Widok

Fiat 126p

To auto "zmotoryzowało" Polskę. Nie spełniający obecnie podstawowych standardów bezpieczeństwa (o komforcie nie wspominając), jednak wciąż obecny na drogach i umożliwiający wielu kierowcom realizację marzenia o posiadaniu "czterech kółek". Tani w eksploatacji, o dokładnie znanych wadach, nadający się zarówno do codziennego użytku jak i amatorskiego sportu motorowego. Po prostu ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ani maluch ani golf:)

Hasło MALUCH to w naszym kraju słowo - historia. Czytam tak te wszystkie komentarze i zarówno nie zgadzam się z tymi na plus na kaszlaka i te na minus na naszego boba. Bo prawda jest taka,że to nie jest dobry samochód,awaryjny,co tu dużo mówić paliwożerny i mało praktyczny. Ale z drugiej strony zapewne ok.75% z nas zaczynało od tego modelu jako początkujący kierowcy, bo nie wymaga on wielkiego nakładu pieniędzy na zakup i eksploatację. Ja sam miałem maluszka i zrobiłem nim 40.000km przez niecały rok. Miałem napewno ok.50 awarii,ale to był już wtedy 13 letni szkrab. Popatrzcie (wy anty-maluchowcy) na polskie drogi: stare golfy, kadety,passaty,nawet już astry, vectry, jak one wyglądają. pognite, pordzewiałe,przebiegi po 300.000 i kosztują kilka tysięcy złotych...to są dobre samochody??

10l na 100km

Sonda Landa??Co to jest i gdzie to sie znajduje??Mam podobny problem jak kolega wyzej!!Pali ok. 10l na 100km!!Bak jest caly!!

Maluch to motorower z dachem niebezpieczny ciasny i awaryjny:) ale wlasnie to auto zmotoryzowalo polaków. Na poczatek dobre

pszczoła

Mój maluszek jest żółty i też w niego sporo włożyłem,ale sie sprawuje super,inni mi mówili że nie ma sensu wkładać w malucha ale to jest chyba sympatia,nasz mały polski fiat,ja dałem mu spojlery,szersze felgi,obniżyłem i podrasowałem silnik,i moim zdaniem wyglądem niektóre BMW sie chowają,maluch to maluch,co polskie to dobre...

KILKA DOBRYCH RAD DLA POSIADACZA "SEZAMKA"

SIEMANKO
JEżELI MAS2908Z PROBLEMY ZE SWOIM MALCEM 126 PISZ DO MNIE NA SKRZYNKE ALBO NA GG.
CHęTNIE SłUżE RADą.
MIAłEM JUSH 2 GIBONY I WIEM CO TO ZNACZCZY SAMEMY GO ROBIć NIE MAJąC O TYM POJęCIA GDYż TEZ OD TEGO ZACZYNAłEM .
PODPOWIEM JAK ZROBIć FAJNIE I TANIO WASZEGO SEZAMKA.POWIEM WAM JAK GO W TANI I PROSTY SPOSOB WYCISZYć,POPRAWIć OSIąGI BEZ żADNYCH WIEJSKICH TUNINGóW :-)
PISZCIE gg 2908697

SIEMANKO
JEżELI MAS2908Z PROBLEMY ZE SWOIM MALCEM 126 PISZ DO MNIE NA SKRZYNKE ALBO NA GG.
CHęTNIE SłUżE RADą.
MIAłEM JUSH 2 GIBONY I WIEM CO TO ZNACZCZY SAMEMY GO ROBIć NIE MAJąC O TYM POJęCIA GDYż TEZ OD TEGO ZACZYNAłEM .
PODPOWIEM JAK ZROBIć FAJNIE I TANIO WASZEGO SEZAMKA.POWIEM WAM JAK GO W TANI I PROSTY SPOSOB WYCISZYć,POPRAWIć OSIąGI BEZ żADNYCH WIEJSKICH TUNINGóW :-)
PISZCIE gg 2908697

SIEMANKO
CHęTNIE SłUżE RADą.
PISZCIE gg 2908697

FIAT 126p

Z tą predkością maksymalną to zwykła ściema. Ja swoim maluchem jechałem 120 i to nie z żadnej górki - na zwykłej prostej. Poza tym zgadzam się z przedmówcami, że jest to fajny samochód i bezawaryjny.

To jest samochód, który prowadzi się jak żaden inny. Trzeba poczuć tą przyjemność z jazdy. Ja miałem kiedys takiego i wszystkie naprawy były tylko i wyłącznie z mojej winy. Nie miałem czasu zadbać o niego. Nie ma to jak pokonać trasę 180km bez przystanków sześćdziesiątką we dwójkę

Czy jest w Gdańsku osoba która ma zainteresowania w grzebaniu w silnikach maluchów i innych starych samochodów. Bawi się w rajdy itp.

wspomaganie

fajne autko ale czy sa takie ze wpomaganiem kierownicy?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

fiat jaro

ten malemki tez duzo moze czasem lepiej czasem gorzej ale jest jedno pewne ziemniaki przewiezie pierwsze polskie dresy tez woził ;) tyle pokolen wychował a nawet w 7 osob był jak warjat . a tak wogóle to pewnie wielu by jeszcze jezdziło fiatem tylko sobie obcy zachodni złom przywiezli:)

Kult auto

W swojej karjeże miałem 3 maluszki 88,90,96r były to super auta w każdym było coś noego :) ale ogólnie mechanike kaszlaka mam opanowaną do perfekcji !! W trasie żaden mie nie zawiódł zawsze na podwórku :) ogólnie spalanie w trasie 4,8 a ogólnie 6,0 a 10 to pali po splanowanej głowicy, szlifowanych dolotach, i skruconym korbowodzie !!!! Zrobiłem każdym po prawie 100tyś km. i ogólnire wszystkie stoją na szrocie. Teraz mam BMW e36 z 96 i same problemy cały czs u mechanika a koszty!!!!! Szfagier jeżdi 126el 98 i jak ostatnio wsiadłem to mnie nostalgia wźeła i teraz szukam znowu kaszlaka. Po prost KULT AUTO. Polecam wszystkim początkującym kierowcom nie kupujcie zachodniego złomu!!!!!! Pozdro.

Kasienka

weszlam tu bo nie wiem ile miesci sie w baku takiego oto maluszka;]kupilam sobiie owego tydzien temu jestem szczesliwa bo nie mam za duzych wymagan jedyne co mnie wlasnie nurtuje i probuje oblczyc ile wlasciwie takowy pali a wiec jesli wiecie jaka pojemnosc baku ma elegant z 97 to blagam napiszcie mi moj gg 8459568z gory b dziekuje i licze na Wasza pomoc;]

maluch ma kretynie szczęki a nie klocki guwno wiesz okaszlu więc niepisz bzdur
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

syf

sam jesteś syf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Samochodorower???

Witam, mam 20 lat i jestem użytkownikiem fiata 126p już drugi rok. Maluch jest z rocznika 1991, blachy zaczynają lekko rdzewieć (kupie spray i podkład i po sprawie) ale silnik pracuje super, odpala za pierwszym razem w zime tez nie mam wiekszych problemów.. Ja niestety zdo końca nie mogę się dobrze wypowiedzieć o tym samochodzie ponieważ od samego początku miesiąc w miesiąc coś sie psuło, a to linka gazu sie zacinała, musiałem wymienić linkę prędkościomierza, kostkę stacyjki, mechanizm wycieraczek, światła na halogeny bo miałem wrażenie że palą się świeczki podczas jazdy, tłumik,, bębny hamulcowe, zabieraki, czujnik cofania, i nawet jeszcze czasami na ssaniu przy wrzucaniu pierwszego biegu potrafi zarzęzić... Uważam, jak większość moich przedmówców, że jest to dobry samochód na sam początek przygody z motoryzacją i szczególnie po mieście. Nie pali aż tak dużo, części są tanie, zwrotny, wszędzie się wmieszcze, ale niestety wolny, mało dynamiczny, ale czego chcieć od 24KM?!?!? Gorzej jest już jest poza obszarem zabudowanym, szczególnie autostrady, te podmuchy przy wyprzedzaniu przez tiry, i mijaniu się, słeba hamulce, jak się jedzie nim dalej np 200-300km to dobrze zrobić sobie odpoczynek to ulga dla silnika szczególnie w upały, ale to już strata czasu.... Będę dobrze wspominać te auto i napewno będę mieć do niego jakiś sentyment, ale zdecydowanie sprawdza się w mieście lub na bardzo bliskie odległości. Za rok planuje go zmienić. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tych niezwykłych autek!!

maluszek

jest naj ... tańszy, najbardziej zawodny, nazimniejszy w zimie i za to go kochają jego właściciele a wy co macie zachodnie fury żałujcie

do oviraptor

To, że Ci trawa rosła świadczy tylko o Tobie...
Brudasom i menelom nie dbającym o auto nic nie pomoże przesiadka na inne. Mam malucha, dostałem go niedawno w prezencie. Jeździłem wieloma samochodami, ten maluch jest jednak moim pierwszym własnym autkiem. Zgadzam się z wieloma opiniami: że to szajs, mały, wolny, niebezpieczny. To oczywiste. Ale to idealne kółka dla studenta, bo tanie i jeżdżą. Ceny i dostępność części nie mają sobie równych w konfrontacji z jakimkolwiek innym pojazdem. Dla tych, którym się psuje i gnije, dobra rada: o auto trzeba dbać, od czasu do czasu myć, wymieniać odpowiednie podzespoły, konserwować. Wstydziłbym się przyznawać (tak, jak Pani "oviraptor") , że tyle rzeczy się psuje, rosną jakieś paskudztwa itd, bo to świadczy tylko i wyłącznie o właścicielu, i o tym, że w domu ma pewnie tak samo. Swoją drogą, ciekaw jestem jak wyglądałby maluch, będący własnością stereotypowego Niemca ( dbającego o swoje rzeczy, szanującego je).

do oviraptor

To, że Ci trawa rosła świadczy tylko o Tobie...
Brudasom i menelom nie dbającym o auto nic nie pomoże przesiadka na inne. Mam malucha, dostałem go niedawno w prezencie. Jeździłem wieloma samochodami, ten maluch jest jednak moim pierwszym własnym autkiem. Zgadzam się z wieloma opiniami: że to szajs, mały, wolny, niebezpieczny. To oczywiste. Ale to idealne kółka dla studenta, bo tanie i jeżdżą. Ceny i dostępność części nie mają sobie równych w konfrontacji z jakimkolwiek innym pojazdem. Dla tych, którym się psuje i gnije, dobra rada: o auto trzeba dbać, od czasu do czasu myć, wymieniać odpowiednie podzespoły, konserwować. Wstydziłbym się przyznawać (tak, jak Pani "oviraptor") , że tyle rzeczy się psuje, rosną jakieś paskudztwa itd, bo to świadczy tylko i wyłącznie o właścicielu, i o tym, że w domu ma pewnie tak samo. Swoją drogą, ciekaw jestem jak wyglądałby maluch, będący własnością stereotypowego Niemca ( dbającego o swoje rzeczy, szanującego je).