Widok

Faktoring i wykup faktur

Część klientów żąda długich terminów płatnosci. To jest warunek jaki stawiają. A więc stoję przed dylematem. Bo jeżeli nie przyjmę, to stracę klienta Pytanie czy brać takie zlecenia? Ktoś kiedyś mi mówi o faktoringu, ale nie jestem przekonany. Ktoś może korzystał?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdybym miał wybór to wolę mieć termin 60 dni i zapłacone na czas niż 30 dni i nie zapłacone w czasie. Wtedy przynajmniej wiem na czym stoję i jak to wszystko sobie zaplanować.
Większość spedycji też ma już terminy 60 dni ze względu, że klient ma długi termin. Można ratować się faktoringiem który działa tak jak na tej grafice: https://www.monevia.pl/jak-to-dziala/
Jest to pewien koszt, ale czasami jest niezbędny, aby zachować płynność i ciągłość realizacji zleceń.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może przy dużych inwestycjach, jest to dobre rozwiązanie. Też wolę dać dłuższy termin i mieć pewność, że pieniądze wpłyną na czas. Ja korzystam z programu afaktury.pl i on ma funkcję monitoring i windykacja faktur. Jak dotąd się sprawdza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Kawa czy Herbata - rano (226 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (353 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry