Widok
Ja robię standardowo - polaną bułką tartą na maśle. Czasem w panierce. Ostatnio się napaliłam na te roladki ale chyba za dużo roboty będzie: http://www.gotujmy.pl/roladki-z-fasolka-szparagowa,przepisy,194582.html
W 15 części obiadowego wątku Cytrynka007 podała przepis na fasolkę po turecku :)))
"fasolka po turecku, bo najczęsciej tam się to jada: na oliwie podsmaża się w głębokiej patelni dużą cebulkę i sporo czosnku na szkilisto, następnie ugotowaną w słonej wodzie , odcedzoną fasolkę szparagową (tak z dobre pół kilograma) wysypuje się na tę cebulkę i przemieszać trzeba.
Na to 1 puszkę krojonych pomidorów, jak będzie danie za mało czerwone to dodaję jeszcze trochę koncentratu.
Mieszam na patelni i czekam aż zagotuje się wszystko i dobrze połączą się składniki
dodaję dużo pieprzu, trochę soli do smaku, bazylię i cukier, by złagodzić kwaśny smak. Zamiast cukru można dodać ketchup
to jest wyśmienite, dobrze pasuje zwykła szparagówka, jak i fasola mamut
kiedyś jedliśmy do tego kotleciki, albo zapiekaną bagietkę. Jest to bardzo sycące jak to strączkowe potrawy i przepyszne, aromatyczne"
"fasolka po turecku, bo najczęsciej tam się to jada: na oliwie podsmaża się w głębokiej patelni dużą cebulkę i sporo czosnku na szkilisto, następnie ugotowaną w słonej wodzie , odcedzoną fasolkę szparagową (tak z dobre pół kilograma) wysypuje się na tę cebulkę i przemieszać trzeba.
Na to 1 puszkę krojonych pomidorów, jak będzie danie za mało czerwone to dodaję jeszcze trochę koncentratu.
Mieszam na patelni i czekam aż zagotuje się wszystko i dobrze połączą się składniki
dodaję dużo pieprzu, trochę soli do smaku, bazylię i cukier, by złagodzić kwaśny smak. Zamiast cukru można dodać ketchup
to jest wyśmienite, dobrze pasuje zwykła szparagówka, jak i fasola mamut
kiedyś jedliśmy do tego kotleciki, albo zapiekaną bagietkę. Jest to bardzo sycące jak to strączkowe potrawy i przepyszne, aromatyczne"