Widok

Fala skm

Witajcie :) jak to działa? Wybrałam "kup bilet kartą płatniczą", dalej odpowiednia ilość i zapłaciłam. Pierwszy raz z tego korzystam, myślałam , ze automat wyda bilety albo chociaż kod qr, a tu, zapłaciłam i wróciło do menu głównego. Co dalej? Pieniądze przepadły,tak?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaraz po zakupie wyskakuje na koncie że pobrano 1-zl. Dopiero później wskakuje całość

Nieźle

Nie ma to jak system ktorego musisz sie nauczyć z infografik, moze niech zorganizuja w UM szkolenia dla ludzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ciekawe kiedy sie znajdzie oszust i będzie z karty ściągał kasę.kanary w autobusach nie mają munduru więc łatwa kasa dla oszustów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne, i pokazujesz jakiemuś gościowi swoją kartę.... No chyba nie zbyt rozsądne. Skoro kupujesz bilet to bilet powinien być do kontroli, a nie karta płatnicza.... Jakoś jak dojadę ogarnęło ten temat. Pytanie jest po co nam ten system w ogóle? Skoro można było kupić taki sam bilet na innej bezpłatnej platformie. Na dodatek ogólnopolskiej.

Fala skm

Bilet został zakupiony a płatność zapisana na karcie płatniczej. Czyli bilet jest w formie elektronicznej. Te maszyny nie wydają biletów fizycznie..papierowych.

Najlepiej w ogole

Nie kupować biletu. Kanar jest 1,2 maks3 wszystkich nas nie złapią

Fala zawsze zabiera pieniądze dzień później

Soecjalnie tak wymyślili ten "genialny" system

Fala jest super

To się nazywa oszczędność papieru. Jeśli system życzył Ci udanej podróży, to znaczy, że bilet masz na swojej karcie debetowej, którą płaciłaś. Kontrolerzy mają urządzenia Fala do odczytywania kart debetowych. Prościej się nie da.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

Loteria

Jest już artykuł o tym że pasażerka z karty miała zabrane pieniądze dzień później,a więc musiała kupić bilet u konduktora ponownie.Wszak potwierdzenia z tego urządzenia nie posiadała
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problemy są dwa:
- system nie zabezpiecza wiarygodności nabywcy czyli nie daje żadnego potwierdzenia transakcji (teoretycznie można by generować potwierdzenie z banku co trwa)
- przykładanie swojej karty płatniczej do urzadzenia przypadkowej osoby to proszenie się o kłopoty, jak podawanie pinu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przykładanie komuś swojej karty to prosta droga do pozbycia się kwoty do 100zl.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś albo przedstawicielem Fali albo tzw. pożytecznym i**ot (jak to określił sam tow. Lenin).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niby tak ale już nie jednej osobie bilet "kupował sie" z odroczonym terminem i to nawet kilku godzinnym... I kanara to nie interesuje a Ty jako pasażer nawet do końca nie wiesz czy Ci się ten bilet kulił czy nie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podwójne opłaty

O ile pamiętam to Fala pobiera pieniądze z banku następnego dnia, żeby mieć całą historię o podróży czy coś tam (nie wnikam, nie korzystam) Faktem jest, że nie drukuje nic, na koncie w tym samym dniu nie masz śladu opłaty, w razie jakiegoś problemu technicznego przy zakupie jesteś w czarnej d. bo nawet nie wiesz, że biletu jednak nie kupiłeś.
Przy podwójnym opłaceniu spróbuj opisać sytuację i wysłać do Fali o zwrot kasy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba jednak opinia publiczna jednostronnie oceniła twe stanowisko, pozdro

Też tak miałem podobnie z biletami na tramwaj / autobus, raz gotówka przyjęło 20 zł i nie wydało biletów dwóch po 6zl i reszty, innym razem zapłaciłem karta 12 zł i tak samo nie wydało biletu, trzeba złożyć reklamacje, 20 zł mi już zwrócili, czekam na wynik drugiej reklamacji. Pozdrawiam ps FALA kłopotów ludziom Nakuta
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podwójne opłaty

Jechałam ostatnio autobusem z rodziną z innej części Polski. Kuzyn kupil 4 bilety przez system fala. Zero potwierdzenia, nic. Wszedł na stronę banku - ani nie ściągnęło kasy, ani nie zrobiło blokady. Kupiłam im bilety na swoją kartę, bo nie mieliśmy potwierdzenia do kontroli. Na drugi dzień, już z domu mi pisze, że pieniądze zostały pobrane (więc podwójnie zapłacili za bilety). Fajnie, nie?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie dziala

Problem polega na tym, że możesz sobie jeździć tym biletem pod czytnikiem przez 3 minuty i próbować go zeskanować i się nie udaje. Kto ma czas na takue coś? A i tak efektu brak, "obrońco" systemu fala, który nie działa
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kup sobie w jakdojade

Na razie jeszcze można na kolej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry