Widok

Farby Dulux - jakie kolory polecacie?

Zabieram się właśnie za malowanie sypialni, podobają mi się odcienie Duluxa - rzymski poranek, jasny beż, albo cafe latte. Malował ktoś nimi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jakby oprócz malowania chciałaby Pani urozmaicić ściany tynkiem ozdobnym to się polecam Zapraszam na stronę http://www.fresco.gda.pl/
Co do farb Duluxa to odradzam. Proponuję kupić farbę z mieszalnika. Polecam farby Fluggera, Beckersa lub Tikkurilę. Są droższe od duluxa, ale jakościowo nie ma porównania. Prośzę wcześniej zagruntować ściany gruntem penetrującym. Zużyje Pani mniej farby, a poza tym będzie dużo trwalsze rozwiązanie. W razie pytań służę pomocą.
Pozdrawiam
Bartosz Leszczyński
0 502 914 199
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
My malowaliśmy Diuluxem ale kolor "słoneczny pocałunek" i wyszedł dużo zywszy niż na próbkach,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ogolnie jakich firm polecacie farby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Malowałam rzymskim porankiem i cafe latte. świetnie się nimi maluje i ogólnie są bardzo dobre, a jeśli chodzi o odcienie, to mogę powiedzieć tyle, że rzymski poranek jest ciemniejszy od cafe (ale bynajmniej nie za ciemny!) i na ścianie wygląda jak pyszne kakao, podczas gdy cafe wygląda jak pyszna kawa z mlekiem (ewentualnie jak lody kawowe). Wybór więc zależeć powinien od tego, co bardziej lubisz pić: kawę z mlekiem czy kakao :) Dodam, że oba świetnie komponują się z kolorem niebieskim.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
farby duluksa są diabelnie wydajne... ja malowałam polem kukurydzy i wystarczyło na na prawdę spory metraż
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam Dulux - są super, ja miałam caffe late - śliczny kolor :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za porady, zakupiliśmy rzymski poranek i będziemy czekać na efekty :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jaki efekt? bo tez kupiłam ten kolor ale wciaz sie waham :/
Rzymski poranek,tak jak ktos juz wyżej napisał najbardziej przypomina kakao-kolor jest naprawdę super; my mamy nim pomalowaną sypialnię.Ale ponieważ zabieramy sie niedługo za salon (całe mieszkanie malujemy Duluxem)chciałam Was poprosić o poradę w wyborze farby-ma to byc oddcień żółci(ale nie za ciemny i nie za jaskrawy).Mółby ktoś polecić jakiś oddcień?
Mam pytanie czy ktos z was malował odcieniem "dojrzewajacy banan" i "garsc muszelek"?czy wychodza tak jak na probniku?
podbijam....................
Garść muszelek wychodzi szaro-biała... tragedia
U mnie garść muszelek wyszła bladoróżowa - masakra, bo to salon. A miała być złamana biel szarością. Chyba przemaluję.
Aż boję się pomyśleć, co będzie dalej, bo na cały dom kupiłam Dulux.
Że też wcześniej nie trafiłam na to forum. Potwierdzam, garść muszelek jest różowawa i nijak ma się do koloru pokazanego na opakowaniu. Szczęśliwie Castorama przyjęła zwrot mocno napoczętego opakowania.
a ja mam sypialnie "czar prowancji" 2 sciany, i 2 sciany skandynawska prostota. wyszlo bajecznie, taka ciemna stonowana malina i piekny szary.
a salon antycznt marmur.........

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Sprzedaż mieszkania (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy orientuje się ktoś ile czasu zajmuje sprzedaż mieszkania w tych czasach w...

Przeprowadzka (11 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry