za PRL - a mam porównanie, więc bardzo się denerwuję samym dojazdem.
Zamierzam jechać do Krakowa pociągiem a potem tym pociągiem sezonowym a może będzie coś jeszcze innego. Potem kwatera prywatna, skromniutka. A ceny? To po prostu horror. Ale i tak oferta południa Polski jest porażająco lepsza, jak i pogoda przy okazji, niż ta cała padaka na północy. Tu nie mamy nic a ludziom odbiło z windowaniem cen. Jest jeszcze drożej.

Zamiast kryptoreklamy lepsza byłaby rzetelna informacja jak stąd komunikacją publiczną do tego Zatoru dotrzeć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Co Za Sąsiedzi.... (109 odpowiedzi)

Mieszkam w bloku i szanuję swoich sąsiadów. Niedawno urodziłam synka. Myślałam, że coś się zmieni...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (225 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (97 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

do góry