Widok

Fiat 126p

To auto "zmotoryzowało" Polskę. Nie spełniający obecnie podstawowych standardów bezpieczeństwa (o komforcie nie wspominając), jednak wciąż obecny na drogach i umożliwiający wielu kierowcom realizację marzenia o posiadaniu "czterech kółek". Tani w eksploatacji, o dokładnie znanych wadach, nadający się zarówno do codziennego użytku jak i amatorskiego sportu motorowego. Po prostu ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestes po prostu psychicznie chory i pewnie jeździsz najbardziej wiesniackimi samochodami na swiecie czyli faszystowozami.One pewnie podniecają cie jak male dziecko klocki Lego.

Ortografia.

szkodażeniekupiliśmy liencji na fiata 127 lub 128 wogóle tokupowaliśmy od FIATA kiepskieauta zamiast nowoczesnego fiata 125 kupiliśmy niby 125 , ale z innnym wnętrzem przestarzałym silnikiem od fiata 1300 orginalny 125 był super zobaczciesobiewnecie miał ponad sto KM

miałem kiedyś 1226p wmieściepalił ponad 6l. jak natak mały samochód to bardzodcamażeniem POLAKA , aledostępna tylko raczej w PEWEXIE

etedy gdy kupowanolicencję na 126 FIAT robił super atotko fiata 127 i chybajuż pierwszą generację PANDY chybaktoś z POLSKICspeców ,którzypodpisywali umowę licen cyjną dostał od FIATA niezłą łaówkę,żebyśmy kupili licencję na takiegówno

maluch jest najlepszym szmochodem

pitol się

kup sobie słownik

Komfort jest rzeczą względną

Maluchami przejechałem z 200 000 km, ale w mieście kiedy jazda trwa 10 min. a parkować można prawie wszędzie to lepszego nie widziałem - po zatym jest piękny. Przynajmniej dla malych dzieci w zachodnich krajach. Na koniec tego zużycia to zaprojektowałem i opatentowałem (w USA) rozwiązanie, które w maluszku zmniejsza to zużycie do 3l/100km przy 80 km/h.
Zobaczcie na YT 2a2c engine Pozdrawiam

do Najgorszy samochod na swiecie.

ale to nie jest "polski fiat" bo to jest włoski samochód.

9/10 l

tyle to pali przez te wielkie kapcie a po 2 to masz skończony silnik miąłem raz takiego mieliśmy w domu 1 od nowośći to w 5 sie mieścił a ojjciec kupił sobie drugiego za grosze to sie okazało że pali ponad 7l benzyny i żre olej pozdr Bo Porshe od Malucha gorsze :D takie małe polskie BMW

jak ktoś umie jezdzić to 5.5 l./100km spali to ty piszesz bzdury.Ja może sobie kupię,bo do zabawy się nadaję

masz rację

Też mam malca z 1999r. i nie ma lepszego auta nisz to!

Tylko maluch!

Mam maluch rok czasu i się w nim po prostu zakochałem!!!:) :D

MALUSZEK

Mieszkam w górach maluszek jest trzecim autem w domu nie ma autka lepszego na grzyby.Jest to najtańsza terenówka malczyk to 98 rok mam bo 3 lata zrobiłem 15 tys tylko po lesie praktycznie nie widział asfaltu w tym czasie wymieniłem tłumik , poduszki pod skrzynią oraz hamulce . Jezdzi na codzień po lesie (taka praca) , szlakach turystycznych i halach. Całe podwozie jest pogięte łącznie z bakiem , ale się trzyma kupy pali tyle ile wleje ale napewno mniej niż witara. Zimą jak wjade w zaspę to właczam ssanie wsteczny kółka sie kręcą ja otwiedam drzwi biorę go na ramie i razem wyjeżdzamy. Katuje go cały czas wcale mi na nim nie zależy i ta się trzyma poobijany ale zasuwa. A jeszcze mi się przypomniało odkąd go mam nie wymieniłem żadnego filtra ani oleju.
Tyle w temacie znajdzcie drugi taki samochód co by tyle wytrzymał. Pozdrawiam!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

COooo??

E wsiochu nie ponizaj najlepszego auta na swiecie... jest boski... tyl naped... lekki bardzo latwy do przerobki a chyba do tego on sluzy aby cieszyc kierowce ,,jazda'' nie koniecznie komfortwowa... pojezdzij moim malczem 37 km wyciagnietych z tego samego silnika jak seryjny 650ccm a i co do awaryjnosci mnie nigdy nie zawiodl i nikogo z moich znajomych... na pierwszy samochod na kat. b1 i nie tylko najlepsza zabawka jaka istnieje i w dodatku za grosze a co do bezpieczenstwa uwazasz ze skuter bardziej bezpieczny?? Wal sie na R yj... a co do spalania moj pali ponad 15l na 100km...:p przez tuning
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

K

sUPER Auto

dodaję

ocenę samochodu

Mimo wszystko to nie samochód

W latach 80-tych miałem, potem zmieniłem na większe. Do dziś mam widok 4 dorosłych osób zamkniętych w metalowej puszce, zaparowane szyby i to coś toczyło się po zasnieżonej drodze. Brrrr. Nie mam klaustrofobii, ale nie wsiadłem już do żadnego "malucha"po jego sprzedaniu. Ogólnie: bardzo nieekonomiczny, niebezpieczny samochód, ciasny, hałasujący, rdza żarła co się dało - nadkola, progi, wahacze itd. po kolei
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

!spalanie!

Otóż moi drodzy Maluch bez żadnych przeróbek mechanicznych na seryjnych malutkich felach R12 przy ekonomicznej jeździe bez problemu mieści się w spalaniu 5,5-6,0 litrów ale jeśli już założy się mu większe koło R13 spalanie gwałtownie wzrośnie do 8,0-9,0litrów co jest przyczyną większego oporu toczenia, a jeszcze jeśli byśmy wzięli malucha ze zrobionym tuningiem mechanicznym+fela R13, weźmy pod uwagę odchudzonego z wszelkich niepotrzebnych rzeczy wewnątrz to taki maluch spali 11,0-13,0 litrów (silnik41KM) - wiem bo bo każdy z tych etapów przeszedłem i to na niejednym maluchu