Widok

Fiat Palio Weekend

Produkcję Palio uruchomiono rok wcześniej niż bliźniaczego modelu Siena, czyli w 1996 roku w zakładach Betim w Brazylii. Auto zostało zaprojektowane przez Centrum Stylistyczne Fiata oraz studio IDEA w Turynie.Rozwiązania techniczne oraz poziom bezpieczeństwa auta dostosowane są do standardów europejskich. Bezpieczeństwo bierne zapewniają m.in. wzmocnienia boczne, sztywne nadwozie, a czynne: ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolego mam palio po lesingu z silnikiem 1,2 rok 99
1 raz zmieniałem głowice zaraz po wstawieniu instalacji lpg na używkę zresztą
ma zrobione 437000 km
jestem zadowolony i takich jak ja jest więcej jak chcesz pisać kierowco golfaII to pomyliłeś fora

ok

okokok

Mam już drugiego Fiata Palio ,jest to dobry samochód i nadaj się dla kobiet na wysokie krawężniki . OK

1.2 LPG 1999 rok

Przelatane już 220kkm, większość na gazie. Co do usterek - tuleje i sworznie przedniego zawieszenia, łożyska wahaczy z tyłu. No i wrażliwość na przegrzanie, nawali termostat i uszczelka pod głowicą do roboty. Poza tym leje się tylko gaz i jeździ ;) W trasie spalanie ok. 8l /100 km przy prędkościach do 120kmh. Na krótkich trasach i w mieście ok. 10. Przy takich cenach jakie te autka mają to najsensowniejszy zakup dużego taniego samochodu ;)

witam. mam pytanie. posiadam palio weedend 1.4 benzyna coś mi dużo pali koło 12l. nie wiem co to jest mechanik kazał wymienić sonde- lambde no ale to nie pomogło czy wiesz może co to może być?? prosił bym o kontak moje gg. 9271172 lub e-mail ltylus@wp.pl z góry dzięki

Palio Weekend 1,2 2003

Od nowości niezawodny. 160 tys. zero napraw. Zjechałem pól Europy bez usterek. Wymieniłem jedynie wydech i 2 komplety opon. Samochód niezawodny,
fotele mogły by być wygodniejsze ale za takie pieniądze?
Spalania benzyny nie określę,LPG firmowe od nowości - super BRC.
Gazu w trasie i mieście bierze ok. 7,5 l lecz często wykorzystuję jazdę na luzie.
Jedyna obawa to jak długo-ile- wytrzyma silnik.
Obecnie 185 w trasie bez problemu.

Fiat Palio Weekend 1.6 1999

Jeżdżę samochodem już 10 lat.Na razie nic nie rdzewieje,a jest w kolorze białym,garażowany.Wymiana podzespołów jak w innych samochodach.Spalanie w mieście ok 11l benzyny.Silnik bardzo dynamiczny.Krytykujący!Przecież to nie limuzyna.Jak wiedzieliście ,że takie "złomy"to poco buraki kupowaliście

PALIO 1.2 73KM

MAM PALIO ROK CZASU PRZEJECHAŁEM 25TYS OBECNIE MA 183TYS JAK NA TAK MAŁĄ POJEMNOSC TO NIEZLE DAJE RADE SPALANIE NA TRASIE PRZY 90 6,8LPG W MIESCIE 9-10 DOSYC TANIE CZĘSCI DUZY BAGAZNIK SILNIK BEZAWARYJNY NIEBIERZE GRAMA OLEJU TRZEBA DBAC O UKŁAD CHŁODZENIA ZATE PIENIĄDZE GODNY POLECENIA

palio 1,2 16V 2002r.

Na rezerwie na trasie przy spokojnej jeździe ok. 60 km a w mieście ok. 40 km.
Mam drugie palio obecnie i jestem zadowolony.Ma niezłe osiągi jak na silnik 1,2 ,rozsądne spalanie, wypadają usterki których się by wcale człowiek nie spodziewał!Stabilniejszy jest pod obciążeniem trzech osób.Komfort jest znośny, przyjemnie cicho pracujący silnik, niedrogie części, niesamowicie pakowny po złożeniu tylnej kanapy i niedoceniony przez kierowców, co przekłada się na cenę.Jeżdżę dynamicznie przeważnie długie trasy i nie spalił mi nigdy więcej niż 8 litrów.Za ciekawe pieniądze-ciekawy samochód.POLECAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

modo

sorki podaję markę palio weekend 1.2

modo

ile można przejechać kilometrów na rezerwie proszę o wiadomość dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

palio

Witam,ja posiadam palio od ponad 6miesiecy, poruszam sie nim glownie w miescie,w tej chwili mam ciagle problem z akumulatorem, średnio co 2 miesiac rozladowuje mi sie do 0, spalanie to koszmar 10-12l/100m,powoli sie nagrzewa,ale jak sie rozgrzeje to jest w aucie ukrop.moj model nieposiada wspomagania kierownicy,takze sie namacham,kierownica sie sypie,luszczy musialam zakupic

Gaz w tym samochodzie sprawdza sie bardzo dobrze,ja chyba mam problem z jazda ekonomiczna, bo niestety na gazie pali mi bardzo duzo ok.10l-12l/100m.
przez instalacje gazowa w bagazniku jest kolo zapasowe co sprawia ze jest malo w nim miejsca

Fiat Palio Weekend

Witam mam taki samochód 3mc miał założony Gaz zwykły i mi na skrzyżowaniach gasną więc pojechałem tam gdzie się zajmóją Gazem i nie chcieli mi naprawiać tylko przerobić na nową instalację sekwencyjną zwykłej też nie chcieli zakładać mówili że na zwykłej instalacji też by gasł no i jestem teraz zadowolony w zbiornik mi wejdzie Gazu około 44-46litra i śmiało zrobie 500km przeważnie kończy się gaz po 520km 525km na razie max na zbiorniku miałem 536km ale jeżdze prędkością 80 do 120 przeważnie 100 bo na 80 coć poszarpóje mam jeszcze troche do zrobienia przy samochodzie po poprzednim właścicielu już nażekałem bo troche musiałem w niego włożyć ale jak wszystko porobie po poprzedniku to powinno być dobrze jak byś kupował to zwracaj uwage na uszczelki przy szybach już drógi samochód kupiłem z zniszczonymi uszczelkami przy tym mam zniszczone uszczelki między drzwiami ta uszczelka jest na tylnich drzwiach od środka i niewiem gdzie mam takie kupić i ile wogule przyjdą Jak mogłem pomuc w odpowiedzi to się ciesze Pozdrawiam

gazik

siema bracia posiadam palio weekend1.2 75KM 99r przebieg 133tys.auto nabylem pol roku temu( sciagnalem z austri)auto ma klime abs dwie poduchy ma sporo mankamentow ale da sie wytrzymac na razie.auto szybko sie grzeje w korku nie wiem czy to normalne dla tego modelu? instalacja grzewcza w srodku cos szwankuje nawet jak jest wylaczona to cieplo leci do srodka nawalil przerywacz od kierunkow ale kostke kupilem za24zl alternator byl wymieniany przez ostatniego wlasciciela bo widac mam pytaanko czy oplaca sie zainstalowac gaz ? jak ten model silnik reaguje na gaz ?jesli tak to jaka bylaby najlepsza instalacja ? i jeszcze jedno gdzie sa organizowane zloty palio? a jesli mialby ktos czas to prosilbym o informacje na temat tuningu mechanicznego moze jakies kwoty itd pozdrawiam wszystkich zycze bezpiecznych powrotow z weekendu siemka moj mail to fiatbravopalio@interia.pl

G.ówno prawda

Ja mam i nie narzekam. To co napisał FrAnEk to nieprawda.

fiat palio 1600ccm 2000rok

witam wszystkich urzytkowników. ja swojego fiata posiadam 7 lat i mam co do niego mieszane uczucia jeżeli chodzi o jazdę to jest bardzo dobry ale o awarie jego to już jest znacznie gorzej sprzęgło, pompa wspomagania układu kierowniczego, tłumiki, alternator to jego większe wpadki pozatym było trochę mniejszych ale też berdzo denerwujących. ogólnie auto średnie ale za wmiare małe pieniądze możzna mu wybaczyć te mankamenty. pozdrawiam wszystkich paliowców.

Palio weekend 1.2 1999r.

Auto trafiło mi się bardzo niezawodne, zrobiłem nim już 217 tyś. km bezawaryjnie. Wymieniam wszystko co trzeba ksiażkowo. Pali mi 5,7l/100km w cyklu mieszanym. Ładowny i wygodny jak na samochód z tych lat. Zużycia wida na kierownicy, troszke słabo wyciszony. No i brak klimy. Ale auto jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tasior

wypije po mieście ok 12 litrów w trasie troche mniej ale żadna rewelacja.

fiat palio weekend 1.6 16v

Bujam się takim fiatem już od roku czasu i do nie dawna auto było bezawaryjne dopóki nie przeskoczył pasek rozrządu. Dla tego polecam wszystkim użytkownikom pilnowania okresu wymiany najlepiej co 60 tyś km.
Ogólnie autko jest ok. poza tym że pije jak smok!!!!!!!!!!!

Palio Weekend

Palio to bardzo dobry samochód, moje palio ma 250 tys. przebiegu, cały czas pale nim gumy, a zakręty biore na ręcznym, a wszystko chodzi jak marzenie, to Autko jest nie do zajeżdżenia:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0