Widok
FOTOGRAF czyli kto, co i za ile?
dziewczyny - robie rozeznanie - ile placicie za fotografa i co wchodzi w cene?
bo ja chyba bede chciala tak:
kościół, troszkę pleneru przed weselem (starówka), wesele + najchętniej jeszcze raz w tygodniu plener za miastem (ale obstawiam ze chłop mi bedzie marudzil)
;)
tak wiec
u kogo robicie/robilyscie zdjecia?
czy jestescie zadowolone z wyboru?
ile wyniosła zaliczka?
no i co w cenie?
bo ja chyba bede chciala tak:
kościół, troszkę pleneru przed weselem (starówka), wesele + najchętniej jeszcze raz w tygodniu plener za miastem (ale obstawiam ze chłop mi bedzie marudzil)
;)
tak wiec
u kogo robicie/robilyscie zdjecia?
czy jestescie zadowolone z wyboru?
ile wyniosła zaliczka?
no i co w cenie?
1300zl, zaliczka 100zl. (moze sie zmienic) Wszystko w jeden dzien czyli od 6 rano na nogach bo plener zaczyna sie ok 11-12 a pozniej to juz tasmociag, (przygotowania, blogoslawienstwo, kosciol, pierwszy taniec) Aaaaa, ja chyba jednak przeloze plener na inny dzien bo nie dam rady. Za duzo na jeden dzien. W cenie masz album (my mamy oprawiony z nasza fotografie) oraz plyte ze zdjeciami, Tak dokladnie to juz nie pamietam co tam jeszcze. Jestesmy przed, wiec mowie tylko jaki jest nasz wybor, jak chcesz namiary to wysle tobie na mejla.
MiA - Ty wiesz ile mi zajelo czasu przekonywanie mojego do zdjec i filmu? Pare ladnych miesiecy, juz momentami tracilam cierpliwosc. kamerzysty nie - bo 'nie chce zeby ktos za mna latal caly dzien' a fotografa tez nie bo - to samo co wczesniej + 'przeciez ktos z gosci na pewno przyjdzie z aparatem' boooze....duzo mnie to kosztowalo;)
no wlasnie doskonale znam ten problem
co do kamarzysty to stwierdzilam ze obdziele moja siostre tym zadaniem - bo w sumie to film jest mi potrzebny tylko i wylacznie po to aby za jakies 10-15-20 lat usiasc nad nim i zaplakac jak to pieknie bylo
natomiast na sama mysl o tym ze ja mam mu powiedziec ze wogole chce foto - brrrrr -az mi slabo
a planer ?!?!
to bedzie istna wojna
:)
co do kamarzysty to stwierdzilam ze obdziele moja siostre tym zadaniem - bo w sumie to film jest mi potrzebny tylko i wylacznie po to aby za jakies 10-15-20 lat usiasc nad nim i zaplakac jak to pieknie bylo
natomiast na sama mysl o tym ze ja mam mu powiedziec ze wogole chce foto - brrrrr -az mi slabo
a planer ?!?!
to bedzie istna wojna
:)
To ja juz nie wiem co gorsze, moj z kolei zostawil wszystko na mojej glowe,
ja szukalam/wybieralam sale, kamerzyste, fotografa, ciasta itp, On Wodke :) Jedyne co, to tylko godzil sie na ceny badz mowil ze za drogo.
Wiec mam motyw szantazu na przyszlosc, jak nie bedzie chcial pozowac prze 2 godziny do zdjec, hahah
ja szukalam/wybieralam sale, kamerzyste, fotografa, ciasta itp, On Wodke :) Jedyne co, to tylko godzil sie na ceny badz mowil ze za drogo.
Wiec mam motyw szantazu na przyszlosc, jak nie bedzie chcial pozowac prze 2 godziny do zdjec, hahah
hehehe:) MiA mozesz uzyc jakiegos podstepu - jak tak zrobilam zeby przekonal sie do filmu:) Caly czas przed slubem gadalam ze chce biala limuzyne, a on ze nigdy w zyciu - ze tylko czarna...a ja ze nie ma mowy. Potem stwierdzilam ze w sumie co za roznica, ze moze byc czarna i nie bede sie uperac...ale nie zgodzilam sie tak po prostu tylko powiedzialam ze zgodze sie na czarna ale za to chce miec kamerzyste. no i przeszlo:) znajdz cos, na czym to jemu bardzo zalezy a Tobie jest obojetne i sprawiaj wrazenie ze to dla Ciebie strasznie wazne hehe:) ale znajac Twoje dobre serce pojdziesz mu na reke jesli zgodzi sie na cos innego
(na foto) heheh:)
(na foto) heheh:)
widzisz, problem polega na tym ze mu na niczym nie zalezy - dosadnie mowiac wszystko na temat slubu i wesela mu wisi
:(
takze wszystko jest na mojej glowie
no iby ten plus ze wszystko bedzie po mojemu
ale naprawde chcialabym aby sie choc troche zainteresowal - to w koncu on mnie poprosil o reke a nei ja jego
tak wiec motyw szantazu czy podstepu odpada - bo po prostu nie ma niczego o co moglby sie oprzec
takze wszystko jest na mojej glowie
no iby ten plus ze wszystko bedzie po mojemu
ale naprawde chcialabym aby sie choc troche zainteresowal - to w koncu on mnie poprosil o reke a nei ja jego
tak wiec motyw szantazu czy podstepu odpada - bo po prostu nie ma niczego o co moglby sie oprzec
ale Ty masz jeszcze ponad rok do slubu, u mnie rok przed moj kochany tez mial wszystko gdzies, w ogole mnie sluchac nie chcial:) takze nie martw sie bo to sie z czasem bedzie sie powoli zmieniac:) a na Twoim miejscu zarezerwowalabym sama fotografa a dopiero za jakis czas cos mu tam mozesz wspomniec o zdjeciach:) nie czekaj na ostatnia chwile, jak ja, bo ja najpierw czekalam az sie zgodzi na kamerzyste a dopiero potem szukalam i wszyscy, na ktorych mi najbardziej zalezalo mieli juz zajety termin...
tylko ja jakos nei wiertze w to ze za rok moj luby zacznie sie poczuwac co do organizacji wesela - na dzien dobry mi zapowiedzial ze to moja broszka
i znajac go - niestety tak to sie zakonczy
a w sumei to nei chce sie z nim klocic na temat (ponoc) najpiekniejszego dnia wmoim zyciu - nie chce aby miedzy nami byly jakies niesnanski
i znajac go - niestety tak to sie zakonczy
a w sumei to nei chce sie z nim klocic na temat (ponoc) najpiekniejszego dnia wmoim zyciu - nie chce aby miedzy nami byly jakies niesnanski
u facetow wszystko sie zmienia mowie Wam;)
moj to samo,jak szukalismy kkamerzysty i foto to akurat zaczynal prace i nie w glowie mu bly te "blachostki";) wiec sama wybralam foto i video a on pojechal ze mna spodobalo mu sie i podpisalismy umowe
teraz kiedy ja mam sesje i sie uczyc musze to on tylko o tym slubie gada
juz mi sie go sluchac nie chce hehehe;)))
mowie Wam wszystko sie zmienia
moj to samo,jak szukalismy kkamerzysty i foto to akurat zaczynal prace i nie w glowie mu bly te "blachostki";) wiec sama wybralam foto i video a on pojechal ze mna spodobalo mu sie i podpisalismy umowe
teraz kiedy ja mam sesje i sie uczyc musze to on tylko o tym slubie gada
juz mi sie go sluchac nie chce hehehe;)))
mowie Wam wszystko sie zmienia
to moze znajdz fotografa ktorego zdjecia i styl sesji spodoba sie twojemu narzeczonemu, ja mialam podobny problem, bo mojemu wszystkie zdjecia kojarzyly sie ze slodkimi pozowankami ustawianymi... ale po wizycie u fotografa ktorego wybralam zmienil zdanie i teraz to mi co jakis czas mowi ze si ejuz sesji nie moze doczekac.. moze to jest jakis sposób? Znajdz cos co mu sie bedzie podobalo.
My za fotograta płacimy 1900zł :) Uważam, że to nie jest dużo a fotograf jest naprawde rewelacyjny:D Cena obejmuje całą sesje. Plener w inny dzień,żeby już się tak nie steresować i z obrączkami na palcach:D
Oglądałam zdjęcia Fotografów za 1000-1200zł i takich za ok 2000zł i różnica jest naprawde ogromna. Sama się interesuje fotografią to może dlatego tak duża wagę do tego przywiązuje. Uważam, ze warto jest zainwestować w dobrego fotografa:D
Oglądałam zdjęcia Fotografów za 1000-1200zł i takich za ok 2000zł i różnica jest naprawde ogromna. Sama się interesuje fotografią to może dlatego tak duża wagę do tego przywiązuje. Uważam, ze warto jest zainwestować w dobrego fotografa:D
Moja siostra ma TBC, za wszystko płaci 1750, tzn. za:
-przygotowania (ubieranie, malowanie)
-sesja w Parku Oliwskim lub na Starówce (jeszcze sie nie zdecydowała)
-Błogosławieństwo
-ceremonia w kościele (plus zdjecie wszystkich gosci przed kosciolem)
-wesele do oczepin wlacznie (ok.1.30)
-w trakcie wesela sesja w sypialni hotelowej + zdjecia z kazdym z gosci z osobna)
-plener na plaży w Orlowie w tygodniu po weselu (taki na luzie, z obraczkami, bez butow i sukienka w wodzie :P- widzialam juz takie zdjecia kumpeli i sa naprawde niezle ;))
-ok. 1000 zdjec + album i odbitki, zreszta wszystko jest na stronie -www.tbc.com.pl
do tego ma jeszcze film i takie teledyski (podlozona romantyczna piosenka i spacer nakrecony przy okazji plenerów), ale za film placi juz osobno
-przygotowania (ubieranie, malowanie)
-sesja w Parku Oliwskim lub na Starówce (jeszcze sie nie zdecydowała)
-Błogosławieństwo
-ceremonia w kościele (plus zdjecie wszystkich gosci przed kosciolem)
-wesele do oczepin wlacznie (ok.1.30)
-w trakcie wesela sesja w sypialni hotelowej + zdjecia z kazdym z gosci z osobna)
-plener na plaży w Orlowie w tygodniu po weselu (taki na luzie, z obraczkami, bez butow i sukienka w wodzie :P- widzialam juz takie zdjecia kumpeli i sa naprawde niezle ;))
-ok. 1000 zdjec + album i odbitki, zreszta wszystko jest na stronie -www.tbc.com.pl
do tego ma jeszcze film i takie teledyski (podlozona romantyczna piosenka i spacer nakrecony przy okazji plenerów), ale za film placi juz osobno