Widok

Fasolka szparagowa

Dziewczyny, jak zwykle licze na was i na jakies fajne nowe przepisy własnie z fasolką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robię standardowo - polaną bułką tartą na maśle. Czasem w panierce. Ostatnio się napaliłam na te roladki ale chyba za dużo roboty będzie: http://www.gotujmy.pl/roladki-z-fasolka-szparagowa,przepisy,194582.html
Polecam fasolke z polewa - na masełku i odrobinie oliwy poddusic czosnek dodać soli i posiekanej natki pietruszki polać ugotowana fasolke -smaczngo :-)
Również smacznego życzę
robiłam wczoraj warzywa w tempurze - fasolkę szparagową, dymkę, ziemniaki, paprykę i do tego pieczarki. Wyszło super.
W 15 części obiadowego wątku Cytrynka007 podała przepis na fasolkę po turecku :)))

"fasolka po turecku, bo najczęsciej tam się to jada: na oliwie podsmaża się w głębokiej patelni dużą cebulkę i sporo czosnku na szkilisto, następnie ugotowaną w słonej wodzie , odcedzoną fasolkę szparagową (tak z dobre pół kilograma) wysypuje się na tę cebulkę i przemieszać trzeba.
Na to 1 puszkę krojonych pomidorów, jak będzie danie za mało czerwone to dodaję jeszcze trochę koncentratu.
Mieszam na patelni i czekam aż zagotuje się wszystko i dobrze połączą się składniki
dodaję dużo pieprzu, trochę soli do smaku, bazylię i cukier, by złagodzić kwaśny smak. Zamiast cukru można dodać ketchup

to jest wyśmienite, dobrze pasuje zwykła szparagówka, jak i fasola mamut

kiedyś jedliśmy do tego kotleciki, albo zapiekaną bagietkę. Jest to bardzo sycące jak to strączkowe potrawy i przepyszne, aromatyczne"
może jeszcze jakieś fajne przepisy? Mam wielkie wiadro fasolki ;) coś trzeba z tym zrobić :]

Inne tematy z forum Kulinaria

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry