Widok
Fala skm
Witajcie :) jak to działa? Wybrałam "kup bilet kartą płatniczą", dalej odpowiednia ilość i zapłaciłam. Pierwszy raz z tego korzystam, myślałam , ze automat wyda bilety albo chociaż kod qr, a tu, zapłaciłam i wróciło do menu głównego. Co dalej? Pieniądze przepadły,tak?
więcej
więcej
To nawet śmieszne nie jest
nie wiem, co jest śmiesznego w tym pytaniu. Fala jest nieintuicyjna. I przyjezdna osoba może nie ogarnąć. Biletów u kierowcy nie kupisz, bo po co... A odpowiadając na zgłoszenie, powinnien być bilet na karcie. Jak kanar bedzie sprawdzał, to trzeba im przyłożyć do urządzenia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Raz w roku jadę autobusem i mam na głowie stanąć żeby bilet kupić?
W dodatku posługuję się gotówką i czuje się wykluczony nie mogąc kupić biletu. Kierowca tylko wzrusza ramionami, albo burknie coś pod wąsem. Może zarząd komunikacji wydałby oficjalne oświadczenie w tej sprawie, albo zwolnił z opłat użytkowników tak jak w Tczewie(podliczyli i wyszło im taniej niż uczestniczenie w fali).
Podwójne opłaty
Jechałam ostatnio autobusem z rodziną z innej części Polski. Kuzyn kupil 4 bilety przez system fala. Zero potwierdzenia, nic. Wszedł na stronę banku - ani nie ściągnęło kasy, ani nie zrobiło blokady. Kupiłam im bilety na swoją kartę, bo nie mieliśmy potwierdzenia do kontroli. Na drugi dzień, już z domu mi pisze, że pieniądze zostały pobrane (więc podwójnie zapłacili za bilety). Fajnie, nie?
Podwójne opłaty
O ile pamiętam to Fala pobiera pieniądze z banku następnego dnia, żeby mieć całą historię o podróży czy coś tam (nie wnikam, nie korzystam) Faktem jest, że nie drukuje nic, na koncie w tym samym dniu nie masz śladu opłaty, w razie jakiegoś problemu technicznego przy zakupie jesteś w czarnej d. bo nawet nie wiesz, że biletu jednak nie kupiłeś.
Przy podwójnym opłaceniu spróbuj opisać sytuację i wysłać do Fali o zwrot kasy.
Przy podwójnym opłaceniu spróbuj opisać sytuację i wysłać do Fali o zwrot kasy.
Też tak miałem podobnie z biletami na tramwaj / autobus, raz gotówka przyjęło 20 zł i nie wydało biletów dwóch po 6zl i reszty, innym razem zapłaciłem karta 12 zł i tak samo nie wydało biletu, trzeba złożyć reklamacje, 20 zł mi już zwrócili, czekam na wynik drugiej reklamacji. Pozdrawiam ps FALA kłopotów ludziom Nakuta
Jasne, i pokazujesz jakiemuś gościowi swoją kartę.... No chyba nie zbyt rozsądne. Skoro kupujesz bilet to bilet powinien być do kontroli, a nie karta płatnicza.... Jakoś jak dojadę ogarnęło ten temat. Pytanie jest po co nam ten system w ogóle? Skoro można było kupić taki sam bilet na innej bezpłatnej platformie. Na dodatek ogólnopolskiej.