Widok

Fajerwerki weselne

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dostałam wczoraj maila z propozycją fajerwerków na weselu , nie myślałam o takiej atrakcji może jednak warto by było? Jaka jest wasza opinia i czy w ogóle ktoś słyszał o firmie która to organizuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba też się zdecyduję , spróbuję zrobić to tak żebym wiedziała o tym tylko ja i mój brat , będzie niezłe zaskoczenie dla mojego Pawełka i gości :)
Panie Andrzeju to ja dziekuje-naprawde bylo super.Mam nadzieje ze jeszcze bedzie okazja skorzystac z pana uslug.Pozdrawiam serdecznie.
Asia.
Jak wygląda załatwienie spraw formalnych , czy muszę uzyskac jakieś pozwolenia na strzelanie fajerwerków czy tym się zajmuje firma która to robi?
Jeżeli zamawia Pani pokaz pirotechniczny u nas w firmie my zajmujemy się wizją lokalną oraz ewentualnymi pozwoleniami lub zgłoszeniami.

Czy mozna odpalic fajerwerki np. na Starym Miescie w Gdańsku czy trzeba miec na to specjalne pozwolenie?
Pokaz fajerwerków na starym mieście w Gdańsku stwarza dużo problemów ze względu na gęstą zabudowę i brak wolnej przestrzeni.
Są oczywiście miejsca które pozwalają na wykonanie pokazu, robiłem już realizacje dla wesel w restauracji Estragon, fajerwerki były odpalane przy motławie.
Pozwolenia na starym mieście są niezbędne, musiałbym wiedzieć o jakie dokładnie miejsce chodzi.
pozdrawiam
Andrzej Jasiński

Czy możliwe są fajerwerki po godzinie 22 , mi pasowałoby około północy.
Po godz 22 obowiązuje cisza nocna więć oprócz zgody właściciele obiektu, potrzebna jest jeszcze zgoda przedstawicieli miasta oraz wszystkich sasiadów dookoła, których cisza nocna mogłby zostać przerwanma przez takowy pokaz. Niestety coraz częściej ludzie robią problemy i nie chca sie zgadzać. Oczywiście można spróbować.

Pozdrawiam
Zdecydowałam się na fajerwerki , wiem ze to niemały koszt ale myślę że będzie to niezapomniane wrażenie. Wcześniej miałam wątpliwości czy nie będzie problemów z późną godziną , chcę aby to się odbyło równo o północy ale nie będzie źle.
a gdzie jest najlepsza hurtownia z tanimi fajerwerkam..i

tatus powiedzial..... a co ty bys chciala....?

My na sylwestra kupowaliśmy fajerwerki w hurtowni GROM z Sopotu , zresztą u nich zamawialiśmy w zeszłym roku pokaz mogę z czystym sumieniem ich polecić.
masz do nich kontakt ?
z tymi sąsiadami, to bzdura jakaś .. hehe
troszkę biednie :-(
och, przecież można było jeszcze taniej ;-/ .. a pierścionek zaręczynowy można zrobić z drucika. Ale .. czy o to chodzi ?!
Śmiać mi się chce jak czytam Wasze niektóre komentarze.
A dlaczego?

Większość osób decydujacych się na ślub- uważa ten moment za wyjątkowy, jedyny, wspaniały, coś, co zdarza się raz w życiu.

Widać, to zresztą po tickerach umieszczonych przy niektórych wypowiedziach.

Ale jeśli chodzi o oprawę tego pięknego wydarzenia - w fajerwerki to nagle- pieniążki w błoto, taniej samemu, zestawik 3 minuty za 800 zł, brat odpali, kupimy wyrzutnie.

To ten moment ma być wyjatkowy, czy nie?

Jak zakłądacie piękną suknię ślubną to pod spodem macie podartą bieliznę?

Czemu skoro zamawia sie salę, orkiestrę, fotografa, kamerzystę- to fajerwerki robi się własny sumptem, bo taniej?

Jak już coś robić to tak, aby uczcic wyjątkowość tego dnia.
To Wy będziecie bohaterami wesela, to bedzie Wasz moment, może jedyny w życiu.

Czemu wynajmujecie salę, skoro taniej można zrobić wesele w domu?
Czemu zamawiacie tort- skoro ciocia Krysia też dobrze piecze?
Czemu idziecie do fryzjera, skoro sami uczeszecie się taniej?

Moje zdanie jest takie- fajerwerki to świetny pomysł na uczczenie ślubu. Podnoszą atakcyjność wesela, są czymś wyjątkowym.

Ale coś co ma byc dobre- nie kosztuje groszy. Bo za jakość i obsługę się płaci.

Dla osób które same chcą kupić zestawy w hurtowni i brat albo ciocia Andzia im je odpali- radzę: zrezygnujcie z fajerwerków. To nie dla Was.

Dobry pokaz, wykonany przez profesjonalną firmę może kosztować już 1500 zł i zapewniam Was- sami jeśli kupicie fajerwerki za te pieniądze- nigdy nie uzyskacie tak dobrego efektu, jak przy pokazie zrobionym przez profesjonalistów.

Czy 1500 zł to dużo biorąc pod uwagę wydatki na całe wesele?
czy Nie jesteście tego warci, by wydać tę kwotę i stanąc z zapartym tchem obserwując widowisko na niebie, wystrzelone tylko dla Was dwojga?
Dla uczczenia tej chwili i tej miłości?

ps. nie pracuję w firmie robiącej pokazy.
"Sesz"zgadzam sie z Toba przeciez slub to ten dzien na ktory czekamy i musi byc najcudownieszy i najlepszy pod kazdym wzgledem
tylko o tym czy będzie najwspanialszy nie decydują NA SZCZĘŚCIE fajerwerki.. nie wszyscy maja pieniadze na takie wydatki i nie dla wszystkich w tym dniu takie pierdoły są jednymi z najważniejszych rzeczy..
Całkowicie się z tobą zgadzam , teoretycznie oszczędzić można na wszystkim pytanie tylko jaki będzie tego efekt.
Co do fajerwerków mamy trzy możliwości:

1. Zamówić pokaz - Ktoś kto się tym zajmuje profesjonalnie dobiera odpowiednie efekty, układa scenariusz pokazu, załatwia sprawy formalne, bierze na siebie odpowiedzialność za pokaz a co najważniejsze wie jakie użyć ładunki i wyrzutnie. Zazwyczaj na pokaz składa się około 30 efektów w różnych kształtach, kolorach, wielkościach i czasach palenia.
Również zamawiający mają możliwość dobrania efektów
po obejrzeniu dostępnych możliwości.

2. Kupić zintegrowany zestaw- opcja tańsza o około 20 % , również dobierane są w takim zestawie odpowiednie efekty.

3. Kupić pojedyncze wyrzutnie - Cena zbliżona do ceny zestawu i wiele problemów. Wyrzutnie MUSZĄ !!! być odpowiednio umocowane , proszę sobie wyobrazić sytuację w której wyrzutnia się przewraca i zaczyna strzelać w kierunku pary młodej i gości. Poza tym podpalanie po kolei ładunków , przerwy pomiędzy nimi dają mizerny efekt.

do góry