Widok

Fatalna data

Nie dość że Harpagan podupadł (tak się powszechnie mówi) to jeszcze usiłuje konkurować z top modnymi maratonami. Paru znajomych powiedziało od razu -Bydgoszcz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obawiam się panie WiechoR, że to już nie te lata, a i sztuka czytania mapy też chyba nie będzie przydatna (nad czym boleję).
Witam,

"Rozmawialem z organizatorami impry w Bydgoszczy i... razem bolejemy nad tym "niezgraniem". Napewno w przyszłości coś takiego się nie zdarzy."

O ile pamiętam były próby porozumienia się z organizatorami z Bydgoszczy, chcieli oni aby termin Harpagana został przesunięty. Ponieważ impreza z Bydgoszczy jest młodsza od Harpagana postanowiliśmy pozostać przy swoich ustaleniach z pierwszego Harpagana

"Co do jakości imprezy... hmmm...bedzie lepiej i to znacznie. Gwarantem tego beda nazwiska najwyższych władz państwowych, władz wojewodztwa i regionu, ktore nieglugo pojawia sie na stronie, a ktore pomagaja nam w organizacji."

Niestety gwarantem jakości Harpagana nie bedą wielkie nazwiska, władze itp, ponieważ to nie oni prowadzą pracę "organiczną" nad przygotowaniem Harpagana ( oni mają tylko tzw WIZJE).
Gwarancją jakości każdej imprezy będą ludzie oddani całym sercem Harpaganowi oraz pieniądze!!!!!!!!!!!!

" Proste - nigdy więcej błazenady."
Być może czego serdecznie życzę.

"Ponadto (szczególy ok 10 lutego) gwarantem jakości HARPAGANA 25 będą nowinki techniczne m.in. SPORTIDENT, które będą posiadali rowerzyści na tej edycji."
Ciekawe !!!!!!!

Serdecznie pozdrawiam
Organizator Harpaganów od 8 do 22
Andrzej Czerwicki

> Ponadto (szczególy ok 10 lutego) gwarantem jakości HARPAGANA
> 25 będą nowinki techniczne m.in. SPORTIDENT, które będą
> posiadali rowerzyści na tej edycji.

ciekawe czy odbije sie to znacznie na kosztach imprezy?
o samym systemie jest na www.sportident.com
Crow, co my byśmy bez Ciebie zrobili?? Poprawiasz błędy ortograficzne, ganiasz na Harpaganie z jakimiś papierami, podtrzymujesz młodych na duchu i robisz banerki!!! Normalnie omnibus:P Jak jesteś taki dobry, to załatw nam jeszcze brzydką pogodę i trudny teren, żebyśmy mogli ubabrać się w błocie po pas i nigdy tego nie zapomnieć:D
baaardzo serdecznie pozdrawiam.
PGR-owiec napisał(a):

> PGR to oczywiście Pomorska Grupa Rowerowa, a Państwowe
> Gospodarstwa Rolne próbują jedynie nieudolnie poszywać się pod
> tą znamienitą nazwę (jak dotąd żadne Państwowe Gospodarstwo
> Rolne nie startowało skutecznie na Harpaganie).

hyhy, a juz myślałem, że Pozytywna Grupa Reggae:-)
Sportident OK no dobra. A może bufety przy paru punktach? A po zakończeniu jakaś mała uroczystość a nie "rozejść się"
Bufet to pól biedy, dla mnie najważniejsze jest prawidłowe wystawienie PK no i kolorowe mapy. Myślę, że dla chętnych za dopłatą organizatorzy powinni zapewnić kolorowe mapy z wrysowanymi PK
Oczywiście kolorowe mapy. I to nie odbijane na jakimś ksero tylko zrobione porzadnie na offsecie. Może wydawnictwo map udostepni odpowiednie pliki (gif/tif) i po naniesieniu punktów mozna wydrukować w jakości nie gorszej niż orginał.
Witam. Niestety specjalnych kolorowych map z okazji Harpagana nie będzie, a to ze względu na koszty. Sam druk jest dosyć tani ale każde wydawnictwo, z którym bylismy w kontakcie życzyło sobie pokrycie kosztów praw autorskich ktore sięgały zaleznie od 25000 - 60000 zł. Opłata startowa wynosiłaby około 100 - 150 zł co stwierdzilismy że jest lekką przesadą. Jeżeli ktoś współpracuje z jakimś wydawnictwem gdzie można by prawa autorskie wyzerować to proszę o kontakt.
a słyszeliście o ksero kolor?
:oP
..a slyszales o prawach autorskich i nielegalnym kserowaniu materialow?
;-)

pzdr.
Leszek
Czyli prawa autorskie nei obowiązują przy kopiach czarno-białych a przy kolorowych i owszem...
:)
Być może poprzednie kopie też były nielegalne... oczywiście zartuję (dla jakichs biurokratów może nie ). Może trzeba do nich zagadać, impreza niekomercyjna, młodzieżowa hehe, ściśle limitowana ilość rozdawana wyłącznie uczestnikom po kosztach druku itp. Albo niech sami to wydrukują z zaznaczonymi PK po cenie uwzględniającej ww. charakter imprezy. Ostatecznie mogą byc i cz-b.
...tamte byly wykreslane. Skrupulantnie przerysowywane z orginalu;-)
Mam pomysl
Moze sam zalatwisz tą sprawe z kolorowymi mapami jezeli twierdzisz ze to takie proste

zdobedziesz uznanie kolegów i kolezankek oraz oczywiscie organizatorów

mówiac krótko - bedziesz slawny

wiec nie ma na co czekac - bierz sie za zalatwianie :)

pozdr
ja to zrobie, daj mi tylko 50 z wrysowana trasa, ze znaczkiem H, a ja to pokseruje za jakieś 2 PLN za sztuke. A tak na marginesie, czym sie rózni przerysowanie od kserówki?? To co, kiedy będe sławny??
Nie zabardzo rozumię wasze problemy z mapami. Idzie się do sklepu ( lepszej księgarni z mapami topograficznymi) i kupuje się odpowiednie arkusze w skali 1:50 000. Na Harpagana 25 Potrzebne będą cztery aczkolwiek istnieje 80% prawdopodobieństwo, że dwa nie będą używane. Koszt jaki poniosłem zakupując te mapy to tylko 28 zł ( 7 zł za arkusz ) Tak przygotowany startowałem juz na kilku Hapaganach.
Zgadzam się z Tobą, choć jeśli miałbym kupować 2 arkusze, z których nie będę korzystał, wolałbym przeznaczyć te 14 zł na inny cel. Może więc wystarczyłaby informacja od budowniczych tras, które arkusze będą przydatne.
Od paru lat termin wiosennego harpagana pokrywa się z maratonem wrocławskim, co powoduje, że startuję w harpaganie tylko jesienią. Trudno. Może w przyszłym roku będzie inaczej. Podziwiam za to organizatorów, że już o rok wcześniej potrafią przewidzieć termin kolejnych imprez. Tak trzymać
Jeśli punkty będą schowane to musi być mapa 25tys.