Widok

FLUORYZACJA ZĘBÓW W SZKOLE

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam przed sobą zgodę na fluoryzację zębów w szkole. Podpisać, czy nie? Opinie są różne. Wielu zwolenników-wielu przeciwników. Naczytałam się o szkodliwym działaniu fluoru... Dodam, że syn ma wszystkie zęby mleczne- oprócz dwóch dolnych jedynek, które dopiero gdzieś widać na horyzoncie:) Nie bez przyczyny do zębów mlecznych kupujemy pasty bez fluoru... Proszę o radę bardziej doświadczone mamy, może zajrzy tu jakaś mama stomatolog?:) W poniedziałek zadzwonię do mojej Pani doktor, ale chciałabym być bardziej zorientowana przed tą rozmową.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja wyrażałam z własnej niewiedzy i mody na fluoryzację kilka lat temu. Skończyło się fluorozą zębów dziecka i teraz ma na stałych zębach b. brzydkie plamy, nie do usunięcia...

W pomorskim jest bardzo duże stężenie fluoru w wodzie (jedno z najwyższych w polsce). To plus fluor w pastach, płynach do płukania i żywności gwarantuje kłopoty i powinno z urzędu wykluczać fluoryzację w naszych szkołach!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
polecam lekturę:
http://gramzdrowia.pl/woda/pitna/cala-prawda-o-fluorze.html

http://www.simpgda.pl/simpgda/pliki/fluor.pdf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki:) A tak swoją drogą- poprosiłabym osobę, która minusuje, za konstruktywną wypowiedź -dlaczego? Jakie są argumenty za? Po to założyłam wątek- aby uzyskać informacje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zgody nie podpisałam , właśnie z przyczyn jak wyżej napisano , uważam ją za zbędną ..teraz mamy dobre pasty i fluor w pastach też a nadmiar fluoru dobry nie jest jak wiemy. Dentysta też nam odradził , pytałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry