Widok

Fatalna data

Nie dość że Harpagan podupadł (tak się powszechnie mówi) to jeszcze usiłuje konkurować z top modnymi maratonami. Paru znajomych powiedziało od razu -Bydgoszcz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taki to już mamy napięty termin imprez nie tylko rowerowych, a na dodatek w tygodniu, w którym miał być Harpagan są Świeta. I nie sądze aby organizatorzy ustalając datę imprezy brali pod uwagę inne imprezy czysto rowerowe.
Termin był prawdopodobnie ustalany w oparciu o kalendarz InO Klubu Neptun i Kalendarz Pucharu Polski w Marszach na Orientację i była to jedyna możliwa data zorganizowania kolejnego Harpagana pod koniec kwietnia jak ma to miejsce co roku.
Powiedzieli "Bydgoszcz" bo brakuje im pary by przejechać 200 km na Harpaganie i idą na łatwiznę.
w Bydgoszczy też będzie 200 km, tzn do wyboru: 60, 120 i 200 km. Rzeczywiście będzie dylemat, jedna i druga impreza kusi, ale jeżeli miałby powtórzyć się ubiegłoroczny Harpagan ( a boję się,że organizatorzy po wycofaniu się paru osób z oraganizacji nie mają już w ogóle zapału, a bez tego żadnej imprezy nie da się dobrze zorganizować) to chyba wybiorę Bydgoszcz.
Osob do organizacji napewno nie zabraknie a zapal jest wielki;-)

pzdr.
diablo napisał(a):

> Nie dość że Harpagan podupadł (tak się powszechnie mówi) to
> jeszcze usiłuje konkurować z top modnymi maratonami.

Wolny rynek jest motorem konkurencji - jesli o tym nie wiesz ;)

A tak serio - termin Harpa 25 byl ustalony w sierpniu ubieglego roku i wydrukowany na regulaminach oraz podany w necie. ZAWSZE Harp był organizowany w 3 tygodniu kwietnia, jezeli wypadały święta - był to 4 tydzien. Ponadto tak jak napisał Daniel termin był dogrywany z kalendarzami Komisji InO ZG PTTK i Polskim Związkiem Biegów na Orientację.

Rozmawialem z organizatorami impry w Bydgoszczy i... razem bolejemy nad tym "niezgraniem". Napewno w przyszłości coś takiego się nie zdarzy.

Co do jakości imprezy... hmmm...bedzie lepiej i to znacznie. Gwarantem tego beda nazwiska najwyższych władz państwowych, władz wojewodztwa i regionu, ktore nieglugo pojawia sie na stronie, a ktore pomagaja nam w organizacji. Proste - nigdy więcej błazenady.

Ponadto (szczególy ok 10 lutego) gwarantem jakości HARPAGANA 25 będą nowinki techniczne m.in. SPORTIDENT, które będą posiadali rowerzyści na tej edycji.

Co wybierzecie - wasza decyzja - ja mam nadzieje ze Harpa...
W przyszłosci nie ale to juz bedzie drugi raz w 2001 juz taka sytuacja miała miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!
PGR-owcu! Twój piękny przydomek zaczerpnięty jest z poprzedniej epoki, czy z twórców "Wesołego Grabaża"?
Rzeczywiście data jest fatalna a tłumaczenie organizatorów niejasne. Organizuję super maraton rowerowy 510 km w 30 godz. Pierwszy termin był wyznaczony na 31 maja 2003, taki termin podałem do kalendarza imprez PTTK. Niestety, ale później dowiedziałem się, że w tym samym czasie jest inny maraton rowerowy organizowany przez Romka Trzmielewskiego (bez kokieterii jest to najlepszy specjalista od organizacji tego typu imprez) z Krakowa i bez namysłu przesunąłem termin mojej imprezy na 07 czerwca 2003. Nie ma, co się zastanawiać, jest jeszcze czas na zmianę terminu Harpagana. Osobiście jako "bardzo gorący" krytyk tego, co był w Pucku wybieram Harpagana, ale gdyby udało się zmienić termin to byłbym na obu imprezach.
Dla takich jak Ty będzie impreza w czerwcu! w Świnoujściu!!!!
Wiesiu, a powiedz cos więcej o tym Twoim maratanie. Albo daj znać gdzie moge cos wygrzebać, pozdro Czacha.
Piesi Harapaganowcy mogliby powiedzieć, że maraton w Bydgoszczy koliduje jedynie rowerzystom, wiec dla nich termin jest OK. Ale pamiętajmy,że 1 maja ( i to rano) rusza start Adventure Trophy. A jest to zaledwie 4 dni po Harpaganie. Takich dwóch prób na pewno nikt nie przeżyje, a przecież dotychczas wiele osób startowało w obydwu imprezach. Może dać im i rowerzystom szansę pogodzić wszystkie imprezy. A dlaczego Harpagan nie mógłby się odbyć w swięta? Przecież potencjalni uczestnicy rajdów to na pewno nie domownicy, czekający cały rok , aby w tym dniu objadać się w domu jajami. Jeżeli nie w świeta, to może tydzień wcześniej. Zbieżność z mistrzostwami Polski PZBnO to nie problem, bo tamto środowisko to mięczaki i na Harpagana i tak nikt nie przyjedzie ( po 30 latach bno znam ich)
Prowadzę rozmowy z Klubami rowerowymi w Niemczech na temat organizacji maratonu. Decyzje zapadną 18.02.2003, wszelkie informacje będą na stronie www.orzelbielki.pl Zmieniamy w tym tygodniu wygląd strony na potrzeby tegorocznych imprez Rajdu Bielika i maratonu. Myslę, że w sobotę 08.02.2003 wstępny regulamin maratonu będzie na tej stronie.
WiechoR napisał(a):

>
> wszelkie informacje będą na stronie www.orzelbielki.pl
>

Mówili już o mnie Mądrala, Przyszły Prezydent i Przemądrzały Gnojek, ja jednak raz kolejny kogoś poprawię, żeby inni nie mieli problemów;-). Tak więc prawidłowy adres Strony Orła Bielika, to www.orzelbielik.pl .
Przepraszam WiechoR, że tak w Twoją Imprezę się wtrącam, ale nie oparłem się pokusie poprawienia błędu:D.

pozdrawiam

crow
OK, to był sprawdzian czy ktokolwiek będzie zainteresowany i będzie chciał zapoznać się z regulaminem. Dziś dostałem zaproszenie do udziału w maratonie rowerowym w Norwegii "Styrkeproven 2003". Dystans 540 km z Trondheim do Oslo, limit czasowy 40 godz. Dzięki za proletariacką czujność.
rowerzysta napisał(a):

> Piesi Harapaganowcy mogliby powiedzieć, że maraton w Bydgoszczy
> koliduje jedynie rowerzystom, wiec dla nich termin jest OK. Ale
> pamiętajmy,że 1 maja ( i to rano) rusza start Adventure Trophy.
> A jest to zaledwie 4 dni po Harpaganie. Takich dwóch prób na
> pewno nikt nie przeżyje, a przecież dotychczas wiele osób
> startowało w obydwu imprezach. Może dać im i rowerzystom szansę
> pogodzić wszystkie imprezy. A dlaczego Harpagan nie mógłby się
> odbyć w swięta? Przecież potencjalni uczestnicy rajdów to na
> pewno nie domownicy, czekający cały rok , aby w tym dniu
> objadać się w domu jajami. Jeżeli nie w świeta, to może tydzień
> wcześniej. Zbieżność z mistrzostwami Polski PZBnO to nie
> problem, bo tamto środowisko to mięczaki i na Harpagana i tak
> nikt nie przyjedzie ( po 30 latach bno znam ich)

Tydzień przed świętami rozgrywana jest runda Pucharu Polski w Marszach na Orientację we Lwówku Śląskim.
Spójrzcie, jak różni są ludzie i ich reakcja na poprawianie. Jedni się obrażają, a drudzy dziękują.
Nigdy nikt sie nie obrazi za kulturalne i grzeczne poprawienie bledu (takie jak teraz uczyniłes) ale za hamskie poprawianie w kturym ukazujesz jedynie ochote dowalenia komuś mozna zaragowac tylko w jeden sposob!!!!
flimonek napisał(a):

> Nigdy nikt sie nie obrazi za kulturalne i grzeczne poprawienie
> bledu (takie jak teraz uczyniłes) ale za hamskie poprawianie w
> kturym ukazujesz jedynie ochote dowalenia komuś mozna zaragowac
> tylko w jeden sposob!!!!

I znowu moje sumienie nakazało mi interweniować. Słowo chamskie piszemy przez "ch", który natomiast przez "ó", no i zraegować, a nie zaragować, ale to już chyba przypadkowa pomyłka. Przepraszam wszystkich za moje poprawki, ale sumienie nakazuje mi dbać o Was. Ciebie Filimonku szczególnie proszę, nie gniewaj się! RObię to dla Twojego dobra, może akurat będziesz chciał napisać "który" na maturze. Jeszcze raz wszytskich przepraszam i pozdro dla wszystkich. Aha, mnie też poprawiajcie, jak będą błędy.

pozdro

crow
PGR to oczywiście Pomorska Grupa Rowerowa, a Państwowe Gospodarstwa Rolne próbują jedynie nieudolnie poszywać się pod tą znamienitą nazwę (jak dotąd żadne Państwowe Gospodarstwo Rolne nie startowało skutecznie na Harpaganie).