Widok

Fiat Palio Weekend

Produkcję Palio uruchomiono rok wcześniej niż bliźniaczego modelu Siena, czyli w 1996 roku w zakładach Betim w Brazylii. Auto zostało zaprojektowane przez Centrum Stylistyczne Fiata oraz studio IDEA w Turynie.Rozwiązania techniczne oraz poziom bezpieczeństwa auta dostosowane są do standardów europejskich. Bezpieczeństwo bierne zapewniają m.in. wzmocnienia boczne, sztywne nadwozie, a czynne: ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

palka

pali sporo gazu w zime 17l

Palio

Kocham ten samochód, jest niezastąpiony i niezawodny. Ma ze mna na prawdę ciężko, długie trasy, wożenie drzewa pełną przyczepą, trudne warunki pozamiejskie... DAJE RADE! Wiadomo, że coś czasem się zepsuje, ale części w porównaniu do innych samochodów to bajka. Polecam każdemu ;)

palio weekend

moim zdaniem palio jest wywalistym wozem polecam

czy opłaca się kupić

czy opałaca się kupić palio

Palio Wekend 2000

Kupiłem nawet mi sie podoba ,ale cosik sie tłucze z przodu.2.czy mogę wyjąc aklinator do ładowania i nic się nie bedzie działo myśle o mobilizeze ze sie nie rozkoduje .czy opłaca się wrzucac gaz do motorka 1,2,bo jak narazie w mieście wyrabia sie w 8,5lprzy takiej spokojnej jezdzie .Może jest jakiś grupa pasjonatów tego modelu w świętokrzyskim chętnie wskoczę do nich podyskutować.Ale proszę pomocy w sprawie tego stukania bo mnie to zaczyna dzażnić.Z góry dzięki dziadziuś Robert

PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM I SPALANIEM

Witam Serdecznie, Ja kupiłem Fiata PALIO WEEKEND w maju 2011r od pierwszego właściciela i powiem że raczej cieńko widzę te auto, dlaczego? We wcześniejszych opiniach przeczytałem iż dużo pali i to jest prawda ja mam silnik 1,2 i do kombi raczej tego rodzaju silnik jest stanowczo za słaby.Druga rzecz wspomaganie raz działa, a raz nie - a to juz lekka przesada.Serwis FIATA za naprawę wspomagania chce 1700 zł, to już całkowicie nie opłaca mi się. Jeżdżąc do pracy 20 km w obie strony i tankując w poniedziałek 20 L w piątek miałem go już na rezerwie wiec spalanie jak czołg. Byłem z nim w serwisie fiata i twierdzą ze wszystko jest OK.Wiec sam już nie wiem czy w serwisie nie maja pojęcia o spalaniu albo auto jest felerne. Więc jeśli miałbym polecać autko to napewno nie FIATA. Rozmawiałem już z wieloma mechanikami i mówią mi to samo, FIAT jest nic niewart, teraz jakbym miał kupować to skłaniałbym się ku SKODZIE raczej.

Palio 1,2 1999

Kupiłem fiacika w marcu 1999 gdy urodził mi sie syn. Załuje, ze już ich nie produkują bo kupiłbym jeszcze raz nowego. Świetne autko, duży bagażnik i naprawde dobrze trzyma się drogi a dziękii wysokiemu zawieszeniu jeżdzi świetnie po bezdrożach, łąkach i nierównym terenie.
Po złożeniu tylnych siedzeń to super z niego ciężarówka a po wrzuceniu czegoś miękkiego to i pobrykać można na łące nawet przy niepogodzie ;-)

1.6 16v 1998r

za takie pieniądze lepszego samochodu nie znajdziecie , nie zawodny ,chodzi jak zegarek , super.

Jak nie fiat...

Jeżdżę samochodem z silnikiem 1.6 16V z 1998 roku. Mam przejechane 182 tys km i powiem szczerze zeby wszystkie samochody fiata tak sie sprawowaly to marka ta miała by opinie marki premium. Oczywiście od czasu do czasu trzzeba co nieco wymienic, ale glownie sa to elementy zawieszenia. Poza alternatorem i słabą blachą samochód zdecydowanie wytrzymauje mechanicznie. Teraz z perspektywy czasu uwazam ze byl to swietny zakup i jest to naprawde dobry samochodzik. Jestem zadowolony.

palio 1.2

autko ok.

Świetne auto

Mamy w rodzinie Palio Weekend od 10 lat, ma 220 000km przebiegu i w tym czasie nie miał żadnej (!!) poważnej awarii. Nie jest to szybkie auto, nie jest też zbyt przyczepne, ale prowadzi się bardzo przewidywalnie i nie zaskakuje więc ogólnie duży plus. Pakowność pierwsza klasa, wnętrze również przestronne. Jest to zdecydowanie lepsza inwestycja niż np punto 1.

1.2 + LPG

gdybym mial kupowac auto nigdy bym nie wzial pod uwage paliacza weekendowego, a kupilem od znajomego 2000rok, 107tyś przebiegu, bo byla okazja i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolony, dyszka gazu po mieście, zbiera sie naprawde bardzo fajnie, w trasie cichutko i komfortowo, juz sie rozgladam za 2 wersją- zaczely mi sie podobac :)))

sprawdz sobie,
kanister i wdroge

fiat palio weekend 1,2 2001r

Ja kupiłam Palio w lutym tego roku od pierwszego właściciela. jak na razie wymieniłam tylko olej bo było trzeba no i mam zamiar rozrząd robić bo na dobra sprawe poprzedni właściciel nie był w stanie określić kiedy ostatnio coś takiego robił. Ale jak dla mnie kobiety to samochód rewelacja. Cicho chodzi silnik praktycznie go prawie wogóle nie słychać. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić bo moim poprzednim autem było zasłużone piękne cinqacento :). No i wiadomo różnica kolosalna. ale palio pali mi jak cienias 6l/100km benzyny (a jeżdziałam troche w trasie trochę w mieście jak sprawdzałam) gazu nie posiadam. Bardzo polecam. A i bym zapomniałam baaarrdzo pojemny bagażnik to luksus niezastąpiony (pralka albo zmywarka się śmiało mieści wiem bo sprawdzałam :)

powiem ze niemam zadych problemuw ztym altem jestem zadowolony

naum5@op.pl ja mam z 99r. szukam chłodnicy do klimy

ja mam takiego tylko z 1999r. szukam chłodnicy do klimy. a tak to autko jest super.

kolego jesli Ci autko gasnie jak jest zimny to mozesz mies zapchany filter lub masz zle ustawiony gażnik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

palio dizel

mam taki sam rocznik, ale dane eksploatacyjne nie bardzo zgadzają się z danymi fabrycznymi,jest bardzo czuły na jakość paliwa.

fiat palio 1.9d

witam mam problem z moim dieslem zima i ciezko pali nowe swiece i ciagle tak samo jak by gdzies paliwo cofal