Widok

Fajerwerki weselne

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dostałam wczoraj maila z propozycją fajerwerków na weselu , nie myślałam o takiej atrakcji może jednak warto by było? Jaka jest wasza opinia i czy w ogóle ktoś słyszał o firmie która to organizuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powiem szczerze, ze ja nie decyzuje sie na zadna firme. Moj Tato od zawsze mówił, że ma weselu jego córeczki będą fajerwerki, więc kupuje w hurtowni 5 wyrzutni po 30 strzałów czy jakoś tak( mielismy takie na sylwka i super sie sprawdzily) i jeden pan z hotelu w stosownym momencie je odpali. To oczywiscie nie bedzie zaden wielki POKAZ, rezyserowany i przemyslany, po prostu kilka pięknych strzałów pójdzie w kosmos ;)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
My mieliśmy fajerwerki na weselu w sierpniu zeszłego roku i nigdy tego nie żałowałam, było pięknie.
ja również zorganizowałam to sobie sama, kupiliśmy zestaw za 360 zł z hurtowni i kuzyn i brat Mariusza to odpalili na weselu; wyszło to całkiem fajnie, zaprosiliśmy wszystkich na taras i urządziliśmy gościom taki mały pokazik; bardzo sie wszystkim podobało choć trwało tylko chwilkę; osobiście nie wynajmowałabym specjalnie do tego żadnej firmy bo sporo za to kasują a również dobrze można to samemu wykonać :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja osobiscie uwielbiam fajerwerki i planuje je miec na swoim weselu :)
zobaczymy czy sie uda :)
aha i rowniez bedziemy je robic raczej w swoim zakresie, bo te firmy sa stosunkowo drogie....
buziaki

image
Z jakiej firmy mieliście fajerwerki?
Zdecydowaliśmy się na Grom i szczerze można ich polecić , wyszło lepiej niż się spodziewaliśmy. Jeżeli chciałabyś się z nimi kontaktowac porozmawiaj najlepiej z Panem Andrzejem.
My wydaliśmy na pokaz 1500 zł , oczywiście można było zrobić trochę krótszy albo kupić u nich same fajerwerki i samemu odpalić ale nie chcieliśmy zawracać sobie głowy.
Fajerwerki
Autor: WULKAN FAJERWERKI 16-02-2008 16:10 wyślij odpowiedź

Witam

Jesteśmy firma, która od ponad 15 lat zajmuje sie sprzedaża fajerwerków oraz organizacja pokazów pirotechnicznych
Wszystkie informacje na nasz temat na stronie

www.wulkan.pokazy.prv.pl

Oto kilka z Naszych wcześniejszych wypowiedzi odnośnie pokazów oraz zestawów do samodzielnego odpalania

Witam serdecznie

Jeżeli są Panie zainteresowane pokazem pirotechnicznym i mają jakiekolwiek pytania, chętnie odpowiemy na forum , e- mailem, telefonicznie.

W celu wyjasnienia- dla Pani, którą przyszły mąż poganiał :-)

Pokazy na wesela przeważnie kosztują 1000-1500 zł- taka jest kwota którą u Nas płacą średnio klienci- prosze nie uogólniać:-) Oczywiście mogą być tańsze lub droższe.

Kwotę za jaka ma byc przygotowany pokaz- ustalacie Państwo- My dopasowujemy do niej ilość środków oraz intensywność pokazu- oczywiście przy wspólnej konsultacji.

Istnieje również możliwość zamówienia zestawów do samodzielnego odpalania ( bezpieczne, połączone elektrycznie zestawy) co automatycznie wiąże sie z niższą ceną.

Przy wyższych kwotach pokazu istnieje możliwość uzycia przez nas bardziej profesjonalnych, koncesjonowanych środków pirotechnicznych, które może odpalać tylko przeszkolona osoba- co oczywiście gwarantujemy.

Wszelkie sprawy formalne, związane z odpalaniem pokazu- zezwolenie właściciela terenu, powiadomienia straży- ustalamy z Państwem osobiście i oczywiście służymy pomocą.

Re: Fajerwerki
Autor: WULKAN FAJERWERKI 22-01-2008 23:47 wyślij odpowiedź

To też jest kwestia jakim budżetem Pani dysponuje:-),

My nie narzucamy klientom ceny, bo przecież każdy ma inne możliwości finansowe, staramy się do nich dopasować.

Jeżeli chodzi o średnią cenę zestawów do samodzielnego odpalania, to w przypadku wesela od 600- 700 zł w górę.
Oczywiście kwota może byc mniejsza, ale nie polecam, ponieważ, oczywiście efekt również będzie ładny, ale zdecydowanie za krótki.

Z góry odpowiem na pytanie- ile to będzie czasu- otóż w przypadku zestawów do samodzielnego odpalania - może sie to wahać od 1.30- do 3 -4minut, przy czym im krótszy będzie pokaz, tym bardziej intensywny i odwrotnie.

Oczywiście po przygotowaniu takiego pokazu- spotykamy sie z Państwem i osoba, która bedzie ten pokaz odpalać i wysjaśniamy wsztkie kwestie.

Odnośnie płonacych serc

KWOTY

serce pojedyncze z bocznymi fontannami 300 zł
podwójne z bocznymi fontannami - 500zł

serce pojedyncze bez fontann 200zł
podwójne bez fontann- 300zł

PRZY ZAMÓWIENIU POKAZU ZA KWOTE 2000ZŁ

SERCA GRATIS!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Jerzy Radziewicz

502 183 272

Prosze również pamiętać, że pokaz pirotechniczny może być odpalany tylko do godz 22-nieważne czy jest to pokaz wykonywany przez firme czy odpalany samodzielnie. W innym przypadku można mieć nieprzyjemności, chyba ze uzyska sie zgode urzedu miasta oraz wszystkich sąsiadów miejsca z którego odpalane beda fajerwerki.

Z drugiej jednak strony prosze sie tym nie przejmowac za bardzo, bo nawet latem pokaz wykonany o 22 przy zachodzie słonca wyglada efektównie.

Pozdrawiam serdecznie Forumowiczki- sama zapewne niedługo do was dołączę- nie tylko w sprawie fajerwerków:-)

Magda

namiary na Tatę- 502 183 272 Jerzy Radziewicz

www.wulkan.pokazy.prv.pl
Witam , ja również miałem pokaz fajerwerków zorganizowany przez firmę GROM z Sopotu, może są monopolistą w tej dziedzinie, w każdym razie jestem zadowolony z fajerwerków.
Dla zainteresowanych przesyłam linki z wcześniejszych postów w tym temacie:

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=339804&t=255495
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=339804&t=255495
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=328454&t=328394
zwykły spam... ja też dostałam - pewnie wyłapali adresy z forum

Moim zdaniem dorzucać do kosztu wesela jeszcze 1500 na fajerwerki, to jak wyrzucić pieniążki w błoto. Jeśli ktoś na prawdę chce, to chyba lepiej zaaranżować to po swojemu (czyt--> taniej)
[url=http://www.waszslub.pl]image
Każdy ma inne zdanie na ten temat i każdy ma inne możliwości cenowe. 1500 zł to bardzo mało za fajerwerki, ale jest to srednia cena jaka klienci decyduja sie płacić. Nie można jednak twierdzic ze sa to pieniądze wyrzucone w błoto, ponieeważ w przypadku wesela jest to po prostu koleja atrakcja, jakich przy tej okolicznosci jest wiele.

Ale oczywiście można to zrobic za mniejsza kwote- decydując sie na samodzielne odpalanie.

Różnica jest w rodzaju dobranych srodków- ponieważ te ktore odpala firma sa koncesjonowane, a te ktore mozna odpalic samemu sa troche mniejsze:-)

jeżeli bedą chcięli Panstwo zdecydowac sie samodzielnie odpalac, to mimo wszystko polecam- GOTOWE ZESTAWY- podłaczone na przedłużony ląd badz w inny sposób, a nie pojedyncze baterie/kostki. Takie zestwy tworza ładniejszy efekt- poprzez ich połaczenie na niebie, a co najważniejsze sa bezpieczniejsze.

Pozdrwiam

Magda
Ja miałam kupiony zestaw fajerwerków który odpalił na weselu mój brat.
Zapłaciłam za niego 800 zł a strzelał chyba z 3 minuty.
Gdzie go kupowałaś?
dam ci namiar P. Andrzej tel 694-335-053 .
Mała Aga a gdzie miałas wesele?
W zajeździe WENUS w Mrągowie.
Moim zdaniem nie jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto , niektórzy dekorują kościół , wynajmują drogą limuzynę to też można nazwać niepotrzebnym zbytkiem. Podobnie jest ze stroną artystyczną wesela, powtarzające się na każdym weselu zabawy oczepinowe i podziękowanie rodzicom w postaci piosenki " wspaniałych rodziców mam".
U mnie podziękowanie rodzicom będzie miało formę fajerwerków specjalnie dla nich i nie uważam że 1500 zł które za nie zapłacę to źle wydana kasa.
Dodatkową atrakcją będzie płonące serce w czasie krojenia tortu weselnego, czy warto oceńcie sami :
http://pl.youtube.com/watch?v=4gnb1CKTnoQ
Ja mialam fajerwerki jako niespodzianke dla meza-firma Grom organizowala pokaz i naprawde szczerze polecam.Niesamowite wspomnienie dla nas i dla gosci.
Pamiętam , wesele w Kozim Grodzie.
Dziękuję za opinię i pozdrawiam.
Andrzej Jasiński

do góry