Widok

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
no właśnie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedyś były fajne w Kościele Św. Mikołaja, ale nie wiem jak jest teraz..
image
http://www.mbc.pallotyni.com/?porzadek-nabozenstw,26
na godz. 11 - polecam
Kiedys były bardzo fajne Msze w Mikołaju teraz to niczym zbytnio sięnie różni od tej dla dorosłych:/
image
na morenie w kościele Bozego Ciała są msze dla przedszkolaków
na 11.00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
U Jezuitów na Mickiewicza są na 12
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
godz. 12 kościół św. Jakuba obok Katedry
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Kazimierzu na 12 na Zaspie, albo na Zaspie/Przymorzu przy Opolskiej
hej ana przymorzy w którym kościele i o której czy to tez dla 3 latków jest msza czy dla starszych. dzieki za info
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
potwierdzam w jakubku kolo katedry,
A gdzieś w okolicach gdańskiej starówki są msze dla dzieci? Bo z moim dwulatkiem to ciężko na zwykłą msze. Jeśli są to gdzie i o jakiej godzinie?
Wiem że chodzi o Gdańsk, ale muszę polecić mszę w kościele pw. Św. Michała Archanioła w Sopocie na 3 maja (dolny kościół). Chodziłam tam jako dziecko i do tej pory msze właściwie wcale się nie zmieniły. Dzieci zawsze są pod samym ołtarzem- nie w ławkach-aktywnie uczetniczą we mszy jest zespół grający i śpiewający, a ostatnio nawet dzieci miały z domów swoje instrumenty i grały wspólnie. Msza jest wyjątkowa i na pewno będę tam chodzić ze swoim dzieckiem. Naprawdę watro tam podjechać chociaż raz na jakiś czas.
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
O dzieki za odzew ...
niestety w Kazimierzu na Zaspie byłam i troche za nudnawo dla mojej 3 latki ... i dla mnie tez ...

to teraz Maorena i Sopot

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kiedyś bardzo fajne były w Okraglaku na Przymorzu ale nie wiem jak teraz bo od kiedy się wyprowadziłam już tam nie jeżdżę a to ładnych parę lat :)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sprawdź w Jakubku - to mały kościółek koło Katedry Oliwskiej - trafiłam tam kiedyś przypadkiem na Mszę dla dzieci i w porównaniu z innymi kościołami naprawdę jest super! I nie musisz się martwić, że dziecko nie usiedzi w miejscu - tam dzieciom wolno prawie wszystko a większość z nich śpiewa i gestykuluje - naprawdę fajny klimat! :)
"na czarnej" w kaplicy, dla przedszkolakow, zapraszaja z instrumentami muzycznymi ;) zawsze byla o 12
A w Gdyni??
na morenie w kościele Bozego Ciała - lepiej niż w kazimierzu na zaspie

dzieci łążą, gadają przez mikrofon

Moja koleżanka mi polecąła msze u Pallotynów na 11,
niestety nie miałam okazji pójść, bo mamy wtedy drzemkę.
mama-W
image

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] image [/u
W kościele św. Jakuba msza może i dla przedszkolaków ale ...

ale młyn nieziemski, dzieci nawet piją soczki - widać rodzice zapominają ze to jednak kościół

dziewczynka stoi i krzyczy "mamo pomachaj mi" - no fajnie ze sie cieszy ale ludzie dzieci trzeba uczyc ze są miejsca w których sie nie wrzeszczy ...

popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Suchanino- dolna kaplica w Maksymilianie, dzieci moga tanczyc, spiewac, siedziec na ołtarzu, jest zespol i uklady choreograficzne, na 11.00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
w Okraglaku na 12.30 sa msze dla najmlodszych, w dolnym Kosciele, bo jak pojdziesz wyzej to trafisz na dretwa msze.
moja mala wytrzymuje ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
fikakowo na 11
U Pallotynów przy UCK na 11:00. Polecam
Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze msza rodzina w Kosciele Sw. Mikolaja w Gdansku na godz. 10 niczym sie nie roznia.

Na zachrystii jest niczym jak w przedszkolu.
Wykladzina, zabawki i dzieci
Nasz 1,5 roczny brzdac byl oczarowany.
Z placzem opuszczal kosciol.
Starsze dzieci , z tego co zaobserwowalam, tez chyba mialy jakies zajecie bo w polowie mszy cala kolonia dzieci wyszla sprzed oltarza.
image
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
W gdyni polecam kościół św. JADWIGI na karwinach dolna kaplica na 12.
kościół Alberta na Przymorzu, http://www.bratalbert.com.pl/
niedziela o 12, msza dla przedszkolaków, jest świetie prowadzona, dzieciaki siedza pred ołtarzem na dywaniku, chodzimy tam z dzieckiem,
Kościół pw. św. Ojca Pio na Ujeścisku, godz. 11:15 - sama chętnie chodzę, żeby zobaczyć, jak można dzieci zainteresować mszą;-)
W kościele Ojca Pio jest nie tylko 11:15 (dzieci w wieku szkolnym), ale też o 9:00 (dla przedszkolaków).
We wrzeszczu o godz. 12 jest msza dla przedszkolaków, dużo spiewow piosenek dla dzieci, dzieciaki przychodzą ze swoimi instrumentami a gdy jakieś dziecko ma urodziny wszyscy śpiewają mu sto lat, to jest kaplica kościoła "na czarnej" a dokładniej na ul. zator-przytockiego, chodzi o ten ściółki przy torach ale zapomniałam jak ten kościół sie nazywa,
polecam mszę w Okrąglaku w dolnym kościelne na 12:30 :) msza jest krótka, dzieci zaangażowane, super podejście księży
W okrąglaku dla mnie za duży chaos. Msza dla dzieci mszą dla dzieci i rozumiem chodzące przed ołtarzem maluszki ale nie 3-4 latki. Takie dzieci powinny już rozumieć (tzn. rodzice powinni im tłumaczyć) jak się należy zachować. Przez chwilę tam chodziliśmy ale ten chaos mnie przerażał. Do tego schody z których miałam wrażenie że moje dziecko spadnie. Teraz chodzimy na Mickiewicza do małego kościoła i jest super. Msza mszą, trzeba się zachować a kiedy jest kazanie ksiądz zaprasza dzieci na środek i wtedy rozmawiają. Po mszach w okrąglaku moja córka myślała że w każdym kościele można tak sobie chodzić i biegać i w ogóle...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
na suchaninie w starym dolnym kościele na 11.00 są msze dla maluchów - kazanie zwięzłe z udziałem dzieciaków, piosenki z pokazywaniem, dzieci ogólnie biegają i się kręcą, ale nie zaobserwowałam tam zbytniego chaosu :)
image
a na którą godzinę jest w Sopocie p.w. św. Michała?
może jeszcze ktoś poleci w sopocie lub gdyni?
Nie wiem kto mnie zminusował ale chyba mam prawo mieć swoje zdanie, prawda? Msza w okrąglaku może i fajna bo i Pan grający świetnie zachęca dzieci do śpiewania i pokazywania ale moje dziecko (może akurat inne nie) nie nauczyłoby się jak należy się zachowywać w pewnych miejscach bo widziało co robią inne dzieci. A już szczytem była dla mnie starsze dzieci (no nie wiem 11-13 lat) stojące pod ołtarzem i bez krępacji gadające pełnym głosem. No masakra :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry