Widok
Euro Styl - Negocjacje i wykonanie
Witam serdecznie. Jestem w trakcie ustalania szczegółów dot. kupna mieszkania od dewelopera Euro Styl. na różnych forach wyczytałem, że deweloperzy przewidują rabat do ok. 5%. Potwierdzają to również moi znajomi, którzy na przestrzeni ostatnich lat kupowali nowe mieszkania. Niestety W moim przypadku deweloper nie jest chętny do negocjacji i propozycja rabatu jaką otrzymałem wynosi poniżej 1% wartości mieszkania... Czy ktoś z Państwa miał okazję negocjować z Euro Styl w ostatnim czasie?
Drugie pytanie dotyczy kwestii zadowolenia po odbiorze - czy były z tym jakiekolwiek problemy?
Drugie pytanie dotyczy kwestii zadowolenia po odbiorze - czy były z tym jakiekolwiek problemy?
ustalasz szczegóły a nie dogadałeś ceny? z tego wnioskuję, że jesteś zdecydowany na zakup tego mieszkania nawet jak w ogóle ci nie dadzą, żadnego rabatu to nie rozumiem po co mają ci taki rabat proponować. Zaproponowali kilkaset zł na odczepnego w odpowiedzi na twoje zapytanie.
Jeśli chcesz coś wynegocjować to musisz na odejście od "stołu" jeśli twoje warunki minimalne nie zostają spełnione. Negocjowałem rok temu (sprzedaż rok temu już też kulała) , deweloper jak podpytywałem nie chciał rozmawiać o rabatach. Ostatecznie zadzwoniłem i powiedziałem wprost proponuję tyle i tyle , pani z biura sprzedaży próbowała coś tłumaczyć, ja powtórzyłem, że tyle mogę zaproponować i koniec. Moja propozycja była o 3,87% niższa od ceny nominalnej. Pani powiedziała, że oddzwoni. Oddzwoniła z propozycją o 2,63% niższą od ceny nominalnej. Dodam tylko, że było to całkiem drogie mieszkanie i te 2,63% to w kontekście wykończenia stanowi całkiem istotną kwotę
Jeśli chcesz coś wynegocjować to musisz na odejście od "stołu" jeśli twoje warunki minimalne nie zostają spełnione. Negocjowałem rok temu (sprzedaż rok temu już też kulała) , deweloper jak podpytywałem nie chciał rozmawiać o rabatach. Ostatecznie zadzwoniłem i powiedziałem wprost proponuję tyle i tyle , pani z biura sprzedaży próbowała coś tłumaczyć, ja powtórzyłem, że tyle mogę zaproponować i koniec. Moja propozycja była o 3,87% niższa od ceny nominalnej. Pani powiedziała, że oddzwoni. Oddzwoniła z propozycją o 2,63% niższą od ceny nominalnej. Dodam tylko, że było to całkiem drogie mieszkanie i te 2,63% to w kontekście wykończenia stanowi całkiem istotną kwotę