Widok
PGR-owiec napisał(a):
> PGR to oczywiście Pomorska Grupa Rowerowa, a Państwowe
> Gospodarstwa Rolne próbują jedynie nieudolnie poszywać się pod
> tą znamienitą nazwę (jak dotąd żadne Państwowe Gospodarstwo
> Rolne nie startowało skutecznie na Harpaganie).
hyhy, a juz myślałem, że Pozytywna Grupa Reggae:-)
> PGR to oczywiście Pomorska Grupa Rowerowa, a Państwowe
> Gospodarstwa Rolne próbują jedynie nieudolnie poszywać się pod
> tą znamienitą nazwę (jak dotąd żadne Państwowe Gospodarstwo
> Rolne nie startowało skutecznie na Harpaganie).
hyhy, a juz myślałem, że Pozytywna Grupa Reggae:-)
Crow, co my byśmy bez Ciebie zrobili?? Poprawiasz błędy ortograficzne, ganiasz na Harpaganie z jakimiś papierami, podtrzymujesz młodych na duchu i robisz banerki!!! Normalnie omnibus:P Jak jesteś taki dobry, to załatw nam jeszcze brzydką pogodę i trudny teren, żebyśmy mogli ubabrać się w błocie po pas i nigdy tego nie zapomnieć:D
baaardzo serdecznie pozdrawiam.
baaardzo serdecznie pozdrawiam.
Witam,
"Rozmawialem z organizatorami impry w Bydgoszczy i... razem bolejemy nad tym "niezgraniem". Napewno w przyszłości coś takiego się nie zdarzy."
O ile pamiętam były próby porozumienia się z organizatorami z Bydgoszczy, chcieli oni aby termin Harpagana został przesunięty. Ponieważ impreza z Bydgoszczy jest młodsza od Harpagana postanowiliśmy pozostać przy swoich ustaleniach z pierwszego Harpagana
"Co do jakości imprezy... hmmm...bedzie lepiej i to znacznie. Gwarantem tego beda nazwiska najwyższych władz państwowych, władz wojewodztwa i regionu, ktore nieglugo pojawia sie na stronie, a ktore pomagaja nam w organizacji."
Niestety gwarantem jakości Harpagana nie bedą wielkie nazwiska, władze itp, ponieważ to nie oni prowadzą pracę "organiczną" nad przygotowaniem Harpagana ( oni mają tylko tzw WIZJE).
Gwarancją jakości każdej imprezy będą ludzie oddani całym sercem Harpaganowi oraz pieniądze!!!!!!!!!!!!
" Proste - nigdy więcej błazenady."
Być może czego serdecznie życzę.
"Ponadto (szczególy ok 10 lutego) gwarantem jakości HARPAGANA 25 będą nowinki techniczne m.in. SPORTIDENT, które będą posiadali rowerzyści na tej edycji."
Ciekawe !!!!!!!
Serdecznie pozdrawiam
Organizator Harpaganów od 8 do 22
Andrzej Czerwicki
"Rozmawialem z organizatorami impry w Bydgoszczy i... razem bolejemy nad tym "niezgraniem". Napewno w przyszłości coś takiego się nie zdarzy."
O ile pamiętam były próby porozumienia się z organizatorami z Bydgoszczy, chcieli oni aby termin Harpagana został przesunięty. Ponieważ impreza z Bydgoszczy jest młodsza od Harpagana postanowiliśmy pozostać przy swoich ustaleniach z pierwszego Harpagana
"Co do jakości imprezy... hmmm...bedzie lepiej i to znacznie. Gwarantem tego beda nazwiska najwyższych władz państwowych, władz wojewodztwa i regionu, ktore nieglugo pojawia sie na stronie, a ktore pomagaja nam w organizacji."
Niestety gwarantem jakości Harpagana nie bedą wielkie nazwiska, władze itp, ponieważ to nie oni prowadzą pracę "organiczną" nad przygotowaniem Harpagana ( oni mają tylko tzw WIZJE).
Gwarancją jakości każdej imprezy będą ludzie oddani całym sercem Harpaganowi oraz pieniądze!!!!!!!!!!!!
" Proste - nigdy więcej błazenady."
Być może czego serdecznie życzę.
"Ponadto (szczególy ok 10 lutego) gwarantem jakości HARPAGANA 25 będą nowinki techniczne m.in. SPORTIDENT, które będą posiadali rowerzyści na tej edycji."
Ciekawe !!!!!!!
Serdecznie pozdrawiam
Organizator Harpaganów od 8 do 22
Andrzej Czerwicki
flimonek napisał(a):
> Nigdy nikt sie nie obrazi za kulturalne i grzeczne poprawienie
> bledu (takie jak teraz uczyniłes) ale za hamskie poprawianie w
> kturym ukazujesz jedynie ochote dowalenia komuś mozna zaragowac
> tylko w jeden sposob!!!!
I znowu moje sumienie nakazało mi interweniować. Słowo chamskie piszemy przez "ch", który natomiast przez "ó", no i zraegować, a nie zaragować, ale to już chyba przypadkowa pomyłka. Przepraszam wszystkich za moje poprawki, ale sumienie nakazuje mi dbać o Was. Ciebie Filimonku szczególnie proszę, nie gniewaj się! RObię to dla Twojego dobra, może akurat będziesz chciał napisać "który" na maturze. Jeszcze raz wszytskich przepraszam i pozdro dla wszystkich. Aha, mnie też poprawiajcie, jak będą błędy.
pozdro
crow
> Nigdy nikt sie nie obrazi za kulturalne i grzeczne poprawienie
> bledu (takie jak teraz uczyniłes) ale za hamskie poprawianie w
> kturym ukazujesz jedynie ochote dowalenia komuś mozna zaragowac
> tylko w jeden sposob!!!!
I znowu moje sumienie nakazało mi interweniować. Słowo chamskie piszemy przez "ch", który natomiast przez "ó", no i zraegować, a nie zaragować, ale to już chyba przypadkowa pomyłka. Przepraszam wszystkich za moje poprawki, ale sumienie nakazuje mi dbać o Was. Ciebie Filimonku szczególnie proszę, nie gniewaj się! RObię to dla Twojego dobra, może akurat będziesz chciał napisać "który" na maturze. Jeszcze raz wszytskich przepraszam i pozdro dla wszystkich. Aha, mnie też poprawiajcie, jak będą błędy.
pozdro
crow
rowerzysta napisał(a):
> Piesi Harapaganowcy mogliby powiedzieć, że maraton w Bydgoszczy
> koliduje jedynie rowerzystom, wiec dla nich termin jest OK. Ale
> pamiętajmy,że 1 maja ( i to rano) rusza start Adventure Trophy.
> A jest to zaledwie 4 dni po Harpaganie. Takich dwóch prób na
> pewno nikt nie przeżyje, a przecież dotychczas wiele osób
> startowało w obydwu imprezach. Może dać im i rowerzystom szansę
> pogodzić wszystkie imprezy. A dlaczego Harpagan nie mógłby się
> odbyć w swięta? Przecież potencjalni uczestnicy rajdów to na
> pewno nie domownicy, czekający cały rok , aby w tym dniu
> objadać się w domu jajami. Jeżeli nie w świeta, to może tydzień
> wcześniej. Zbieżność z mistrzostwami Polski PZBnO to nie
> problem, bo tamto środowisko to mięczaki i na Harpagana i tak
> nikt nie przyjedzie ( po 30 latach bno znam ich)
Tydzień przed świętami rozgrywana jest runda Pucharu Polski w Marszach na Orientację we Lwówku Śląskim.
> Piesi Harapaganowcy mogliby powiedzieć, że maraton w Bydgoszczy
> koliduje jedynie rowerzystom, wiec dla nich termin jest OK. Ale
> pamiętajmy,że 1 maja ( i to rano) rusza start Adventure Trophy.
> A jest to zaledwie 4 dni po Harpaganie. Takich dwóch prób na
> pewno nikt nie przeżyje, a przecież dotychczas wiele osób
> startowało w obydwu imprezach. Może dać im i rowerzystom szansę
> pogodzić wszystkie imprezy. A dlaczego Harpagan nie mógłby się
> odbyć w swięta? Przecież potencjalni uczestnicy rajdów to na
> pewno nie domownicy, czekający cały rok , aby w tym dniu
> objadać się w domu jajami. Jeżeli nie w świeta, to może tydzień
> wcześniej. Zbieżność z mistrzostwami Polski PZBnO to nie
> problem, bo tamto środowisko to mięczaki i na Harpagana i tak
> nikt nie przyjedzie ( po 30 latach bno znam ich)
Tydzień przed świętami rozgrywana jest runda Pucharu Polski w Marszach na Orientację we Lwówku Śląskim.
WiechoR napisał(a):
>
> wszelkie informacje będą na stronie www.orzelbielki.pl
>
Mówili już o mnie Mądrala, Przyszły Prezydent i Przemądrzały Gnojek, ja jednak raz kolejny kogoś poprawię, żeby inni nie mieli problemów;-). Tak więc prawidłowy adres Strony Orła Bielika, to www.orzelbielik.pl .
Przepraszam WiechoR, że tak w Twoją Imprezę się wtrącam, ale nie oparłem się pokusie poprawienia błędu:D.
pozdrawiam
crow
>
> wszelkie informacje będą na stronie www.orzelbielki.pl
>
Mówili już o mnie Mądrala, Przyszły Prezydent i Przemądrzały Gnojek, ja jednak raz kolejny kogoś poprawię, żeby inni nie mieli problemów;-). Tak więc prawidłowy adres Strony Orła Bielika, to www.orzelbielik.pl .
Przepraszam WiechoR, że tak w Twoją Imprezę się wtrącam, ale nie oparłem się pokusie poprawienia błędu:D.
pozdrawiam
crow
Prowadzę rozmowy z Klubami rowerowymi w Niemczech na temat organizacji maratonu. Decyzje zapadną 18.02.2003, wszelkie informacje będą na stronie www.orzelbielki.pl Zmieniamy w tym tygodniu wygląd strony na potrzeby tegorocznych imprez Rajdu Bielika i maratonu. Myslę, że w sobotę 08.02.2003 wstępny regulamin maratonu będzie na tej stronie.
Piesi Harapaganowcy mogliby powiedzieć, że maraton w Bydgoszczy koliduje jedynie rowerzystom, wiec dla nich termin jest OK. Ale pamiętajmy,że 1 maja ( i to rano) rusza start Adventure Trophy. A jest to zaledwie 4 dni po Harpaganie. Takich dwóch prób na pewno nikt nie przeżyje, a przecież dotychczas wiele osób startowało w obydwu imprezach. Może dać im i rowerzystom szansę pogodzić wszystkie imprezy. A dlaczego Harpagan nie mógłby się odbyć w swięta? Przecież potencjalni uczestnicy rajdów to na pewno nie domownicy, czekający cały rok , aby w tym dniu objadać się w domu jajami. Jeżeli nie w świeta, to może tydzień wcześniej. Zbieżność z mistrzostwami Polski PZBnO to nie problem, bo tamto środowisko to mięczaki i na Harpagana i tak nikt nie przyjedzie ( po 30 latach bno znam ich)
Rzeczywiście data jest fatalna a tłumaczenie organizatorów niejasne. Organizuję super maraton rowerowy 510 km w 30 godz. Pierwszy termin był wyznaczony na 31 maja 2003, taki termin podałem do kalendarza imprez PTTK. Niestety, ale później dowiedziałem się, że w tym samym czasie jest inny maraton rowerowy organizowany przez Romka Trzmielewskiego (bez kokieterii jest to najlepszy specjalista od organizacji tego typu imprez) z Krakowa i bez namysłu przesunąłem termin mojej imprezy na 07 czerwca 2003. Nie ma, co się zastanawiać, jest jeszcze czas na zmianę terminu Harpagana. Osobiście jako "bardzo gorący" krytyk tego, co był w Pucku wybieram Harpagana, ale gdyby udało się zmienić termin to byłbym na obu imprezach.