Widok

Fiat Palio Weekend

Produkcję Palio uruchomiono rok wcześniej niż bliźniaczego modelu Siena, czyli w 1996 roku w zakładach Betim w Brazylii. Auto zostało zaprojektowane przez Centrum Stylistyczne Fiata oraz studio IDEA w Turynie.Rozwiązania techniczne oraz poziom bezpieczeństwa auta dostosowane są do standardów europejskich. Bezpieczeństwo bierne zapewniają m.in. wzmocnienia boczne, sztywne nadwozie, a czynne: ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

FIAT PALIO WEEKEND

W SWOJEJ KLESIE JEST CAŁKOWICIE DOBRYM AUTEM TRZYMAJĄCYM SIĘ DOBRZE NAWIERZCHNI,MA W MIARĘ POJEMNY BAGAŻNIK I WYSTARCZAJĄCO MOCNY SILNIK O POJEMNOŚCI 1.2.MINUSEM JEST WYGÓROWANA CENA I SKROMNE WYPOSAŻENIE(STANDARTOWE)OGÓLNA OCENA-DOBRA. FRANEK ZIENTARA-KARTUZY.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój sąsiad spod piątki posówa żonę w takim, jestem zdania że nie trzyma się jednak żwiru, jest plus- zachodzi na zakrętach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Witam wszystkich fanów motoryzacji ! ! !

Mam fiata p. w. 1,2 hl jest to auto dosyć dobre lecz są niewielkie usterki . Szukam książki naprawa fiata palio weekend lecznie moge jej nigdzie dostać jeśli ktoś ma dostęp i może wie jaka firma produkuje takie książki proszę o adres kontaktowy z tą firmą . Kontakt zemną kw120@interia.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PALIO

FIAT PALIO JEST BARDZO DOBRYM SAMOCHODEM PO TYM CO JA Z NIM WYPRAWIAŁEM TO DZIW ŻE JESZCZE JEŻDZI
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fiat Palio 1,6 16V

dobry, lecz trochę dużo pali. Mama go dopiro tydzień czsu, ale jest OK !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Palio Weekend HL

to ma może 1.0 i 75KM ale nieżle ciśnie dupa załadowana aż sie "ciągnie po asfalcie" ale wyciągnął 195 km/h ten samochód jak na swoją klase to jest nawet w charakterystyce sport.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

PALIO TRZEBA POLUBIĆ

Jestem w posiadaniu Palio 1,4 z LPG i oprócz tego że w trasie prawie nigdy mnie nie zawiódł to niestety uważam ,że jest paliwożercą, i niestety ma trochę minusów ,a przejechałem nim już 130 tys.km.Moje osiągnięcia to 3-ci wymieniony alternator,3-ci raz nowe wahacze,nowe sprężyny w tylnym zawieszeniu.Ale też go udoskonaliłem - szyberdach rozsuwany,LPG,centr. zam. a teraz mam tylko problem z hamulcami-ciągle zapowietrzają mi się - myślę ,że to sprawa pompy? Ot. tyle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

palio nie jest dedykowane dla młodej osoby

mam palio 1.4 benzyna w kombi nabyłem je zamieniając golfa3 na fiata to był moj najwiekszy błąd w moim życiu myślałem że 1.4 będzie mniej palił od 1.8 a on pali 2 razy więcej niż 1.8 ja nie wiem jak te palio przetrwało na rynku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.6 (103 KM)

Jest zrywny, ale pomimo dosyć twardego zawieszenia ugina się na zakrętach jak dostawczak. Jeżdżę nim półtora roku - prawie wyłącznie w mieście więc wiem ile pali: średnio 12l/100 km. Na trasie jest różnie - jak jedziesz długą trasę cały czas 80km/h i nie wyprzedzasz to pali 5,5l, ale jak ciągle wyprzedzasz na zatłoczonej drodze i czasami prędkości powyżej 120km/h to spali nawet 10l.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

DEMON SZYBKOSCI

MAM PALIO 1.4 Z DOŁOŻONĄ TURBOSPRĘŻARKĄ ,ZMIENIONYM CHIPEM I POWYMIENIENUMI TAKIMI PIERDOŁAMI JAK ŚWIECE CZY FILTR POWIETRZA TEN SAMOCHÓD STAŁ SIĘ DZIĘKI TEMU DEMONEM Z 75KM MOC WZROSŁA DO 140 KM !!!! TO ZASŁUGA GŁÓWNIE TURBOSPRĘŻARKI. NAJFAJNIEJSZE W TYM SAMOCHODZIE JEST TO ŻE STOISZ NA SKRZYŻOWANIU KOLEŚ PODJEŻDZA KOŁO CIEBIE JAKIMŚ DURZO DROŻSZYM AUTKIEM NP ALFĄ , OKTAWIĄ Z 1.6 CZY GOLFEM ( MYLI ŻE ZARAZ PIERWSZY RUSZY OD CIEBIE HA HA A TU ZOONK :-) ) PRZY TAKIEJ MOCY WSZYSCY ZOSTAJĄ STYŁU A JAK UZBIERAM JESZCZE KASY TO SOBIE KUPIE ZESTAW NOS ( 2300ZŁ) I WTEDY KOLEŻANKA CO AM PORSHE BOXTERA BĘDZIE ZOSTAWAĆ Z TYŁU HAHAAHA (BOJE SIĘ ŻE SILNIK BĘDZIE TAK PRZECIĄŻONY Z TYM NOSEM JUŻ ŻE MI ZDECHNIE SZYBKO ( ALE CO TAM RAZ SIĘ ŻYJE ) JUEDNAK NIE MA TO JAK KOLEŚ Z LSKĄ OBOK NA SIEDZENIU W BMW MYŚLI ŻE JEDZIESZ GÓWNEM WOLNYM A TU NAGLE ON ZOSTAJE Z TYŁU HA HA I WYCHODZI NA FRAJERA PRZY LASCE ŻE SIĘ DAŁ WYPRZEDZIĆ PALIO 1.4 HAHAHHAHA JA TO KOCHAM

wypowiedź zmoderowana ( 2011-02-28 12:54:52)

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

ortografia stary

klapa!!!

W sprawie tuningu

swietna sprawa z tym tuningiem!!!Czy moglbys mi napisac ile cie kosztowalo ztuningowanie Palio,ja mam 16,16V i chcialbym tez go troche ztuningowac,napisz mi na e-maila ile kosztuje ta przyjemnosc i czy da sie moje palio tak przerobic!!!
Pozdrawiam

Prosze o rade

Demon Szybkości mam pytanko jaka dałeś turbinkę do swego autka ja mam 1.4 75km i te 140km by się przydało proszę o odpowiedź na meila rammstein98@wp.pl pozdrawiam wszystkich Fiacików

mam fiata

palio weekend 1.4 z 99 r. Niestety 75 kucy to za mało. pozatym jest ... był za wysoki i za miękki. dopiero kiedy wyjąłem wszystko z bagażnika łączne z kołem zapasowym dostał dobrych przyśpieszeń, ale to za mało. Zbyt delikatne zawieszenie udzieliło się na dziurach na zakręcie. Urwałem tylny wahacz. Stwierdziłem że jak już ade do warsztatu to moge coś zmienić. Obniżyłem go o 4 cm i utwardziłem, zmieniłem świece, filtr i układ wydechowy. Teraz nawet jak jest załadowany to 98 KM narazie wystarcza do dynamicznej jazdy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie wady i zalety w palio

mam fiata palio o pojemności 1.2, niby 1.2 to niewiele ale silniczek sprawuje sie całkiem nieźle, do 140km/h leci całkiem żwawo (powyżej 150km/h raczej ciezko go rozpedzic), jednak dopiero po przejechaniu 100 000km ten samochod zaczal mi porzadnie chodzic, śmiga teraz lepiej niż nowy (przynajmniej w moim wypadku), może dobrze go dotarłem?
ogolnie nie mam zastrzezen poza dwoma wadami: po pierwsze światła (jak nie założycie żarówek 90/100W to idzie ludzi porozjeżdżac - jezdzimy wtedy na wyczucie bo przy seryjnie montowanych reflektorach i zarowkach widac tyle co na rowerze z ruskim dynamem), no i hamulce - wystarczy troche mocniej przycisnąć i się od razu koła blokują jak wymieniłem klocki i zmieniłem opony trochę sie to poprawiło ale dalej nie jest zbyt ciekawie, to niestety jest seryjna wada tego fiata

ogólnie powiem ze seryjnie wkładane sa w niego same do d... czesci (nie mam pojecia co oni w niego w tej fabryce wkladaja), dopiero jak troche nim pojezdzimy, nieco rzeczy sie popsuje i kupimy nowe to autko zacznie chodzic tak jak powinno

ale silniczek jest naprawde OK, przy tak małej pojemnosci i dosyc sporych gabarytach naprawde nie mozna mu nic zarzucic, az dziw ze po 100 000 gdy wiekszosc aut zaczyna powoli szwankowac moje palio nabralo checi do zycia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

j.w.

zapomnialem dodac ze te palio to mam na gaz i tak mi smiga a przy tym niewiele pali, 130-140km/h malo kiedy schodzi mi z zegara i chocbym nie wiem jak jechal nie wezmie mi wiecej jak 8,5l gazu tak wiec jezdze za 10zl / 100km chocbym nie wiem co tym samochodem wyprawial;
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka instalacja LPG najlepsza?

Mam pytanie jaką instalacje wybrać do fiata palio 1.2 8V z 2000r. Słyszałem wiele możliwości sekwencja zwykły? Czy opłaca się montować gaz w serwisie? Czy zna ktoś jakąś dobrą firmę w Poznaniu?

Palio 1.2 EL2001

Mam go 4 miesiące zrobiłem 3 tys. narazie w porządku. Jest tylko mały problem, był po lekkiej przewałce i ma wgniecioną misę olejową. Stan oleju jest ponad kreską około 1 cm i nieraz zapali się kontrolka. Czy to może szkozić na silnik ? Będę wdzięczny za rade.

dobre auto rodzinne

1,6 HL na trasie do Chorwacji wziął kolo 6,5l, ale na polskich trasach gorzystych bierze okolo 8. Chyba ze pocisne to i 10. Jak nauczysz sie jezdzic z lekka noga, da sie utrzymywac srednio zuzycie 8 w tym miasto! Przepascisty bagaznik, troche twarde zawieszenie ale w koncu to polciezarowka. Na dlugich trasach nie meczy. Na skrzyzowaniu wszystko zostaje w tyle. Na autostradzie w Slowenii sprobowalem na plaskiej prostej: 185km/h gladko.

Palio 1.2

Jeżdże Palio ponad 3 lata i poza wymianą wahacza przedniego, nic się z nim nie działo. Ostatnio założyłem klocki Ferodo i znacznie poprawiła sie kultura hamowania (ustało dziwne szarpanie przy hamowaniu ze 160km.) Na LPG jeżdże od pół roku i nie mam zastrzeżeń, chociarz ciężko było mu dobrać odpowiednie świece (wybuchy w kolektorze :) ,ale teraz jest ok. Pali 10 litrów na 100km w cyklu mieszanym. ; przy jeździe na maksa (na liczniku 168km)spalił ponad 15 litrów gazu. Chciałbym mu troche dodać mocy i byłbym wdzięczny za propozycje.

rozruch"y"

mam to cudo ze dwa lata. Pali dobrze tylko że zara gaśnie. silnik wchodzi na obroty potem szybko spadają i ciach. Jeżeli go nie przytrzymam gazem to trzeba tak nawet 10razy. Co to może być. Jak ktoś zgadnie to wychwalę na odpuście.

...

To nieszczelność na zaworach, miałem to samo - szarpło mnie 2500 zł.

kolego jesli Ci autko gasnie jak jest zimny to mozesz mies zapchany filter lub masz zle ustawiony gażnik

palio weekend 75 hl 1,2l

jeżdze nim ponad 4 latka (120.000 przejechane)wzasadzie jestem z niego zadowolony na począdku eksploatacji miałem z nim sporo kłopotów (wydmuchana uszczelka pod głowica, skrzynia biegów) można o nim powiedzieć że jest jak wino czym starszy tym lepszy.mówili i pisali że czesto są problemy z alternatorem ,ja się jeszcze jednak z tym nie spodkałem . męczą mnie natomiast drobne lecz niewygodne dolegliwości wycieki płynu chłodzącego (silnik czysty wycieki na zewnątrz) oraz nierówne wolne obroty ( skaczą ,przygasa silnik) i tu prosze o opinie jak poradzic sobie z tymi niedogodnościami z naciskiem na te nierówne obroty bo to jest wyjątkowo denerwujące.auto jest zasilane gazem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

fiat palio sralio

kupa złomu , uroda godna świni na ciężkim kacu , aż wstyd ze włosi styliści najładniejszych samochodów wypuścili taki shit , ani wyglądu ani dynamiki ani w ogóle nic ten samochód w sobie nie ma , zwykła siara ... jeżdziłem takim czym i w wersji siena i palio weekend z silnikami 1.6 16v 1.4 i 1.2 , powiem jedno wielki syf , nawet drzwi nie potrafia sie otworzyc do końca , nie wspomne o usterkach w zasadzie ciągłych ( autya sa w posiadaniu częsciowo mojej rodziny i znajomych ) jedyna zaleta ?? to nie rdzewieja nimo 7 lat , odradzam szczeże !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

kolego mam palio po lesingu z silnikiem 1,2 rok 99
1 raz zmieniałem głowice zaraz po wstawieniu instalacji lpg na używkę zresztą
ma zrobione 437000 km
jestem zadowolony i takich jak ja jest więcej jak chcesz pisać kierowco golfaII to pomyliłeś fora

Zawieszenie

Rozbawiło mnie stwierdzenie że Palio ma twarde zawieszenie: hahahaha, bujda na resorach, taka kanapa, że hej!

CUŻ MOGE POWIEDZIEĆ

MAM PUŁ ROKU TAKIE COŚ Z SILNIKIEM 1.2 NA TRASIE Z KLIMATYZACJA PALI 12 GAZU PRZY OSTREJ JEŻDZIE PRZY 180 ŻONA PODPYTUJE SIE CZY NIE ZA SZYBKO :) WIEC NIE WIEM CZY SZYBCIEJ SIE DA
POW. 170 ZACZYNA DRZEĆ KIEROWNICA ALE TO AUTO RODZINNE A NIE FORMUŁA 1
NA MIASTO MIUD
NARAZIE 10000 NA LICZNIKU PROBLEMOW BRAK ŚWIATŁA SĄ BARDZO DOBRE MOŻE W POPRZEDNIEJ WERSJI BYŁY SŁABE ALE U MNIE BEZ UWAG CZESTO NA TRASIE KTOS MIGA ZEBYM ZGASIL DLUGIE A NIE SA WLACZONE POZATYM JA NIE NARZEKAM JAK NA 1.2 TO BOMBA

zulzulzul

wyreguluj sobie światła to nie będa nikogo raziły albo używaj regulatora do opuszczania snopu światła jak jedziesz obciązony to nikt nie będzie ci mrugał

; ]

gwoli sprostowania - mój egzemplarz ma 5 lat i zachodzi już rdzą. ogólnie wszystko sie w nim sypie, wtryski, świece, akumulator, w serwisie fiata nie potrafili mi normalnie podłączyć radia tak żebym mógł go słuchać [przy wyłączonym silniku, a pozatym pali mi ponad 11 litrów gazu na trasie przy oszczędnej jeździe... ;/
1.6 HL 103KM

jakie instalacje gazowe do 1.2??

mam mozliwosc kupienia takiego 1.2 mocy gdzies 72/75KM i mysle czy kupic i zagazowac,
bo 10 litrów/100 to nie na moje zarobki, choc przebiegi robie tylko ok 15K rocznie, ale zdarzylo mi sie matizem gonić do dubrovnika :)

jakie instalacje gazowe macie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fiat Palio Weekend

Witam mam taki samochód 3mc miał założony Gaz zwykły i mi na skrzyżowaniach gasną więc pojechałem tam gdzie się zajmóją Gazem i nie chcieli mi naprawiać tylko przerobić na nową instalację sekwencyjną zwykłej też nie chcieli zakładać mówili że na zwykłej instalacji też by gasł no i jestem teraz zadowolony w zbiornik mi wejdzie Gazu około 44-46litra i śmiało zrobie 500km przeważnie kończy się gaz po 520km 525km na razie max na zbiorniku miałem 536km ale jeżdze prędkością 80 do 120 przeważnie 100 bo na 80 coć poszarpóje mam jeszcze troche do zrobienia przy samochodzie po poprzednim właścicielu już nażekałem bo troche musiałem w niego włożyć ale jak wszystko porobie po poprzedniku to powinno być dobrze jak byś kupował to zwracaj uwage na uszczelki przy szybach już drógi samochód kupiłem z zniszczonymi uszczelkami przy tym mam zniszczone uszczelki między drzwiami ta uszczelka jest na tylnich drzwiach od środka i niewiem gdzie mam takie kupić i ile wogule przyjdą Jak mogłem pomuc w odpowiedzi to się ciesze Pozdrawiam

mam fajne auto

mam fajne auto! podoba mi sie jazda, nie widze żadnych mankamentów, bo jeśli są to mąż je szybko likwduje.jeżdze srednio od 100- 120 km/na h i taka prędkość mi odpowiada, po wyżej kierownica drzy i już nie jest fajnie. nasz silnik to 1400 i chyba dużo pali ale i tak mąż go tankuje.a co do paki jest pojemna i wygodna ale wozimy kocyk żeby było wygodniej haha.

Fiat Palio

Mam Fiata Palio i mam już go 5 lat jak narazie w aucie miałem tylko problem z alternatorem ale była to wada fabryczna ponieważ były zamocno skręcone szczotki w alternatorze odkąd zrobili mi to w ASO do tej pory żadnych innych usterek przy Palio nie miałem

numery?

Gdzie są nr (silnika i nadwozia) umieszczone w Palio?? proszę o szybką odpowiedź najlepiej e-mail

złom

poprostu fiat to z****ny grat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

SUPER WÓZ

JEŻDŻE NIM 6 LAT 1.2 75 PRZEJECHANE OKOŁO 55.TYS KILOMETRÓW WSZYSTKO OD 1.4 W DÓŁ POŁYKA.jechałem nim 170 kmh i idzie jak burza

zapłon kolejność

Jaka jest kolejność podłączenia świec do aparatu w palio 1.2. A może wiecie co to może byż, że na na 4 wkręconych świecach nie odpala a na 3 tak i to obojętnie jaką świece wkręce. Może mam wersje 3 cylindrową? Wymieniłem kable i nic.

mozesz miec uszkodzona cewke

Plio ?????????????

Ha,ha,ha .Miałem Palio i po 5 latach nie wytrzymałem i jednego dnia zadzwoniłem do handlarzy i je sprzedałem - bo to robiło się coraz wieksze "GÓWNO " 140 TYS. KM. i naprawy mnie kosztowały prawie tyle ile za nie wziąlem po 5 latach .Totalnie niedopracowany model ( lub mój egzemplarz) i paliwożerny strasznie 1.4 silnik z LPG. NIE POLECAM - ŻADNYCH - PALIO I SIENA.

sprzedam palio

mam palio1998 z pelna wersja jakie wychodzily od ponad roku 1.6 16v i jestem bardzo zadowolony ! bo rzeczywiscie pakowne szybkie i ekonomiczne autko :) bo jest zalozony pozadny gaz za prawie 4 tys w 2001r. i 100km kosztuje 16 zl i nie przy jezdzie 80 km
tylko normalnie bez wiekszych oszczednosci
kto ma ochote na kupno sprzedam bo musze za 14000 zl

palio

mam palio 1.2 el 1999r. jak narazie sprawuje się dobrze.z****iscie duzy bagażnik(raz wiozłem 800 kg buraków)i idzie jak burza. pali od 6 do 10.trzeba mu ostro w dupe dawac zeby byl dynamiczny. 176 kmh bez problemu

Mam Palio II Weekend 1.2 16v (2004r.). Bardzo dobry wóz. Jest bezkorencyjny jeśli chodzi o dynamikę i kwestie zawieszenia oraz o stosunek objętości do gabarytów (poj. bagażnika do 1540 litrów). Wykończenie - średnie. Wyciszenie dość dobre. Jest to zupełnie inny samochód niż jego poprzednik. Nowe zawieszenie sprawia, że auto bardzo dobrze zachowuje się na zakrętach. 80-konna jednostka napędowa wystarcza w zupełności przy wyprzedzaniu i pozwala spokojnie osiągnąć prędkość 180 km/h - przy pełnej stabilności! Jeśli chodzi spalanie, to przy umiakowanej jeżdzie w cyklu mieszanym Palio nie spala więcej niż 6,5 litra. Fiat ma bardzo dobre i czułe hamulce z systemem ABS, EBD i ASR. W skali od 1-10 daję temu pojazdowi przynajmniej 9pkt.

Kto ma problemy z głowicą w Palio

Mam Fiata Palio Weekend Eskimo 2003 r. wersja 1,2 z gazem. Przy 40 tys. klękła mi głowica. Szukam innych którzy mieli podobne problemy, aby skorzystać z prawa do rękojmi. Prosze o kontakt

PALIO

MAM PALIO 1.6 MUSILEM GO ZAGAZOWAC BO NIE WYRABIALEN TERAZ MOGE NIM JEZDZIC I JEST DUZA RUZNICA W PLN.

KUPIE ALU FELGI DO PALIO

JESTEM NA KUPNIE ALUSOW DO PALIO 1.6 16V KUPIE W DOBRYM STANIE PROSZE O KONTAKT

nie jest zly

przejechalem nim 120.000km. i nie moge narzekac. nie psuje sie jest "pakowny", przestronny, ale glowna zaleta jest chyba dynamiczny, pelen werwy silnik. nie ma zadnego problemu z wyprzedzaniem, ne jeden raz objezdzalem nim mocnijsze auta.prowadzi sie lekko stabilnie ma dosyc dobry uklad kierowniczy. oglnie jestem bardzo zodowolony.

Golidupa

trakie auta mnie smiesza tandeta plastik niebezpieczeństwo i wstyd nim jechac dzięx ale nie skorzystam lece pa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

PALIOBAD

nie chce takigo paździeżu i tandety jak tym się poruszxać juz wole malucha bo widomo co to jest a to palio stylitom coś nie wyszło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

janek

powiem szczerze dla osłow którzy chcą jechac w puszce od konserw polecam gorąco
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

FIAT PALIO WEEKEND 1,6 1998R.

W grudniu kupiliśmy palio z instalacją gazową, jest ok., zastanawiamy się tylko, czy to normalne, że pali gazu 15/100?

15/100

Sprawdż czy prawidłowo podłączone masz cienkie przewody powietrzne przy filtrze powietrza odpowiadające za dostarczenie zimnego a następnie ciepłego powietrza do spalania mieszanki.Nie pomyl kolejności góra -dół.Lub może są nieszczelne.W razie błędu pali za dużo gazu jak i benzyny.Pozdrawiam

NAJŻETELNIEJSZA OPINIA

1. UWAZAC na alternatoy bo pekaja jak sie woda dostanie ijest tam duzo pylu_trzeba profilaktycznie czyscic raz na rok( UWAGA bez kanalu ani rusz z tym)
2. UWAZAC na paski rozrzadu w 1.6_ mi oękł i KUR..........:<< ponad 3 tysiaki w ASO fiat gdzie zdzieraja i tam juz wiecej z niczym nie zagladam( pasek wymieniac nalezy co 60 tys i wszystko bedzie GIT)
3. JA go BAAARDZO dobrze ptrzetstowalem i heble OK silnik 1.6 OK spalanie do osagow adekwatne czyli dosyc male, zawieszenie jest dobre jak jezdzisz w urozmaiconym plenerze( LAS ZASPY itd wysokie) ale ma to tez swoje minusy jak np. na zakretach lubi sie przechylic a ja jak go ostro.... to na 3-ech kolach potrafi jezdzic ale to juz jest STRASZNE!!!! kumpel prawie narobil w majtki:D, skrzynia biegów_ mi ciezko wchodzi 2 i 3 czesto i to naprawde ciezko( SUPER AGRESYWNA JAZDA nikt chyba tak nie piszczal oponami ale mi szkoda bo teraz bym tak nie robil:/ )
REASUMUJAC jezeli jestes spokojnym czlowiekiem i cenisz sobie komfort polaczony z wszechstronnascia( BARDZO DUZYMI BAGAZNIKAMI) to jest to autko dla ciebie jednak tak jak kazde autko sie zuzywa a jeszcze jedno gumy na stabilizatorze jak sie zuzyja to tlucze i koszt z 15zł ale to normalne w wszystkich samochodch na POLSKICH drogach ,,ŻYCZE DOBRYCH ZAKUPÓW"

ble, ble

Nie da się czytać takich tekstów jak Golidupy itp. Od kiedy to podstawą oceny ludzi jest auto którym jeżdżą?? Typowo samcze zapędy. Jestem babą jeżdżę Palio i uważam, że jest ok.. za takie pieniądze.. Wcześniej jeździłam Golfem II - zrobiłam nim ok.120.000 super autko, potem był Escort - nie najgorzej ale bardziej awaryjny niż golf. Pozdro

Palio weekend 1.2 gaz

Poczytałem opinie i postanowiłem dość starannie zabrać się do opisania moich doświadczeń. Jestem przedstawicielem handlowym i troche jeżdżę. Fiata z 2001 roku (ostatni przed modernizacją) kupiłem kilka miesięcy temu z przebiegiem ok 140 tys. Zacząłem tradycyjnie od wymiany paska rozrządu, filtrów, oleju. Zgadzam się z opiniami mówiącymi o dość słabej jakości podzespołów. Przytoczę usterki: urwała się metalowa obejma przytrzymująca wąż na hłodnicy (wylał się cały płyn i silnik się mocno zagrzał) - wystarczyła nowa obejma ze sklepu z art. łazienkowymi i wlanie nowego płynu. Typową przypadłością (która i mnie nie ominęła) są wycieki z pod pokrywy zaworów (problem z uszczelkami). Uszczelkę wymieniłem zaraz po zakupie samochodu i dzisiaj po przejechaniu ok 10 tys kilometrów wymieniłem ją po raz drugi. Usterka ta jest o tyle poważna, że olej wylewa się na rogrzany silnik co prowadzi do odczuwalnego w kabinie smrodu. Poza tym nie do końca wiadomo czy kapie tylko z pod tej uszczelki czy jeszcze z innych miejsc. Zdaje się, że występują również symptomy problemów z alternatorem (przy mrozach ok -20 stopni głośno pracuje - kiedy silnik "złapie" temperaturę pracy wszystko wraca do normy). Dzisiaj również wymieniłem uszczelniacz półosi. Przy przebiegu 145 tys wymieniłem sprzęgło - dało się jeszcze jeździć ale wolałem nie ryzykować. Zmorą tego samochodu są trzaski w kabinie. Niby wszystko jest ok, przykręcone, nasmarowane ale ciągle coś stuka i trzaska- szczególnie po zimie na dziurawych naszych drogach. Zajmę się tym zaraz po nadejsciu cieplejszych dni. Generealnie uterki są łatwe i tanie w likwidacji ale denerwujące.
Spalanie. Z zadziwieniem czytam inne opinie o spalaniu. W zimie samochód pali ok 10 litrów gazu w miescie i ok 9 - 9,5 na trasie. Jeżdzę dość szybko ale raczej równomiernie. Minimalne spalanie jaki udało mi się zarejestrować to 8,3 litra/100 km. Wszystkie wielkości dotyczą gazu - benzynę używam tylko do zagrzania silnika.
Osiągi. Na liczniku mam już ponad 150 tys kilometrów przejechanych na gazie więc silnik jest zużyty - da się jednak jadąc w jedną osobę uzyskać ok 175 km/h. (równa droga i nie za kimś :) Dobra prędkość dla tego samochodu to ok 90-100 km/h. Jest wówczas cicho i istnieje zapas do dobrego wyprzedzania.
Zawieszenie. Nie ma z nim większych problemów. Jest dość komfortowe ale przy tym niestety miękkie. Szybkie zakręty trzeba się stopniowo uczyć przejeżdżać aczkolwiek po zapoznaniu z samochodem jest to jak najbardziem możliwe.
Hamulce. Zgadzam sie z jednym z przedmówców - wadą jest szybkie blokowanie się kół (poślizg obniża skuteczność) poza tym faktem są naprawde wydajne.
W razie pytań można do mnie śmiało pisać. Pozdrawiam.

fiat palio wekeend

mam pytanko czy mógłby mi ktos napisać jakie to auto ma blachy.ocynk czy podwójny.bo mam zamiar kupić takie autko albo sienę.jakby ktoś mógł mi przysłać e-mail z informacją byłbym wdzięczny

zawodne auto

posiadam palio 1.2 od roku rocznik 1999 hl ,niestety trafiłem na bardzo awaryjny egzemplarz
wymieniłem w nim już chyba wszystko ;głowicę ,alternator,kompletną belkę z bębnami w tylnym zawieszeniu ,rozrząd,tarcze hamulcowe ,ograniczniki drzwi,sworznie kół przednich , przegóby kółprzednich , łożyska kół przednich ,obecnie dowiedziałem się że muszę wymienić drążek stabilizacyjny ale to wydatek około 700 zł więc narazie jeżdżę ,jedyne co w nim dobre to spalanie ok. 8 litrów gazu na 100 km.Poprzednio jeździłem uno i było o 1000% sprawniejsze .

zawodne palio?

Masz racje.Trzeba troche dokładać. Sprawdż oferty różnych dostawców części i zasięgnij opini o kilku mechaników (nie tylko u jednego) a będzie taniej i nie trzeba będzie wkładać tak dużo pracy w palio.

interesuje mnie dla czego wymieniłeś kompletną belkę ograniczniki, i cały drązek stabilizatora. w tych częściach samochodu są elementy które się zużywają ale nie potrzeba wymieniać wszystkiego. chyba mechanika masz takiego który lubi pociągnąć z kieszeni. A łożyska, przeguby są winą szaleńczej jazdy więć się nie dziw. a jesli chodzi o tarcze to czy w innym aucie nie trzeba ich zmieniać.

palio

palio 1999 1,2 /75KM JEST SUPER JESLI SIE DBA O NIEGO SILNIK REWELACJA 175 NA OBWODNICY ,PRZY LEKKIM ZALADUNKU KOMFORT LEPRZY NIŻ W MEROLU

z*******y Palio

Opinia została zablokowana przez moderatora

Chcę kupić Palio 2003 1.2 gaz

Znalazłem ciekawe Palio Weekend z XII.2003 za około 16 tys. zł. Przebieg 88 000 km. Myślę, że to dobra cena?
Czy jeździ ktoś może Palio nowego typu? Jak z awaryjnością?
Samochód potrzebny mi jest do pracy i nie będę miał czasu na odstawianie go do mechanika.

Z góry dzięki!

Palio/siena

Miałem Sienę 1.4, 71 km zrobiłem 140 tyś i nic oprócz artelnatora nie wymieniałem , średnie spalanie gazu przy około 130 km/h to około 8,5 l/100km. Byłem zadowolony ale po 7 latach sprzedałem i oczywiście kupiłem PALIO 1.2 16V MPi 81km ale 185km/h na GAZIE jechałem i to bez żadnych wibracji ( Na 2-gim biegu wyciąga 100km/h) . optymalna prędkość to 150-160 km/h oczywiście pali około 9-10 l gazu na 100. Przy normalnej jeździe 110-130 km/h spalanie waha się między 7,5 - 8,5 l/100 więc nie mogę narzekać kolega miał thalię i paliła mu 11 l/100. Palio ma 50 tyś i jest świeżo po przeglądzie UWAG BRAK. Zobaczymy co będzie dalej narazie mało aut mnie wyprzedza nawet BEmy przy 180 zostają w tyle. POLECAM Mario. Aha no i w środku jest cichutko , dużo ciszej niż w autach z wyższych klas. Stare Palio i siena były bardzo głośne szczególnie powyżej 130 km/h a ja nie potrafię wolniej jeździć.

witam. mam pytanie. posiadam palio weedend 1.4 benzyna coś mi dużo pali koło 12l. nie wiem co to jest mechanik kazał wymienić sonde- lambde no ale to nie pomogło czy wiesz może co to może być?? prosił bym o kontak moje gg. 9271172 lub e-mail ltylus@wp.pl z góry dzięki

Zajefajny

Super autko i wogóle mi pasuje. Mam je 6 lat, zarabiam sporo i go nie wymienie! Zbieram na tuning. SAmochód jest extra! Lepszy od większości niemieckich i japońskich!!!

Fiutek dobry jest:)

W tym roku kupiłem od znajomego 1.4 Lpg.I musze powiedzieć że w swojej klasie i za te pieniądze mam w miare zadbane autko jeżdzące ekonomicznie i całkiem wygodnie.Zawieszenie faktycznie jest miękkie ale jak ktoś chce mieć obtłuczony tyłek twardym zawieszeniem to niech sobie golfa kupi tylko za tę cene co palio to niezłą ruine będzie miał:)

Palio

Palio 1.6 16v HL mam od 5latek faktem jest ze autko to ma mieciutkie zawieszenie i zdazaja sie w nim drobne usterki( ale w ktorym sie niezdazaja?). Internauci ktorzy wypowiadali sie krytycznie0 pewnie nawet nigdy nie jechali Paliuskiem;-) albo trafili na bardzo zly egzemplarz...nio niestety ale nawet merca czy volvika mozna trafic lipnego...
103KM przy 1080kg masy autka dziala jak na ta klase cuda:-) niech no mi tylko jakis Golf, Audi czy BMW z 1.6 podjedzie to wacha dym az milo:-D...a Palio 1.6 pozera(szczegolnie na przyspieszenie) i wieksze silniczki:-) predkosc podrozna bezproblemowo 140km/h wyzej = odrobine glosniej... 1.6 ciagnie grubo ponad 180km/h-cosik kolo 200, a na 2 biegu mozna i 95 jechac;-)

Fiat Palio 1.7 TD

Jestem posiadaczem tego modelu z 2000 roku. Szukam kontaktu z właścicielem takiego samego samochodu. To autko to rzadkość na naszych drogach, ja mogę powiedzieć o nim tylko dobrze.

Krzysiek

siemka ja tez jestem posiadaczem takie samego auta jak ty tylko z 99 roku ;]

ja mam takiego tylko z 1999r. szukam chłodnicy do klimy. a tak to autko jest super.

tp11@OP.PL

mam palio 1.7 td chętnie wymienię sie uwagami

Fiat Palio 1.7 TD

Jestem posiadaczem tego modelu z 2000 roku. Szukam kontaktu z właścicielem takiego samego samochodu. To autko to rzadkość na naszych drogach, ja mogę powiedzieć o nim tylko dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

palio dizel

mam taki sam rocznik, ale dane eksploatacyjne nie bardzo zgadzają się z danymi fabrycznymi,jest bardzo czuły na jakość paliwa.

naum5@op.pl ja mam z 99r. szukam chłodnicy do klimy

Palio Weekend 1.2 16V

Mam Palio 1.2 16V (2003) od nowości. Przejechane 50tyś. W sumie jestem zadowolony z autka - niezbyt ładnego (o gustach się nie dyskutuje) ale za te pieniądze jest dość spory i żwawy. Przy zakupie obawiałem się trochę silnika 1.2 w autku typu kombi, ale w praktyce zachowuje się jak dobre 1.6. 140-160km/h to całkiem przyjemna prędkość podróżna na auostradzie. Trzeba przyzwyczaić się do miękkiego zawieszenia - kilka pierwszych zakrętów podniosło mi trochę ciśnienie.
Przez trzy lata wydałem: 600PLN na trzy przeglądy; ok.1000PLN na zimowe opony; 120PLN na klocki hamulcowe; poza tym płyn do spryskiwacza i paliwo.
Jeśli delikatnie operujemy gazem to zejdziemy do 7l/100km - silnik jednak woli wyższe obroty, a wtedy z apetytem połknie 8 litrów z dokładką:-) Zimą, z ogrzewaniem w raczej miejskiej jeździe to łyknie nawet 10l. Na trasie da się zejść do ok 6l ale wymaga to bardzo równomiernej jazdy i zero przyspieszeń - DLA MNIE JAZDA STAWAŁA SIĘ ZBYT NUDNA. Podczas ostrzejszej jazdy na trasie pali 8-9l. Nie jest dla niego problemem przejechanie trasy Gliwice-Wrocław (3 osoby + dziecko + bagaż) ze stałą prędkością 170-180km/h - nie dostaje zadyszki. Jedyniw pod św.Anną trzeba zwolnić do ok 140. Suma-summarum - bardzo fajne autko dla rodzinki 2+2.
Niestety ostatni przegląd doprowadził mnie do rozstroju nerwowego, gdy okazało się, że ubyło sporo płynu w chłodnicy - diagnoza - pęknięta głowica (moja też:-(() Czeka mnie spory wydatek.

FiAt PaLiO To SyF Na KoŁaCh

W życiu nie widziałem tajk awaryjnego pojazdu i na dodatek te cieniutkie rdzewiejące blachy ( jak sie przysłuchać to słychć jak go zrzera) pozatym wszystkoie wykończenia w tym samochodzie to tandeta i tani plastik nie polecam nikomu !!!!!

G.ówno prawda

Ja mam i nie narzekam. To co napisał FrAnEk to nieprawda.

Palio 1,6 16v HL!

kupilem palio 1,6 16v ma przejechan 97 tys i jest z 98r i mam go 2 tyg. i jak narazie jezdzi sie dobrze!! troche mi skrzynia zle chodzi!!! i musze wymienic olej!! a moze ktos podpowie jaki olej wlac najlepszy i nie drogi i ile? ogolnie dobrze sie prowadzi tylko trzeba sie przyzwyczaic do slupkow bo jest slaba widzocznosc!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Palio 1.4(110tyś)

Idzie wytrzymać tylko mi pali (benz7.5-9)13-14L gazu po chyba 10 regulacjach........Dałem sobie luz. Leje i jeżdże .

Palio 1.4(110tyś)

WITAM ......NAPISZCIE JAK TROCHE WZMOCNIĆ TE 75KM;-)

PALIO JEST WPORZO

mam pallio z 1998 roku zpisuje sie dobrze silnik 1.4 na 100km pali ok 9 litrów gazu.Ale brakuje mu troche koni... Ma 70 a do tego autka przydało by sie troszke ponad 100koni mam przejechane 110 000 km i jak narazie musaiłem tylko wymienić tłumik i nic więcej więc to był dobry zakup ale w końcu z tymi koniami to nie autko sportowe tylko rodzine więc jest ok jechałem nim 160km i moze by jeszce troszek poszedł ale nie sądze żeby poszedł więcej niż 175 km

Palio 1.2

Hmm mam go od grudnia 2000 roku jestem 1 wlascicielem .Ogolnie nie jest zly, ale za niektore niedorobki ktos powinien dostac we fiacie po d..e.Wymienilem łącznik elastyczny(czy też tlumik drgan) 28 tys i szlog trafil miskę olejową! Dziora na dziorze, rozsypaly sie tarcze hamulcowe i klocki , tuleje gumowe w wachaczach,srodkowy tlumnik,zatarl wentylator chlodnicy(to zrobilem),odpadla oslona katalizatora tylko patrzec jak rozleci sie alternator (piszczy),wychodzi rdza z pod uszczelki tylnej szyby...auto malo jezdzi ,do pracy mam pare metrow przebieg w tej chwili ma 35 tys. wiec smieszny.Szczegolnie miska olejowa rozsmieszyla mnie do lez ...cholerny wytlok z cienkiej blachy z rdza pod czarnym lakierem.Potem robia sie pecherze i olej sik na drogę .Zaznaczam że takich dzior bylo pare i od strony alternatora takze, gdy przy wymianie miski chcialem sposcic reszte oleju , korek odkrecil sie z kawalkiem blachy!!!Miske trzymam jako eksponat w garażu.Aktualnie autko zaczyna miec trudnosci z zapalaniem i pojawilo sie jakies bicie w przodzie w zawieszeniu

osły

Mam palio 2002r.Przejechaliśmy 200tys km na LPG sekwencja silnik 12 16v. Auto jeżdzi cały czas codziennie bezproblemowo . Przez całą eksploatację wymieniliśmy sprzęgło kpl. Cała reszta jest bez zarzutu czyli zawieszenie i inne podzespoły. Wymieniamy to co ma być wymienione co 20 tys km tankujemy i jeżdzimy. znajomi twierdzą że zajeżdzamy auto, że dostaliśmy samochód do testów.Na 20tys dolewam oleju ok.300ml.Żal będzie kiedyś sprzedać.POLECAM dobrym kierowcom bo dla reszty co tutaj opisują brednie mogą przesiąść się na konia albo osła.Pozdrawiam!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

osły

na lato polecam szersze felgi mam 15 szeroka guma zakręty wchodzą bez naciskania na pedał hamulca trzyma się drogi tylko przy wymianie na zwykłe trzeba uważać żeby nie wylecieć z drogi. Awygląd ma niesamowity.Pozdrawiam!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

fiat siena

mam fiata siena 1,2 2000r zwykły jedno pónktowy wtrysk jestem drógim właścicielem kupiłem go od rolnika auto spisuje się jak konkretna niemiecka bryka tylko wygląd ma typowego fiata ala niema problemu że mi go ukradną

czytając zamieszczone wypowiedzi

rodzi się u mnie głębokie przekonanie, że wielu z ich autorów należałoby odnaleźć i natychmiast poddać badaniom psychiatrycznym. To właśnie oni są przyczyną wielu tragedii na drogach. Chcą mieć 200 KM pod maską, a brak im zdrowego rozsądku. Myślą o sobie jako o dobrych kierowcach, a są śmiertelnym zagrożeniem dla innych. Myślą, że ich wypowiedzi i zachowanie na drodze robią dobre wrażenie na kumplach i "laskach", a budzą co najwyżej przerażenie lub politowanie. Szczycą się swoją " wiedzą i fachowością", a nie znają nawet podstawowych zasad GRAMATYKI !!! Nie mają nawet odrobiny samokrytycyzmu, by nie wypowiadać się o rzeczach o których nie mają pojęcia. Na zakończenie mam radę dla tych, którym za mało 75 kuców pod maską /w rodzinnym kombi ! / - KUPCIE SE PORSCHE i będzie git. Nie wiem tylko czy ci, którzy jeździli nimi od zawsze i wiedzą jak się to robi, będą chcieli przyjąć do swego grona niedouczonych ignorantów i jak to często wyraźnie widać z waszych wypowiedzi -chamów.

Superauto

Pewnie człowieku żeś kupił przetyranego od jakiegoś gówniarza. Ja jezdze 8 lat od noewego i dosłownie nic z tych rzeczy się nie stało ;| nie przypominam sobie, zebym musial wymienic cos innnego niż podzespoły ekspoloatacyjne... Więc nie pisz takich bzdur, bo to jeden z najlepszych samochodów w tej cenie.

Zwolennik Fiata Palio 1.2

Świetne i bezpretensjonalne autko w swojej klasie. Silniczek niewielki ale trwały i żwawy, cichutko pracuje na benzynie jak i na gazie i ma w zupełności wystarczającą dynamikę. Idealny kompromis miedzy pakownością, przyjemnością z jazdy i kosztami. Rzecz jasna to nie jest auto klasy premium czy luksusowej, ale ma wiele zalet, jest wdzięczne i bezpretensjonalne. Oczywiście wiele opinii tutaj jest napisana przez smarkaczy i buraków chcących wyprzedzać wszystkich na drodze i którym ciągle mało koni. Ci idioci i chamy powinni być zwyczajnie odstrzeleni ze społeczeństwa. Dla normalnych ludzi jest to idealne autko, a silniczek 1.2 rewelacja. Polecam wszystkim rozsądnym użytkownikom dróg.

problem ze spalaniem

mam palio 1.2 i po miescie pali mi okolo 10 litrow benzyny czy to jest normalne spalanie w tym modelu???

super palio hehehe

jak widze ze ktoś pisze ze pali jest lepsze od japońskich aut to odrazu chce mi sie wyjść z takiefo forum. Człowieku co ty poruwnujesz palio ho toyoty czy hondy zastanów sie nastepnym razem jak cos takiego napiszesz. Pozdro

Palio

fiat jest autem dobrym nieporuwnuj toyoty czy hondy ale różnicą cenową i tanimi czesciami i sam go naprawiam a hondy juz niezrobisz samemu ,kupujecie Japońskie używane graty i nie potraficie ich zrobić i niewiem czym sie chwalicie . nara

Palio 1 2.2003 r

witam mam palio 1,2 bezyna, od nowosci,autko praktycznie bez awaryjne,ze spalaniem różnie bywa zalezy jak kto jezdzi ok,7 l na 100.jednak ostatnio silnik ma problemy z wolnymi obrotami(przebieg 120 tyś km),na wolnych obrotach szarpie,tak jakby nie chodził na jednym tłoku-na wiekszych obrotach niema takiego problemu,a wmomecie dodawania gazu jest małe zadławienie.problem ten pojawił sie w momecie wycieku z pod aparatu zapłonowego.wyciek uszczelniłem,a nierówna praca silnika pozostała.Oczywiscie wybieram sie do warsztau na komputer.Ale jezeli ktos miał podobne problemy prosze o mała podpowiedz gdzie szukac przyczyny.Bede bardzo wdzieczna.Pozdrawiam!

Mam Palio z 1999 roku sprowadzone - klima 2 poduchy, abs itd. full wypas jak na ten model. Mimo 1,2 l idzie jak auto z większym silnikiem. Pali jak smok, ale wiedziałem o tym ojciec Sienę miał. Komfort tylko na dobrych drogach.Auto ma dwa plusy - duży bagażnik i niska cena. Każde auto się psuje. A tak na marginesie jak się jeździć nie umie to 3,0l i 300 km nie będzie zadawalało.

Mam palio z 1998 roku sprowadzone - klima, ABS, silnik 1.2 pojawił się problem nie hamuje przednie lewe koło. Okazuje się że zespół elektrohydrauliczny nie podaje płynu hamulcowego na koło. Szukam pomocy!!! Będę wdzięczny za przekazane informacje. Pozdrawiam

do Gosca co mu kolo nie chamuje

Moze to nie problem zespolu elektrohydraulicznego tylko przewodu gientkiego doprowadzajacego plyn do kola,mialem podobny problem w moim Palio,prawe kolo mi nie chamowalo i wlasnie problemem byl przewod gietki,sprawdz najpierw to.Pozdro dla wszystkich posiadaczy Palio.ZAJJJJEABISTE AUTKO!!!

Siena 1,2 HL 99r

Mam siene z 99r po lifcie (bo nie wszyscy wiedza ze taki był) 1,2 HL z gazem. 255 tys na liczniku i nadal ani grama oleju. Jestem pod dużym wrażeniem jak na taki mały silnik szczególnie ze kupiłem ja od taksówkarza. Wymieniam tylko to co trzeba i staram sie to robić w terminach. To jest chyba podstawa, której niektórzy nie ogarniają a potem marudzą ze sie psuje. Jedyna wada to alternator. Już 2 naprawy a szykuje sie trzecia. Mimo to polecam. Ekonomia plus dość dobre osiągi(nie sportowe).

PALIO JAK POLONEZ..

WITAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW TEGO AUTKA:
Jeszcze nie miałem tak awaryjnego samochodu.. Jeżdze dopiero 1.5 roku Auto jest z 2001 ale pierwsza rej 2002. Wiec ma 6 lat. Lpg montowane fabrycznie działa dość dobrze spalanie na trasie przy 90 ok 7ltr/100 w mieście miedzy 10-11ltr. Przy porannym zapalaniu i przełączeniu na gaz natychmiast gaśnie. Nikt nie wie dlaczego?? Wymieniłem jak do tej pory: kpl sprzęgło, kpl wydech filtr powietrza wybuchł mi 2 razy wentylator chłodnicy, i regularnie co 3-r mce naprawiam hamulce, łożyska wahacze tył. Kpl opon czy akumulator to standart ale auto zaczyna gnić a to niedopuszczalne!! Ma przejechane 145tyś. Na pocieszenie powiem że wyciągnąłem 180 na A4 było całkiem przyjemnie. Wszyscy w środku spali co oznacza że w aucie było dość cicho przy takiej prędkości. Polecam go ludziom którzy mają wiele wolnego czasu i zaciecie do napraw

Mam pytanie? Czy silnik w Palio 16V jest ,,awaryjny,,- pękł pasek rozrządu.

Palio

Silnik 1,6 16v ,jeżdze juz nim 2 lata i jest niezawodny ,na takich drogach jak ja jeżdze to na te auto nie ma moćnych , miałem kilka zachodnich aut i wszystkie siadaly na silnik lub zawieszenie ,palio którym jeżdze spisuje sie w trudnych warunkach , trzeba poporostu dbać o paski , filtry ,oleje itp.

Palio 1,6 16V 1998

Witam!Moje Palio zaczyna 11 rok życia. Nie było mocno eksploatowane (164tyś.km)dojazd do pracy, trochę po mieście i 2-3 razy trasa (w ciągu roku) po ok 2000km. Praktycznie bezawaryjny (duperele jak filtry, żaróweczki itp).Sprzęgło aż dziwne ale jeszcze od nowości! Zużycie benzyny średnio 8-9 miasto, 7-7,5 trasa 4osoby Vmax.140km/h. Gaz zainstalowany w 2004r II generacji.zużycie gazu miasto ok. 10/11 miasto a trasa to max 8 l/100km. Autko nie gnije (garażowane). Nie jest to jakaś Toyota czy BMW ale fajne rodzinne combi. Polecam!

1.6 HL

z plusow moge wymienic jedynie dosc zwawy silnik.opel czy ford o tej samej pojemnosci nie ma szans na starcie.. predkosc paksymalna rowniez wynosi ponad 190 km/h.
lista minusow jest troszke dluzsza..
zaczynajac od takich pierdul jak gasnace podswietlenie od pokretel, zacinajace sie tylnie szyby..nastepnie felerny alternator ktory kosztuje ponad 600zl!! glosne zawieszenie.. w silniku 1.6 zglaszano silny zapach benzyny w samochodzie..fiat uciszyl sprawe ale moze to prowadzic nawet do zapalenia sie samochodu! lecz zadnej akcji przywolawczej nie bylo..
tak wiec jestem troche rozczarowany ale humor poprawia mi dynamika silnika.. przy 200.000 km chodzi jak zyletka.. nie jeden myslal ze fiacik nic nie pokaze a pozniej patrzyl sie z zdziwieniem gdy poszedl jak strzala:))

Palio 1.6 16V 1999r.

Autko jest super,male soalanie,dynamika jazdy,pojemny bagaznik i komfort jazdy!Autko spala mi ok.8-9 litrow benzyny w cyklu meszanym,wiec jak dla mnie ok,Jest szybki i dynamiczny,niska cena i w miare tanie czesci(zamienniki)jestem bardzo zadowolony z tego autka i nie zamienilbym go na zaden inny no chuba ze na model po 2002 roku hehehe.Planuje go troszke ztuningowac wizualnie i mechanicznie gduby ktos znal jakis sklep z akcesoriami do tego autka to bardzo bym prosil o adres.POZDROWIONKA!!!

cewka zapłonowa

mam problemy z cewką, kontrolka swieci od zapłonu i nie zapala. pomaga dopiero odłączenie od akumulatora na minutę.

PALIO 1.6 HL

FURMANKA DYNAMICZNA,PALIWOŻERNA,O SŁABYCH BLACHACH.ZA KILKA DNI ZAKŁADAM SEKWENCJE KOSZT OK.3.000 ZŁ,ALE ZA JAKIŚ CZAS SIĘ ZWRÓCI.OGÓLNIE DRUGI RAZ BYM GO NIE KUPIŁ.

FIAT PALIO WEEKEND 1.7 TD

Cześć Wszyskim
Jestem posiadaczem Fiat-a Palio Weekent 1999r. 1.7 70, TD. Mam go od 2008.07.24 roku. Super autko nic się nie psuje wlewac i jezdzic,mało pali 5l max 6l ON na 100 km. Od momętu nabycia zrobiłem 16000 km

mam pytanie

mam na oku Fiata Palio Weekend z 1998 roku z przebiegiem 170.000 km,silnik 1,6 benzyna,100KM,mam więc pytanie,ile 'średnio' zużyje paliwa?proszę o odpowiedź

tasior

wypije po mieście ok 12 litrów w trasie troche mniej ale żadna rewelacja.

Palio Weekend

Palio to bardzo dobry samochód, moje palio ma 250 tys. przebiegu, cały czas pale nim gumy, a zakręty biore na ręcznym, a wszystko chodzi jak marzenie, to Autko jest nie do zajeżdżenia:D

dobry przebieg

ale pociesze innych moje palio ma 280 tys i jeszcze smiga 190-200 km/h dodam gaz i bezyna 1999r 1,6 16

fiat palio weekend 1.6 16v

Bujam się takim fiatem już od roku czasu i do nie dawna auto było bezawaryjne dopóki nie przeskoczył pasek rozrządu. Dla tego polecam wszystkim użytkownikom pilnowania okresu wymiany najlepiej co 60 tyś km.
Ogólnie autko jest ok. poza tym że pije jak smok!!!!!!!!!!!

Palio weekend 1.2 1999r.

Auto trafiło mi się bardzo niezawodne, zrobiłem nim już 217 tyś. km bezawaryjnie. Wymieniam wszystko co trzeba ksiażkowo. Pali mi 5,7l/100km w cyklu mieszanym. Ładowny i wygodny jak na samochód z tych lat. Zużycia wida na kierownicy, troszke słabo wyciszony. No i brak klimy. Ale auto jest ok.

fiat palio 1600ccm 2000rok

witam wszystkich urzytkowników. ja swojego fiata posiadam 7 lat i mam co do niego mieszane uczucia jeżeli chodzi o jazdę to jest bardzo dobry ale o awarie jego to już jest znacznie gorzej sprzęgło, pompa wspomagania układu kierowniczego, tłumiki, alternator to jego większe wpadki pozatym było trochę mniejszych ale też berdzo denerwujących. ogólnie auto średnie ale za wmiare małe pieniądze możzna mu wybaczyć te mankamenty. pozdrawiam wszystkich paliowców.

gazik

siema bracia posiadam palio weekend1.2 75KM 99r przebieg 133tys.auto nabylem pol roku temu( sciagnalem z austri)auto ma klime abs dwie poduchy ma sporo mankamentow ale da sie wytrzymac na razie.auto szybko sie grzeje w korku nie wiem czy to normalne dla tego modelu? instalacja grzewcza w srodku cos szwankuje nawet jak jest wylaczona to cieplo leci do srodka nawalil przerywacz od kierunkow ale kostke kupilem za24zl alternator byl wymieniany przez ostatniego wlasciciela bo widac mam pytaanko czy oplaca sie zainstalowac gaz ? jak ten model silnik reaguje na gaz ?jesli tak to jaka bylaby najlepsza instalacja ? i jeszcze jedno gdzie sa organizowane zloty palio? a jesli mialby ktos czas to prosilbym o informacje na temat tuningu mechanicznego moze jakies kwoty itd pozdrawiam wszystkich zycze bezpiecznych powrotow z weekendu siemka moj mail to fiatbravopalio@interia.pl

palio

Witam,ja posiadam palio od ponad 6miesiecy, poruszam sie nim glownie w miescie,w tej chwili mam ciagle problem z akumulatorem, średnio co 2 miesiac rozladowuje mi sie do 0, spalanie to koszmar 10-12l/100m,powoli sie nagrzewa,ale jak sie rozgrzeje to jest w aucie ukrop.moj model nieposiada wspomagania kierownicy,takze sie namacham,kierownica sie sypie,luszczy musialam zakupic

Gaz w tym samochodzie sprawdza sie bardzo dobrze,ja chyba mam problem z jazda ekonomiczna, bo niestety na gazie pali mi bardzo duzo ok.10l-12l/100m.
przez instalacje gazowa w bagazniku jest kolo zapasowe co sprawia ze jest malo w nim miejsca

modo

ile można przejechać kilometrów na rezerwie proszę o wiadomość dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

modo

sorki podaję markę palio weekend 1.2

sprawdz sobie,
kanister i wdroge

palio 1,2 16V 2002r.

Na rezerwie na trasie przy spokojnej jeździe ok. 60 km a w mieście ok. 40 km.
Mam drugie palio obecnie i jestem zadowolony.Ma niezłe osiągi jak na silnik 1,2 ,rozsądne spalanie, wypadają usterki których się by wcale człowiek nie spodziewał!Stabilniejszy jest pod obciążeniem trzech osób.Komfort jest znośny, przyjemnie cicho pracujący silnik, niedrogie części, niesamowicie pakowny po złożeniu tylnej kanapy i niedoceniony przez kierowców, co przekłada się na cenę.Jeżdżę dynamicznie przeważnie długie trasy i nie spalił mi nigdy więcej niż 8 litrów.Za ciekawe pieniądze-ciekawy samochód.POLECAM

PALIO 1.2 73KM

MAM PALIO ROK CZASU PRZEJECHAŁEM 25TYS OBECNIE MA 183TYS JAK NA TAK MAŁĄ POJEMNOSC TO NIEZLE DAJE RADE SPALANIE NA TRASIE PRZY 90 6,8LPG W MIESCIE 9-10 DOSYC TANIE CZĘSCI DUZY BAGAZNIK SILNIK BEZAWARYJNY NIEBIERZE GRAMA OLEJU TRZEBA DBAC O UKŁAD CHŁODZENIA ZATE PIENIĄDZE GODNY POLECENIA

Fiat Palio Weekend 1.6 1999

Jeżdżę samochodem już 10 lat.Na razie nic nie rdzewieje,a jest w kolorze białym,garażowany.Wymiana podzespołów jak w innych samochodach.Spalanie w mieście ok 11l benzyny.Silnik bardzo dynamiczny.Krytykujący!Przecież to nie limuzyna.Jak wiedzieliście ,że takie "złomy"to poco buraki kupowaliście

Palio Weekend 1,2 2003

Od nowości niezawodny. 160 tys. zero napraw. Zjechałem pól Europy bez usterek. Wymieniłem jedynie wydech i 2 komplety opon. Samochód niezawodny,
fotele mogły by być wygodniejsze ale za takie pieniądze?
Spalania benzyny nie określę,LPG firmowe od nowości - super BRC.
Gazu w trasie i mieście bierze ok. 7,5 l lecz często wykorzystuję jazdę na luzie.
Jedyna obawa to jak długo-ile- wytrzyma silnik.
Obecnie 185 w trasie bez problemu.

1.2 LPG 1999 rok

Przelatane już 220kkm, większość na gazie. Co do usterek - tuleje i sworznie przedniego zawieszenia, łożyska wahaczy z tyłu. No i wrażliwość na przegrzanie, nawali termostat i uszczelka pod głowicą do roboty. Poza tym leje się tylko gaz i jeździ ;) W trasie spalanie ok. 8l /100 km przy prędkościach do 120kmh. Na krótkich trasach i w mieście ok. 10. Przy takich cenach jakie te autka mają to najsensowniejszy zakup dużego taniego samochodu ;)

Mam już drugiego Fiata Palio ,jest to dobry samochód i nadaj się dla kobiet na wysokie krawężniki . OK

ok

okokok

fiat palio 1.9d

witam mam problem z moim dieslem zima i ciezko pali nowe swiece i ciagle tak samo jak by gdzies paliwo cofal

powiem ze niemam zadych problemuw ztym altem jestem zadowolony

fiat palio weekend 1,2 2001r

Ja kupiłam Palio w lutym tego roku od pierwszego właściciela. jak na razie wymieniłam tylko olej bo było trzeba no i mam zamiar rozrząd robić bo na dobra sprawe poprzedni właściciel nie był w stanie określić kiedy ostatnio coś takiego robił. Ale jak dla mnie kobiety to samochód rewelacja. Cicho chodzi silnik praktycznie go prawie wogóle nie słychać. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić bo moim poprzednim autem było zasłużone piękne cinqacento :). No i wiadomo różnica kolosalna. ale palio pali mi jak cienias 6l/100km benzyny (a jeżdziałam troche w trasie trochę w mieście jak sprawdzałam) gazu nie posiadam. Bardzo polecam. A i bym zapomniałam baaarrdzo pojemny bagażnik to luksus niezastąpiony (pralka albo zmywarka się śmiało mieści wiem bo sprawdzałam :)

1.2 + LPG

gdybym mial kupowac auto nigdy bym nie wzial pod uwage paliacza weekendowego, a kupilem od znajomego 2000rok, 107tyś przebiegu, bo byla okazja i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolony, dyszka gazu po mieście, zbiera sie naprawde bardzo fajnie, w trasie cichutko i komfortowo, juz sie rozgladam za 2 wersją- zaczely mi sie podobac :)))

Świetne auto

Mamy w rodzinie Palio Weekend od 10 lat, ma 220 000km przebiegu i w tym czasie nie miał żadnej (!!) poważnej awarii. Nie jest to szybkie auto, nie jest też zbyt przyczepne, ale prowadzi się bardzo przewidywalnie i nie zaskakuje więc ogólnie duży plus. Pakowność pierwsza klasa, wnętrze również przestronne. Jest to zdecydowanie lepsza inwestycja niż np punto 1.

palio 1.2

autko ok.

Jak nie fiat...

Jeżdżę samochodem z silnikiem 1.6 16V z 1998 roku. Mam przejechane 182 tys km i powiem szczerze zeby wszystkie samochody fiata tak sie sprawowaly to marka ta miała by opinie marki premium. Oczywiście od czasu do czasu trzzeba co nieco wymienic, ale glownie sa to elementy zawieszenia. Poza alternatorem i słabą blachą samochód zdecydowanie wytrzymauje mechanicznie. Teraz z perspektywy czasu uwazam ze byl to swietny zakup i jest to naprawde dobry samochodzik. Jestem zadowolony.

1.6 16v 1998r

za takie pieniądze lepszego samochodu nie znajdziecie , nie zawodny ,chodzi jak zegarek , super.

Palio 1,2 1999

Kupiłem fiacika w marcu 1999 gdy urodził mi sie syn. Załuje, ze już ich nie produkują bo kupiłbym jeszcze raz nowego. Świetne autko, duży bagażnik i naprawde dobrze trzyma się drogi a dziękii wysokiemu zawieszeniu jeżdzi świetnie po bezdrożach, łąkach i nierównym terenie.
Po złożeniu tylnych siedzeń to super z niego ciężarówka a po wrzuceniu czegoś miękkiego to i pobrykać można na łące nawet przy niepogodzie ;-)

PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM I SPALANIEM

Witam Serdecznie, Ja kupiłem Fiata PALIO WEEKEND w maju 2011r od pierwszego właściciela i powiem że raczej cieńko widzę te auto, dlaczego? We wcześniejszych opiniach przeczytałem iż dużo pali i to jest prawda ja mam silnik 1,2 i do kombi raczej tego rodzaju silnik jest stanowczo za słaby.Druga rzecz wspomaganie raz działa, a raz nie - a to juz lekka przesada.Serwis FIATA za naprawę wspomagania chce 1700 zł, to już całkowicie nie opłaca mi się. Jeżdżąc do pracy 20 km w obie strony i tankując w poniedziałek 20 L w piątek miałem go już na rezerwie wiec spalanie jak czołg. Byłem z nim w serwisie fiata i twierdzą ze wszystko jest OK.Wiec sam już nie wiem czy w serwisie nie maja pojęcia o spalaniu albo auto jest felerne. Więc jeśli miałbym polecać autko to napewno nie FIATA. Rozmawiałem już z wieloma mechanikami i mówią mi to samo, FIAT jest nic niewart, teraz jakbym miał kupować to skłaniałbym się ku SKODZIE raczej.

Palio Wekend 2000

Kupiłem nawet mi sie podoba ,ale cosik sie tłucze z przodu.2.czy mogę wyjąc aklinator do ładowania i nic się nie bedzie działo myśle o mobilizeze ze sie nie rozkoduje .czy opłaca się wrzucac gaz do motorka 1,2,bo jak narazie w mieście wyrabia sie w 8,5lprzy takiej spokojnej jezdzie .Może jest jakiś grupa pasjonatów tego modelu w świętokrzyskim chętnie wskoczę do nich podyskutować.Ale proszę pomocy w sprawie tego stukania bo mnie to zaczyna dzażnić.Z góry dzięki dziadziuś Robert

czy opłaca się kupić

czy opałaca się kupić palio

palio weekend

moim zdaniem palio jest wywalistym wozem polecam

Palio

Kocham ten samochód, jest niezastąpiony i niezawodny. Ma ze mna na prawdę ciężko, długie trasy, wożenie drzewa pełną przyczepą, trudne warunki pozamiejskie... DAJE RADE! Wiadomo, że coś czasem się zepsuje, ale części w porównaniu do innych samochodów to bajka. Polecam każdemu ;)

palka

pali sporo gazu w zime 17l

Palio 1.2 benzyna/LPG 2001r.

Jestem szczęśliwą posiadaczką Palio Weekend od stycznia tego roku. Autko mimo tego że jest kombi (czego absolutnie nie szukałam) jest naprawdę bardzo zgrabny- w porównaniu do forda mondeo kombi, którym wcześniej jeździłam.

Dla takiej małej blondynki jak ja- idealny :>. Za ok 65zł gazu przejadę nawet do 340km. Jedyne co musiałam wymienić to silnik krokowy. Tak wszystko cudownie :) Zimą nie zawiódł i jestem mu za to ogromnie wdzięczna.

Autko godne polecenia dla każdego, kto nie chce szarżować, a dojechać cało do celu.

Witam posiadam palio 2002r te auto jest paliwozerne

Palio Wikend - moje pierwsze auto

Jezdze nim od czerwca 2004 od momentu jak zrobiłem prawko. Na początku miałem z nim wiele problemów ( awarie alternatora, układu chlodniczego, awaria nagrzewnicy, awaria paska rozrządu itp) Powymieniałem prawie wszystko na nowe i teraz bym sie go nie pozbył z racji sentymentu. Jestem 3 posiadaczem, autko kupiłem uzywane rocznik 99, 1,2 75 KM HL. Gdy go kupiłem na liczniku miał 77 tys km teraz 154. Jestem bardzo zadowolony. Przydał sie duzy bagażnik bo przewoze różne graty na działke. Pozdrawiam. Polecam.

Lawa

Czy ktoś z Was oriętuje się czy ława przednia od palio I i palio II jest taka sama.Dzięki za pomoc

Palio

Mam Palio I /teraz użytkuje syn/ ja kupiłem II.Jedynka dużo lepsza.Psuje sie w normie,ale dużo częsci i o 1/3 tansze niż do dwojki.Czy ktoś się oriętuje - ława do jedynki i dwójki jest taka sama?

FIAT PALIO WEEKEND

Ogolnie nie wiem co za palanty sie tutaj wypowiadaja.Ogolnie to bambrowoz dla wiochmenow.Wiara sie tutaj podnieca osiagami a to stolec jak pojdzie ze 100km\h to cud ze sie nie rozsypie.Ogolnie przesadzacie z osiagami bo mam tutaj taka gruba dziewuche w pracy co ma tego szrota i zanim setke osiagnie to mozna sie zdrzemnac.Srodek to rzenada,Chyba maluch mial ladniej,sam plastik i to tandentej jakosci.Ogolnie to stolec na kolkacha ci co sie tym podniecaja to pewnie rolnicy albo wiochmeni sa ktorych nie stac na lepsze auto i wmawiaja sobie co za cacko maja.OGolnie rzenujace sa wasze opinie.Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Palio

Jakoś jeżdze po 200 km dziennie od 2 lat i sie nie rozsypał. A tobie kupił tata auto i płaci za remąty tego auta to nie wiesz co ile kosztuje, a jak nie małeś fiata to sie nie udzielaj.

Fiat palio weekend

Kup sobie słownik , bo też jesteś żenada.

Palio Weekend 1.6 16V 1998

Mam samochód z roku 1998 z silnikiem 1,6 16V. Przejechałem nim 224 tys km i jak do tej pory jestem zadowolony. Owszem czasami coś się popsuje, coś się zużyje ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć że za te pieniądze jak i na ówczesne czasy (1998 r) to był to bardzo trafiony zakup. Samochód ma instalację gazową BRC, pali między 9,5 a 11,5 litra i mimo wieku i przebiegu nadal jest całkiem żwawy. Regularnie serwisuję, wymieniam niezbędne komponenty (m.in płyny eksploatacyjne) i serwisuje instalację gazową, wszystko to sprawia że samochód jeździe niemalże bezproblemowo. Dlatego też śmieszą mnie opnie kmiotów którzy twierdzą że samochód jest taki czy owaki, trzeba pamiętać ile to auto kosztowało (auto budżetowe), i że regularny serwis to podstawa, no cóż ale przecież polacy to najlepsi i najmądrzejsi kierowcy na świecie, i na dodatek każdy z nich to mechanik, co się zna... Wkrótce pojawi się następca wysłóżonego Fiacika i oby się sprawował nie gorzej... a będę zadowolony. Pozdrawiam

Palio weekend silnik 1.2 układ kierowniczy

Bardzo ciężko kręci kierownica.Jaka może być przyczyna ?
One tak maja i juz

prośba o pomoc

Mam fiata palio weekend kombi 1.6. 16v 1999r. Mam dwa pytania... Co to moze byc rano jak jest wilgoc nie chce mi odpalic, podobnie jest jak jest pogoda deszczowa, a jak juz odpali to buja sie na obrotach .... 2 pytanie.... Gdzie dokladnie znajduje sie pompka paliwa... Bardzo was prosze o jakas odpowiedz

witam mam pytanie w sprawie tylnego swiatla jes nowa zarowka bezpieczniki cale a prawego nadal niema pozostale swiatla sa

Witam mam fiata palion tylne koło lekko na ukośnie dlaczego tak jest